Ljuvliga värme!

Vi har fått en sådan fantastisk värme, jag bara njuter. Solen strålar, luften är varm även på kvällen, det är milda brisar och varje sniff är full av en ny blomdoft. Syrenerna håller tyvärr på att ge sig, men snart kommer jasminen istället. När jag kör till jobbet ser jag marker fulla av vild raps och hundkex, sommaren är underbar!

Grillfesten på jobbet ikväll gick bra, men jag vet inte om de tyckte om min lek. Kände mig lite under isen efteråt, så när de andra gick ner för att bowla och se på handboll så städade jag lite istället. Jag och Richard satt sen i caféet och pratade i närmare en timme, det var väldigt trevligt. Sen sa vi hejdå till de andra, jag gav Richard skjuts hem och sen åkte jag till min familj. De hade haft en fantastisk dag vid Delsjön med bad och massa lek och picknick. Sen hade de åkt till gammo en stund och stumpan hade somnat vid halv tio. Imorgon ska maken jobba en liten stund och sen lägga i farfars båt. När det är klart åker vi nog till en sjö. Kanske till och med jag badar, man vet aldrig.

Ikväll kommer en knasig film på tv, Hajen 3. Jag fattade inte den de första gångerna jag såg den, men sen fick jag veta att den var inspelad i 3D, vilket förklarar de usla specialeffekterna. Men på något sätt tror jag inte att de blir så mycket bättre med 3D-glasögon. Har inga heller, men jag kanske skaffar ett par bara för att få veta! Spela in den tänker jag göra ändå, för trots att den rent innehållsmässigt är den sämsta Hajen-filmen så har Dennis Quaid en huvudroll, och det lyfter den rätt mycket!
I övrigt har jag dille på hajfilmer, framförallt Hajen 1. Den såg jag varje dag ett helt sommarlov och varje gång hajen var med såg jag i slow motion. Det är härifrån mitt stora hajintresse kommer och jag är fortfarande helt fascinerad av dem. Någon gång i framtiden hoppas jag att jag kan åka på hajsafari i Sydafrika eller Australien. Det hade varit en upplevelse att minnas resten av livet!
Här kommer lite hajfrossa från filmerna:     Det syns rätt tydligt att det inte är en riktig haj, men jag förstår verkligen att folk blev rädda när filmerna kom. Jag har sett dem massor av gånger och kan fortfarande hoppa till ibland, även fast jag ser att den inte är riktig.
 Men här, här har vi äkta vara, kraftfulla skönheter:  Den här bilden är från Sydafrika. Det finns en djuphavsgrav runt ett par sälrika öar och där jagar vithajen på ett sätt som är unikt i hajvärlden. Den simmar långt ner i djuphavsgraven och tar sats, sen simmar den upp i full fart och hoppar upp ur vattnet och fångar mycket mer säl på det viset än om den skulle jaga på vanligt sätt, för sälarna är ofta snabbare och kan ta sig in på grunt vatten, men genom att hoppa har den överraskningsmomentet på sin sida.
 Är den inte vacker? Urtidsgener möter nutid, perfekt strömlinjeform och kraftiga sågtandade tänder. Trycket från ett vithajsbett är flera tusen kilo per kvadratcentimeter och den har tretusen tänder i käken, men alla används inte på en gång förstås. Hajar är makalösa...

Oj vad jag spann iväg! Nu är det läggdags! Sov gott....

Blev så himla snygg!

*garvar* Jag var och klippte mig idag och blev jättejättenöjd! Det är första gången på länge som jag blivit nöjd med en frisör, så dit kommer jag nog fortsätta att gå. Stället heter Självfallet och frisören heter Mariane, hon var brutalt ärlig men väldigt duktig på sitt jobb. Hon bekräftade min misstanke om att min senaste klippning inte var så värst lyckad och lade väldigt snygga ljusa slingor, så nu ser jag lite solblekt ut. Hon lade inte heller i femtioelva olika snajsiga produkter som hon sen skulle pracka på mig, men jag köpte faktiskt en leave-in-inpackning, ska bli kul att testa.
Paula kom in till stan och mötte mig hos frissan, och sen gick vi till Vanilj och åt kycklingsallad. Det var såå gott! Sen hade vi planerat lite shopping, men så ringde de från jobbet och stressade mig så jag tappade lusten och vi åkte tillbaka till Mölndal. Men innan dess hann vi med ett besök på Indiska och jag gick därifrån med en tunika och ett par tights rikare. Och med en väldigt fattig plånbok, så nu får det vara färdigshoppat för den här månaden! Såvida inte jag ramlar över den underbara klänningen jag hittade på Indiska men som inte fanns i min storlek, då blir det liiite mer shopping... Men bara lite!

Hade en väldigt lugn kväll på jobbet, var hemma redan halv tio och möttes av en lycklig, nyduschad bebis som varit på gårdsfest på dagis med pappa. De hade fiskat fiskdamm, gått poängpromenad, fikat och lilla fröken hade nästan satt i sig två korvar med bröd också. Nu på kvällen hade de stekt pannkakor, för imorgon när mamma har grillfest på jobbet skall far och dotter bege sig ut på picknick, antingen i Slottskogen eller till någon sjö.
Jag har hela ansvaret för grillfesten imorgon, så direkt när jag kommer till jobbet ska jag ge mig iväg och handla, duka, göra såser och lite annat fix. Sedan blir det bowling, grill och hemlig poängpromenad med tillhörande aktiviteter, vi får väl se vad kollegorna tycker om mina hyss! Hoppas iallafall att det blir en kul kväll!
Nu är det läggdags! Godnatt!

Ur barnamun

Sanna tittade på Teletubbies medan hon åt frukost imorse. Under filmens gång händer det ibland att en vindsnurra sätter igång och då kommer det upp en film på någon av Teletubbiesarnas mage. Men innan filmen kommer igång ska det lyser varje Teletubbie upp i tur och ordning och det blir myrornas krig på magen. Filmen är ofta något med barn som gör en aktivitet, på vår film målar de på olika sätt. Imorse när det var filmdags ropade Sanna till mig:
"Mamma! Vad gör dom nu då?" "Ja", svarade jag, "vad gör de?". "Tinky-Winky gör barn!" ropade hon när Tinky-Winky började lysa och sedan ropade hon samma sak för varje Teletubbie som lös. Sen bröt jag ihop i ett hysteriskt fnissanfall samtidigt som jag fick mycket barnförbjudna bilder i huvudet...

Lekdag!

Sanna och pappa hade en riktig lekkväll igår medan jag var på jobbet, så vi fortsatte på samma linje när vi vaknade imorse. Damen beställde plättar och mamma lydde. Sen lekte vi och läste böcker tills Jenny och Benjamin kom på visit. Sanna var reserverad i tre minuter och sedan lekte de som aldrig förr. Det är så underbart häftigt att se dem kommunicera med varandra, lära varandra hyss och leka tillsammans. Sannas lilla fiskedamm var en favorit, men förutom fiske lektes det även i pippi-huset, det cyklades trehjuling och vi var även en sväng i sandlådan. Mammorna grillade lax till lunch och åt den med quinoasallad. Förutom min unge då, hon skulle ha plättar. Vilken överraskning... Det enda som var lite dumt med dagen var att småttingarna missade sin tupplur, det märktes med nära-till-tårarna och vredesutbrott i olika grader. Och att Sanna somnade i mitt knä när vi åt middag... Hon fick sova i tio minuter, sen väckte vi henne och jag lyckades få henne att vakna genom att lova henne att vi skulle baka muffins, för morfar och mormor skulle komma på besök en stund. Det gjorde de och superlekmormor eldade upp Sanna rejält. Klockan var närmare halv elva innan hon somnade nu ikväll. Men vi har haft en härlig dag i solen!

