Helg... IGEN?

Veckorna flyger ju fram! Hinner knappt med någonting tycker jag.
Idag har jag och Sanna varit hemma hos Claudia med familj och lekt lite. Det var längesedan vi sågs, men tjejerna lekte ändå rätt så bra med varandra. Men det är inte alltid så lätt att vara tre och sams, så jag tyckte att det gick bra. På vägen hem handlade vi på Coop Backaplan. Jag gillar inte riktigt den butiken, men vi skulle inte ha så mycket. Men som alltid ska Murphy ha ett finger i spelet, så naturligtvis fick jag avstämning. Men Sanna var jätteduktig, hjälpte till att lägga upp varorna på bandet och smet inte iväg, så det var ju skönt. Men hon var rätt mör efter en intensiv lekdag, så direkt efter middagen gick vi upp och lade oss och hon somnade som en stock.

Måndag till onsdag i veckan som gick hade maken kurs på riktigt anständiga tider, vilket innebar att han inte bara hämtade på måndagen utan både hämtade och lämnade på både tisdagen och onsdagen. Jag tror han tyckte det var kul att få göra det, det är ju inte ofta han kan lämna. Men på måndag kommer ett riktigt eldprov: Sanna har tandläkartid tjugo över åtta på morgonen. Jag gjorde det klart för maken redan när jag var gravid med Sanna, att jag tar gladeligen föräldramöten, läkarbesök och allt annat, men han måste ta med barnen till tandläkaren. Det är knappt att jag klarar av att gå dit när jag ska undersökas, jag är likblek och hyperventilerar och även om mina senaste tandläkare har varit underbara så är detta en av få saker jag inte pallar. Och jag vill absolut inte föra över denna skräck på mina barn, alltså får pappa göra det. Han har redan börjat förbereda henne, pratar om att de ska gå dit och vad de ska göra, och varje gång vi borstar tänderna så får hon visa hur stort hon ska gapa för tandläkaren. Och jag hoppas innerligt att det ska gå bra!

Igår var jag iväg på BabyBarn-mässan. Jag träffade Jenny och Benjamin och Jennys syster med barn därinne, men jag var nog bara där lite över en timme. Visst fanns det mycket fina barnkläder och sånt, men eftersom jag inte är så värst intresserad av sånt så blev det inget köpt. Men det var underbart att få träffa Jenny och Benjamin igen! Fast Sanna blev hemskt avundsjuk när jag berättade på kvällen att jag hade träffat dem, hon ville också åka och göra det! Numedengång! Snorpan...

Imorgon laddar maken för Vasaloppet. Från soffan givetvis. Själv har jag svårt att se vad som är så intressant, men var och en blir ju salig på sin fason. Själv ska jag, om inte energin sviker mig, försöka städa litegrann och vika tvätt. Börjar bli rejält less på att bo i ett bygge, det går ju inte att hålla ordning! Dessutom har jag och Sanna börjat bygga kojor, vilket är underbart barnsligt, men det påverkar ju utrymmet i vardagsrummet när alla matsalsstolar står framme huller om buller med ett stort överkast över och alla soffkuddarna, dvd:skivorna, leksakerna och diverse filtar i en salig röra under. Men det är roligt!

Hade lönesamtal i onsdags, jag är nöjd. Jag vet att jag inte har presterat på topp den senaste tiden, men det gör inget. Vi klarar oss bra, och så länge som jag vet att jag är en bra arbetskamrat och duktig på att hantera kunder så klarar jag mig bra.

Har känt mig lite ur fas ikväll, fick en blodsockerdipp efter jag hade handlat. Är inte riktigt uppe ur den än, men det är dags att sova så jag får planera för en rejäl frukost imorgon bitti istället! Godnatt!

Det var en gång en målare...

