Tråkiga nyheter

Jag har haft ett missfall. Jag har ju mått konstigt och haft slemblandade blödningar sedan min mens för nästan fyra veckor sedan, så imorse tog jag ett graviditetstest som visade positivt. Men jag vågade inte glädjas utan satte mig och ringde runt för att få en läkartid och se om jag verkligen var gravid eller inte. Jag ringde flera ställen, bland annat Kvinnokliniken på Sahlgrenska, men ingenstans kunde jag få  hjälp. "Vaddå? Du har ju testat positivt, då är du ju gravid" fick jag höra på KK. Till slut fick jag en tid på Krokslätts Gynekologmottagning i eftermiddag. Läkaren var jätterar, lyssnade noga och antecknade, och sedan undersökte hon mig länge. Ingenstans fanns det en hinnsäck men jag var lite öm över ena äggstocken. Läkaren misstänkte ett eventuellt utomkvedshavandeskap och ville ta hcg-prov, men det gick inte där. Då ringde de Akutlabbet på Sahlgrenska som sa att de skulle ha öppet för mig och ta testet om vi skyndade oss. Läkaren tyckte egentligen att vi skulle kollat det är för flera veckor sedan, och att jag borde åkt direkt till Sahlgrenska, men så lät det ju inte när jag ringde dit. Vi slängde oss iallafall i bilen och åkte för att få testet taget. Nu bör jag få resultatet före fredag och om jag skulle få mycket ont i magen så ska vi åka direkt till sjukhuset.
Jag är givetvis ledsen och besviken, men jag tog ju testet för att jag misstänkte att något var fel. Hade jag testat och inte känt något annorlunda och det var positivt så hade jag ju börjat glädja mig. Nu hade jag inga förväntningar men visst kom det några tårar när läkaren sa att det inte fanns något i livmodern.
Så tyvärr tog det sig inte den här gången, och drömmen om ett barn till går vidare.

Liten fisk

Sanna har gått, nästan över natten, från att vara en total badkruka som skrek när hon närmade sig vatten, till en liten sprattlig fisk som inte kan få nog av bad och vattenlekar. Hon är inte på något vis självgående och vill inte att man bär ut henne på lite djup, men hon går i och har flera gånger idag sagt att hon vill gå och bada. Idag har nämligen lilla familjen varit ute i Olofstorp och Älsjön igen och det var härligt. Det är skönt badvatten där, en hel del människor men ändå inte trångt. Det finns både bryggor och ditlagd sandstrand och vattnet är så klart att man ser småfisken pila runt kring fötterna. Vi hade en lugn morgon och åkte inte ut förrän halv tolv, det var skönt. Vi badade och mös under parasollet i nära fyra timmar och är nyss hemkomna och ska laga lite mat. Sanna var helt slut och somnade i bilen, fortsatte att sova medan maken bar hem henne och sover vidare på hans mage i soffan just nu. Inte den bästa tiden för en tupplur, men en liten stund till kan hon få sova.
Igår var vi hemma hos familjen Lindö i Säve. Sanna slog på blygheten på alla cylindrar, men började sedan leka med familjens två barn, åttaåriga Gabriella och treårige Lukas, vår gudson. Hon badade i deras pol, hoppade av hjärtans lust i den stora studsmattan och lagade mat i lekstugan. Det var härligt att se henne.

Vi är lite oroliga för Sanna. Förutom den extrema blygheten som bara blivit värre och värre under de senaste veckorna har hon också under den senaste veckan varit mycket mycket gnällig, gråter för allt och inget och det är bara mamma som duger. Mamma är favoriten, men nu har det varit extremt. Och aggressionerna mot pappa är helt makalösa. Ibland kan hon börja gråta om han bara flyttar lite på hennes boll (som hon inte ens leker med) och är helt otröstlig i tio minuter efteråt. Det är säkert någon form av utvecklingsfas men vi står helt handfallna i hur vi ska hantera henne. Vår vanliga approach är att krama, trösta, lugna och prata tills hon varvar ner igen, men inte ens det hjälper. Idag fick jag nästan impulsen att sätta in henne på hennes rum tills hon lugnat ner sig, men det är helt emot vårt uppfostringssätt. Tanken fanns där dock. Sådana här faser är egentligen inte så jobbiga om man som föräldrar kan stå eniga, men även där krackelerar det just nu. Maken blir sårad och drar sig undan och det känns som om han skyller hennes beteende på mig. Imorse, just som de haft en sådan här dust om att han dristat sig till att flytta på en av hennes leksaker, gick jag helt sonika ut på uteplatsen och stängde dörren och lät dem reda ut situationen bäst sjutton de ville. Det gick väl inte jättebra, men till slut lugnade hon ner sig och vi gick ner för att duscha. Jag gick upp igen med en famn full av tvätt som skulle hängas på uteplatsen men hon stannade kvar och duschade med pappa och kvittrade så glatt när de var färdiga. Och idag när vi var iväg och badade var allt hur bra som helst och det var pappa hon ville bada med hela tiden. På något sätt hoppas jag att det bara är värmen som påverkar henne, men tiden får väl utvisa. Dock tar jag gärna emot lite råd om det är någon som har det!
Nu ska jag laga lite mat och sedan kanske vi åker en sväng till Liseberg om vi känner för det.
Ha det så bra så länge!

