Tjugo i åtta hittar jag den här lilla figu...

bild337 (MMS)

Tjugo i åtta hittar jag den här lilla figuren i skrivbordsstolen. Hon är inte helt kry än, lilla stumpan <3


Vissa dagar behöver man vara sitt eget led...

bild335 (MMS)

Vissa dagar behöver man vara sitt eget ledmotiv. Då tar man på sig en Wonder Woman t-shirt och går ut och spöar några dinosaurier. Eller tvättberg.


Pannkakslunch på uteplatsen. Life is good!

bild332 (MMS)

Pannkakslunch på uteplatsen. Life is good!


Midsommarkille!

bild330 (MMS)

Midsommarkille!


Glad midsommar!

bild324 (MMS)

Glad midsommar!


Sommarkorgar till Sannas fröknar. Innehåll...

bild320 (MMS)

Sommarkorgar till Sannas fröknar. Innehåller hemkokt rabarbersaft, brownies och chocolate chip cookies ;-)


Om ålder

Jag var på besök hos Cornelia i mammagruppen idag och hade båda barnen med mig. Cornelia har en son som är ett par månader yngre än Sanna.
Sanna: Hur gammal är John?
Jag: Han är lika gammal som dig.
Sanna: Men jag är ju större än han.
Jag: Jo, du är ju längre, men annars är ni lika många år, du är bara några månader äldre.
Sanna: Ja, han är fyra och jag är halv fyra.




Sömnig argumentation

Igår kväll kom jag ner till vardagsrummet efter att ha nattat Jesper. Det var Sannas tur att nattas och jag förväntade mig en mindre kamp eftersom hon nu efter att ha blivit frisk från halsflussen har vänt dygnet lite, vilket är mindre bra eftersom hon har en dagisvecka kvar innan sommarlovet. Men till min förvåning hittade jag en liten ihopkrupen boll sovandes i fåtöljen. Så jag lyfte upp henne i famnen för att bära upp henne till sängen. Då öppnas ett sömnigt öga på glänt och en trött men irriterad röst säger:
-Mamma, kan du inte låta mig vila färdigt?
-Men gumman, du sover ju och det är faktiskt läggdags.
-Men mamma, jag vill ju titta färdigt på det där spelet!

Spelet är en match i fotbolls-VM som maken sitter och tittar på.
-Nixpix, det är långt kvar på den och du ska sova nu.
-Men jag är inte trött än!
Men den ömma modern är obeveklig och bär upp fröken till sängen, där hon somnar på två röda.
Även om det aldrig är kul att argumentera med en fyraåring så är det ändå rätt skönt att mamma än så länge vet bäst.



(Det här är inte från igår, men principen var densamma)


Att de bara orkar...

Idag är dagen som hela svenska mediakåren laddat för i flera månader. Hur orkar man bry sig så kopiöst? GP hade en hel bilaga förra veckan full med gissningar om allt från blommor till servettringar (tror jag iaf, för jag slängde den utan att läsa den).
Det är klart att det är roligt med bröllop - för dem som gifter sig och för deras nära och kära. Många sparar i flera år för att få råd, andra gör en snabbis i stadshuset. Men det är inte många som kan gå till regeringen och säger att de behöver ett par mille extra för ett bröllop. Vad jag undrar är hur man kan med? Ja, de är offentliga personer med minimalt privatliv som de har fötts in i, men på något plan måste de ju gilla uppmärksamheten, annars kan de ju avgå, till exempel. Jag har väldigt svårt att sympatisera med dem som tycker synd om kungafamiljen när det skrivs om dem, lite får man ta när man är Sveriges största socialbidragstagare.
Hur mycket pengar från stadskassan har inte den här bröllopsorgien kostat? Förespråkarna säger att det är så bra pr för Sverige, att vi får pressens ögon på oss och att turismen kommer öka. Jovars, i Stockholm kanske. Och jag har väldigt svårt att tänka mig att alla de människor som förlorat sina arbeten det senaste året tänker att det är ju kul att Stockholms turism ökar, det hjälper ju verkligen deras situation. Eller att Sveriges alla hemlösa samlas och hyllar kronprinsessparet som firat i fyra dagar och ätit fina middagar, istället för att tänka att de där miljonerna kanske kunde gått till att öka platserna på våra härbergen och hjälpa folk att få mat för dagen.
Jag vet att jag låter negativ, men mest är jag trött på tjatet. Undrar vad pressen ska göra på måndag när allt är slut? Går luften ur dem helt då eller börjar de nedräkningen tills bebismagen börjar synas?
Självklart hoppas jag att brudparet är lika lyckliga på sin bröllopsdag som vi var, men hur mycket av hela ståhejet är deras eget?
Idag stänger jag iallafall av tv:n och hittar på något roligt med familjen för mina egna pengar istället.