Kommer ni ihåg den sången? "Det var en gång en snickare, som hörde till de kvickare. Han snickrade sig rik, för han spika utan spik..." Och så håller den på, men jag kommer inte ihåg rimmet på en målare. Målare J som var här i helgen hör iallafall inte till de snålare, men väl de skickligaste. Jädrans vad de fick gjort mycket igår! De spacklade hela gillestugan och alla hål i de andra rummen. Sedan, medan vi åt lunch, tittade vi på tapetprover. Både maken och jag hittade en tapet som vi gillade, men jag tyckte att den skar sig mot den gulbruna träpanelväggen vi har längs ena långsidan. Men målare J, han är inte den som är den. Snabbt och lätt for de iväg och köpte vit lasyr, så nu är min panelvägg vit istället. Jag tror det var det här mönstret:  Maken, han har börjat måla tak han, han är allt en duktig målare han också! Och medan vi ändå tittade på tapeter så slank det visst med en beställning på en fondtapet till vårt sovrum också.  (Fast den är lite mer skimrande liksom). Hoppsan vad det går! Men det kommer bli fiiiint! Jag har inga före-bilder att visa. Dels för att jag inte har tagit några där nere då rummen har varit lite trista, och nu blir det då rakt inga fina bilder med flagigt betonggolv och gråspacklade väggar. Ni får ser när det blir färdigt istället! På torsdag kommer besiktningsfirman och kollar om det har torkat. Byggfirman har nämligen lite att göra så de ligger på litegrann för att få komma in och lägga golvet. Och vi säger inte emot! Hoppas nu bara att det är tillräckligt torrt, jag är så innerligt trött på att höra de där avfuktarna susa som två jetmotorer i min källare!

Maken går på kurs måndag till onsdag den här veckan. Så imorgon och på onsdag har han lovat att både lämna och hämta Sanna på dagis så att jag ska få lite extra tid att vila. Är han inte för söt?! Men jag tror att det är viktigt för honom att få morgonen med Sanna ibland, han har inte det så ofta.

Nu ikväll greps jag bara av en sådan där obeskrivlig längtan efter min storasyster. Vi ses väl inte så ofta och vi kanske inte pratar så värst ofta heller, men ikväll kände jag bara att jag längtade efter att umgås med henne. Så jag messade, och vi bokade in lunch på tisdag nästa vecka. Det ska bli kul!

Klockan tickar och det börjar bli läggdags. Godnatt!


Vad kan man säga?

Jag vet att jag har rätt så sjuk humor ibland, snudd på gränsen till pubertal. Och ibland är ju hjärnan inte riktigt med, man är trött efter arbetsdagen och man försöker hitta på vad man ska ha till middag. Och så snubblar man över saker som inte är menade att vara roliga, men som på något sätt blir det när synapserna i hjärnan inte riktigt åker i de banor de ska... Eller är det bara jag som tycker sånt här kan vara lite roligt?En sak kan jag säga iallafall - det blev inte lax till middag.

Idag har jag varit hemma och vilat en skraltig rygg. Har väl vridit bäckenet eller något och efter en ganska produktiv, men slitsam, dag på jobbet igår kände jag igår kväll att jobbet fick klara sig utan mig idag. Och när jag imorse såg att det fallit snö så kändes beslutet ännu mer rätt. De var tre stycken imorse så jag har inte alltför dåligt samvete. Så idag har det varit jag, värmedynan och ett par filmer. Jag såg "Sisterhood of the traveling pants". Den var supermysig men lite sorgligare än vad jag hade väntat mig. Klart sevärd iallafall!

Just nu händer det inte så mycket i källaren, det står fortfarande och torkar, men firman som sköter torkningen ska komma nästa vecka och mäta. Förhoppningsvis är det torrt så byggfirman kan komma in och börja bygga upp golvet igen. Vi har även lyckats enas om kakel och klinkers, det blir gråa toner. Och i helgen kommer svägerskan ner med sin fästman, målare J. Han och maken ska spackla väggarna och måla taken och så ska han ha med sig färgprover och tapetprover. Och en sak till! Maken har slängt ut den äckliga hörnsoffan som de föregående ägarna lämnade åt oss i gillestugan. Den har varit rätt okej, men när vi tog isär den och bar upp den såg vi att det var fullt av gamla matrester i den, så vi dumpade den. Istället sätter vi ner vår nuvarande soffa i gillestugan och köper en ny till vardagsrummet! Den blir av byggbar modell Bryssel från EM. Vi ska ha tresitssoffan med divan och nackstöd i ett brunaktigt tyg. Jag längtar!!!

Snart kommer Sannastumpan hem från en visit i Torslanda, längtar efter henne! Men tills dess ska jag återge ett samtal jag hade med henne i torsdags när det hade fallit lite snö:
Sanna: "Det ha snöat mamma! Om det kommer meja snö kanse pappa kan åka fidej med mig!"
Mamma: "Pappa är ju jätteduktig på skidor, han blir säkert jätteglad om du vill åka skidor med honom."
Sanna: "Mm, jag ska flåga pappa om han vill åka fidej med mig, jag tlol han vill det. Pappa älskaj mig mest heeela väden!"
Mamma: "Ja, pappa och mamma älskar dig mest i hela hela världen!"