I sommarens soliga dagar...

... lilla familjen solar och badar... Min man är av uppfattningen att om det är fint väder, då ska man till en strand och så ska man bada. Själv har jag blivit lite solskygg på senare år och vill helst vara i skuggan, och bada, nja, jag är rädd att komma ivägen för en valfångstbåt och bli harpunerad... Men jag är en snäll fru och packar matsäck och åker med till stranden. Visst kompromissas det, vi var en sväng på Norvalla Marknad idag innan vi åkte ner till stranden i Varberg, men jag kände hela tiden en känsla av stress, är du färdig snart, det är för varmt, åh vad det ska bli skönt att bada. Och visst var det varmt, det tyckte jag med, men vi var på stranden igår, vi var där idag och imorgon ska vi ut med båten. Och det är en lyx att ha nära till havet och få låna svärfars båt, men jag har faktiskt ingen lust... Jag vet att jag är otacksam, jag är en hemsk människa. Men det är något som inte känns rätt i kroppen just nu, jag mår illa och är yr i huvudet och har haft blödningar av och till i tjugo dagar. Usch vad jag gnäller, jag ska gå och lägga mig snart. Men först ska jag steka plättar till matsäcken imorgon.

Igår var Claudia här tillsammans med sin mamma och pappa och grillade. Det var jättemysigt och tjejerna kom ganska bra överens. Och busade lite tillsammans också:
    Sötnosar!

Sannas potträning går jättebra, visst blir det små olyckor när vi är ute, men hemma är hon helt fantastisk. Idag var första gången hon hade trosor på sig när hon behövde kissa och istället för att kissa i dem så drog hon ner dem och gick på pottan. Min duktiga tjej!

Nu är det dags för en dusch och sedan sängen! Godnatt!


Lek-och Buslandet

Idag har lilla familjen varit på Lek-och Buslandet tillsammans med Benjamin och Jenny och Elliot och hans mamma Karin. Sanna var som befarat buskablyg i början och höll sig tätt intill mamma och pappa, men efter någon halvtimme tinade hon upp och levde rövare med grabbarna. Det var bollhav och studsmatta och klättra och rutschkana och allt möjligt skoj. Och mammorna och pappan fick hänga med så gott de kunde, även om det inte alltid är föräldraanpassat... Men jag tror att jag ska låta bilderna tala för sig istället!
                         
Jo, man hinner ta ett par bilder på tre timmar...

Och så till slut en film som jag tog när vi lämnat Lek-och Buslandet. Sanna och Benjamin började jaga varandra runt en granitpelare och verkade ha minst lika roligt där som de haft på leklandet...

Nu ska jag gå och hjälpa min make i köket, det börjar bli dags för middag! Ha det så bra så länge!

Semestermåndag!

Idag har lilla familjen haft en lugn och trevlig dag. Vi vaknade lite stilla och fint vid åtta och tassade upp. Sen snickrade jag ihop ett krya-på-dig-kort till den kvinnliga innehavaren av Köttbullekällaren som har blivit väldigt sjuk. Dusch och piffning därefter och sedan iväg för att äta frukost. Efter frukosten pep maken iväg för att lämna blod och jag och Sanna gick till Panduro och brände lite pengar. Inte på det jag skulle ha eftersom det inte fanns, men det blev elastiskt snöre och plastpärlor till lillan för hon har börjat gilla att göra halsband. Och det skulle inte ligga för den här pysselmamman att hindra sin dotter från att slå in på samma bana!
Efter vårt besök i stora staden Göteborg åkte vi till Mölndal och 421. Det var lilla familjens första visit där, och mamman hade gärnat samplat butikerna litegrann, men inte med shoppinghatande man och barn i släptåg. Därför gick vi in till MediaMarkt och flämtade över utbudet. Vi skulle ha en sådan där portabel DVD-spelare till bilen och gick också ut med en, men vi hade också med oss två filmer och en luftkylare till sovrummet också... Det bidde en dyyyr visit... Ska bli spännande att se om Sanna gillar att se film i bilen. Den blir ju ingen kortreseleksak utan kommer sparas för långresor som till Jönköping, nästa veckas Danmarkstripp och höstens flygresa bland annat.
Sedan åkte vi till Glassfabriken i Frölunda och åt glass till lunch... Hemåt sedan och tupplur, efter den tidig middag och så hoppade maken på cykeln och mötte PH för frisbeegolf i Slottskogen. Sanna och jag stannade hemma och lekte, gjorde halsband och armband och sedan satte jag en bröddeg. Lagom tills de var färdiga kom frisbeegolfarna hem igen och vi åt kvällsmat tillsammans. Sanna fick fullständigt frispel trots att hon känner PH ganska bra och vägrade komma i närheten av honom. "Han är lite läskig" viskade hon till mig efter jag på hennes order bäddat ner henne i soffan. Stackars liten, hur ska vi kunna hjälpa henne med denna blygsel?

