Liten sjukling

Halv fyra igår ringde jobbmobilen, det var Sannas dagis som ringde och meddelade att hon hade kräkts. Det var första gången för oss så jag blev väl lite stressad och slängde mig på luren och ringde maken. Han kunde åka tidigare och skulle sticka direkt. Kändes jobbigt att vara "fast" på jobbet, men han är ju faktiskt en lika kapabel förälder som jag och han var där på en halvtimme. Hon var lite trött men annars okej, hade inte ätit på hela dagen. De gick hem och hon drack vatten, fick en glass och sen stekte maken pannkakor som hon inte ville äta, men hon drack mjölk. Sen ville hon bara vara nära och gosa och vid sextiden kom en kaskad över hela pappa och sängen, men maken är cool, stoppade tvätten i maskinen och skurade av sig och sjuklingen grundligt. Sen var hon bra resten av kvällen, ville inte äta men drack vatten. Hon vaknade när jag kom hem vid halv tolv och var halvt vaken och lite orolig till två, sen sov hon som en stock till halv åtta imorse. Jag vabbade givetvis idag, maken tänkte först vara hemma, men jag hade som vanligt inget att göra på jobbet så jag stannade hemma. Hon har varit pigg och glad hela dagen men vill inte äta något förutom glass. Hon fick tre glasspinnar under dagen och åt en halv rostad macka. Vi tog en tupplur och när vi vaknade var maken hemma och hade pannkakor redo, men hon åt det inte idag heller. Familjen gick ner och duschade och slappade sedan. En stund före sju gick jag ner och körde en timme på crosstrainern och när jag kom upp hade maken skakat pulver till oss båda. Det smakade faktiskt inte så illa, ungefär som chokladpudding som inte stått i kylen. Sanna hade fått en glass medan jag tränade och när jag kom upp var hon väldigt gosig. Hon ville inte ha den rostade mackan jag gjorde, men åt två små bokstavskex. Plötsligt rapade hon till och jag anade ugglor i mossen. Sekunden senare var det klippt igen, men jag hann åtminstone styra så att det mesta hamnade på mig och inte i soffan. Efteråt var hon hur pigg som helst och stod och hoppade med sin bamsenalle, precis som om inget hade hänt. Märkligt. Sen gick vi upp och lade oss, hon fick amma och just nu sover hon. Jag hoppas att hon får en lugn natt. Jag tycker det är underligt att hon kräktes två gånger igår och sen gör ett uppehåll på mer än ett dygn. Men å andra sidan har hon inte fått mer i magen än lite glass och fri amning. Jag hoppas att hon blir piggare snart, men tills vidare håller den här familjen sig isolerad.

Eftersom min dag inte varit så actionpackad passade jag på att tömma kameran på foton. Här följer en liten bildkavalkad:
Påskpyssel med Jenny och Benjamin. Det är koncentrerade småttingar som pysslar, iallafall i fem minuter:  Koncentrerad klippning  Ivrig väntan på ett färgglatt papper

Påskärring 2008:
  

Efter duschen idag fick pappa för en gångs skull lov att göra frisyr på Sanna, hon kan vara väldigt kinkig med det annars. Det är inget annat än fuktigt hår som håller tofsen uppe, jag anar en framtida Lilla My:
      Lika som bär?  (Karin, om jag inte vore så rädd om det skulle jag tagit på henne halsbandet med Lilla My som ni gav henne i doppresent!)

Jag jobbar ju med fasta personer på både tisdag och torsdag, och införde i höstas att vi skulle laga mat tillsammans istället för att köpa pizza och liknande. Vi gjorde det tidigt på tisdagarna, och jag införde det även på torsdagarna för några månader sedan. Ibland är våra slavar involverade, ibland inte. Men igår när min lille torsdagsslav, en lite vilsen men väldigt snäll grabb, kom så frågade han om vi skulle laga mat idag. Varken jag eller kollegan Tomas hade bestämt något så vi lutade åt hämtmat. Då frågade han om inte jag kunde laga en kycklingrätt som jag gjort tidigare om han köpte ingredienserna. En sådan begäran kan man givetvis inte avslå, så vi åkte och handlade och sen lagade jag mat. Det blev till och med lite över som han skulle ta hem till sin flickvän. Förra veckan lagade jag potatisgratäng som kollegan Tomas fick med sig hem, den var också väldigt uppskattad. Det är roligt att laga mat tillsammans, och det är ännu roligare när de tycker så mycket om den!

Maken har gjort ett poängsystem för träning, mest för att vi ska ta tag i oss själva och röra på oss mer. Hittills den här veckan är jag uppe i sju poäng, helst ska vi nå tio. Linedance och pingis ger två poäng, promenad till och från dagis ger ett, kort promenad på 20-30 minuter ger också ett poäng. En längre promenad på 40-60 minuter, eller en timme på crosstrainern ger två poäng och en mil i Skatås ger tre. Men i tisdags var det så mycket snö när jag skulle gå till dagis så jag knappt kunde köra vagnen, så den fick vara värd två poäng. Poäng eller inte, det var iallafall skönt att ge sig på crosstrainern igen. Känns som en bra start på helgen!

Nu är det dags att knyta sig tror jag. Hoppas bara lillan får sova bra inatt. Godnatt!     

We've got us a Pippi-virgin!

Slappade i soffan med Gilmore Girls medan jag åt BLT-mackor på hemgjort bröd. Idag såg jag avsnittet där Lorelai och Rory går på dubeldejt med Luke och Dean. De går på bio och ser en dubbad Pippi Långstrump-film. Titta och njut!
 

Till min älskling


image322

Jag älskar dig nu,
jag älskar dig sen.
Jag älskar dig imorgon,
och sedan om igen.

Jävla snö

Ursäkta, men det där kom från hjärtat. Igår föll det ca två decimeter blötsnö från halv tre på eftermiddagen till halv nio på kvällen. Eftersom vi arbetar i ett hus där det rör sig mycket folk så måste man skotta. Kollegan Richard körde plogen, ett klent sattyg som inte klarar av att skotta för mycket på en gång, utan måste hyvla bort snön lager för lager och som även gärna kör fast så man måste lyfta den rätt. Inget jobb för mig med andra ord, särskilt som jag aldrig kört sattyget heller. Därför skottade jag trappor, rullstolsramp och gången fram till trapporna där sattyget inte kommer fram. Med tanke på hur många fula ord jag använder idag så behöver jag knappast tala om hur jag mår va? Jag vill ha sommar!

Lilla familjen åkte och handlade ikväll. Eftersom maken äter pulver så skulle vi bara handla till mig och lillan. Det är dyrt att äta nyttigt. Men å andra sidan har jag nog planerat mat för två veckor framöver. På fredag skall jag testa makens pulver, så man kan säga att vi ska äta middag ihop...

Imorgon har jag och maken varit tillsammans i sju år. Det blir inte mycket till firande eftersom maken pulvrar och jag jobbar, men jag ska nog köpa hem lite blommor till honom ändå.

Det känns bättre i fingret. Det blöder så fort jag använder handen så jag måste ha plåster på hela tiden fast det är i vägen. Nageln känns öm och lite lös men det gör iallafall inte ont länge. Den sårade självkänslan däremot... ja, den har nog en långvarig konvalecens framför sig.

Ska försöka sova nu. Tur att sjukgymnasten kommit hem från sin Finlandsvisit, jag behöver servas. God natt!

Det är faktiskt lite synd om mig...