Häromdagen hostade hon och sen sa hon: "Näj man hostaj och nysej så ska man säga fosäkta." "Vad ska man säga sa du?" frågade jag. "Fosäkta." Två fejkade hostningar senare sa hon "fosäkta" igen. Och då fattade jag. Ursäkta menar hon, sötungen!

I tisdags var vi på treårskontroll, det gick jättebra. Jag sa på telefon när vi bokade tid att Sanna är lite blyg och behöver tid på sig, vi var där i nästan en timme, så hon lyssnade verkligen på mig. Och hon var jättebra med Sanna, det kändes superskönt! Hon kunde alla ord sköterskan frågade efter och gjorde sånt som hon sa. Hon låg lite efter med målningen, men det fäster jag mig inte vid. Sanna målar inte särskilt mycket, hon tycker det är roligare med pussel, memory och halsband. På dagis sa de häromdagen att hon var väldigt avancerad med memory för sin ålder, och även om det inte är någon utvecklingstävling så känns sådant ändå kul att höra. Men även om de inte sade sådana saker så hade jag varit stolt över henne ändå, hon är ju vår och vi är stolta över henne vad hon än gör!

Imorgon ska vi möta mormor och morfar på stan för köttbullefrukost och det är alltid mysigt! Sen tror jag att det blir lekdag i snön för far och dotter, och kanske för mamman också om ryggen håller. Hej så länge!

Gråta ut

Jag kan vara rätt så känslomässig emellanåt. Grät förvisso inte till Titanic, men ett riktigt smörigt avsnitt av Extreme Home Makeover kan däremot sätta igång sprinklers hos mig. Så igår när jag fick den här historien till jobbet var jag tvungen att stänga dörren en stund.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...
Och här kommer videon till denna historia:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hade DU orkat med den där sista spurten?

Do the Freddie

Satt med grabbarna på jobbet idag och pratade om gammal god musik. Min mamma älskar Beatles, så jag hörde mycket av dem när jag växte upp. Men grabbarna gick ännu längre tillbaka och pratade om alla möjliga sångare och grupper som jag inte kände igen. Men eftersom YouTube är en aldrig sinande källa av glädje så letade de upp lite olika klipp. Jag föll pladask för "Freddie and The Dreamers". Se och njut!

Handen på hjärtat, blir man inte bara så glad? Sångglädjen, texterna och koreografin sen! Vilken koreografi! Jag försökte hänga med, men jag blev helt slut! Tänk då att stå och sjunga eller spela, och göra det där samtidigt! Dagens artister kan ju bara slänga sig i väggen! Nästa gång du är ute - Do the Freddie!

Strålande lördag

Ett sånt fantastiskt väder det har varit i Göteborg idag! Solen strålade från en klarblå himmel och det var krispigt kallt ute, men man kan ändå skönja att våren kanske kommer i år igen!
Jag träffade Karin, Lisa och Lina på stan för en kreativ dag. Lina ska gifta sig om en dryg månad och jag är engagerad för blommor, Karin för hår. Eftersom Lina inte hade någon klar uppfattning om vilken typ av blommor hon ville ha hade detta högsta prioritet. Hennes klänning är helt fantastisk, sydd i ett blått brokadtyg av hennes blivande man och hennes hår skall vara fyrtiotal/pin up-inspirerat, så vi letade efter en ganska nätt bukett med mjuka blommor, men den fick inte vara för gullig. Till slut föll valet på vita ranunklar  med inslag av blålimegrön hortensia , alltså blå hortensia som ännu står i knopp. Vi köpte hem det vi behövde och medan Karin testade hår band jag en provbukett och en corsage. Och jag måste faktiskt säga att jag blev rätt nöjd! Det ska bli kul!
Vi hann också med lite fika och en omgång hattprovning på underbara Prickig katt. En helt härlig dag med andra ord!

Jag fick ett par timmar ensam hemma innan maken kom hem med rumpestumpan. Maken hade åkt ut tidigt för att hinna tvätta ett par maskiner, så nu är det också gjort. Men det stinker något fruktansvärt här hemma, vet inte om det är fukt eller avlopp, kul är det inte.

Imorgon skall vi till Claudia på treårskalas! Sanna har längtat jättemycket, det ska bli mysigt. Godnatt!