Sanna har hittat saxen igen... Imorse hittade jag en lång hårlock vid fåtöljen, men inget som var direkt märkbart. Men under eftermiddagen har jag hittat fler och fler hårtussar och sen såg jag att en sax låg på bekvämt Sannaavstånd på matsalsbordet... Imorgon bitti ska jag tvätta håret på frisören och kamma henne noggrant och sen får jag se om det blir nödvändigt med ett besök hos en riktig frisör... Min lilla busiga unge...

Imorgon är det iallafall äntligen dags för mig att gå till en riktig frisör. Det ska bli sååå skönt! Hoppas bara det är en bra frisör, det är lite nervöst att gå till en ny. Och eftersom jag jobbade två timmar för mycket igår så tänker jag inte stressa när jag ändå är i stan, jag tänker passa på att gå i några affärer och förhoppningsvis äta lunch med Paula.

Nu till helgen är det linedance i Uddevalla och jag är jättesugen på att åka. Men maken skall jobba och lägga i båten och svärmor är febrig, så det är inte säkert att jag kommer iväg. Och jag borde väl också prioritera familjen, men nu när maken lägger in överväxeln på jobbet de kommande två månaderna så känns det som jag inte kommer ha tid att göra någonting alls för mig själv. Det kommer givetvis inte maken heller eftersom han jobbar, men det är lite hans eget fel. Jag får väl se vad som segrar, samvetet eller danslustan...

Nu ska jag ta och se M*A*S*H och sen ska jag sova. Godnatt!

Konstig kväll

Har ju som sagt jobbat ikväll. Var på jobbet en timma tidigare och hade ett möte (som jag inte visste om, det var en ren slump att jag kom tidigt) och skulle egentligen slutat tio. Kom nyss hem och klockan är halv tolv...
Det var när vi höll på och städade som min kollega gick till korridoren längst bort för att kolla nödutgångarna som det konstiga började. Där var det nämligen en krossad ruta. Det i sig är inte så konstigt då man lagt en konstgräsplan mot en yta som består av 80 meter glasfönster. Det konstiga är att någon klippt upp skyddsnätet som sitter över fönstren och sedan kört en planka genom rutan och sedan lagt plankan nedanför fönstret igen. Så jag fick lägga 45 minuter på att sopa glas medan kollegan fick såga plywood för att täcka över hålet. När det var gjort hade vi fortfarande städning kvar som vi jobbade undan och tänkte att vi kanske skulle komma hem i hyfsad tid iallafall. Men icke. När vi gick runt för att låsa upptäckte vi att någon ställt upp en stege mot hissen i foajén. Givetvis klättrade vi upp och kollade, men ingen låg på hisstaket, alltså ingen Die Hard 1-grej. Efter detta gick vi ett extra varv genom huset, kollade alla dörrar och fönster men hittade inget. Men vi ringde väktarbilen ändå för att be dem ta ett extra varv förbi under natten.
Det är sådana här kvällar som man önskar att man fick ha batong på vårt jobb.
Godnatt!

När fel blir rätt

Idag sov jag och Sanna lite för länge, så vi fick lite bråttom på morgonen. Åt frukost, duschade, klädde på oss och så svisch iväg till dagis klockan nio och sjukgymnast klockan tio. Trodde jag. Kom fram redan kvart i tio till sjukgymnasten, inte likt mig att vara i så god tid. Traskar in och säger: "Hej! Jag är lite tidig idag!" "Ja, det vill jag lova," sa sjukgymnasten. "Du ska vara här klockan elva..."Så det var bara att vända i dörren och ge sig ut på promenad. Traskade hela Linnégatan ner, handlade solskyddsprodukter och vitaminer på Apoteket, gick igenom Haga och sedan upp Skanstorget och Övre Husargatan. Stannade på Egg and Milk och köpte en hallonsmoothie och gick sedan tillbaka till sjukgymnasten. En promenad på en timma i strålande sol. En timma gratis motion som, om jag kommit ihåg rätt tid, hade slösats bort framför datorn hemma. Se där ett strålande exempel på hur något fel kan bli så otroligt rätt. Det var en fantastisk morgon! (Förutom att jag hade mina högklackade skor på mig och nu har blåsor på lilltårna...)

Efter sjukgymnasten tog jag vägen om Mölndals Centrum innan jobbet för att hitta lite nya toppar till mig själv. Det gick sådär, hittade ingenting jag gillade och det hela slutade med att jag köpte tre par byxor och en tröja till Sanna. Som vanligt. Tog också vägen om grönsaksaffären och köpte fantastiska plommon och ljuvlig vattenmelon innan jag åkte till jobbet.

Imorgon är det ledig dag och vädret lovar gott. Förhoppningsvis blir det lek med Jenny och Benjamin, annars tar vi en lat dag hemma. Nu är det dags att jobba! Ha en härlig dag!

Strax måndag

och jag sitter vid datorn med en katt som har vassa klor i knäet. Men han spinner så nöjt och trycker sin kalla nos mot min handrygg och då får han nog ligga där en stund till. Jag har för lite tid för mina pälsklingar så det gäller att passa på när tillfälle ges.

Singing in the rain var underbar, Maria Lundqvist och Karl Dyall var mina favoriter, men de var jätteduktiga allihop. Och vilken uppsättning! Mängder av vatten, massor av rekvisita och en samspelt ensemble. Texterna var bra och danserna fantastiska. Och som gammal scenarbetare kunde jag inte låta bli att ibland flämta över de sceniska lösningarna... Men så hade de ju en hel del krut att lägga på det också...

Snorpan kom hem vid sjutiden. Hon hade fått följa med farfar till gammo eftersom farmor var med oss på musikal. Väl där hade hon sovit mesta tiden... Och det märktes, kvart i elva somnade hon... Kommer bli jättekul att väcka henne klockan sex imorgon bitti. Jag får försöka smita ur sängen och göra mig klar och sen väcka henne det sista. Känns som jag har en stressig morgon framför mig, och det hjälper väl inte att sitta här till nästan midnatt...

På torsdag är det äntligen dags för klippning! Jag hade en sån bad hair day idag att jag övervägde att göra en Britney och raka av hela klabbet, men eftersom inga paparazzis fanns i närheten så lade jag band på mig. Jag har ännu inte träffat en frisör som kan göra underverk med mitt burriga hår, men nu är det ju dags för en ny så vi håller tummarna! Skönt ska det bli i vilket fall som helst!

I veckan som kommer skall jag försöka hitta lite tid att köpa några nya toppar eller tunikor. Jag gjorde ju tidernas utrensning i garderoben och byrån förra helgen och känner att jag behöver köpa på mig lite nya färger. Nästan allt jag äger är svart eller vitt, någon mer färg kunde ju vara kul ibland. Byxsituationen känns hyfsat åtgärdad och skornivån är också bra, så med nytt hår och nya tröjor kan det här bli en riktigt bra sommar!

Tre minuter kvar till midnatt, jag kanske kan komma i säng före måndag om jag skyndar mig! Godnatt!


Kelkatten Figaro tar chansen att gosa lite när mamma ändå är ledig...

Mors dag

Idag är det Mors dag och jag sitter här i sängen ensam och övergiven... Sanna är kvar hos farmor och farfar och maken smet iväg imorse för att spela frisbeegolf med en kompis. Jag brukar åtminstone få en bukett syrener, men de har redan blommat ut. Hoppas att jag får en puss sen iallafall...
Fast i vår familj har vi egentligen aldrig firat Mors dag så jag har liksom inga förväntningar och förhoppningar på något sätt. Dock ska maken och jag faktiskt ta med våra mammor på Singing in the rain i eftermiddag, så det blir väl ett slags firande för oss alla tre. När jag bodde hemma brukade jag och mamma ta en promenad efter middagen och vi gick också ofta och sjöng då. Singing in the rain var vår favoritsång så därför var vi bara tvungna att se den!
Nu ska jag passa på att stryka litegrann medan jag ändå är ensam.
Ha en skön söndag!