Imorgon (eller tekniskt sett idag eftersom klockan är kvart över tolv) skall lilla familjen möta Benjamin och Elliot och deras mammor på Lek och Buslandet. Både jag och maken hoppas innerligt att Sanna ska klara av det här och kunna leka och ha kul med pojkarna utan att behöva vara fastklistrad vid oss. Vi får helt enkelt se hur det går imorgon!

Och så lite potträningsuppdatering. Sedan i lördags har Sanna inte haft blöja på sig alls annat än på natten. Hittills har vi bara haft en olycka och det var hemma hos gammelfarmor i söndags. När vi har varit ute har hon kategoriskt vägrat gå på toaletten, men har kanske inte heller behövt. Hemma har hon inga byxor eller trosor på sig och då är hon helt suverän. Vi tänker fortsätta köra utan blöja när vi är ute, morgondagen kommer bli en prövning och vi räknar med att det kommer hända någon olycka, men hur ska hon annars lära sig? Vi tycker att det här är ganska svårt, vi vill inte pressa henne med toaletten samtidigt som hon inte säger något själv, så hur ska vi kunna veta om hon behöver gå? Vi hoppas att vi inte gör något fel iallafall.

Nu är det läggdags, vi ska ju orka leka imorgon också! Godnatt!

Tillfällig besatthet

Jag har, till och från, en förkärlek för Weird Al Yankowitz. Just nu går "Amish Paradise" och "Ebay" varma på YouTube. Jättetöntigt, jag vet. Han är ju kanske mest känd för musikalsika konststycken som "Like a Surgeon" och "I'm fat", men det är verkligen inte hans bästa parodier. Andra favoriter, förutom de ovan nämnda, är "You don't love me anymore" och "White and Nerdy", de är värda ett par minuters slösurfande. Fast bara om du står ut med honom! Men vilken sorts bloggare skulle jag vara om jag inte delade med mig av min temporära mani:
Här har vi Ebay:


Och sen snålas det lite, så favoriten Amish Paradise får det bli länk till istället... Missa inte den!
Så, då fick jag bloggat lite iallafall! Dagen har nämligen varit sådär sanslöst semesterhändelsefattig som bara semestersöndagar med hällregn kan vara. Morgonen gick i slow motion och på eftermiddagen åkte vi och hälsade på gamla farmor på höga berget. Vi spelade Yatzy och kort och sen lagade jag middag, pannbiff naturligtvis. I veckan blir det förhoppningsvis lek med Benjamin och hans mamma och lite annat kul som man gör på semestrar. Och så ska solen komma igen har den lovat. Vi får väl se!
Ha det så bra så länge!

NU.............

har jag semester!!!! Äntligen! Den här veckan var riktigt lång och seg, men nu är äntligen lilla familjen lediga i tre härliga veckor tillsammans! Vi har massor av förslag på påhitt, men ingenting bestämt och det är jätteskönt!
Idag har vi ätit frukost i stan, tog en sväng till Lindex och köpte på oss lite fler trosor till lillan och så blev det ju lite annat också.... Bland annat två bikiniöverdelar och ett par bikinitrosor till mig, något som var väääldigt välbehövligt. Och ett par shorts och ett linne till lillfia... Sen var vi och storsemesterhandlade också, det blev dyrt, men nu ska vi ju vara hemma dygnet runt och grilla mycket och då behövs det tillbehör! Kyl och frys är därför välpackade och lilla familjen är helt slut så nu ska det strax bli tupplur!

Igår var jag hobbykurator åt en god vän med kärleksbekymmer. Mest behövdes det ett bollplank och jag är glad att h*n vände sig till mig. Jag hoppas bara att jag var till någon hjälp.

Mina föräldrar har äntligen köpt ny bil. Deras gamla, en Renault Grand Scénic -04 har inte varit till annat än besvär. Elsystemet har gått två gånger, lampor har inte varit inkopplade och de senaste sex veckorna har den varit på verkstaden två gånger för först åkte den ena passagerarrutan bak ner utan att den använts och kostade 5000 spänn att laga. Sen för två veckor sedan hände samma sak med den andra, 5000 spänn till. Bilen är alltså fyra år gammal ut utrustad med elegancepaket och automatväxel - och de fick 54000 kronor för den! Rena rånet, men bilar står inte högt i kurs just nu. Men nu har de köpt en Toyota Corolla Verso som det var kampanj på och jag hoppas innerligt att den här bilen kommer funka bättre för dem!

Sedär, här kom en nypottad bebis, det var duktigt! Då tror jag att vi tar och lägger oss en stund! Ha det så bra så länge!