Lite iallafall. Men innan jag skriver mer, vet du hur mycket du använder höger ringfinger? Det är inte så himla mycket faktiskt, själv använder jag det till att skriva L, O, P, Å, punkt, kommatecken samt enter när jag skriver. När man inte använder fingret blir det dock inte samma flyt i skrivandet. Nu till saken.
Ikväll kom vi överens om att dansa trots stängt hus, jag har ju som sagt nycklar. Kom till jobbet vid kvart i sex, en timma tídigare än vanligt alltså. Det var för att vi skulle komma hem lite tidigare. Eftersom det snöade tog jag makens bil, men på vägen kom jag på att jag jag inte har ett parkeringstillstånd i forden, så jag skulle leta rätt på ett extra när jag kom fram, Anlände samtidigt som Karin och Paula, låste upp och hämtade ut nycklar och begav mig på jakt, Hade för mig att jag sett ett parkeringstillstånd i fikarummet och gick dit. För att komma dit behöver man passera genom en tung dörr av glas och metall, Det är något galet med den dörren, den slår igen hårt och fort och väldigt högt. Jag vet ju detta, Jag VET det. Men av någon anledning fick jag i farten för mig att ta emot dörren, antagligen för att smällen inte skulle skrämma Karin och Paula. Och dörren går igen, med mina fingrar emellan, Fy satan vad ont det gjorde, Svor till (eller nåt, härifrån är minnet lite suddigt ett tag) och går in för att leta efter tillståndet men ser bara stjärnor, Hittade inget och tar mig upp för trappan igen, fumlar med nycklarna för att komma in på kontoret och skölja fingrarna med kallt vatten. Tar av mig handsken, ser bara en vit fingertopp och blod samtidigt som Karin och Paula kommer för att se vad som har hänt. Sitter på toalettstolen och har handen i vatten med känner att jag håller på att svimma och går och lägger mig på golvet med fötterna upp på mitt skrivbord, Karin kommer med ett paket frysta hallon från fikarummet, det lindrar. Samtidigt anländer det övriga gänget, de får gå ner och rigga datorn och sånt. Kommer efter lite senare, men orkar inte dansa så mycket, känner mig yr och tappar balansen i varje snurr. Sen är dansen slut och det är dags att åka hem. Alla tankar på parkeringstillstånd var som bortblåsta. Tror ni inte att jag fått p-böter? *suck* Och detta med makens bil. Hoppas chefen kan ta hand om boten, annars är det sura 600 och ett ömt finger. Inte det slutet jag tänkt mig på påskhelgen...

Dagen började bättre iallafall. Lilla familjen åkte till Vattenpalatset i Lerum för att bada några timmar. Sannas favoriter är vattenrutschkanan, bubbelpoolen och den lilla utebassängen de har. Sanna tyckte det var jättespännande att bada ute fast det var kallt! Sötsnuten.

Nu ska jag och mina onda fingrar gå och lägga oss. Det här inlägget har tagit tredubbelt så lång tid att skriva än vanligt och jag vet att det är många kommatecken istället för punkter, men det blir bara fel så nu ger jag upp!

God natt!
image320

Påskdag

Igår kväll somnade Sanna snabbt som attan när jag väl fått henne i säng, men hon var lättväckt för det krävdes två försök när jag ville smita ur sängen för att hämta något. Efter någon timme började hon gnälla i sömnen, kände att det var något med henne och låg nära och klappade på henne. Kände på pannan, den var brännhet. Kände på benen och de var ännu varmare men knottriga. Lilla stumpan låg och hade frossa... Hon brukar alltid sparka av sig täcket, men inte då. Gick ner och hämtade febertermometern och väckte maken som somnat i soffan, för jag ville att han skulle vara hos oss om hon blev sämre. Tog tempen, lite över 38 grader. Gjorde iordning en dos alvedon att ha redo ifall hon vaknade. En stund senare vaknade hon och ville ha vatten, hela hon bara skakade. Hon fick vatten och jag frågade om hon ville ha lite medicin för att känna sig bättre, det ville hon. Gav henne alvedonen, den bara vände i magen och upp kom vatten, alvedon och lite av kvällsyoghurten. Jag var beredd och hade handdukar och nattkläder i sängen, så det var snabbt rengjort. Sen lade hon sig på sidan med ryggen mot min mage och somnade om, Hon blev märkbart svalare allt efter som natten gick och vid sextiden hade hon till och med sparkat av sig täcket. Jag trodde att hon ville gå upp för hon verkade pigg, men hon ville sova på pappas arm och de sov vidare till halv nio ungefär. Idag har hon varit helt som vanligt igen så jag vet inte vad det var med henne inatt.

Så eftersom lillan var pigg så kunde föräldrarna vara duktiga och röja på övervåningen. Efter en slapp morgon gick jag och Sanna upp och började röja i sovrummet, packade upp tvätt och annat som inte var sorterat sedan Ullaredo förra veckan. Jag städade badrummet och plockade både här och där. Sen tog jag och Sanna en tupplur medan maken skruvade ihop och svor över de nya sängborden han köpte i veckan. Efter tuppluren gick jag ner och lagade middag medan maken städade och pysslade i sovrummet. Han gjorde en riktig storstädning, det blev jättefint! Och sängborden gör sig verkligen härinne, det är roligt med lite nytt. Efter maten hoppade jag in i gästrummet och packade tre lådor med barnkläder som staplats därinne sen vi flyttade hit. Jag slängde en hel säck med skräp, det är inte för inte som rummet kallats skräprummet... Maken klättrade upp och ned för stegen till vinden med lådor, campinggrejor, julsaker och Sannas gamla gåstol. Till slut kunde vi se golvet igen och jag dammsög och dammade hyllor och torkade golvet medan maken satte upp en krok i taket, så nu har vi belysning därinne också. De gamla sängborden har funnit en fristad i gästrummet tills vidare. Det enda som återstår att städa bort är alla dynorna till utemöblerna som än så länge ligger på sängen. Det har börjat snöa igen så det är inte riktigt läge ännu att lägga ut dem... Till sist städade jag Sannas rum också, så det är inte utan tillfredsställelse vi tänker tillbaka på dagen! Nedervåningen däremot är inte lika välstädad, men det är ju en ledig dag imorgon också!

Sanna har börjat låtsasleka. Vi satt i gula rummet hos svärföräldrarna igår när hon skrynklade ihop ansiktet men ändå log och sa: Sanna lissen (ledsen). Mamma måste trösta! Och så kröp hon upp i mitt knä och kramade mig hårt och ojade sig. Jag klappade på henne och ojade mig jag med och efter en stund sa hon: NU Sanna glad igen! Det upprepades några gånger och sen skulle jag vara ledsen och hon tröstade mig. Hon skulle även ha lite papper, för tydligen blev jag snuvig när jag var ledsen. Efter en stund kom pappa och då skulle han också vara ledsen och hon skulle trösta. Idag har hon gjort det ett par gånger också. Hon är så otroligt söt när hon gör det att man inte kan låta bli att skratta.
Hon sjunger också mer och mer, framförallt Ja må hon leva och sången Pippi sjunger när hon bakar pepparkakor och herr Nilsson kliver i degen. Hon blir så stor så fort, jag hinner inte med henne!

Nu har klockan sprungit iväg igen och det är läggdags för längesedan. Imorgon blir det förhoppningsvis dans, om vi kan få till en tid som funkar för oss alla. Jobbet är visserligen stängt, men jag har ju faktiskt nycklar...
Godnatt!!!


Påskafton till ända

Det var en lååång dag! Vi var uppe tidigt och klädde ut stumpan till påskkärring. Hon valde en mörkblå lång kjol med matchande väst som faster haft när hon var liten flicka, så du har alldeles rätt Karin, det var en retropåskkärring! Mamma målade röda kinder och fräknar och sen åkte vi och åt frukost med mormor och morfar. Efter frukost åkte vi upp till gammo på höga berget och fikade lite innan vi packade in oss i bilen och styrde mot Torslanda. Sanna somnade i bilen och eftersom vi ville att hon skulle sova lite längre så stannade jag kvar med henne i bilen och slumrade en stund jag med. Efter tuppluren började den långa dagen bli ännu längre. Jag gillar mina svärföräldrar, men det händer liksom ingenting därute. Man tittar på tv, äter, tittar lite mer på tv och turas om med att slösurfa lite framför datorn. Ibland kanske man spelar lite kort. Maken och hans bror Dole försvinner mer än gärna in på Doles rum långa stunder i taget och spelar tv-spel. Ibland när svärmor och svägerskan börjar käbbla vill jag helst gå och gömma mig, men huset är litet så kökssoffan är det närmaste fristad man kan komma. Jag läste en stund i en pocket innan min dotter började leta efter mig, sen målade vi och hoppade i sängarna.
Till slut blev klockan halv sju och vi kunde titta på sista kvartsfinalmatchen mellan Frölunda och Färjestad. Det gick åt helvete. Nog sagt.
Efter matchen åkte vi hem och Sanna somnade som en stock tack och lov, mätt på glass och godis... Jag är däremot fortfarande hungrig så jag ska nog ta och bryta mitt dietlöfte och ta mig något att äta till CSI.
Imorgon ska jag ladda upp en tydligare bild på min lilla påsktjej, röja i sovrummet, tvätta femtioelva maskiner tvätt och förhoppningsvis få lite ordning i gästrummet. Eller så leker jag med Sanna och ignorerar allt det andra.
God fortsättning på påsken!