Värdig vinnare

Jag missade ju det ryska bidraget för vid det laget hade jag tröttnat, men såhär i efterhand har jag ju insett att min favoritkonståkare Plushenko är med, och då blev han genast min favorit! Hör låten för första gången i skrivande stund och den är väl helt okej, men som sagt, Plushenko är hela behållningen. Det visste ni inte om mig va? Att jag är konståkningsjunkie? Här kommer Plushenkos långa program i OS i Turin:

Den här pojken kan åka skridskor, och han har tack och lov inte vaxat bröstet, vilket man inte kan säga för sångaren...
Sveriges insats var som vanligt medioker, dags att sluta skicka föredettingar. Vi förtjänade faktiskt inte bättre, så det så!
Godnatt igen!

Melodifestival (som om någon missat det...)

Fem låtar (eller nåt) kvar och jag har redan tröttnat. Jag fattar liksom inte haussen runt det hela. Fast å andra sidan är det rätt underhållande att få sitta och dissa okända människor och inte skämmas ett smack för det! Och jag tittar ju som sagt, så jag bidrar ju till tittarsiffrorna.
Jag bryr mig verkligen inte ett smack om vem som vinner och vem som förlorar och om Sverige vinner eller frår kvala, men ska jag heja på någon (för rösta tänker jag inte göra) så blir det någon av de här två:
Underbart flamsiga pirater!


Eller en ljuvligt ironisk fransman!
 

Men en sak jag har funderat på är varför alla killar som är med har vaxade bringor? Seriöst, varenda en är hårlös och len som en nektarin. Vart finns alla riktiga karlar? Och nej, jag säger inte att jag vill se ryamattor i parti och minut, hutlöst hårigt är inte särskilt snyggt, men jag tycker det är lite läbbigt med dessa blanka bröst. Fast å andra sidan, varför ska inte de få vara ytliga när vi skickar botox-Charlotte och Polen skickar en barbiedocka? Men ändå...
Maken har kollapsat i soffan, men så vaknade han fem imorse också och hade inte vett på att ta en tupplur med mig (för självklart tog jag en tupplur). Och eftersom han har somnat så behöver jag inte hålla honom sällskap, så jag tänker gå upp till sängen, se Las Vegas och sen, om jag orkar, se vem som vinner hela kalaset. För nu har jag faktiskt tittat färdigt för stunden. Jag har hört (nästan) alla bidrag och det är typ en och en halv timme kvar tills vinnaren korats, så jag tar Melodifestivalpaus!
God natt på er!

Känns som sommar!

Det är varmt ute, det blåser en mild bris och folk har gömt undan jackorna långt inne i en garderob. Nog känns det som sommar alltid! Hoppas hoppas hoppas vi får en varm och solig sommar och inte bara regn, det hade varit sååå skönt!
Sov nästan åtta timmar inatt, helt gudomligt! Maken väckte mig försiktigt strax före åtta för att kolla om vi skulle äta frukost ute innan vi hämtade mina föräldrar eller om vi skulle äta hemma. Men det är märkligt vad fort saker och ting går om man inte har en tvååring hemma som ska göra allt själv och definitivt inte det man ber henne göra. Så vi hann med dusch och frukost på stan och köpte bröd och pålägg och blommor till föräldraskapet innan vi körde upp och mötte dem. Mamma fyllde år igår och då är det klart att man ska ha blommor med sig!
Vi hämtade dem på Landvetter tjugo i tio och körde hem. De har haft en härlig vecka och pappa tyckte till och med att de var som nykära igen! Stannade en liten stund och åkte sedan och handlade. Även det gick besynnerligt snabbt och smärtfritt utan barn, men det var rätt tomt också. Saknar henne!
Nu har vi kommit hem och jag skurade kylskåpet innan jag packade in varorna medans maken vattnade gräsmattan och blommorna och spände upp klädstrecket för att sedan hänga tvätt på det. Nu ligger han i hammocken och slukar den första Läckberg-boken, hoppas han gillar den. Han har bara ro att läsa på sommaren, men förra året slukade han ju alla tre Stieg Larsson-böckerna, så han kan allt bara han vill.
Själv ska jag plocka ur diskmaskinen och sen ska jag också lägga mig och slappa en stund. Kanske blir det en tupplur också, man vet aldrig. (Fast om man känner mig så vet man nog att det blir en, jag älskar tupplurar).
Ha en härlig dag och njut av solen!!!
Kram!

Zzzzzzzzzz..............

Tänk er det där avlägsna surrandet av en borrmaskin i grannens betongvägg, lägg till knaket då ett träd faller och så rasslet av en skördetröska och ni hör det jag hör just nu. Lägger man till en bild ser det ut såhär:

Stackars maken, det var visst jobbigt att gå på middag och dejt med sin fru... Filmen, Utan spår, var iallafall jättebra! Och maten på Danilo var som vanligt god. Vi hade till och med så god tid på oss att vi hann gå till Avenyn efter maten och köpa glass innan det var dags att gå tillbaka till biografen.

Det hade gått bra på dagis, farmor hade kommit lite tidigare för att hämta och då hade det bara varit fröken Eva där själv med åtta barn till lunch, så farmor hade fått leka dagisfröken och sitta med vid bordet. Först hade hon fått sitta vid ett annat bord, men då hade Sanna sett så paff ut att farmor fick flytta tillbaka. Efter maten hade de åkt med bussen till Torslanda men trots att det var en så spännande resa hade lilla fröken somnat. Sist vi hörde från dem var hon ute med farfar och vattnade blommorna och skulle få plättar till middag, så henne går det ingen nöd på. Men det trodde jag inte heller.

Jag kanske har fått med mig maken till Ikea imorgon, de har ju öppet sent. Men vi får se hur det blir, det verkar ju bli fantastiskt väder och då kan man ju inte vara inomhus hela dagen heller. Först ska vi iallafall hämta mormor och morfar på flygplatsen och sen får vi se vad dagen bär med sig.

Var ute på uteplatsen nyss också, måste ju fotografera (och visa upp) mina fantastiska polkagrisrandiga tulpaner:   Är de inte makalösa?
När vi var på Hornback förra veckan snubblade vi också över små hibiskusträd, och de kunde vi ju givetvis inte låta bli. Nu har det (förhoppningsvis) blivit såpass varmt att de kan stå ute dygnet runt också.   Imorgon slår den här nog ut helt och då kommer jag trakassera er med fler bilder!

Även om jag nog inte somnar än så ska jag nog följa makens exempel och gå och lägga mig. Fast i sängen då, det kan bli lite trångt i fåtöljen. Jag har lite serier inspelade från veckan som gått. Godnatt och ha en fortsatt trevlig kväll!

Cowboydag

Idag har jag ingen lust att jobba! Inte ett endaste dugg. Jag har varit här i snart två timmar och förutom att svara i telefon två gånger och läst tre mail (varav två var privata) så har jag inte gjort ett smack! Jag ska ju göra något. Snart. Kanske förbereda lekarna för jobbgrillfesten nästa fredag? Det borde väl gillas som jobb, eller?
Ikväll är det dejt med maken, det ska bli kul. Vi behöver umgås, känns inte som jag har pratat med honom på hela veckan.

Imorse när jag skulle lämna Sanna på dagis var hon jätteduktig! När vi kom in var det två helt främmande fröknar där, en manlig och en kvinnlig. Och Sanna är ju inte jättetuff när det gäller främlingar... Den manliga kom fram och hälsade och förklarade att två fröknar var sjuka idag och den tredje var på möte hela förmiddagen, så nu samlade de den lilla troppen och skulle gå ut och leka. Ett annat barn var så ledset att de var tvugna att hämta städerskan (som brukar leka med barnen) så hon kunde trösta och flera andra barn var också ledsna och reserverade. Så jag frågade om de ville att jag skulle stanna kvar tills de skulle gå ut och det ville de gärna. Jag improviserade lite sångstund och sen gick jag med ut. Där sa jag hejdå och Sanna tog den kvinnliga fröken i handen och gick iväg för att leka. Hon var så duktig och jag var jättestolt! Men samtidigt känns det bra att farmor ska hämta redan vid tolv så hon inte behöver sova med främlingar, för det vet jag inte om hon kan.