Ny dag, nya utmaningar

Sanna åkte till farmor och farfar sent igår kväll och föräldrarna var trötta så de gick ganska omgående och lade sig efter ett glatt barn packat sina Teletubbies i dockvagnen och studsat iväg med farmor. Imorse ringde klockan kvart över fem, jag gnuggade sömngruset ur ögonen och susade iväg till jobbet. Den stora fördelen med att åka till jobbet tjugo i sex på morgonen är att trafiken är i det närmaste obefintlig!
Jobbet var ganska lugnt, den vanliga städningen men inte alltför många överraskningar. Mycket folk rörde sig i huset och det är solklart att det inte räcker med tre toaletter förutom den som finns i varje omklädningsrum. Det är inte bara publik som behöver gå på toaletten, det är också hela gästande lag. Men vi kan ju inte trolla fram toaletter bara sådär, vi kan bara visa folk vart de är och se till att de håller en bra standard. Men på det hela taget är folk på gott humör så det gör ju det hela mycket lättare.
Hela eftermiddagen brottades jag med mitt samvete. Jag visste ju att jag skulle ha två-tre timmar för mig själv hemma idag igen. Städningen och disken var under kontroll, så skulle jag ta och slappa idag igen så som jag gjorde på måndagen? Men nej, samvetet tog överhanden och när jag kommit hem strax efter tre klättrade jag ur mina nya svarta snickarbyxor och hoppade i träningsbrallorna och tog en timme på crosstrainern, varav 15 minuter på maximalt motstånd. Mina ben var som spaghetti efteråt, men oj så skönt det var! Träning är tyvärr numer en sådan sak som hamnar långt ner på prioriteringslistan så jag är glad att jag lyssnade på mig själv och tog ett ordentligt träningspass! Efteråt lade jag mig i soffan i gillestugan - och dammade av mitt gamla åttabitars nintendo! Det var riktigt roligt faktiskt, och när maken kom hem någon timme senare fastnade han också där! Det var skoj, jag vet inte när vi spelade tv-spel tillsammans senast! Vi åt middag mellan omgångarna också, och sen gick vi och lade oss. Jag är jättetrött efter min tidiga morgon och skall faktiskt ta och sova nu.
Godnatt och sov så gott!

Nej men hejsan!

Jodå, jag är här i faggorna, jag är bara lite trött. Inte van vid att jobba förstår ni. Har ju varit hemma i tre veckor, först med sjuk Sanna och sen med frisk Sanna då dagis har sommarstängt. Och så i måndags började slitveckan med arbetsstart klockan sex... Vid den tiden brukar jag sova som skönast. Kvällen innan hade jag och maken haft lite dejt och ätit middag på Hard Rock Café och sedan sett The Happening på bio. Den var bra för övrigt, lite mer kvardröjande läskig än vad M. Night Shaymalyan brukar vara. Men det räcker att se den hemma på tv.
Nog om dejtkvällen. Jag har lärt mig flera nya saker den här veckan, och ändå är det bara onsdag! Tänk vad vis jag kommer vara på fredag! Till exempel så har jag lärt mig att man med lite god vilja kan spruta ner ett helt duschrum med en enda flaska schampo. Jag vet också nu att om man sprutar rött schampo på ett nymålat vitt tak så blir taket rosa, hur mycket man än skrubbar på det. Bland övriga läxor finns vetskapen att om folk inte är hemma så glömmer man av finessen toaborste, att tonårspojkar inte kan resa iväg utan datorer, internet, gameboys och trettioelva andra tekniska finesser. På samma sätt går det inte för tonårsflickor att resa utan plattång, hårtork, sminkarsenal och vax. Vet ni att vax på sliten träbänk är en utmaning som heter duga? Men bortsett från att vi har tio omklädningsrum som ska städas två gånger under arbetspasset så är det faktiskt rätt roligt att jobba under Gothia Cup. Hela huset är fullt av tjejer och killar och deras ledare och föräldrar som ömsom jublar över vinster, ömsom kramas i grupp över en förlust. Det är laganda, småflirtar (även små italienska pojkar charmar tidigt, tro mig) och enstaka dramatiska ögonblick som ambulanshämtningar av skador, brandsynsronder (inga anmärkningar) och små tonårsflickor som missat sista bussen hem till Kullavik och som får bli räddade av storebror på moppe. Från Mölndal till Kullavik på moppe, det tog nog sin lilla tid... Dessutom hade brodern fått leda moppen iväg från huset för att föräldrarna inte skulle vakna, lillasyster hade nog inte lov att vara ute... Även om jag nog tycker att det var fel så måste jag nog ändå säga att det var en himlans rar storebror!
Vi har räknat lite på Gothiakarusellen. Vi har nio lag som sover och duschar i huset. Sedan finns det ytterligare 36 lag som bor på Fässbergsgymnasiet och som också duschar hos oss. 45 lag à 15 personer inkl. ledare blir en sisådär 675 personer, kanske närmare 700. Inte konstigt om det blir lite rörigt! Och sen så har vi ju en mängd lag som spelar fotboll på konstgräsplanen utanför. Så hittills har jag mött svenskar, danskar, tyskar, engelsmän, italienare och skåningar. Tyska kan jag ingen, men det är både roligt och skönt att få damma av engelskan och danskan ibland.