Favorit i repris, påsken 2007

Bild049.jpg
Favorit i repris, påsken 2007

Påskkärring 2008

Bild150.jpg
Påskkärring 2008

Påsk i backspegeln

Lilla familjen har fram till dags dato haft två påskar tillsammans. Vi laddar för den tredje omgången imorgon. Fyra alternativa påskkärringsoutfits ligger framlagda, från det färgsprakande till det lite mer eleganta. Vad som väljs är imorgon upp till far och dotter som troligtvis är uppe långt före mamman. Moderns uppgift är att lägga fram alternativen och stå för make up. Vem vet, hon kanske insisterar på bamsetröja och strumpbyxor, och då får det bli en högst originell liten påskgumma som ger sig ut på stan.
Här är påskkärring anno 2006:
image315

Och 2007 års modell:
image316

Kika gärna förbi imorgon för en titt på vad som är nytt för 2008!

Idag hade lilla familjen avslappnad förmiddag ända tills far och dotter skulle ge sig ut och testa snön och fadern klättrade upp på vinden för att hämta ner tefaten och såg att det snöade in... Han skottade bort det värsta och bad en bön till takguden att grannarna skall enas om takbyte nu till våren. Sedan gick de ut och åkte pulka och kastade snöboll medans mamman, som skyr kallt väder, stannade inne och gjorde påskgrupper och exprimenterade med kall paj. Sedan åkte vi hem till mormor och morfar på påskmat, åt gott och länge och diskuterade mycket hockey. Sanna levde rövare som vanligt och blev bortskämd. Som vanligt. Fast det blev ju föräldrarna också, så allt är som det ska vara!
Imorgon bär det av till svärföräldrarna på middag och hockey, före det blir det köttbullefrukost, också som vanligt. Inget nytt under solen med andra ord. Eller snömolnen menar jag. Glad påsk!

image317

Snöboll:-D

Bild138.jpg
Snöboll:-D

En tong till:-D

Bild137.jpg
En tong till:-D

Tell me something I don't know

Via Tidsoptimistens blogg hittade jag ett test: Vilken bloggtyp är du? Jag är en dagboksbloggare, och det stämmer bra på mig:
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.

Idag har Sanna och jag varit lediga. Vi tog det lugnt på morgonen och en stund före elva åkte vi mot Mölndal för att leka med Jenny och Benjamin en stund. Vi påskpysslade. Eller snarare, vi började påskpyssla alla fyra, men ganska snart dumpade barnen mammorna och gick och gjorde roligare saker. Mammorna däremot satt glatt kvar och pysslade med papper, klister och fjädrar. Det var jättemysigt! Sen följde Jenny och Benjamin med oss till Aktiviteten där Jenny var så snäll och passade Sanna medan jag satt på möte. Barnen sov en timme och sen lekte de på rampen i foajén så det verkar ju ha gått bra iallafall. Tack så jättemycket igen Jenny! Både för pyssel och barnpassning!

Nu ikväll har lilla familjen varit och handlat. Pappan gick på Ikea och köpte sängbord, rullgardin till vardagsrummet och några nya palmer. Dotter och en hårt prövad mor gick på Coop och handlade. Sanna är för det mesta en ungerbar unge men just nu är hon inne i en utmanande fas och att gå och handla med henne kräver en ängels tålamod... Men vi fick handlat iallafall och nu är kylen fylld inför en långhelg med familjen. En sista jobbkväll bara och sen ska det bli skönt att vara ledig ett tag. Jag hoppas att vi kan få röjt i gästrummet så vi kan få lite ordning därinne. Svärföräldrarna har en gammal sekretär som vi ska få, den kommer göra sig fint därinne. Ska bli kul att skruva ihop de nya sängborden också! Kanske skulle ta och åka och köpa färg innan jobbet så sovrummet blir helt färdigt också... Ledigt var ordet va?

Godnatt!

Lite tjurig...

När jag gick hemifrån i eftermiddags var hemmet, tja kanske inte fläckfritt, men definitivt välstädat och jag kände mig väldigt nöjd. När jag kom hem stod det disk på diskbänken trots tom diskmaskin, det var smörfläckar på vardagsrumsbordet och brödsmulor på golv och soffa. Sulkyn stod ute, det var leksaker och pussel över hela golvet och stekpannan var odiskad. Jag blev lite sur faktiskt. Men istället för att börja om imorgon bitti så tog jag tag i det direkt. Sopade, fyllde maskinen, samlade ihop leksaker och torkade av borden. Undrar om maken märker nåt när han kommer ner imorgon? Jag vet att det är svårt att få saker gjort när man är ensam hemma med Sanna, men det hade varit kul om det hade hållt i sig i tolv timmar åtminstone...
Sådär, det var skönt att få vräka ur sig! Nu är jag glad igen!

Imorgon är jag ledig men måste till jobbet en stund på eftermiddagen på husmöte. Funderar på hur jag ska göra med Sannabus. Jag kan ta med henne till mötet, men hon är nog lite för rastlös för det. Jag har frågat morfar om han kan tänka sig att ha henne, och det vill han ju gärna. Men förra gången han skulle passa henne var hon ledsen i två timmar tills mormor kom hem, så han är lite orolig. Jag ska fråga Sanna imorgon hur hon vill göra. Hon har ju ändå åsikter om allt så det är lika bra att kolla!

Nu ska jag sova! God natt!

Tisdag...

Vaknade med bultande huvud och värkande nacke och en liten unge som fick allt det onda att försvinna när hon med en nöjd suck kryper nära mig och lägger huvudet på min axel, tittar upp på mig och ler.
Gick med prinsessan till dagis och tog sedan en promenad i den solgnistrande, iskalla morgonen. Väl hemma började jag plocka lite, dammsög och tvättade golven. Nu har jag invigt min nya mixer med en smoothie på hallon, blåbär, banan och phsylliumfrön. Det var smaskens, men den behöver lite längre tid på sig att mixa än min gamla mixer. Huvudsaken är ändå att jag fick min morgonsmoothie! Ligger och slappar lite i sängen nu innan jag ska göra några ärenden och sedan åka till jobbet. Tänkte åka lite senare idag, jag tror jag ligger några timmar plus.
Nu när Jesica har tipsat mig om hur man gör för att lägga in klipp från youtube på bloggen tänker jag låta tangenterna vila och istället visa lite klipp som alltid gör mig glad:

Vi börjar med Texas, "In demand", men Alan Rickman of course.



Sedan tar vi papegojan Einstein:
 


Vi avslutar med lite buktaleri, Jeff Dunham och Achmed the dead terrorist:

>

Sådär, nu är iallafall jag på gott humör! Hoppas ni blir det med! Glad tisdag!

And the winner is....

image310Voilá! En styck mixer från Clas Ohlson till det facila priset av 298 kronor. För inte nog med att vädret var snöblött idag, vårt nätverk på jobbet klappade ihop totalt och ingen på IT visste varför. "Här blir inget jobb gjort" tänkte jag och chefen och åkte till Allum istället. Jag köpte ovan nämnda mixer samt en blekturkos handväska från Kårlins, nedsatt med 50%, ett fynd tycker jag. Chefen köpte ett halsband och en top, så vi hade en produktiv dag iallafall.