Jahapp, undrar vad jag kan ta och hitta på nu då? Jag kanske ska ringa runt och ta lite kompletterande uppgifter eller nåt. Eller så går jag ut till Klas som sitter och gonar sig i solen...

Howdy!

Snart helg!

Och det ska bli skönt för jag är sååå trött! Fattar egentligen inte varför, för jag har slutat nattamma och det går *peppar peppar* jättebra. Jag hoppas att det ska fortsätta så. Nu ska Sanna sova två nätter hos farmor och farfar, och jag och maken ska ha lite egentid. Två nätter är egentligen för mycket, men de senaste två dagarna har jag inte varit en bra mamma. Jag har haft dåligt med tålamod och känt mig allmänt nere. Jag vet ju att hon blir bra stimulerad hos farmor och farfar och vi behöver nog en lite paus från varandra. Sanna är inne i en otroligt självständig fas blandad med valfri dövhet, så ibland känner jag bara för att köra huvudet i en vägg. Jag vet ju att det här ingår i utvecklingen, så varför måste jag vara så stressad, framförallt på morgonen? Samtidigt är jag jättestolt över hennes framsteg. Två dagar i rad har hon varit utan blöja och gått på pottan. Idag sa hon till och med att hon var kissenödig, vi skyndade oss uppför trappan och hon kissade på pottan. Min stora lilla flicka...
Jag vet inte vad det är för något med mig. Jag har en olustkänsla som hänger över mig, ungefär som om jag vet att något ska hända men jag vet inte vad. Det är jättejobbigt. Jag vet inte om det beror på att jag är trött och har ont i kroppen eller om det är understimulansen på jobbet. Idag satt jag på ett möte där två vuxna kvinnor snäste och nedvärderade varandra, det kan göra vem som helst less. Maken har hittat ett annat jobb åt mig inom kommunen som han tycker att jag ska söka. Jag vet att han tycker att mitt jobb är värdelöst och ibland kan jag hålla med honom, men jag är trött på att försvara mitt jobb inför honom hela tiden. Det nya jobbet är helt och hållet administration, men med vissa tunga lyft. Jag vill ju egentligen inte ha ett rent skrivbordsjobb, jag vill träffa människor. Och helst vill jag fortsätta inom idrotten, inte med upphandlingar. Men det är ju uppenbart att jag inte kommer utvecklas på min arbetsplats... Jag ska nog ringa några samtal imorgon och höra mig för.
Jag tror jag ska sova nu, jag vill ju inte somna på bion imorgon! Godnatt!

Alla sätt är bra utom de dåliga

Idag var det en spontanmanifestation i Göteborg för en Bilfri Stad. Jag är inte emot att innerstaden skall stängas för biltrafik, men jag tycker att man ska ta ett steg i taget. Dvs. fungerande kollektivtrafik, ringled och billiga och säkra parkeringar i ytterkanterna med bra promenadstråk in mot city. Däremot tycker jag inte det är okej att göra såhär: http://gptv.abcdn.net/abPlayer2/default.html?path=gptv.abcdn.net/Nyheter&playfile=12270_Har_stoppar_de_Goteborgstrafiken_41383.pls&autostart=1&clipindex=0 (Ja, jag vet att det är världens längsta länk, men länkning funkar inte på den här datorn av någon anledning). Hade det varit jag som satt i en av de där bilarna och skulle hämta Sanna någonstans så hade jag nog kört på dem. Nej, det hade jag såklart inte, men det hade känts jävligt jobbigt att stödja deras sak. Men så är det väl med det mesta - "Klart ditten och datten är fel, det är bra att någon gör något åt det, bara det inte drabbar mig".
Det lustiga är att jag funderade på det här med bilar och miljö så sent som idag. Hade det funnits fungerande kollektivtrafik till jobbet som inte krävde tre byten eller körde genom hela stan så hade jag absolut funderat på att åka buss. Men när det tar drygt en timma enkel väg, när Sanna skall hämtas och lämnas på dagis och jag jobbar skift, då funkar det bara inte. Tyvärr. Jag vet att jag är en miljöbov och jag måste börja se över mina val.
En annan sak jag funderade på var andra miljöbovar som man borde kunna ta tag i. Ta fiskpinnar till exempel. Fisken fångas utanför Norge, rensas i östeuropa och körs till Spanien för panering. Sedan körs de till Sverige igen. Ummm... what's wrong with this picture? Kan det verkligen löna sig? Om fisk som skall ätas i Sverige förbereddes här, skulle man både skapa jobb och förbättra miljön. Det finns säkert brister i resonemanget och jag har säkert inte alla uppgifter, men det är säkert såhär med flera andra produkter också.
Sen måste man ju tänka lite långsiktigt också. På mitt jobb till exempel försöker vi verkligen göra vårt,men det är inte lätt när vi blir motarbetade hela tiden. Se på energiförbrukningen. Vi tänder alla omklädningsrum klockan halv sju på morgonen och sedan står de på till elva på kvällen. Det är lätt sjutton timmar, ibland mer, ibland mindre. Rummen kanske används effektiv tid tre av de timmarna. Vi föreslog att det skulle sättas in rörelsedetektorer istället, räknade på det och såg att de skulle tjänas in på tretton månader. Men ingen vill ta kostnaden så våra rum fortsätter att lysa för ingen. Då känns det hopplöst.

Det här inlägget var verkligen inte likt mig, bäst jag skriver något ytligt också...

Jag ska försöka komma iväg till Ikea i helgen, det gäller bara att få med maken också. Jag skulle vilja ha två lagerhyllor i mitt hobbyrum för att få lite ordning i kaoset därnere. Det står alla möjliga lådor och grejor på golvet och jag har hela bänken full med pysselprylar och färgburkar. Om jag blev lite organiserad kanske jag skulle vilja pyssla igen...
Till Sannas rum skulle jag vilja ha en bokhylla, en stabil sak som man kan ha lite korgar och sånt i. Idén är helt odiskret snodd av Paula, de har en sådan i Claudias rum. Sannas rum är också helt oorganiserat, grejor över hela golvet och man hittar aldrig någonting. Hon skulle behöva lite mer klädförvaring också. Och en ny bollpool för det är punka på tre av fyra kanter i den hon har nu. Det är helt enkelt inte kul att vara därinne. Vi är ju barnlediga fredag till söndag den här helgen också, så det vore ju verkligen ett gyllene tillfälle att få ordnat lite.... På fredag ska vi visserligen gå på bio (Indiana Jones, fråga mig inte hur det gick till) och maken ska jobba ett par timmar både lördag och söndag. Jag ska även hämta mina föräldrar på flygplatsen på lördag och på söndag ska jag och maken ta med våra mammor på "Singing in the rain", så vi lär ju ha att göra ändå i helgen... Men men, bara jag argumenterar väl så....

Men nu är det slutspekulerat. Jag har fått ur mig många tankar, sett på Champions League-finalen (mitt jobb var att hålla maken vaken så han kunde se den), hälsat på gammelfarmor (hon blev jätteglad) men inte strukit några kläder inför morgondagen. Det blir ingen klippning förresten, har ett möte jag inte kan missa och jag hinner inte till det om jag går till frissan, så jag flyttade fram det en vecka.
Äh, vi tar väl en Berglin innan det är godnatt. Det var längesedan!

Gräsligt!