Idag är jag ledig tillsammans med Söt-Sanna, vi ska ut och köpa nya blåbyxor till mig. De jag har på jobbet är minst sagt ventilerade, så det är hög tid för nya. Sen i eftermiddag kommer farmor och hämtar prinsessan, då ska hon sova där två nätter. För imorgon drar jag ut med Cirkus Gothia igen.
Ha det så bra!!!

Rara svärfar

Har skickat bilderna jag efterlyste från vårt bröllop! Vi gifte oss i Kållereds gamla kyrka och hade middag på Blomstermåla Värdshus i Särö. Det var en lycklig dag.
    

Morgonstund har guld...grus i ögonen

Jag är ingen morgonpigg människa, det ska gudarna veta. Och alla som känner mig kan intyga det, i synnerhet maken som mången gång gruffat över hur svårstartad jag är på helgerna. Han å andra sidan, är sådär äckligt uppe-med-tuppen, för honom är det sovmorgon om han lyckas sova till sju.
Men imorse fick jag alltså sätta klockan för att jag skulle ju iväg till röntgen klockan åtta. Eftersom jag vet hur seg jag är satte jag klockan på halv sju. Upp kom jag, frukost fick jag i mig, jag lyckades till och med duscha, men fy för den lede vad trött jag var! Röntgen gick jättebra, jag var där redan kvart i åtta och fick komma in, låg i maskinen runt fem i. Det tog väl drygt tjugo minuter och det kändes helt okej. Lite instängt kanske, jag fick kämpa mot lusten att dra djupa andetag hela tiden, men jag tror nog att jag rent av nickade till någon gång. Dock fick jag en blixtrande huvudvärk efteråt, vet inte om sakerna hörde ihop, men jag vet ju att jag är känslig mot magnetfält. Kanske var därför. Var iallafall hemma redan halv nio och har hunnit städa tillsammans med maken (fast han har städat mest), suttit massor framför datorn och slösurfat, packat lillans kläder inför visiten hos morfar och mormor och lite annat pill. Och klockan är bara halv elva! Jag måste ju erkänna att det är väldigt skönt att få en tidig start på dagen, man får väldigt mycket gjort! Men det är ju inte utan att jag ser fram emot en tupplur med lillan om en stund... Fröken Fullt-Ös ska levereras till mormor och morfar vid halv tre och sen har föräldrarna resten av dagen för sig själva. Troligtvis åker vi inte till stan med en gång, utan kör hem igen och kanske gör lite matlådor eller bara slappar. Jag har ett par goda böcker som ligger och väntar på uppmärksamhet, kanske blir det lite lyxläsning en stund. Jag skulle verkligen behöva tvätta fönster i hela huset, det var nog ett år sedan sist. Men jag mår inte så bra av att göra det och maken har gjort det de senaste åren, men han jobbar så hårt i veckorna att jag inte vill pressa honom. Äh, det blir väl av så småningom.
Nu hojtar man och barn att de ska gå ner och duscha och basta, jag tror jag gör dem sällskap!

Ha en skön söndag!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av En häxa på vift och Ullet och jag är ju som bekant aldrig sen att haka på det. Bekräftelsebehovet antar jag hihi. So here goes!

1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som finns (fanns, eftersom klockan är kvart över natten redan) på din Att-göra-lista idag?
1. Köpa nya blommor till uteplatsen och framsidan (check!)
2. Plantera sagda blommor (check!)
3. Köpa frukost inför jobbveckan, det blir tidiga morgnar och långa timmar och har jag inte frukost med mig så slarvar jag. (check!)
4. Rensa ogräs på framsidan, sopa och krafsa bort mossa mellan stenarna. (check!)
5. Måla tånaglarna (check!)
Vad duktig jag har varit idag!

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Huvaligen, det var inte så bra tider för mig då. I början på året var jag fast i ett dåligt förhållande, tog studenten och tog mig loss från förhållandet på midsommardagen. Ägnade sommaren åt att slicka mina sår och fick sedan en ungdomspraktikplats på en översättningsfirma där jag fick göra slavjobb för inga pengar alls. Blev erbjuden ett vikariat på min nuvarande arbetsplats där jag alltså fortfarande är kvar. Planerade och firade min pappas 50års-fest, det var ett hejdundrande party som alla inblandade var mycket nöjda med. Fick min första riktiga lön dagen före julafton och kunde köpa alla julklappar jag ville till min familj. Det var en av de bästa jularna någonsin!

Vilka platser har du bott på?
Mölndal och Göteborg, jättespännade!

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Rädda så många barn som möjligt som far illa
2. Köpa mig några hus här och var i världen
3. Utbilda mig till florist och hobbyjobba med det
4. Köpa en sommarstuga till mina föräldrar
5. Resa, resa och resa

Jag känner ju inte så många som bloggar, men jag utmanar: Jesica, Annika, Jenny, -ME- , Helene och Malin!

