Pepparkaksbak och kärleksmöten

I måndags var jag och Sanna hos min storasyster och hennes två barn och bakade pepparkakor. Det var en jättemysig kväll, både allsköns figurer och ett pepparkakshus förfärdigades. Jag var jättestolt över Sanna, hon kavlade och tog ut figurer och sedan var hon med och dekorerade litegrann med kristyr. Fast mest lekte hon med kusin Annas dockvagn och kusin Emriks drakmask.   (Ja, hon har börjat med napp igen, en fix idé, troligtvis från dagis.)    

Idag har vi varit i Uddevalla och hälsat på Benjamin och Jenny i deras nya lägenhet (som de delar med pappa S och storebror J förstås). Sanna började lite tveksamt som alltid, men ju längre tid vi var där desto bättre blev det! Egentligen ville hon inte åka hem alls, men hon blev så övertrött att det inte var något att välja på. Och väl i bilen sov hon innan vi ens passerat det andra trafikljuset... Som vanligt hamnade de unga tu i säng, som tur var med mammornas vakande ögon över sig. Dessutom var de i överslafen, och det kändes inte helt tryggt. Och med tanke på blickarna de utväxlar på bilderna... Som sagt, de här två kan man inte lämna för en sekund!  
Tack Jenny och Benjamin för en härlig dag!

Och tack till alla som kommenterat så trevligt om min nya bloggdesign! Men jag kan verkligen inte ta åt mig äran, det är ovan nämnda Jenny som gjort allt jobbet!

Imorgon är det min tur att laga mat på jobbet. För två veckor sedan gjorde jag en chili con carne som blev otroligt väl emottagen, känns som jag inte kan nå upp till den nivån igen. Tänkte göra fisksoppa, men saken är den att det är pappas och mitt recept och det är ganska udda. Tänkte baka bröd också om jag orkar, får hoppas att kollegan tycker om det.

I övrigt är det rätt tufft just nu. Jag har tvingats ta tjänstledigt ytterligare en period för att kommunen inte kan få arslet ur att rätta till min tjänst. Fortsätter det här året ut är det 20 000 kr brutto jag har förlorat, vilket är pengar jag aldrig kommer få igen i pensionssparande etc. Dessutom har det lett till att jag och maken har det jobbigt i vår relation just nu, med smågnabb och kommunikationssvårigheter och det är väl det sista jag behöver nu. Julkänslan har helt gått ur mig, jag har gett upp hoppet om ett barn till och jag tappar mer och mer hår. Nånting är jävligt snett just nu, och jag har sökt facket i tre dagar utan att ens få ett samtal tillbaka. Toppar det hela med en risig kropp. Det här småkalla och fuktiga vädret som är nu är det absolut värsta för mig. Hellre ett par minus och torrt än det här, även om jag föredrar milda söderhavsvindar om det finns att tillgå...

Nu ska jag sluta gnälla och gå och lägga mig. Eftersom den första kattbilden i mitt förra inlägg var klart populärast måste jag ju slänga in länken till mitt favoritklipp med lite sköna kissar som avslutning. http://www.snabbstart.com/film/07a2c78a95 Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Jenny & Benjamin

Jag trodde nog det skulle komma ett inlägg miss-i-nassen. :)

Åhja, jag sa minsann bara hur du skulle göra sedan gjorde du det själv ;)

Underbar pepparkaksdekor, måste jag säga.

Och stor kram innan jag kryper till kojs. Tack för idag.

2008-12-04 @ 01:40:48
URL: http://jennyonline.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad duktiga de är. En är till och med ända upp på bordet och bakar! Vilka härliga ungar. Tråkigt att höra att du har det så jobbigt. Du får absolut inte ge upp, varken att det ordnar sig på jobbet, med bebben, eller din relation. Nu får vi allt klura ut hur vi ska få ordning på allat igen, så attt julens frid infinner sig hos dig. "Grubbel, grubbel......"



Kramiz M

2008-12-04 @ 10:08:02
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Malin

Hört något från facket idag då? Kramiz M

2008-12-04 @ 21:03:21
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0