Igår sådde maken och Sanna nytt gräs på framsidan medan jag var på jobbet. Idag har jag och lillan roat oss med att göra ett risfält därute. Gräsfröna behöver massor av vatten för att gro ordentligt, men vår slang räcker inte dit ut, så jag har fått traska med vattenkannan. Sanna har "hjälpt till" med sin lilla plastkanna och en spann vatten. Fast hon dränkte allt annat än gräset - sin mor, tulpanerna, en intet ont anande myra och en liten tova förgätmigej som kikat fram mellan utblommade tête-a-têtelökar.
Det har också målats med intensitet, det är frökens nya hobby. Det blir söligt och fläckar över hela köket, men det är ju bara vattenfärg och det går ju bort. Jag tycker det är roligt att hon gillar att måla!
En konstnär djupt försjunken i sitt arbete: Sanna är koncentrerad  Handavtyck med vänster hand... Och handavtryck med höger hand. Här diskrimineras ingen hand.

Något annat jag tycker är rent gräsligt är alla paparazzis som belägrar sjukhuset i Österrike för att bli rika på en hel familjs olycka. En hade till och med slagit en vakt som jagade honom medvetslös. En annan hade klättrat upp på fasaden och ramlat ner. Man ska inte håna andras olycka, men jag tycker faktiskt att det var rätt åt honom. Om nu någon, trots alla säkerhetsåtgärder, lyckas ta en bild och sälja, så hoppas jag att folk sätter heder framför nyfikenhet och bojkottar de tidningar som publicerar bilden. I dagens Göteborgs-Posten fanns det en väldigt välskriven artikel om det som hänt den senaste tiden. Läs den här. 

Maken är kvar på jobbet ett tag till, de skulle grilla. Så bara trafiken lugnar ner sig ska jag och Sanna åka till gamla farmor på höga berget och hälsa på en stund. Vi skulle åkt tidigare, men vi tog en sån lång och skön tupplur. Ingen idé att åka i värsta rusningen.

Hej så länge!

Styling by Sanna - Bamsekeps och kaninöron, en kombo av två favoriter.

Hrm....

Ni vet han den där karln som jag hyllade för några inlägg sedan? Han har hamnat på minuslistan igen. Jag kom hem lite senare från dansen idag för Karin, Lisa och jag varierade kosten och åkte till Burger King istället för McDonalds. Sedan körde jag tjejerna hem, vilket innebar att jag var hemma vid kvart i tio. När jag kom innanför dörren hörde jag toalocket skramla till på övervåningen och strax efteråt hörde jag vatten spola i handfatet. Antog givetvis att det var maken som gjorde sig ordning för kvällen och tänkte gå ner och duscha. Men så fick jag ett infall att gå upp med laptopen till maken först (jag har den med mig till dansen). När man kommer uppför trappan ser man rakt in till vår säng och döm min förvåning när jag ser maken ligga utslagen i den och sover gott. Funderade på om det var katterna som väsnats, men kikade ändå in i badrummet. Uppe på skötbordet sitter en pigg och glad bebis som hojtar: Mamma! Sanna har borstat! Gissa vem som får vuxenpoängen i vår familj ikväll? Saken är den att Sanna kan klättra upp hur lätt som helst på skötbordet - men hon kan inte komma ner. Så frågan är vad som hade hänt om jag följt min ursprungliga tankegång med att åka förbi min syster med en cykel som ligger i min bagagelucka. Tur att jag inte gjorde det. Lite lätt ilsket väckte jag maken och berättade vart jag hittat vår dotter, han skämdes lite men somnade snabbt om. Han är som en gås ibland, allt rinner av honom.

Idag har jag bokat tid för klippning och slingor, det ska bli jätteskönt! När jag bokade tiden glömde jag att chefen ändrat mitt schema den här veckan, men jag kommer jobba igen lite av det imorgon. Jag är i desperat behov av en klippning! Hoppas det är ett bra ställe bara, har aldrig varit där förut. Fortsättning lär följa!

Nej, vad tror ni? Läggdags kanske? Ja, det är nog lika bra. Godnatt!
image410

Bonjour!

Jag tänker följa uppmaningen från en blogg som Paula rekommenderade: alla borde leka franska damer tills de dör. det finns ingen anledning att sluta.  Jag har gått och känt mig lite fransk idag, men det var inte förrän Karin tog upp citatet som jag förstod att det kom därifrån. Idag har jag nämligen gått på torget och handlat och kände mig som om jag var med i introt från Skönheten och odjuret:

Jag åkte med maken och hans bror in och åt frukost på vårt vanliga ställe Köttbullekällarn och sedan övergav pojkarna mig för att åka och spela golf  vara urtidsmän och leka i sandlådan. Samtidigt. Då gick jag in i Saluhallen och köpte sill och kräftor, och sedan gick jag på torget och köpte färskpotatis, vattenmelon, biggaråer och ägg. Det kändes väldigt franskt på något sätt. Jag blev så inspirerad att jag till och med gick och köpte en baguette. Medan jag stod och väntade på min tur vid grönsaksståndet förbannade jag mig själv för att jag glömt ta med mig kameran. Det är ju ögonblicksbilderna som blir bäst. Och här satt jag på första parkett medan en kaja elegant slog sig ner på en dricksvattenfontän som alltid är igång och drack vatten. Snacka om urban fågel. Och snacka om äckligt. Tur att jag aldrig druckit vatten där. Tänker aldrig göra det heller.

Väntar fortfarande hem min förrymda dotter. Jag ringde och frågade om jag skulle hämta henne, men farmor hade lovat henne att de skulle åka buss. Jag sa till farmor att det är okej att säga nej till Sanna någon gång, men farmor ville inte höra på det örat, de skulle åka buss. Så jag får väl se när de kommer. Ska iallafall övertala svärmor att stanna kvar och dela min middag så hon slipper åka bussen hem. Svågern har ju ställt bilen hemma hos oss så då kan de åka hem tillsamans sen. Annars kör jag givetvis hem henne.
Svågern nådde oanade höjder igår kväll, iallafall för mig. Han är ju Sannas favorit alla kategorier, och hon hade gått och lagt sig med farmor och farfar igår kväll men inte somnat då Dole, som hon kallar honom, smög ut ur sitt rum och gick ner till köket. Genast kröp hon ur sängen och följde efter honom, gick fram till frysen och tittade oskyldigt upp på Dole och sa: Finns det glass härinne? Men Dole var stenhård, det var natten och Sanna hade borstat tänderna. Duktig Dole.

Mormor och morfar har rest till Mallorca en vecka. Jag har ansvar för fiskmatning och blomvattning. Jag som hatar att mata fiskarna. Men jag gör det för pappas skull. Men eventuella kamikazefiskar och andra lik får ligga där de ligger, jag tar inte hand om dem. Basta!

Åh en sån karl....

Han är bra, min man. Han är snäll, rolig, omtänksam, kärleksfull, en bra pappa och klippan som håller mig uppe. Han visste att jag var trött och ledsen efter det negativa testet imorse, han var ju också besviken, så när jag kom hem hade han jobbat som en liten blå och städat och plockat för att det skulle vara fint när jag kom hem. Golven på övervåningen hade inte ens torkat. Det är ju inte lätt att stötta när jag är arg och ledsen, så han gör det han gör bäst; fixar och pysslar om. Bastun stod på värmning, så vi tog en lång bastu och bara låg och pratade. Vi kom fram till att köra med ägglossningstester en period till och sen försöka "au naturel" under hösten. Har det fortfarande inte tagit sig vid årsskiftet ska vi ta kontakt med Carlanderska igen. Det känns skönt att ha en handlingsplan.