Ikväll har det varit dans, och jäklar i min lilla låda vilken träning det var idag. Det var full rulle från start till mål och vi blev nog bra slut allihop. Och på tal om dans så blev jag idag tillfrågad att leda lite linedance på en möhippa den 10 maj, det känns lite nervöst men väldigt hedrande och jag ska verkligen försöka att göra bra ifrån mig.
Medans jag var och dansade så var maken och Sanna hemma hos mina föräldrar och tittade på hockey. Tyvärr blev det förlust med 4-2 och ny match redan imorgon. Vi kom hem strax efter tio och eftersom jag var rätt varm efter dansen stack jag ner för att ta en snabb dusch och ta reda på lite tvätt. När jag kom upp tio minuter senare sov far och dotter redan, tätt intill varandra. Nu, en timme senare, ligger de fortfarande lika nära och med likadana miner och armarna på samma sätt. De två är sanslöst lika varandra.


På Allt För Föräldrar (ett forum jag är med i) ställdes idag frågan: Vad är det du älskar hos din partner? Jag tänkte efter en stund och här är vad jag skrev:
Först blev jag förälskad i hans röst för vi träffades på nätet och pratade bara i telefon de första veckorna. Sedan blev jag förälskad i hans humor och hans lugna sätt och när jag träffade honom för första gången så föll jag för hans utseende också.
Sedan den första kvällen har jag älskat honom för hans integritet, hans stabilitet, hans sätt att se på mig och tro på att jag klarar allt. Jag älskar honom för att han tar hand om mig och älskar mig oavsett hur jag ser ut. Men allra mest älskar jag honom för hur mycket han älskar vår dotter och för vilken fantastisk pappa han är. 


Det är kanske överdrivet att publicera ett sådant här inlägg på sin blogg, men jag skrev från hjärtat och nu ikväll kände jag att jag ville spara det så jag kan påminna mig själv om det ibland när det blir lite uppförsbacke. Den 27 mars har vi varit tillsammans i sju år. Det har gått fort.

Godnatt!

Det var den våren det...

Igår....
image309

 Idag....
Bild(32).jpg

Fummelfia

Jag fumlar ibland, det blir så när armen och händerna inte lyder. Idag plockade jag ur diskmaskinen samtidigt som jag lagade mat, jag är jobbig på det där sättet. Allt på en gång och gärna lite till. Och så tappade jag min mixerkanna. Lååång spricka från kanten och nästan ända ner till botten. Den läcker. Ingen morgonsmoothie. Snyft. Fast maken tycker att jag ska åka och köpa en ny imorgon, så det ordnar sig förhoppningsvis snart. Jag har kollat på elgigantens hemsida, finns flera att välja på. Nu bryr jag ju mig inte så mycket om finesser och prestanda, utan det viktigaste är ju färgen. Jag gillar en från OBH Nordica. Men ska jag köra rostfritt så den matchar köket i övrigt eller ska jag köpa en... tja, rosa kanske?  Eller ska jag överdriva totalt och köpa en smoothiemaker? . Kanske inte. Äh, jag köper den billigaste, Så länge som den kan hacka ett par frusna hallon och en halv banan så kvittar resten. Imorgon blir det shopping!

Jag och maken började räkna lite härom dagen och vi funderar på om inte jag jobbar för många timmar. Nu vet jag ju inte hur det funkar med raster och så, det kan hända att vi numer har inräknade raster utan att jag har tänkt på det. Jag jobbar ju 75% och det borde ju bli 30 timmar i veckan. På måndagar jobbar jag från åtta till två så att jag ska kunna hämta Sanna lite tidigare. På tisdag och torsdag jobbar jag egentligen halv tre till halv tolv men jag är på jobbet redan vid tolv för att jobba ikapp för att jag går tidigare på måndagarna. Från början skulle ju Sanna gå på dagis på fredagarna också, men maken har ju varit ledig så jag har inte behövt tänka på det. Nu kommer hon behöva gå fredagar från och med veckan efter påsk och jag tror att hon kommer få gå från nio till tre i fortsättningen. Fram tills nu har jag jobbat drygt sex timmar på fredagarna. Men vad blir det då om man lägger ihop timmarna? Måndag: 6 timmar, tisdag: 11,5 timmar, torsdag: 11,5 timmar och fredag: 6 timmar = 35 timmar. Jag ska prata med chefen imorgon och kolla så jag inte har räknat fel, men om min uträkning stämmer så är det ta mig tusan inte konstigt att jag aldrig hinner med varken träning eller städning här hemma.
image307

Nu är helgen snart slut och det börjar bli dags att sova!

Godnatt och hoppas ni får en trevlig måndag!

Titta mamma! Sanna har tippit!

En mycket lycklig unge kom springandes ut i vardagsrummet i förmiddags där hennes intet ont anandes föräldrar satt och läste morgontidningen. Fem minuter tidigare hade jag klippt upp en ny påse kattmat och matat katterna. Och inte lagt tillbaka saxen längst in på bänken... Först hörde jag inte riktigt vad hon sa, men när hon i full galopp satte av in i köket igen tänkte jag att det nog var bäst att följa efter. Ser hur min dotter håller saxen i handen och ser ljusa hårtestar på köksgolvet. Morgonsynapserna satte därefter in som efter en dubbel espresso. Sanna hade klippt luggen på sig själv... Som tur bara ett klipp, ett väldigt snett sådant, och det går ju att kamma till. Men så stolt hon var! Fast hon var inte lika glad sedan när jag tog saxen ifrån henne när hon skulle klippa mera.
 Kollar man noga ser man att det är en liten "glugg" i luggen...

Igår morse var vi på väg till vårt vanliga frukostställe, Köttbullekällaren och Sanna red på pappas axlar. Redan på parkeringen frågade maken vart bullen bodde. Caféet ligger i slutet på en huslänga med flera butiker och andra caféer och på vägen stannade de och frågade: Var är bullen nånstans? Sanna fattade direkt och började själv fråga varje gång maken stannade: Va e bullen stans? När de väl kom fram till rätt dörr ropade hon: Däää e bullen hemma! Maken var väldigt stolt.
Efter frukosten köpte jag trollhassel och forsythia på torget. Forsythian var till mamma men väl hemma dekorerade jag och Sanna trollhasseln med små blårandiga påskägg som vi köpt när vi var på Blomsterlandet tidigare i veckan. Vi kan inte ha björkris som påskris för maken är allergisk. Men det blev jättesnyggt med trollhassel!

Maken och svågern var på hockey igår kväll, härlig seger mot Färjestad med 4-0. Nu blir det två tuffa bortamatcher i rad, men förhoppningsvis har de fått nytt självförtroende efter nollan. Jag och Sanna var hemma hos mormor och morfar och såg på både hockeyn och Melodifestitjatet. Jag och mormor röstade tre gånger på Frida och två gånger på Nordman (bara för att jag (maken) satsat på att Nordman skulle komma före Rongedal, gick sådär) men våra röstningar gick ju inte in direkt. Huvudsaken var ändå att Christer Sjögren inte vann, Perelli blir säkert jättebra. Jag ska ju faktiskt inte bry mig var det ju sagt.

Maken har smittat mig med snuva, så någon träning blev det inte idag. Men jag har ätit nyttigt! Till frukost en smoothie på hallon, blåbär och banan med physilliumfrön i, till lunch pannkakor (ok, inte världsnyttigast) med hallon och till middag stekte jag strimlad kycklingfilé med sataymarinad och åt tillsammans med bulgur blandat med fetaost, gula cocktailtomater, paprika och lite citronsaft. Till det färsk spenat, röd mangold och skivad gurka. Det var jättegott! Resterna rörde jag ihop till lunch imorgon, det funkar nog som sallad med. Jag köpte en GI-kokbok på rean också, jag började titta lite i den idag och det var väldigt inspirerande recept i den, så jag ska börja laga lite ur den nu. Maken ska börja med en ny pulverkur efter påsk, han gör på sitt sätt och jag på mitt!