Liten skrutt

bild317 (MMS)

Liten skrutt


Dubbel halsfluss

Jesper har också fått halsfluss, vilket förklarar den allmänna gnälligheten, den höga febern och de hackiga nätterna. Så gissa hur jag tillbringar dagarna - som ett pälsdjur med två kardborrar intrasslade på magen. Stackars mina ungar. Sanna har verkligen varit jättedålig, sådär så hon bara suttit och stirrat rakt fram. På fyra dagar kunde jag bara få i henne lite vatten, men idag har hon äntligen börjat äta igen. Men nu är Jesper som sagt dålig istället. Han hade nästan 40 graders feber inatt, så jag tog honom till läkaren idag och det var inget snack. Morfar var hemma och passade Sanna, det gjorde henne väldigt lycklig!
Nu ska jag gå upp och lägga min stackars lille kille. En alvedon-supp och en slurk Kåvepenin i kroppen gör att han kanske kan få mer än tjugo minuters sömn den här gången.
Hej så länge!


Promenad med regnbågsbonus

bild315 (MMS)

Promenad med regnbågsbonus


Halsfluss

Sanna har fått halsfluss. Den höga febern har inte gett med sig och igår stod jag och lyste henne i halsen med en ficklampa samtidigt som jag jämförde med bilder i Barnläkarboken. Jag tyckte att det såg svullet ut och att det var en antydan till fläckar på tonsillerna. Hon klagar inte så mycket över ont i halsen men säger att det gör ont när man frågar och hon vill nästan inte äta någonting. Jag trotsade regnet igår för att köpa coca cola till henne, men hon tyckte att bubblorna gjorde ont och ville inte ha och då förstår man ju att det är illa... Imorse grät hon för att halsen gjorde ont så jag tittade igen och tyckte att det såg värre ut, så jag bokade en tid online hos Backa Läkarhus (fantastiska som vanligt). Maken åkte dit med henne för en stund sedan och det hade inte varit något snack om saken tydligen. Nu är de på apoteket på Backaplan och väntar på medicin, men de är tydligen väldigt långsamma av makens sms att döma. Huvudsaken är ändå att vi lydde föräldrainstinkten än en gång och tog henne till läkare, även om det är synd att vi hade rätt.

Med grusiga ögon

Sanna och jag hade en härlig eftermiddag på stan igår. Vi var på bio och sen shoppade vi lite pyssel på Panduro och lite nya kläder till Sanna och Jesper. Men när vi kom hem och satt och åt middag var Sanna hängig och bara petade i maten. Hon kändes varm så jag tog tempen. Över 39 grader i båda öronen. Lillskruttan. Hon fick alvedon och strax före åtta blev det sängen med tre godnattsagor, "För det får man när man är såhär jättesuk" som Sanna uttryckte det. Hon sov gott till tolv ungefär då febern sköt i höjden igen. Hon fick mer febernedsättande och ville sova hos oss. Där låg redan en stökig lillebror, så det var trångt i sängen inatt. Sen turades barnen om att vara vakna till halv två ungefär, då deras trötta mor äntligen också fick somna. Sen vaknade Jesper ungefär en gång i timmen och halv sex vaknade Sanna. Kvart i sex gick vi upp, tog mer febernedsättande och satte på en film. En trekvart senare vaknade lillebror också, så nu sitter barnen och leker framför tv:n. Själv funderar jag på att sätta på kaffe, trots att jag inte dricker kaffe. Jag undrar nämligen om man kan vakna genom att slänga kaffet i ögonen, och om man möjligtvis kan ta upp koffeinet i kroppen den vägen.
Jag undrar bara vart febern kommer ifrån. Hon har inga andra symptom, men igår kväll klagade hon över huvudvärk (vilket hon aldrig gjort förut) och nu imorse sa hon att hon hade ont i halsen och magen. Maken har ju varit förkyld hela veckan så det är förhoppningsvis bara en variant av den. Men det är alltid lite otäckt med huvudvärk tycker jag.
Maken, som egentligen är den morgonpigga i familjen, sover gott. Men jag undrar om inte han har varit uppe en stund inatt, för det blåser halv storm ute och jag är nästan säker på att han har varit ute och vevat in markisen, jag tror den var ute igår kväll nämligen.
Om inte annat hoppas jag att jag kan gå och lägga mig med Jesper när han tar sin förmiddagslur vid tiotiden.
Nu vill min lilla skrutta att jag ska komma och gosa med henne i soffan. Då kan man ju inte göra annat än att lyda!