Sanna har flyttat hemifrån. Hon sov ju hos farmor och farfar natten till idag, och när jag pratade med farmor imorse fick jag veta att de skulle köra hem Sanna ikväll för de hade mycket planerat under dagen. Det var vattna blommorna och mata fiskarna med farfar, bada och gå till lekplatsen med farmor, de skulle dansa och gå till skogen och kamma håret och allt möjligt skoj. Så maken och jag tog det lugnt, såg ett avsnitt Lost och somnade gott. Jag vaknade vid sex och var hungrig, men lät maken sova en stund till. En halvtimme senare stod valet mellan att väcka min älskade så han kunde starta grillen (mannens jobb i det här huset, jag är värdelös på att grilla) eller att börja gnaga på min egen fot. Det senare alternativet frestade mig inte, så jag gick upp och väckte honom. Medan vi förberedde maten ringde vi svärföräldrarna för att fråga om vårt barn och fick då höra vår dotter säga i luren att hon minsann inte ville komma hem. Så hon fick stanna kvar hos farmor och farfar och bli bortskämd lite till. Och även om jag längtar ihjäl mig efter henne så tror jag att det bara var bra för mig och maken att få lite tid tillsammans. Vi grillade och drack vin och såg på tv och pratade och löste världsproblemen. Det har varit en väldigt mysig kväll.
Nu ligger jag i sängen och tittar på semifinalen av hockey-vm. Det är början av tredje perioden och Sverige ligger under med 5-3 mot Kanada, så det känns ju sådär upplyftande. Jag ska nog somna snart. Maken ska upp tidigt och jobba. När han kommer hem åker vi in till stan och äter frukost och sen åker han och hans bror vidare mot Jönköping och en golfdag med svågern. Själv ska jag frossa i delikatesser i Saluhallen (räkor? kräftor? sill och potatis? the sky is the limit) och sedan kanske handla lite innan jag kräver tillbaka mitt barn.


Hoppas ni får en trevlig helg!

image409
Syrener... Imorgon skall jag plocka hela famnen full!


Tredje gången gillt

Har haft tre drömmar i rad om negativt graviditetstest. Idag är det 15 dagar sedan ägglossning och vem är det som säger att man inte drömmer sanndrömmar? Negativt givetvis. Som vanligt. Jag är så trött på det här med oregelbunda cykler, 24 timmars ägglossning istället för 48 och att lägga ut en förmögenhet på tester. Jag har ont i magen, ont i ryggen och är så ledsen att jag bara vill gömma mig under täcket igen. Ingen säger att det ska vara lätt, men jag hatar att det är mig det är fel på. Alla säger att det kommer om man slutar försöka, men hur lätt är det om man har cykler som är allt från 20 dagar till tio veckor? Nu kommer jag inte få mens förrän början på juni och sen börjar testandet igen. 250 spänn i veckan. Det tickar på. Inte konstigt att jag inte har råd att gå till frissan. Så jag är inte bara infertil, jag är ful också. Är arg på allt just nu, bäst jag loggar ut. Hej då.

Hit med käppen!

Vaknade imorse med världens ryggont. "Har motionerat för lite" tänkte käckpellen och snörde på sig gympaskorna när det var dags att leverera barnet till dagis. "Den vägen!" bestämde barnet  och pekade uppför den brantaste backen på Hisingen. Som tur var gick hon halva backen själv, sen blev hon trött och ville åka vagn. Det ville mamman också, men det var tydligen för mycket begärt att katten skulle knuffa oss båda uppför. Ju närmare dagis vi kom, desto mer började jag gå som en anka. Lämnade barnet och kvackade hemåt, ingen bättring, trots att lite rörelse brukar lösa upp kroppen. Nähäpp. Kom hem, åt frukost. Kunde inte resa mig från stolen. "Ta dig i kragen kvinna!" sa jag till mig själv, och med ett vänligt men bestämt tag i nacksömmen på tröjan reste jag mig upp och gick ner i källaren och tog en varm dusch och stretchade lite. Iväg till sjukgymnasten och fick nålar för nacken samt en undersökning av ryggen, men inte ens hon kunde hitta något fel. Fick några övningar att göra och åkte till jobbet. Upptäckte att jag glömt värktabletterna hemma, tjohej. Överlevde givetvis kvällen ändå men tyckte faktiskt lite synd om mig själv eftersom ingenting verkar hjälpa, snarare tvärtom. Dessutom var det mycket att göra på jobbet trots att vi har sommarschema och färre bokningar, så jag kunde inte smita undan till massagestolen som jag hade tänkt... Tur att det är arbetsdag imorgon också! Massagestol är verkligen en löneförmån! Det var iallafall väldigt skönt att komma hem och krypa ner i den stora sängen och vila lite. Och hur mycket jag än älskar och saknar mitt lilla yrväder så ska det bli skönt att få sova lite ifred. Förhoppningsvis har det gått över tills imorgon.

Nu har jag gnällt färdigt och tänker gå och lägga mig! Godnatt!
image408

Shopping och familjemiddag

Idag var jag och Sanna lediga eftersom det varit onsdag hela dagen. Fröken väckte omilt sin mor redan tio över sju på morgonen, det tyckte jag var lite brutalt, men följde givetvis med damen ner. Väl nere styrde modern mot soffan och morgontidningen, men dottern hade helt andra planer på sin agenda. Jag började ana oråd när jag hörde en stol släpas mot golvet i köket. Sedan öppnades skafferidörren och därefter kylskåpsdörren följt av: "Mammaaa! Sanna når inte!" Jahapp, Sanna hade tänkt sig plättar till frukost. Stolen stod framme vid diskbänken tillsammans med mjölpåsen riskabelt balanserande med en tredjedel över kanten. Kocken själv stod och blängde på äggkartongen och mjölken som stod alldeles för högt upp för små barn att nå. Men eftersom hon är så himla söt och duktig (jo, mammor får vara partiska) så tog jag ner äggen och mjölken till henne. Sedan hjälptes vi åt med smeten, jag övervakar bara i princip, hon vet precis hur det ska gå till. Fast jag hjälper henne med mjölken och måtten förstås. Sedan tog jag över, för hur duktig hon än är får hon INTE stå vid en brännhet plättlagg själv. Sen blev det plättar till frukost och det blev faktiskt ett gäng över att stoppa i frysen för framtida sommarpicknickar.

Efter frukost och dusch åkte vi in till stora staden Göteborg, vi var faktiskt inne redan när butikerna öppnade. Dagens uppdrag var solhattar till Sanna, vilket vi lyckades bra med. Två hattar och en keps blev det. Men innan dess blev det faktiskt två par capribyxor till mig också, ett i mörkblått jeanstyg och ett par i vitt linne. Jag var i desperat behov av sommarbyxor så det kändes jättebra, även om jag egentligen inte hade råd. Men med en hundrakronors värdecheck på H&M blev det inte så farligt ändå. Sen firade vi den lyckade shoppingen med lite glass, köpte lite mat och åkte hem och tog en lång, skön tupplur.

Efter tuppluren tog vi oss ut till morfar och mormor i Mölndal där det bjöds på spaghetti och köttfärssås tillsammans med min syster och hennes familj. Barnen lekte jättebra tillsammans, vi bor egentligen inte så långt ifrån varandra, men alla är alltid så upptagna med sitt att det inte blir så ofta att vi ses. Syrran frågade faktiskt om jag kanske ville lära ut linedance på en möhippa hon är med och ordnar, inget är bestämt än dock. Det hade i så fall varit ÄNNU mer nervöst än förra gången, man vill ju inte göra bort sig inför storasyster och hennes vänner. Men inget är ju bestämt än som sagt. De hade flera alternativ som de tittade på.

Nu ikväll har vi tittat på kvartsfinalen i hockey, skön suddenseger för Sverige! Mellan varven ägnade vi oss åt Sannas nya favoritlek, dansa till en rockig verion av "Krokodilen i bilen". Men motion är nyttigt för alla i den här familjen, i vilken form den än är i, så det är bara att dansa med!

Imorgon skall jag jobba igen, Sanna ska få sova över hos farmor och farfar som längtar väldigt mycket efter henne och maken ska njuta av en lugn kväll för sig själv. Vi behöver alla ett brejk från varandra ibland.

God natt och sov så gott!