I förmiddags sken solen och det var riktigt härligt ute. Lilla familjen röjde på uteplatsen, tog presenningarna av utemöblerna, klippte ner gamla blomkvistar och tömde utekrukorna på vatten. Maken försådde luktärtor och jag konstaterade att min örtlåda har överlevt vintern och jag har nu rikligt med färsk apelsintimjan, citronmeliss och persilja... Och den lådan har suttit ute sen förra våren! Nu på eftermiddagen har jag och Sanna varit ute och testat trehjulingen och sölat med vatten. Nu slöar vi omkring här inne och jag ska ta och röja iordning inför veckan som kommer.
 Testar trehjulingen och ...   vattnar mammas...  vårblommor!

Och så två bonusbilder:  Fiska med pappa!  Provar en ny mössa!

Ha en fortsatt skön söndag!

Ullaredo

Jadå, efter en lugn morgon kom vi iväg till Ullared och brände pengar multum. Jag fattar inte hur vi bär oss åt, men för en gångs skull kom vi inte hem med en massa prylar utan mer kläder och förbrukningsvaror. Stefan fick köpt skidkläder till sin resa med jobbet till fjällen i vecka femton och jag tog mig äntligen tid och provade tills jag hittade bra bh:ar, något jag behövt länge! Så när jag hittat två sorter som satt bra köpte jag dem i dubbel uppsättning vitt och ett exemplar i svart. Nu ska jag slänga alla gamla amningsbh:ar som jag har när allt annat ligger i tvätten, vilket händer rätt ofta eftersom jag bara haft en vit och en svart som varit funktionsdugliga...

Maken och jag kände oss bra dumma i bilen på vägen ner. Maken berättade om projektet han arbetar med för tillfället, ett projekt som innefattar att han måste beträda en del åkermark. Han pratade om en viss bonde som inte gillar att man rör sig på hans mark och så börjar jag fundera; vad heter bonde i plural? Och jag kunde inte komma på det! Frågade maken och han var lika blank i skallen som jag. Bondar? Bonder? Vad fasen!?! Trettio sekunder senare lossnar det äntligen för maken - bönder! Sen fick vi sitta där och skämmas en stund, men vi skrattade gott åt oss själva. Jan Berglin, serietecknaren, kallar det småsaksafasi. Han beskriver det i en strip han kallar "Mina lyten, del IX, Små hjärnsläpp". Karln är briljant. Läs och njut:
image294

image295
image296
image297
Jag älskar hans teckningar, köp en av hans böcker om du får en chans!

När vi kom hem var jag helt slut. Även om det inte var mycket folk så tar det på krafterna att traska runt där nere (5 km på stegräknaren) så maken och jag gick och vilade en stund. Sanna var kvar hos farmor, hon ville ha henne en stund till. När vi vaknade gick vi ner och skruvade ihop trehjulingen vi köpt till Sanna, hon blev väldigt lycklig när hon kom hem och fick se den. Men Pippiservisen var nog favoriten ändå. Hon serverade både mig och maken och ammo kaffe med mjölk ur den. Pojkflickan börjar bli en flickflicka...

Kan någon tala om för mig hur man gör för att infoga en video från youtube på bloggen så att den ligger där färdig att klickas på utan att man behöver klicka på en länk som skickar en vidare? Jag har haft dille på Texas "In demand" hela dagen, och Alan Rickman är ju bara så underbar i den... Hur gör man?

Imorgon är det final i Melodifestitjatet. Kommer givetvis kolla, men det ska bli skönt när det är över. Maken och hans bror ska på hockey. Jag och mamma hade kunnat gå, men det är ju ståplats i Frölundaborg och det är nog lite jobbigt att stå så länge, för om man vill ha ett räcke att hänga på så måste man vara där tidigt. Så de får gå istället och så åker jag och lillan hem till mommo och moffa istället så vi kan zappa mellan match och musik. Jag tror jag hejar på Frida, även om hon inte har någon chans. Men eftersom jag inte röstar så tycker jag inte att jag har någon rätt till en åsikt direkt.

Nu ska jag sluta knattra och sova istället. Maken ska jobba ett par timmar imorgon bitti och om det inte regnar för mycket tänker jag ta med Sanna ut och testa hennes nya cykel ordentligt.
Trevlig helg!


Stegräknare

Jag kom faktiskt ihåg att ha stegräknaren på mig hela kvällen på jobbet idag, men det blev inte alls så mycket som jag hade trott. 4,6 kilometer eller 6215 steg. Jag är riktigt besviken. Med åttatusen kvadratmeter kåk att täcka borde jag verkligen få till mer. Skärpning!
Nya livet har börjat bra, har ätit vettigt idag. Lisa var så gullig och kom förbi med en bra bok om att äta rätt etc, det ska bli intressant att läsa den! Den heter Potatoes, not prozac. Jag har hört talas om den, men inte mer. Tack Lisa!

Idag hände en sådan där konstig sak. Efter sjukgymnasten åkte jag ner till Mölndal C för att äntligen få bytt min bankdosa. Jag parkerade på taket till mataffären, sprang sicksack nedför trappan mellan medlemmarna av ledighetskommitén som stod och diskuterade platsen för nästa möte, duckade en gammal bekant som jag verkligen inte ville träffa och styrde rakt mot banken och ser ett bekant ansikte. Pappa! Han pratar i mobilen men jag står kvar och väntar på att han ska bli klar. Då kommer mamma gående! Pappa ska vara hemma och städa och mamma ska vara på jobbet. Man ska inte springa på dem klockan två en torsdagseftermiddag. Det visade sig att de hade varit på banken tillsammans så det var inte så konstigt att jag sprang på båda två. Och mamma, nu berättar jag vad pappa gjorde! De hade varit inne och fört över pengar. De skulle också växla in alla mynt de samlat på sig den senaste tiden och som pappa hade med sig hemifrån i en påse. När han lyfter upp påsen ur ryggsäcken så tappar han ut alla mynten på golvet. Cirka femtusen spänn i blandade mynt. Lilla pappa är både stel och skev och om han hade gått ner på golvet för att samla upp alla mynten hade vi inte fått upp honom igen. Alltså fick mamma göra det. Hon tyckte inte det var så kul. Men det tycker jag och därför får alla fem läsare i min bloggkrets veta det också! Ledsen mamma!

Jisses vad jag är trött, det har varit en lång kväll. Jag ska bara vänta på att mina tabletter börjar verka och sen ska jag sova. I min nya gosiga pyjamas som kom idag! Den är verkligen en otäck rosa ton, men himmel så skön! Sannabus sover hos farmor och farfar inatt så jag ser fram emot flera timmars ostörd sömn innan vi åker ner till Ullared och stångas med pensionärer.



Dröm rosa drömmar!

Det luktar vår!

Det har ju aldrig riktigt varit vinterkallt den här vintern, men det har ändå inte känns som vår. Men idag, när Sanna och jag gick till dagis, så kände jag den, vårdoften. Den bara steg upp från marken och buskarna och letade sig in i näsan och framkallade bilder av blommor, påsk, vitsippor och allt som hör våren till. Det kändes härligt! Igår köpte jag femtio påskliljor och satte i min nya vas och imorse hade de börjat slå ut. Det var som om solen lyste på just den platsen på mitt bord. När jag kom hem efter att ha lämnat Sanna planterade jag ut en minipåsklilja och tre penséer i krukan utanför dörren, så nu har våren kommit dit också!