Smått och gott

Min morbror var här och kikade på duschen igår. Han trodde inte det skulle vara alltför blött därinne och kan kanske hjälpa oss att kakla upp det sen när det har torkat. Skönt! Maken började riva idag, tur att vi har en dusch i badkaret på övervåningen!

Var inne med Sanna på Netto igår och blev så glad över att återupptäcka ett gammalt favoritgodis: tefat. Ni vet sådana där oblatliknande saker med surt pulver i. De såldes i smala påsar, så om någon vet vart man kan få tag i dem i lite större sjok så betalar jag gärna både frakt och finders fee! Sådana här alltså:


Dagis var ju stängt i tisdags, så jag och Sanna tillbringade förmiddagen i stan tillsammans med Sannas kusin Emrik. Egentligen hängde han med morfar i tisdags, men eftersom morfar skulle vara hos sjukgymnasten så tyckte jag att han nog skulle ha lite roligare med oss. Men det blev lite dramatiskt när vi skulle parkera och möta morfar - det pågick nämnligen filminspelning på Kungstorget så vi höll på att inte ta oss förbi! Ännu en polisfilm verkade det som, för det var polisbilar och allt möjligt överallt. När morfar var färdig hos sjukgymnasten mötte vi upp honom och körde till Stensjön och matade fåglarna. Sanna tyckte det var fantastiskt roligt och var jätteduktig på det. Jag har massa bilder, men mitt internet är toksegt idag, så jag lägger upp dem en annan dag!
På eftermiddagen slog något över hos damen, hon var vansinnig på mig och inget jag gjorde dög. Hon skulle bara ha pappa och skrek åt mig när jag skulle ta ut henne ur bilen. Sedan dess har hon varit ömsom varm, ömsom iskall mot mig och gör så mycket tvärtemot hon bara kan. Helskumt, hon har inte gjort såhär innan. Men det är väl dags för det nu, att hon börjar favorisera pappa litegrann. Det är okej, men det kräver en kvart extra varje morgon... Just nu är hon i Torslanda och ska vara där tills på lördag.

Vi firar ju inte alla hjärtans dag i vår familj. Vi tycker båda att det är trevligare att överraska varandra vilken annan dag som helst på året, och inte för att man ska. Så maken överraskade mig igår genom att informera om att vi ska på A Hereford Beefstouw imorgon och äta middag och jag överraskade honom idag med jordgubbar och grädde till kvällsmat.

Ikväll var det dans och det satt fint. Men jag har bestämt mig för att lägga ner steg 4. Det var lite för svårt och det var tufft att köra tre timmar på raken. Tråkigt, men jag känner att det var rätt beslut!

Nu är det snart dags för sängen och Criminal Minds! Hej så länge!

Nu bryter jag snart ihop

Snickarna är hemma och jobbar för fullt, igår fick de rivit ut hela golvet i källaren. Idag var de tillbaka för att ta ner ett par gipsväggar - och upptäcker att vi har mögel i hela duschen. En dusch som var relativt nyrenoverad när vi flyttade in, men som de uppenbarligen har fuskat vid uppförandet av. Försäkringen täcker inte. Men om vi skyndar oss att riva ut så kan vi ändå använda avfuktarna som står i källaren och kanske anlita byggfirman som gör resten av källaren till att sätta upp nya reglar. Vad trött jag är på det här! Fuskbygge!


Varför kan man inte få planera ifred?

Hade tagit ledigt idag för att träffa en väninna som är i stan ett par dagar. Skulle träffa henne och hennes amerikanska kompis på centralen klockan tolv. Vad händer? Jo, började få ont i halsen igår kväll, vaknade imorse med värkande huvud, snuva, nysningar och svårt att svälja. Inte alls vad jag hade planerat. Tänkte ändå åka till stan, beväpnad med nässpray och alvedon, men icke. Inte ens en tupplur kunde rätta till mig, så jag fick ställa in. Istället har jag ynkat mig i sängen hela förmiddagen och nu lagar jag tröstlunch: kokta rödbetor med honungschevréröra. Alltså, jag är inte så patetisk som vissa män kan vara i förkylningstillstånd (ingen nämnd, ingen glömd), men att traska i ett snålblåsigt Göteborg kändes inte lockande och om jag ändå hade tagit ledigt så kunde jag lika gärna vara hemma och kurera mig.

Imorgon är dagis stängt, så Sanna och jag har dagen för oss själva tills maken avlöser mellan två och tre så jag kan åka till jobbet. Vill gärna hitta på något roligt med henne, men samtidigt är det sportlov och "stora" ungar överallt. Får väl fråga Sannapanna vad hon vill hitta på. Hon brukar vara rätt så nöjd med att vara hemma och läsa lite bok och kanske gå ut och leka en stund. Vi får väl se helt enkelt.