Sommarkänsla

När jag gick med Sanna till dagis idag fick jag en sådan skolavslutningskänsla. All grönska, från gräs till buskar till träd har en sådan där fräsch ljusgrön känsla över sig. Äppleträd och körsbärsträd står i full blom och syrenerna står och darrar på tröskeln mellan knopp och massiv utslagen doftande prakt. Det är en annorlunda grön färg på våren och försommaren än vad det blir framåt juli och augusti. Då är bladen fullt utslagna, gräset är trött och allt är nästan överfyllt med klorofyll. Jag tror det här är den bästa tiden på året.

image407
 Ps. Bilden är inte mitt verk, den har jag knyckt här...

Oense

Jag och maken har ett sådant där sällsynt tillfälle där vi inte kan komma överens. Han tycker att jag ska vara hemma imorgon också, främst för att jag har haft mycket ont det senaste trots det sköna vädret, men också för att jag ska vila en dag till. Jag är visserligen rörd av hans omtanke, men tycker varken att jag har tillräckligt ont eller är tillräckligt sjuk för att vara hemma en dag till. Dessutom har jag, liksom hela min familj, en väldigt stark pliktkänsla. Och dessutom tycker jag det är kul att jobba med min tisdagskollega. Just det, jag blir lätt rastlös också. En dag hemma kan jag slappa, men på andra dagen kommer jag börja röja med tvätten, städa hobbyrummet, stryka... Saker som förvisso behöver göras, men inte på bekostnad av jobbet... Jag är kluven, men har lovat att överväga saken imorgon bitti igen. Några råd?
image406

Tulpanmördare!

En grannpojk kom och ringde på min dörr för en stund sedan och sa att han skjutit in en boll på min uteplats. Käck som jag är traskade jag ut för att hämta den, men hittade den inte först. Sen såg jag den, mitt i min tulpanrabatt!!! Och det var ingen liten halvpumpad plastboll heller, utan en fulltankad läderboll. Så det blev till att inleda operation rädda tulpaner. Jag har inte hjärta att ta in för många, bara de mest tillplattade...
image403

image404
De är rätt fina i vas också...

Och när jag ändå hade kameran ute fick det bli en bonusbild på en liten tjej som vilar lite framför Teletubbies efter maten:
image405
Idag när jag hämtat henne på dagis så pratade vi under bilfärden hem. Hon är ju väldigt verbal, men på bara de få timmar vi varit ifrån varandra hade hon utvecklat sitt uttal på ordet "ja". Förut har det varit ett "aaa", "mmm" eller "happ", men nu var det ett väldigt lillgammalt och väldigt sött "Jjaaa". Sötfian!

Ingen Superwoman

Jag har försökt hålla förkylningen stången ett par dagar nu, jag har minsann inte tid att vara sjuk! Men efter en helg fylld av aktiviteter - blomsterkurs, storhandling, möhippa, middag med goda vänner - så fick jag igår kväll inse att det var dags att lyda kroppen. Vi hade vänner hemma på middag igår, det var jättetrevligt och barnen lekte superbra tillsammans, men huvudet värkte och trots medelhavsvärmen på uteplatsen så kallsvettades jag. När vännerna gått tog jag tempen, och visst, där var det ju feber. Inte så mycket, men jag har väldigt låg kroppstemperatur i vanliga fall så det krävs inte så mycket för att jag ska bli däckad. Så jag kröp till kojs och mailade mina dansvänner att jag inte kan dansa ikväll, vilket gör mig väldigt sur på mig själv, och så mailade jag till chefen att jag inte kommer till jobbet idag. Imorse fick jag släpat mig ur sängen och kört Sanna till dagis och nu har jag krupit ner i sängen igen och ska strax försöka sova.
Jag har lovat famijen köttbullar till middag idag, men vi får nog ta och hjälpas åt med den när maken kommer hem. Innan jag somnar ska jag skämma bort mig själv med ett inspelat avsnitt av "Big Love" - det är en helt underbar serie som jag bara måste rekommendera!!!
Hej så länge!
image402

Tävling!!

den här bloggen kan man vinna jättevackra smycken! Marsch iväg och tävla och de kan bli dina!
image400

image401

Lycka till!
Ps. Tävlingen är slut den 28 maj... Ds.

Färdighippat!

Det gick rätt så bra tror jag. Jag hoppas att de andra var nöjda också. Hann med alla tre danserna jag tänkt och bruden själv vann utmaningen och vann en ask noblesse. Usch vad nervöst det var! Men kul!


Här är också min skapelse från igår:
  


Igår före Liseberg var vi ute och vattnade mycket törstiga blommor. Här är ett urval av min lilla men vackra trädgård:
   

Och så till sist lite Lisebergsbilder (igen):
     

Tack älskling!

Varför var jag tvungen att gifta mig med en karl som är så pussvänlig! Jag vet att det var fel, men jag kan ju inte låta bli honom! Och nu har jag fått hans förkylning från förra veckan. Jag har inte tid med sjukor! Jag har blomsterkurs idag och möhippa imorgon och så får vi hem gäster på söndag. Karlslok!
Fast inatt var han inte så pussig förstås. Han låg på rygg med ansiktet mot mig, så jag böjde mig fram för att ge honom en puss. Tacken var en sur min, ett oartikulerat grymtande och sen vände han ryggen åt mig. Jag tycker det var otacksamt. Även om klockan var halv ett på natten.

Oj, nu gick det ett par timmar och jag är hemma från blomsterkursen. Det var roligt, även om det inte var någon bukettbindning. Vi gjorde arrangemang med oasisbollar och lite sånt. Jag sätter in en bild senare.
Det var trädgårdsmässa på Liseberg också, jag önskar jag hade en stor trädgård och massor av pengar... Det är iallafall kul att gå och titta och drömma!
Sanna och pappa roade sig själva medan jag knåpade med blommor. Hela vagnen var full av gosedjur och... en stjärnvinst kexchoklad... Åt fanders med dieten!

Jag har äntligen lyckats lägga ut en video på YouTube! Det är en liten filmsnutt jag gjorde med Sanna förra fredagen när vi var på väg till köttbullekällaren och sen till Liseberg. Den är väl kanske roligast för närmaste familjen, men jag lägger ut den ändå!


Nu ska vi grilla och slappa lite! Ha en skön fredag!

Jag är pank och nagelfri...

Hrm, snacka om att misshandla poesi, men så är fallet. Eller ja, luspank är jag väl inte, men det var inte det som inlägget skulle handla om.
Min klämda nagel har äntligen gått till de sälla jaktmarkerna. Den har hängt på en trekvart i ett par veckor och varit riktigt irriterande, för man stöter i den hela tiden och jag avskyr att ha plåster på mig, men det har inte kunnat hjälpas. Men när jag är hemma försöker jag vara plåsterlös och var så även idag när jag plockade ur diskmaskinen. Medan jag höll på med bestickkorgen fastnade jag med fingret och nageln slets loss. Det gjorde ont som fasen, men vad skönt att vara av med den!

Sanna har fortfarande feber, 38,1 i morse, dock utan alvedon på kvällen. Hon sov inte jättebra, och är det fortfarande feber ikväll ska jag ringa sjukvårdsupplysningen. Hon är ju i stort sett som vanligt, men lite orolig börjar jag ändå bli. Det var ju tänkt att far och dotter skulle strosa på Liseberg imorgon medan jag binder blommor. Hoppas hon orkar det en stund iallafall, hon längtar så efter kaninen...

Snart kommer svärmor för att passa lillan, bäst jag lägger på ett kol här hemma!

Hej då!

Vårrus!

Ikväll har jag och Jenny vårrusat joggat gått. Det var underbart väder och mycket folk och vi är helt säkra på att vi förbättrade oss från förra året. Fyrtiotreochenhalvminut kom vi fram till. Benjamin och hans pappa var med inne och hejade, men Sanna fick stanna hemma med maken, för febern har inte gått bort. Nu ikväll tyckte iallafall maken att hon varit lite mer som vanligt och betydligt svalare, men lite feber har hon dock fortfarande. Jag har redan ringt och sjukanmält henne till dagis och på fredag har dagis också studiedag så då skulle jag ändå vara hemma med henne. Imorgon kommer svärmor och passar lillan en stund innan maken kommit från jobbet.