Idag har jag bestämt mig för att försöka börja ett nytt liv. Jag har inga problem med att jag är storvuxen, men sen jag började jobba skift i höstas så känner jag hur jag bara väller ut här och där. De senaste två månaderna har varit de värsta, jag har småätit väldigt mycket på kvällarna och inte hunnit med någon annan motion än måndagsdanserna. Jag ska inte göra allt på en gång, det första målet är att få bort snasket på kvällarna och på jobbet. Sedan ska jag planera måltiderna bättre, mer bönor, protein och grönsaker och sedan ta itu med motionerandet. Det är så frustrerande med egentiden. Varje dag går jag och plockar och städar och det märks aldrig någon skillnad. Försöker jag läsa en bok är det alltid något som kommer upp, så ibland undrar jag hur jag ska hinna med att träna. Men nu jäklar ska jag ta mig tid, iallafall de dagar då vi är hemma tillsammans hela familjen så vi kan turas om att ta lillan. Mammigheten är tillbaka och jag har haft lite för lite tålamod med det. Men jag tror att om jag kan öka min självkänsla med lite mer motion så kommer jag ha mer ork till Sanna.
Idag har jag lagt min stegräknare i mina skor så jag inte ska glömma att ta med den till jobbet. Ska bli intressant att se hur mycket jag går på en kväll.

Snart dags att börja göra sig iordning, sjukgymnasten och jobbet väntar!

Det slår aldrig fel...

Igår när jag skulle få iväg Sanna till dagis fick jag dra upp henne ur sängen kvart över åtta. Idag när vi båda är lediga och har somnat väldigt sent vaknar ongen kvart över sex...

Vi har inga större planer för dagen, jag tänkte mig en frukost på Köttbullekällaren och sen banken och eventuellt blomsterlandet och en snabb handling för att fylla på med mjölk etcetera. Kanske leka med Jenny och Benjamin eller ta en lååång tupplur. Det är skönt med oplanerade dagar!

Igår startade kvartsfinalserien i hockey, och eftersom vi är lite trötta efter en mycket ojämn säsong hade vi inte alltför stora förhoppningar. Vi har biljetter till alla hemmamatcher och igår var maken och hans bror på första mötet mot Färjestad. 2-0 efter 35 sekunder var oväntat men väldigt skönt. Matchen slutade 3-1 och på torsdag är det returmöte. Dessvärre var det en gruffig match och i slutet fick en frölundaspelare en oschysst tackling som domaren inte såg. Då gav en annan frölundaspelare igen när motståndaren körde förbi båset. Jag gillar inte oschyssta tacklingar men jag tycker det är etter värre att ge igen från båset. Nu är det nog stor risk att frölundaspelaren blir avstängd, vilket är synd, för vi behöver alle man på isen... Det bäddar iallafall för tät match på torsdag!

Nu ska vi gå ner och ta en lång dusch så kanske jag vaknar ordentligt. Just nu ser jag ut så här....
image292
Trevlig onsdag!

Droppen - till stöd för utnyttjade barn

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, 
visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. 
image1207

Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet. 

Hittad hos:
http://tidsoptimistens.blogg.se/


Ett Foto I Timmen 10 mars 2008

Idag var det alltså Efit-dag, något jag upptäckte sent igår kväll när jag slösurfade på Allt För Föräldrar... Snabbt ner och lägga kameran på laddning och sätta en påminnelselapp på spegeln. Och jag har inte missat ett enda klockslag idag! Så, häng med på en dag i mitt liv!

06.30 Neeeeej! Inte redan.... Sanna var också lite svårväckt idag, och när hon drar mitt huvud mot sin axel och somnar om, då kan jag inte låta bli att snooza en stund till...

07.37  Lämnar Sanna på dagis. Här sätter hon sitt plommon, en slags närvarolapp, i fickan med sitt namn på.

08.28  Kollegorna Klas och Tomas tar paus i morgonstädningen och ställer vänligt upp på en bild. Det blev väldigt rent och fint när de var klara!

09.41  Kollegan Richard, som jobbat en tjugosjutimmarshelg, anländer med grusiga ögon för att förbereda sig för ett möte. Även han är vänlig nog att ställa upp på en bild. Troligtvis var han så trött att han inte märkte något...

10.35  Jag och laptopen kör ett ärevarv i alla omklädningsrum och duschar. Vi har dokumenterat all skadegörelse och annat äckelpäckel och idag behövde jag dubbelkolla så att jag satt rätt text till bilderna.

11.30  Vodoogrodan hjälper mig knattra in texten till bildspelet om duscharna.

12.23 Bild(74).jpg Chefen och jag åkte upp till Mölndals Museum för att äta lunch. Väl där ser vi inte bara att muséet är stängt på måndagar, utan det dånar högt och vilt från fallet och vi ser att det rinner över alla breddar. En mäktig syn och givetvis är det dags att fota - och jag har glömt kameran... Mobilen fick ställa upp och dokumentera.

13.40  En chokladdoppad skumdelfin fick surfa på en sista våg innan den slukades som efterrätt. Den ser väl ändå lyckligt ovetande ut om vad som väntade?

14.35  Hämtar en nyvaken och lite ledsen stumpa på dagis. Hon håller hårt i sin basset som hon får ha när hon sover på dagis.

15.25  Sanna får titta på Pippi på datorn medans jag viker tvätthögen i förgrunden och kikar på en repris av Gilmore Girls. Åh vad jag saknar denna serie... Tv när den är som bäst! Den gör till och med tvättvikande rolig, och det säger en hel del...

16.29  Fick ett städryck när tvätten väl låg i sina lådor igen. Plockade upp i sovrummet och satte igång Robomopen. Sedan röjde jag i badrummet och städade handfaten och så var det fotodags! I brist på bättre objekt fick bilden visa mitt glänsande handfat...

17.22  Steker middagspannkakor! Det var smaskigt!

18.36  Kollegan Christian, a.k.a Valpen, poserar något motvilligt på bild. Alternativet var att överfalla Paula som satt i massagestolen, men inte ens jag är så elak, så den här bilden får helt enkelt heta "Skygg valp".

19.30  Det är inte jag som dansar fel, det är de andra! Scout's honor!

20.29  Vi avslutar med Do dat dance, och nej, Robert har inte ramlat, det ska vara så. Han gör en lite mer avancerad version av dansen än vad jag gör bara.

21.43  Har hämtat lillan hos mormor och lyckats hålla henne vaken hela bilresan hem, men sen var det stopp. Slutlekt efter tre timmar hos mormor och morfar somnade hon gott på min mage iförd sin nya "morfartröja", en t-shirt som var aningens för stor och som enligt Sanna var en klänning. Det var inte ens någon idé att försöka få henne att ta på sig en pyjamas. Morfartröjan var det enda som gällde.

22.45  Kvällen är slut och det är jag med. Sannas kläder för morgondagen är framtagna, man och barn sover och det har varit en låååång dag. Tyvärr har det inte hänt så mycket spännande, men det gör det oftast inte på måndagar! Godnatt och ha en fortsatt bra vecka!

Kalasekvation

Vad får man om man tar tre stycken kusiner i aktiv ålder, lägger till lekglada mor-och farföräldrar, plussar på med snudd på obegränsat med socker och drar ifrån en styck tupplur? Summan blir en övertänd, sockerspeedad, underbar unge som lärt sig flera nya hyss och som inte somnar förrän tio över tio en söndagkväll. Men hon var så lycklig och go och det är faktiskt huvudsaken!
Idag har vi alltså varit på kalas hos kusin Anna som fyllde tre. Pappa kunde inte följa med, det var en viktig pimmismatch, men mor och dotter åkte till Majorna med paket i släptåg. Det bjöds på mat och tårta och ohejdat med lek, varav minst en som gick ut på att klättra över soffryggen och sen klättra upp igen och hoppa till mormor från armstödet. Sedan utvecklades leken till att hoppa, helt utan fallbegrepp, från soffbordet. Och hade inte mamman haft urkvinnareflexer så hade dottern hamnat på golvet... Men hon hade som sagt var roligt.

Jag åkte till den öppna dansen igår, det var jättekul! Tyvärr fick jag stå över de sju första danserna och dansa 101:an med nybörjarna tre gånger, tills jag stod över av ren princip, men sen tog det sig litegrann. Jag såg flera kul danser som jag ser fram emot att lära mig! Jag lyckades också fejka mig igenom Loverboy, och några andra danser. Jag smet därifrån en stund efter åtta, hade lovat familjen att inte komma hem alltför sent. Såg slutet av Melodifestitjatet och kröp sedan till sängs och såg CSI Miami.