Har blivit utmanad av Malin också, så varför inte svara? Här kommer de:

4 AV MINA FAVORITPROGRAM:

♥ Gilmore Girls
♥ Criminal Minds
♥ M*A*S*H
♥ Navy CIS
....och ett gäng till, är ju lite tv-narkoman!

4 SAKER JAG GJORDE IGÅR:

♥ Strök
♥ Vek tvätt
♥ Fikade
♥ Lagade middag

4 SAKER JAG SER FRAM EMOT:

♥ Våren
♥ Påta på uteplatsen
♥ Sommaren
♥ Dans på torsdag

4 FAVORITRESTAURANGER:

♥ A Hereford Beefstouw
♥ Mykonos
♥ Appelbees (i Kalifornien)
♥ Toro Negro (på Menorca)

4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA:

♥ Att pappas höftoperation (ja, igen!) ska gå vägen den här gången
♥ Att Sanna snart ska få ett syskon
♥ Att jag kan ge Sanna en bra och trygg uppväxt
♥ Att ha råd att resa lite mer 

Och av Ida fick jag den här utmaningen:
"Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå sedan till den sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. Utmana sex andra personer och länka till dem"

Den här bilden är tagen den 1 juni förra året och föreställer Sanna och hennes pojkvän Benjamin. Han och hans mamma är på besök, och småttingarna testar Sannas fiskepryl. Den har jag för övrigt slängt, för fiskespöna försvann och det var inte så himla lätt att göra nya.

I båda utmaningarna ingår det att utmana flera nya personer. Jag utmanar därför: Jenny, Jesica, Annica, Nettan, KarinJ samt -ME-. Men det är högst frivilligt, och jag undrar om inte en eller annan av er har gjort någon av utmaningarna tidigare...

Nu är mina rödbetor strax färdiga. Hej så länge!

Det börjar röra på sig

Vi har fått tag på både besiktningsman och försäkringsbolag, så i torsdags eftermiddag var byggfirman hemma och kollade läget. Förhoppningsvis börjar de riva upp golvet redan nästa vecka. Det verkar också som om försäkringen täcker nästan allt, vi får avdrag för att mattorna är gamla, men de river ut allt och bygger sedan upp det igen till och med ytskiktet, så vi får betala nya mattor/klinker/trägolv, el och 3000 kr i självrisk och det är helt okej. Det hade kunnat vara betydligt värre.

Jag har tyvärr inte så mycket att skriva just nu, jobbet är tråkigt som satan, inga utmaningar alls och så är jag så himla trött. Kanske vintertröttheten har drabbat även mig i år, brukar inte lida så värst mycket av det annars.

Dansen har börjat igen, och jag har kört två kurser, steg 3 och steg 4. Men steg 4 känns lite för svårt, funderar på att bara köra trean istället. Men huvudsaken är ju att jag kommer iväg och dansar en gång i veckan, nån motion måste jag ha!

Sanna var hemma hos mormor medan jag och maken var och såg Mölndalsrevyn i eftermiddags. Där hittade hon två små barbapapafigurer som jag lekte med när jag var liten: Barbalala och Barbaskön. Eller som Sanna kallade dem: Barbala  och Barbafön . Gullunge! Hon har också börjat med ett nytt tricks vid läggdags. Först läser vi tre böcker och sen vill hon att man ska sätta på tv:n och så ska hon "bala se fädigt nyhetena fösst". Sen kvittar det förstås vad man sätter på, hon har somnat inom tre minuter ändå. 

Och så var ju Melodifestivaltjatet igång. Och jag bojkottar det mer eller mindre. Tycker hela cirkusen bara är för mycket, man kan inte se en löpsedel utan att det skriker rubriker om "Juryfusket du inte fick se" eller "Deltagare dödligt förgiftad av skorpion". PR-tricks kallas det.

Snart ska jag göra det minst häftiga man kan göra på en lördagskväll - jag ska gå och lägga mig! God natt!

Retar man tjuren får man hornen!