*************************************************************************************************************************
I övrigt har det inte hänt så himla mycket idag förutom det som står här ovan. Pillandet i trädgården tog större delen av dagen, och kraften också för den delen. Högerarmen värker som satan just nu, men det är ju straffet för att försöka leva ett normalt liv. Men imorgon händer det något ovanligt. Jag fick ett samtal i veckan från Lundby Sjukhus. Jag har stått i kö för en magnetröntgen sen i januari men med köerna här i kära Sverige så var jag inställd på att få vänta ett tag Nu har de tydligen fått för sig att jobba ikapp litegrann, så klockan åtta imorgon bitti, på en söndag alltså, skall jag äntligen få en ordentlig röntgen. Inte för att jag tror att den kommer visa något, whiplash syns ju sällan, men då är den åtminstone gjord.
Och frampå eftermiddagen imorgon kommer mormor och morfar och hämtar ett styck vild unge och ska passa henne i två dagar. Hon har bara sovit där en gång, men jag hoppas att det ska gå bra. Och eftersom de här föräldrarna aldrig missar chansen att gå på dejt så blir det tidig kvällsbio, The Happening. Och sen drar djävulsveckan igång. Elva omklädningsrum på lite  drygt 700 personer ska städas och städas igen. Gothia Cup är rolig, men det blir tuffa dagar, särskilt med tanke på att jag har varit hemma i tre veckor nu. Jag frågade maken i veckan om han ville att jag skulle göra lite matlådor åt honom på söndag för att ha i veckan. Men eftersom han planerat i bio (innan vi pratat om det) så tyckte han att jag kunde göra det på måndag. Mitt retursvar blev att han ska vara glad om han får flingor till middag i veckan som kommer och då kom han på att jag ju också ska jobba. Han sa att han hade vant sig vid att ha en liten hemmafru. Ja se karlar!
Nu vräker regnet ner igen. Det är inga stilla sommaregn precis utan när det kommer så kommer det rejält. Men det är ganska varmt och behagligt ute, och det är rätt så mysigt att höra ösregnet dundra på plåttaket.

Godnatt och sov så gott!


Bomullsbröllop

Idag firar jag och maken femårig bröllopsdag. Vi är inte så bra på att fira vår bröllopsdag, något år tror jag rent av att vi glömde den... Dock brukar vi komma ihåg årsdagen av vår första träff och sen så brukar vi inte behöva någon anledning att fira, vi är rätt så bra på att komma ihåg varandra ändå.
Maken kom hem rätt så sent idag, men vi gjorde oss ändå lite fina och åkte in till A Hereford Beefstouw och åt middag. Vi tog med oss Sanna, hon var jätteduktig hela tiden och åt bröd och pommes och glass och drack coca cola i sugrör. Inget gnäll och massor av pussar och kramar fick både mamma och pappa. Med sig hade hon sin lilla pippiväska, i vilken hon hade packat Po och nya Tinky-Winky samt lite kritor och papper. Men på restaurangen fick man både kritor och en liten menybok med en saga i som man fick rita på hur mycket man ville. Pappan åt oxryggbiff och mamman festade på oxfilé och den underbara salladsbuffén och sen traskade vi hemåt i den ljumma sommarkvällen.
Egentligen skulle jag lagt ut några bilder från vårt bröllop, men cd-skivan de ligger på fungerar inte, och jag har inte fått tag på svärfar som är den mest troliga till att ha bilder på någon dator, så det får helt enkelt vänta. Vi var iallafall väldigt lyckliga och kära och det är vi fortfarande. Älskar dig, gubben min!

Godnatt!

Mucho bilder

Idag har jag och Sanna varit hemma och lekt hos Claudia och hennes mamma Paula. Min dotter startade blygt som vanligt, men sen lekte tjejerna rövare. De lekte faktiskt jättebra, för det mesta iallafall. Men det är inte lätt när man är liten och måste dela, men Claudia var jätteduktig med att dela med sig, både av Teletubbisar, dockor, dockvagn och trehjuling. Sanna däremot, nja, vi får nog jobba lite på det här.
Vi var ute på lekplatsen i över en och en halv timme, och då knäpptes det friskt med kameran. Här kommer en bildkavalkad:
            Fler bilder kommer när jag tagit emot foton som Paula tog under dagen.

När jag ändå tömde kameran hittade jag de här guldkornen, tagna när vi försökte få ordning i Sannas rum:  
Och de här, tagna när vi hade hemmadag igår:  Soffslappning och  Städhjälp!

Nu får det vara bra för idag, maken är äntligen på väg hem efter ännu ett maratonpass på jobbet. God natt!

Shopping med Benjamin

MMS

Shopping med Benjamin


Semestertisdag

Jag har ju en vecka semester nu eftersom dagis har sommarstängt. Så Sanna och jag är fria små fåglar och gör vad som faller oss in. Igår var jag en liten husmus som njöt av att äntligen vara hemma och gosa med sötungen samtidigt som jag vakade över telefonen och väntade på att mekanikern skulle ringa. Tjugo över tolv var bilen klar och makens bygge skickade genast upp två praktikanter, en tjej och en kille, till att hämta bilen. Den var tryggt hemma hos mig strax före sex på kvällen. Vid niotiden, när det slutat regna, packade jag ur den, hängde det mesta på tork av våra saker (en del av Karins och Paulas grejor fanns ju kvar i bilen) och provkörde den en vända och den kändes frisk igen. Jag skickade även blommor till damen i receptionen, solrosor , för jag och maken kände att vi ville visa vår uppskattning för all hjälp. Den här blev det:

Idag har jag och lillfröken varit i Stenungsund på dejt med Benjamin och hans mamma, och vi passade även på att äta lunch med Pernilla som jobbar i krokarna. Sanna var mer buskablyg än vanligt och vägrade att titta på någon den första timmen eller så, än mindre äta sin lunchpannkaka. Men sen fick jag pillat i henne en knäckemacka och en skumraket och efter det, när Pernilla hade gått, började hon tina upp och leka lite med Benjamin. De blev vildare och vildare under dagen som gick och eggade varandra till hyss efter hyss. Stackars Benjamin försökte sig på lite ömhet också, men Sanna vek kategoriskt undan. Ibland såg det ut som en film, Sanna satt någonstans och Benjamin satte sig en liten bit därifrån och hasade sedan centimeter för centimeter närmare, och precis som han kom till lagom position för en puss så sprang Sanna iväg. Ja ja, om ett par år är det tvärtom antagligen, Sanna vill pussas och Benjamin vill inte ha tjejbaciller... Innan vi skiljdes åt satte vi oss på en bänk vid småbåtshamnen. Mammorna drack (ljummet) thé och barnen mumsade på fullkornsplättar med god aptit. Sen körde vi hemåt, och eftersom Sanna missat sin lur så somnade hon en sisådär tjugo minuter i bilen och var vansinnig på mig för att jag väckte henne. Men jag hade stannat på McDonalds på vägen och när hon kände doften av pommes vaknade hon till liv. Hon somnade ändå tidigt (för att vara henne), redan runt tjugo över nio och det är rätt skönt. Känner mig rätt så mör själv och skall strax krypa till sängs jag med.

Resten av veckan ligger härligt oplanerad framför oss. Kanske kommer glamourgudmor Karin förbi imorgon och hämtar lite saker och fikar en stund och Paula och jag har pratat om att sammanföra Claudia och Sanna för en lekträff också. Faller andan på blir det nog en visit hos gammelfarmor på höga berget någon dag. Det är det fina med semestrar, man har saker att göra om man vill, och vill man inte så blir det inget med det. Fast dammsuga måste jag faktiskt göra imorgon, det är sånt som inte kan hjälpas!

Måste också berätta om inköpet vi gjorde idag. Vi har pratat med Sanna om att hon ska få välja underbyxor när hon slutat med blöjorna. Idag gjorde vi slag i saken och köpte några par, alla utom ett med Bamsemotiv (vad annat?). Och hon har varit så duktig hela kvällen! Inga olyckor trots trosorna, så hon ska få ha det när vi är hemma på dagarna och öva. Hon kissade två gånger på toaletten när vi var iväg idag och blöjan var nog i det närmaste torr, så hon slapp ha blöja på vägen hem och det gick också jättebra. Hon är väldigt stolt över sina underbyxor, och delar dem systerligt med sin Pippi-docka som också går på pottan i tid och otid. Men usch så stor hon verkar nu. Min lilla unge....

Nu ska jag gå och packa ner frallorna jag bakat ikväll i plastpåsar och sen har jag en menage à trois med kudden och fjärrkontrollen... God natt!


Hemma igen!