På lördag skall jag för första gången lära ut linedance. Jag har blivit tillfrågad att hålla en möhippa med dans i drygt en och en halv timme. Jag ska försöka lära ut
Ghost train:
 
Make it up:


och, i mån av tid, en liten utmaning in form av
The Sailors Hornpipe:
 Den är lite lurig, för den går fortare och fortare mot slutet. Men det tänker jag inte tala om! Men först ska jag försöka lära ut de två första. Jag är rätt nervös faktiskt...

Nu är det läggdags! Godnatt!

Liten sjukling

Sanna har åkt på någon knepig infektion. Hon hade ju hög feber natten till söndag och var febrig på morgonen efter. Fram mot eftermiddagen mådde hon bra igen och sov bra, men vi bestämde att hon skulle vara hemma på måndagen ändå. Jag var tvungen att åka till jobbet på ett möte på eftermiddagen, så maken kom hem medan jag försökte lägga henne en stund. Helt plötsligt var hon brännhet igen, så vi gav henne alvedon och hon somnade och sov i två och en halv timma. Vid åttatiden på kvällen hade hon 39 graders feber och hade somnat redan klockan nio. När jag kom hem vid halv tio hjälptes vi åt att ta på henne ny blöja och nattlinne och hon blev varmare och varmare, så hon fick vakna till lite och få alvedon. Hon var orolig någon timme, men somnade sen. Hon var så varm att hon brände min underarm när hon låg på den, trots att jag hade långärmad pyjamas på mig. Men sen hade hon en lugn natt och nu på morgonen hade hon 37,7 grader. Helskumt. I övrigt är hon på gott humör, äter ganska bra, dricker mycket vatten och leker, men kanske inte lika vilt som vanligt. Jag vet ju att små barn lätt får feber, men jag tycker ändå att det är lite konstigt. Kanske har hon någon variant på makens förkylning eller så kanske det är vattkoppor på gång. Vi får väl se hur det utvecklar sig.
Jag har ett möte på jobbet idag också, och kvällsskiftet, så maken kommer hem idag med. Egentligen hade jag velat vara hemma hela dagen, men det är obligatorisk närvaro på mötet och jag vet att det är jätteviktigt. Så det är ju bra att maken kan komma hem. Det är ju det mest jämlika att göra också.

Sanna fick ju ett eget akvarium härom dagen, det står i hennes lekrum. När far och dotter matade fiskarna i söndags tänkte inte maken på att vår dotter är i den driftiga tvåårsåldern, utan ställde bara fiskmatsburken på akvariet. Det står i Sannahöjd eftersom det ju är hennes akvarium och hon måste ju kunna titta på sina fiskar. Hon når även luckan på ovansidan... Jag var i sovrummet och vek tvätt och så var det sådär misstänkt tyst som det bara kan vara när det är hyss på gång. Det var välmatade fiskar kan jag säga. Jag fick övervinna min avsky för fiskar och ta av locket och stoppa ner en håv och försöka fånga så mycket mat som möjligt. Hela tiden bad jag någon form av bön att ingen av fiskarna skulle få för sig att hoppa ut, för då vet jag inte vad jag hade gjort. Jag håvade upp så mycket mat som jag kunde, och på kvällen fick maken ställa sig och byta vatten. Numera står fiskmaten på tryggt Sannaavstånd uppe på byrån... Av skadan blir man vis. Men jag vet en viss Sannapappa som i unga år ville göra sin pappas akvarium fint och hällde i schampoo... så hon har ju att brås på!

image384
Liten sjukling med kalla fötter...

Ha en bra dag!

Premiärbesök på Liseberg

Lilla familjen gjorde som tusentals andra klämfredagslediga människor och gick på Liseberg. Busslast efter busslast av skolreseungdomar proppade igen varenda upptänklig kö, trängde sig i sin iver före både här och där, men var ändå på gott humör och det var ju vi med så det fick gå. "Knô daj in" som vi goa göteborgare säger!
Som tur är var barnavdelningen på Liseberg lite mer glesbefolkat, så Sanna fick åka lite av varje innan det kom fler barnfamiljer, bland annat Farfars bilar:  och karusellen:  Hon åkte även Lilla Lots och Kaninresan och ville väldigt gärna åka Nyckelpigan också, men hon var för kort. Fast den hade hon nog inte fått åka för sin hariga mor ändå... Och så fick hon ju förstås göra det som hon pratat om i flera veckor, hon fick krama kaninen! Fast liiite läskigt var det ändå:
Och fast den här familjen behöver tänka på vad de stoppar i sig så kunde de ju inte låta bli att spela litegrann. Och bara därför kom de hem med en sån här: .
Vi gjorde lite annat på Liseberg också, bland annat köpte vi en ballong: , vi åt glass: , delade på sagda glass: , pussades lite: , spelade Waterball: , hejade på pappa medan han sköt luftgevär: , och mycket annat. Den blomstertokiga mamman var givetvis också i rabatterna och petade med kameran:     . Liseberg är nästan bäst på våren. Allt är nymålat, rabatterna prunkar, doften av hyacint är nästan överväldigande... Och på fredag ska jag ju åka dit på blomsterkurs också! Ska bli jättekul!

Igår var vi hemma hos Paula och grillade. Hela Out of Line var där med sina respektive (utom Paulas man som var i England). Det var mycket mat och prat och till och med lite dans. Sanna och Claudia gjorde sitt bästa för att leka, men det är inte lätt när man är två och den ena har den leksaken den andra absolut skulle ha. Men ibland gick det riktigt bra också. Snart snart är de stora nog att leka och sköta sig själva. Det ska bli skönt!

Inatt vaknade både jag och maken av att Sanna var brännhet. Hon drack jättemycket vatten och sen somnade hon om. Hon gick upp med maken vid niotiden och hade då en temp som pendlade mellan 38,9 och 37,8. Feber i vilket fall som helst, men inget annat att anmärka på. Inga prickar, ingen förkylning, bara lite hosta. Vi får väl se om det bryter ut något mer. I vilket fall som helst är jag hemma med henne imorgon och så får maken komma hem och avlösa mig, för jag har ett möte klockan tre. Hoppas bara det var en febertopp.

Nu är det läggdags för länge sedan. Om det är någon som läser detta som är bra på Windows Movie Maker får ni gärna höra av er. Jag kan inte ändra filformatet så jag kan lägga ut filmer på YouTube...

God natt och trevlig vecka!
image383

1:a maj

och nej, jag ska inte ut och demonstrera. För tillfället har jag inte ens någon politisk referens, jag har fullt upp med en tvååring som kastar sand i sandlådan, behöver inte sitta där med politikerna också. Iallafall inte just nu.

Maken är förkyld, så det blev jag som fick ta Sanna till tandläkaren igår. Vi var där halv elva och ångesten släppte väl vid åttatiden på kvällen. I fortsättningen är det banne mig bäst att han håller sig frisk, jag tror att min ilska var bra mycket värre än förkylningen. Men som jag alltid sagt, det finns inget så sjukt som en förkyld man!
Hoppas han har vett på att vara funktionsduglig imorgon, vi har lovat Sanna att åka till Liseberg. Och sen är det planerat grillfest/umgänge med Out of Line och valfria respektive på lördag och han har ju lovat att följa med dit också. Annars åker jag och Sanna själva, vi vill dansa och leka med Claudia!

Just nu har jag källarfranska på jäsning. Jag har bakat dem på ljust och milt fullkornsmjöl och hoppas kunna slå i maken att det är vanligt mjöl. Han behöver fibrer. Strax dags att baka av dem, jag är hungrig!

Nu drar jag otur över mig själv men... Jag värper! Håll tummarna för mig!

Trevlig start på månaden maj!
image365

RSS 2.0