Det hörde jag på tv i helgen, minns inte sammanhanget, men det passar bra så det tänker jag köra med nu!
Jag börjar nämligen bli lite ilsk. Besiktningsmannen var här i onsdags för att kolla skadan efter vattenläckan. Han sade att vi kommer behöva riva upp hela golvet i källarvåningen, cirka gurka åttio kvadrat. Om försäkringsbolaget godkänner skadan och ersätter den så vill vi att en firma ska komma in och ta hand om golvrivande, tork och uppbyggnation. Men frågan är hur länge man ska vänta på det? Besiktningsmannen sade nämligen att han hade så himla mycket att göra, men att han skulle försöka få iväg protokollet på fredagen. Maken sökte honom både torsdag och fredag, men fick inte tag på honom. Han mailade också. Idag ringde jag försäkringsbolaget, de har inte fått något protokoll. Då sökte jag besiktningsmannen, han svarade inte. Ringde hans chef, han var på kurs, men en ersättare svarade. Han rådde mig att ringa killen, men när jag sa att vi har försökt så tyckte han att vi skulle maila. Det har vi också gjort, sade jag, och då tyckte han att vi skulle skicka ett sms. Det gjorde jag, men inte har han svarat på det heller. Jag tänker ge honom en chans till att svara imorgon, annars ringer jag hans chef. Hjälper inte det så ringer jag huvudkontoret. Det luktar därnere, jag är orolig för Sannas hälsa. Har man så jäkla mycket att göra får man antingen sätta in mer folk eller jobba över! Tänk om maken skulle säga till Vägverket att "Tyvärr, jag hinner inte kolla den där bron idag, jag gör det nästa vecka". Då hade han fått foten fortare än kvickt. Hur länge är det rimligt att vänta egentligen? Muuuuu!


Blomsterspråket

Via Tårtmammans blogg halkade jag in på This Garden Is Illegal och blomoholic som jag är så kunde jag ju inte låta bli att ta reda på vilken blomma jag är. Här är jag:

I am a
Canna

What Flower
Are You?

"You stand up for what you believe in, even if it gets in the way of what other people think. You are proud of yourself and your accomplishments and you enjoy letting people know that."

Om det är så himla bra vet jag inte, men jag tror att det stämmer. Men vad sjutton är en Canna?

I vilket fall som helst var det ett bra test att ta, för idag har jag haft vårkänslor. Solen sken, fast det var ett par minusgrader förstås. På framsidan är mina snödroppar på vippen att slå ut, de tidiga stackarna. De lär få på tafsen i nästa vecka om snön som utlovats kommer. Men jag är också i planteringsplaneringsstadiet. Först och främst, framsidan. Jag har två långsmala rabatter på ömse sidor om gången upp till ytterdörren. De är väl 30 cm breda och 2-2½ meter långa. Vad fasen ska jag göra med dem? Jag har några fjuttiga lökar i dem som sticker upp i april och är borta i maj. Varje år ruinerar jag mig på plantor som står under sommaren, sen är den ljuva blomstertid förbi. Jag vill ha tips på en perenn, en jäkligt tålig sådan, en som blommar. Och som tar sig, för det är förmiddagssol där.
Men sen har vi den verkliga utmaningen, atriumgården. Slöfockarna som bodde här före oss mejade ner gräsmattan och stenlade hela ytan. Lättskött, javisst, men hett som i en stenöken, för den badar i obamhärtig eftermiddagssol (om det nu kan vara sol i den här delen av landet). Första sommaren vi bodde här grävde maken upp ena hörnet av stenytan och sådde gräs där. Även kallat risfältet, för med våra blöta somrar så blir det bara klafsigt där. Stenarna vi grävde upp använde vi dock till att mura upp två rabatter. Den ena är fyra stenar hög och kanske 2x1½ meter. Där har vi petat ner ett äppleträd, som faktiskt blommat ett par gånger. Frukt har vi inte fått, men man får väl ge stackaren ett decennium eller två innan han blir ved. Den lever ju iallafall. Men den vill ha sällskap runt stammen.
Men le piece de recistance är den andra uppmurade rabatten. Tio stenar hög och 3x1½ meter. I ena hörnet har vi en förskrämd hortensia. Den är väldigt grön och frodig, men int får den några blommor. I resten har vi några knippen påskliljor och spretiga tulpaner. När löksäsongen är över frodas kirskålen. Vad kan jag sätta i eländet? Köksträdgård kanske? Jag älskar mina polkagrisrandiga tulpaner, men det ser ju så tråååååkigt ut när blommorna vissnat ner och man måste vänta in bladen också. Bort ska de! Sådär, nu har jag utmanat eventuella trädgårdsgudinnor. Inspirera mig! Godnatt!

RSS 2.0