I fredags åkte jag till Mullsjö med ytterligare tre Out of Line-are, Karin, Paula och Robert, för en dansfylld helg. Resan gick bra och vädret var helt fantastiskt. Stekande sol, lätt bris och underbara människor att dansa med. Jag och tjejerna bodde i stuga 2 på Mullsjö Camping och Robert hade en husvagn ett par hundra meter från stugan på andra sidan dansgolvet. Men stugan var högkvarter, vi åt våra måltider tillsammans där och på kvällarna satt vi på verandan och pratade och åt massor av snacks (och drack diverse alkoholhaltiga drycker...). Vi hade en skur på fredagen och en på lördagen, men det gjorde inget just då, det var bara skönt med lite moln. Men på lördag kväll började det regna och det höll sedan i sig hela söndagen tyvärr, så vi stannade inte kvar för att dansa så länge den dagen. Vid två började jag och tjejerna göra oss klara för att åka, vi hade torrt ombyte redo i bilen. Robban hade bokat husvagnsplats till måndagen så vi sade hej då till honom och började åka hemåt. Vi kom väl en sådär 100 meter innan jag insåg att det var något fel på bilen, men vi hade en hel karavan av bilar bakom oss och ingenstans att stanna, så jag tvingade bilen att åka ett par hundra meter till innan jag hittade en avfart. Bilen skakade och stapplade när motorn var igång, och när jag gick runt bilen för att kolla läget kände jag att det luktade bränt. Det fanns ingen annan råd än att åka tillbaka till campingen. Gick in till damen i receptionen och frågade om hon kände någon mekaniker. Och det gjorde hon! Först ringde hon till hans fru som arbetade på den lokala Statoilstationen och fick hans mobilnummer. Det var ju ändå söndag och han var hemma och arbetade på huset, men lovade ändå att komma ner om någon timma för att kolla läget. Helt fantastiskt. Damen i receptionen gjorde iordning kaffe åt oss och vi satt i campingens lilla rekreationsrum och spelade kort och övade danser tills han kom. Det visade sig att det troligtvis var tändspolarna det var fel på och han rekommenderade inte att jag skulle köra till Göteborg med bilen. Förvisso skulle det nog gå, men då skulle katalysatorn ryka all världens väg och det skulle gå på kanske 15 000 kronor istället för 2 500 kronor. Så Robert fick köra ner Paula och Karin till tåget och jag flyttade in i hans husvagn för att stanna där över natten, för verkstaden var ju stängd men han hade lovat att ta hand om bilen direkt på morgonen. Jag var inte särskilt tuff under den här tiden, tårarna kom och gick, mest för att jag kände ångest över att inte komma hem, jag längtade ju efter min familj. Men alla var helt underbara mot mig och lät mig gråta så mycket jag ville. Men så var det ju det här med barnvakt. Dagis är ju stängt nu, svärmor och svärfar jobbar, mormor och morfar ligger i startgroparna för husvagnssemester och makens jobb är inne i en intensiv fas med maken som huvudperson och enda mätare. Så när maken ringer sin chef för att förklara läget säger han att företaget betalar vad det kostar, jag måste komma hem så maken kan åka till jobbet. Så börjar cirkusen om, lagom tills dess att jag lugnat ner mig och accepterat faktum. Försöker febrilt få tag på receptionsdamen som är ute ett ärende, jag har ju inte numret till mekanikern. Makens företags första lösning är nämligen att jag ställer bilen på verkstaden och lägger nyckeln i någon brevlåda, tar tåget hem och att företaget sedan skickar två män upp för att hämta bilen när den är klar. Andra alternativet är att skicka en bärgare. Det första tilltalar mig mer, och när receptionsdamen kommer tillbaka visar det sig att hon också ska lämna in sin bil nästa dag, så hon tar hand om nyckeln! Så Robert och jag kör till verkstaden, han släpper av mig på tågstationen och kör sedan tillbaka till campingen med min bilnyckel! Halv nio på kvällen sätter jag mig på ett tåg till Falköping och byter där tåg till Göteborg. Är hemma strax efter tio där mina föräldrar möter upp och kör hem mig. Gissa om jag var trött igår kväll! Klockan var nog närmare halv två innan jag varvat ner så mycket att jag kunde somna, men det var väldigt skönt att vara hemma igen... Jag kände också det när jag körde bilen till verkstaden, att bilen kanske hade klarat att köra till Göteborg, men mina nerver hade inte gjort det. Så det var förståndigt att tillkalla en mekaniker och Mullsjö må vara litet, men vilka underbara människor det bor där!
Nu ska jag ägna mig lite åt min underbara unge som haft en härlig helg hos farmor och farfar! Hej så länge!

Hysteri

Alltså, jag är en hyfsat sansad person. Tycker jag själv iallafall. Men för en timme sedan, medan jag står och grejar med frukosten, hör jag Smulan göra ett halvmjau. Hon och brorsan hade precis blivit matade så jag undrade varför hon jamade. Och ser kattjäveln komma in i köket med en fågel. Som hon stolt lägger på golvet mellan mig och Sanna och sedan börjar leka med, ni vet, kasta runt och jaga leken. I panik springer jag fram till katten och schasar undan henne, vilket inte funkar för det här är ju den bästa leksak hon haft på länge. Då föser jag ut henne, samtidigt som jag kastar ett glas vatten efter henne. Hon piper upp på övervåningen och i panik springer jag till städskrubben och hämtar en diskhandduk som jag sedan slänger över fågeln. Den är rätt död vid det här laget. Sedan sliter jag upp Sanna från stolen och rusar ut, får med mig mobilen i farten. Sanna är naken och jag har pyjamas på mig. Ringer maken som givetvis inte kan komma hem. Går bort till grannen som har stenläggare hemma, men de pratar bara polska så där finns ingen hjälp att hämta. Knackar på hos tre olika grannar, men ingen är hemma. Panikångesten får sitt grepp och jag sitter i dörröppningen och bara flämtar. Ringer mamma. Hjältemamma. Hon lånar en bil och kommer genast och tar hand om stackars pippin. Alltemedan jag bara sitter på trappen med tårarna rinnande och försöker låta bli att svimma, eller kräkas, vilket som än kommer först.
Så nu har mamma precis åkt och jag är evigt tacksam. Få saker får mig att tappa fattningen så som döda akvariefiskar och fåglar. Jag fattar inte denna hysteri, det är inget annat. Det är ju för farao bara en fågel, men icke. Jag försökte verkligen, men jag kunde inte ens gå nära handduken.
Ingen vidare start på dagen, men nu ska jag försöka komma vidare. Men frukosten får nog vänta ett tag till.

Grattis på 1årsdagen bloggen!


Sandlådeterapi

MMS

Sandlådeterapi


Sanna och Pippi gungar

MMS

Sanna och Pippi gungar


RSS 2.0