Imorgon är det ny arbetsvecka, och maken och jag klurar lite lätt på att åka till Ullaredo på fredagen och slösa pengar...
 
Badrumsdrömmen går vidare, och vi har nog hittat vårt drömkar:  Jag vet att det är fullständigt vidrigt, men kan man plugga in tv:n i den så tänker jag inte kliva ut det överhuvudtaget under vinterhalvåret...

Interneuppkopplingen har inte funkat på laptopen sedan igår eftermiddag. Jag testade allt möjligt, starta om datorn, starta om modemet, starta om routern... Inget funkade. Gav upp och gick och lade mig. Gick ur sängen igen, förbannad, och gick ned och drog ut alla sladdar ur både modem och router och pluggade in dem igen. Gick upp och satte på lappisen igen, och se, it's alive... it's ALIVE!!! Tänk vad man kan åstadkomma bara man är förbaskad nog!

Nu ska jag göra maken och Sanna sällskap och knyta mig! God natt och trevlig arbetsvecka!



Fredag hela veckan lång!

Eller iallafall på fredagar! Sitter på jobbet och väntar på maken, han är nog här snart.
Det fick bli sjukskrivning igår, hela kroppen bara värkte. Jag knaprade värktabletter och släpade mig iväg till sjukgymnasten för nålar och sen började jag känna mig lite piggare. Ammo och affa hämtade lillan på dagis och tog med henne hem till Torslanda för övernattning, så när maken kom hem hoppade vi faktiskt in i bilen och gick på bio. Vi såg "National Treasure, Book of Secrets", den var helt okej. Sen åt vi middag på Danilo, jättegott. Efter det var jag helt slut, men vi stannade ändå på vägen och hämtade mina bägge paket som äntligen kommit! Orkade inte packa upp dem igår, men imorse kikade jag på mina kläder och provade ovanpå pyjamasen, och allt passade! Jag är jättenöjd. Trenchcoaten kom med den också, kul med en ny vårjacka!
Idag har jag mest flamsat runt på jobbet. Jag tillbringade en halvtimme med att skriva ut pratbubblor till ett collage med bilderna från festen hos Keith, sedan pratade jag med min advokat i en trekvart och efter det var det dags för lunch med Paula. Det blev kycklingrulle för mig och Capriciosa med bearnaisesås för Paula, mumsigt!
Imorgon är det öppen dans på gamla klubben, jag tror att jag ska gå en stund. Synd bara att den är så sent, det går ju en familjekväll till spillo... Jag får fundera lite till! Imorgon måste vi också köpa födelsedagspresent till kusin Anna som fyller tre på söndagen, då är det också kalas. Ska bli kul att träffa storasyster med familj igen, det var ett tag sedan!

Trevlig fredag!

image272


Det är tröttsamt att vara på Ikea i flera timmar...

Bild(70).jpg
 
Lillskruttan... Hon var ändå rätt duktig, om än velig. Men även mammorna var rätt slut efter fyra timmar på Ikea, så Sanna och Benjamin uppförde sig under omständigheterna exemplariskt. Dyrt bidde det, men trevligt var det! Vi kom hem drygt tusen kronor fattigare men bland annat två tvättkorgar, lampa och gardiner till sovrummet och diverse köksgrejor rikare. Plus lite andra grejor. Ja just det, ett litet bord till Sannas rum också som skruvats ihop och invigningslekts ikväll. Jag har även drömt och planerat om hur jag vill ha sovrummet och badrummet lite senare när det är läge... Ikea kommer bli ännu rikare på mig innan jag är klar... Men det kommer bli fint, så det så!

Och återigen har vädret ändrats, från klart och kallt till ruggigt, regnigt och grått. Och kroppen har reagerat enligt facit. Är det likadant imorgon får jag bita i det sura äpplet och sjukskriva mig igen. Det är inte värt det. Igår fick jag också veta att vårt lönesystem helt plötsligt inte klarar att räkna ihop grundlön och fast o.b (trots att det gjort det i sex år), så nu ska det delas upp. Vilket för mig innebär ett antal hundra mindre i månaden i ändrad sgi. Kul jul. Förhoppningsvis går försäkringsbolaget in och täcker upp, men det vet man ju aldrig.

Ikväll och inatt är jag och lillan gräsänka respektive gräsdotter... Maken är på kick-off för det nya bygget, d.v.s han är på Stenungsbaden och dricker öl. Men jag och snuffsan klarar oss alldeles utmärkt och passar på att breda ut oss rejält i sängen! Hon var lite svårsomnad, men nu snusar hon, varm och ljuvlig, med sin älskade Fiffi-docka tätt intill. Gud vad jag älskar min unge!
image271
Godnatt!

Nu är jag sur!

Och eftersom jag har berättat för mamma varför så kan jag skriva det här med!
Jag fick ett presentkort på Fotvård av mina föräldrar när jag fyllde år i augusti, det var något jag önskat mig jättelänge. Men eftersom vi inte hade någon barnomsorg och dagarna var fyllda av stress med jobb och barnvakter åt höger och vänster så fanns det inte tid att utnyttja presentkortet. Sen var det inskolning och vi skulle vänja oss vid det. Plötsligt var det jul och sen flöt dagarna iväg och jag har försökt ringa ett par dagar i veckan den senaste tiden för att äntligen boka tid. Så igår fick jag äntligen tag på dem. De bytte ägare i november och presentkortet gäller inte! Jag är så himla besviken, jag har inte gjort iordning mina fötter sen i somras för att det skulle bli en riktig lyxdag och jag ville ha det ordentligt gjort. Det är så jäkla dåligt av den gamla ägaren av Mölndals Fotklinik som inte informerade om försäljningen, för det lär hon ha vetat när kortet köptes. Och även om jag förstår de nya ägarna så tycker jag att det hade varit goodwill att låta kortet gälla. Men visst, vill man inte ha nya kunder så... *surar*

Idag är vädret snurrigt. Sol och snö(!) om vartannat. Och på radion sa det att snön lagt sig ute på Hisingen. Men det tror jag nog inte riktigt på. Men jag hoppas det, och jag hoppas också att de går ut och leker med barnen på dagis i så fall.

Jag fick sms nu att min beställning från Ellos redan kommit, men eftersom kläderna från H&M också skall komma den här veckan så väntar jag in den och hämtar allt på en gång *klädfest* Hoppas bara allt passar också!
Och imorgon är det Ikea! Uj uj uj, stackars plånboken! Maken har iallafall gett klartecken till ommålning av sovrummet, om jag lovar att vänta tills jag mår bättre och det är ju logiskt. Nu ska jag bara bestämma färg också... Men jag lutar åt något brunt. Helst skulle jag vilja ha någon slags fondtapet, alternativt wallies... Här ska planeras!

Inredningsklåda

Jag blir galen! Jag är inne i ett hamsterhjul av önskan att förändra här hemma. Jag vill köpa möbler till Sannas rum, en ny badrumsförvaring, måla om fondväggen i sovrummet, sätta upp en hylla och köpa nya sängbord, nya gardiner... Det känns som jag vantrivs, fast jag egentligen inte gör det. Jag vill skaffa tavlor också, och utnyttja utrymmena på något sätt. Vi har ett stort hus men det känns plottrigt och trångt. Men problemet är att jag vill göra ALLT och NU GENAST! Och kära maken, hur snäll han än är, begriper inte vad det är för klåda som drabbat mig. Och eftersom han har åsikter om saker och ting, och dessutom har en smak som är på andra sidan oceanen från min, så blir varje förändring en kamp. Men nu ska han ju iväg på onsdag och sova borta, frågan är hur mycket jag kan få gjort innan han kommer hem. Och hur mycket jag vågar ändra utan att han blir upprörd. Kanske bäst jag frågar innan jag målar om iallafall. Kanske.
image269
 (Så här kanske, fast inte den här färgen)

Mer än lovligt slö söndag!

Vilken skön helg vi har haft! Inte ett enda måste någonstans! Precis som det ska vara med andra ord.
Igår åt vi frukost på stan med mommo och moffa och sen ville prinsessan följa med dem hem och basta. Ja tack, sade halvslöa föräldrar, vi skulle ju ändå hem till dem på eftermiddagen och titta på hockey. De fick med sig lillan hem och vi körde hem, handlade en snabbis på vägen och gick sedan och lade oss en stund. Jag småslumrade nog till och från i närmare tre timmar tror jag, men så var jag inte i så god form heller och värktabletterna gör mig dåsig. Skönt var det iallafall! Än bättre blev det av att åka hem till mina föräldrar där middag och glad unge väntade.
Efter matchen (suddenseger med 3-2 över ärkefienden HV71) åkte vi hem igen och med en timme kvar till Melodifesttjat flög städdjävulen i mig och jag röjde i städförrådet. Allt började med att jag skulle ställa in min nya vas men det var så rörigt därinne att jag började städa. Det var ändå väldigt skönt att få gjort!
Sedan såg vi på "Dom sjunger" som Sanna kallar det och åt världens slöaste kvällsmat, köttbullemackor för maken och kycklingvingar och vitlöksbröd för mig, med marängsviss till efterätt... Sedan gick vi, trots halva-dagen-lurar, och lade oss. Eller ja, två av tre somnade, undertecknad låg och läste ett par timmar, men det är rätt skönt det med!
Och idag har jag nog gjort ännu mindre! Nacken jävlas, så jag har mest läst, gosat med Sanna och gjorde en stooor smoothie till frukost. Sen gick jag ner och skulle röja i mitt pysselrum, men började rota i tvättstugan istället. Sen tog jag en lång dusch och när jag kom upp igen ville lilla familjen ta tupplur, så jag gosade in mig med dotter på ena armen, make på andra armen och boken i mitten. När jag läst ut den snusade jag en stund också.
För en stund sedan gick vi upp och far och dotter är i skrivande stund ute i den sena eftermiddagssolen och leker. Själv ska jag laga mat, korv stroganoff (brrrrr) till mina älsklingar och hemmagjord pizza till mig. Japp, kaloriintaget ligger definitivt på plus den här veckan....

Jag drömmer vidare om inredning, nu har jag börjat fundera på badrummet på övervåningen. När vi fått sålt lilla bilen skall vi köpa ett bubbelbadkar. Helst skulle jag ju vilja riva ut hela det persikofärgade våtrumstapetserade rummet med matchande toasits, men då blir det dyyyyyrt. Jag pratade med Paula om saken idag, och hon föreslog att jag skulle satsa på träfärger för att dämpa det hela. Som det är nu har jag ett blått badrumsskåp som det inte är något som helst fel på, men jag tror jag ska göra en fuling och byta ut det. Vi har snedtak i rummet, men om jag kanske byter ut skåpet mot en skänk så kanske det kan bli bra ändå.... Det får definitivt bli en tripp till Ikea på onsdag för inspiration.

Dags att börja med maten! Lilla familjen kommer vara hungrig när de kommer in!

Skön söndag på er!!!

"I've got some cash in my pocket..."

"...and it's burning a hole..." Javisst go'vänner, idag har det shoppats. Det började i eftermiddags när en kollega kom tillbaka från lunchen och sade att det var 50-70% rea på utvalda varor på Duka. Jag och chefen slängde oss i bilen och åkte ner. Jag kom ut igen med en vas  (fast i turkost), en pizzaslicer (något jag velat ha i flera år, det är väl prylsamlaren i mig), långa salladsbestick i trä och fyra stoooora glas som jag kan ha smoothies i, det har jag letat efter sen min smoothiefabless satte in. Hela kalaset gick lös på 240 spänn, det sved inte ens. Glatt uppiggad av denna inledning lade jag mig nu ikväll till rätta med kortet i hand och surfade in på H&M, Ellos och Ikea. På H&M blev skörden som följer:
 En cerise blus samt  ett par kittfärgade linnebyxor. Jag lurade även på dessa: , men att köpa jeans på nätet, även om det är BiB, kan bli hur fel som helst, så jag avstod. Finns de i en vanlig butik skall jag kolla där istället. Jag köpte också en bredrandig pikétröja i grönt och vitt till Sanna: . Förhoppningsvis levereras allt i nästa vecka!

På Ellos beställde jag en tunika:  samt en klänning: , men den kommer jag använda som tunika antagligen. Jag beställde också en ny pyjamas i tuggummirosa, en färg jag egentligen inte gillar, men den blåa kunde inte levereras förrän i juni, och så länge har jag ingen lust att vänta... Jag hamrade också in en rabattkod på en trenchcoat, hoppas att det fungerade, för förra gången jag använde en rabattkod på Ellos så funkade det inte, men jag orkade inte bråka om det då. Men det hade varit roligt med en ny vårjacka!
På Ikea beställde jag ingenting, men jag tror jag ska åka dit på onsdag då maken ska på kick off och köpa lite grejor till Sannas rum, samt klämma lite på nya sängbord till oss. Men det vågar jag inte köpa utan att han är med, han lägger sig i sånt, min karl. Till Sanna blir det iallafall det här:  och vad gäller sängborden vill jag ha någon av dessa:  Aspelund heter den och är den billigare av de två, och Leksvik heter den andra: . Jag gillar Leksvik-serien, byrån i Sannas rum är därifrån, men den är nästan dubbla priset från Aspelund och det är ju bara en sängmöbel. Men jag vill väldigt gärna få in en lite mysigare känsla i sovrummet, så det kanske kan vara värt det.... En ny taklampa blir det definitivt! Just nu har vi en sådan där solfjäderslampa som var så poppis på sent åttiotal, jag minns att jag hade en sån sänglampa som jag tyckte var såååå vacker, men nu tycker jag mest att den är en riktig dammsamlare med alla sina veck och så ger den dåligt ljus. Här tar jag väldigt gärna emot förslag! Jag vill inte att det skall vara en lampa med ljuset riktat rakt nedåt för den hänger precis över sängen, och det kan bli jobbigt med ett sådant direkt ljus om man ligger i sängen. Jag är barnsligt förtjust i rislampor, men det är kanske just det - barnsligt?
Huvaligen, mars har inte ens börjat och jag har redan shoppat loss... hur skall detta sluta med tanke på att vi planerar in en resa till Ullaredo i mitten på månaden också... Tur att maken tjänar bra och att vi skall sälja den ena bilen så jag har råd med mitt syndiga leverne...

Jag hör på brummandet i den lösa biten takplåt att det har börjat blåsa upp igen, det ska visst bli storm säger de. Eller som det varit i år, helgväder... Enligt text-tv har det varit storm var tredje dag här på västkusten sedan nyår. Tja, jag har inte upplevt det som så illa, men det blåser nog värre både närmare kusten och i lite mer glesbyggda områden. Men jag ska inte sticka under stol med att vädret har varit osannolikt tråkigt, de soliga dagarna kan man räkna på en hand. Och nu är det alltså dags igen, regnet trummar på taket och Mölndalsån ger nog vika när som helst, breddningar och muddringar till trots.

Medan jag var på jobbet och slet idag (hrm) så var far och dotter på besök hos gammelfarmor på höga berget. Av Sannas öroninflammation märks nu inte ett spår och hon var på fantastiskt humör. Hon sprang mellan pappa och gammo och delade ut kramar, hoppade i soffan, åt barkis med socker och kakor i långa banor (jag undrar vart energin kom ifrån?) och pladdrade på för fullt.
Imorgon skall vi äta frukost med mommo och moffa i stan men i övrigt är helgen välsignat oplanerad. Det ska bli skönt. Jag har börjat på en ny bok, en Stephen King. Jag gillar verkligen inte honom, men jag kunde inte låta bli den när jag såg den på bokrean. Än så länge är den helt okej och det är skönt med en bok som inte kräver något. På rean köpte jag också "Edward Finnegans upprättelse" som jag hört från flera håll skall vara fantastisk, men jag ruvar lite på den tills jag får upp läsångan.
Nu är det dags för M*A*S*H och sen är det dejt med kudden! God natt!

image268Kluck kluck!!!


RSS 2.0