Jesper och Eva-Lotta

20100611040 (MMS)

Jesper och Eva-Lotta


Sommaren är här och med den regnet...

 Vi hade ju ett par underbara dagar i förra veckan med sol och värme, men nu strilar regnet ner när man tittar ut. Inte för att jag har något emot regn, jag tycker faktiskt väldigt mycket om regn, men jag tycker väldigt bra om milda sommardagar också.
Men innan solen försvann tillbringade vi en dag vid Älsjön i Olofstorp och det var härligt! Sanna och maken var till och med i och badade, trots den uppenbara risken för frostskador. För det har ju inte varit tropisk värme direkt och jag tyckte iallafall att det var bra kallt i vattnet, men roligt hade de! Sanna fångade grodyngel också, eller grodingar som hon kallade dem.
    

Lördagen tillbringades på Askims Camping där mina föräldrar ställt husvagnen över helgen. Det var inte riktigt lika varmt och skönt, men ändå en trevlig dag! En mycket oroande sak inträffade dock. Vi gick iväg för att spela minigolf, och jag har ändå varit ganska duktig, om än för många år sedan. Men att bara vara två slag bättre än sin fyraåring känns störande på något sätt. Även om hon kanske inte spelade helt rent alla gånger så vet jag inte om vi genom detta kan sluta oss till att jag har blivit sämre än sämst eller om hon är en talang i vardande.
      

Imorgon är det fredag och Sanna fick välja vad hon ville göra - åka och bada med pappa eller gå på bio med mamma. Hon valde bio, så imorgon skall vi se Alvin&Gänget 2. Hoppas hon tycker den är rolig!

Stackars Jesper kämpar och kämpar med sitt krypande, men hamnar istället platt på magen. Han har haft ett par supergnälliga dagar det senaste, men igår och idag har han varit min guldbebis igen.
Imorse när vi höll på att göra oss färdiga för att gå till dagis hade jag Jesper i mitt knä. Sanna ställer sig ansikte mot ansikte med honom, håller om hans runda kinder med sina händer och säger: Du är så himla fin, lillebror. Hade jag dött där och då hade jag dött lycklig! Vilka ungar jag har va?

Var paparazzi på en rhododendron i veckan, men jag kan inte för mitt liv minnas vart vi sågs. Men fin var den.


Hej så länge!


Bror Sköldpadda kikar ut

bild313 (MMS)

Bror Sköldpadda kikar ut


Guldlock redo för regn

bild312 (MMS)

Guldlock redo för regn


Medan pojkarna i familjen tar en tupplur p...

bild310 (MMS)

Medan pojkarna i familjen tar en tupplur passar flickorna på att äta frukost på balkongen!


Dags att bekänna färg!

Idag for lilla familjen på utflykt till Älsjön i Olofstorp. På vägen stannar maken vid en liten Ica-affär för att köpa en tidning och tar med sig Sanna in. Eftersom Jesper sover stannade jag kvar i bilen och filosoferade. Det är en rätt stor parkering för en väldigt liten Ica och efter en stund sladdar en mörk BMW in. Föraren kör runt vår bil på två hjul och ställer sig på snedden, tvärs över två parkeringsplatser. Föraren talar även i mobilen samtidigt och uppenbarligen blir det hela för mycket för sagda förare, och denne kör rätt in i lyktstolpen som står just framför dessa två parkeringar. Det finns inga andra på rätt rejält avstånd. Efter att ha bevittnat detta skådespel stirrar jag stint ut ur rutan på andra sidan medan jag försöker behärska gapskrattet som bubblar i magen. När den kvinnliga föraren och hennes väninna gått därifrån, efter att ha inspekterat fronten på bilen, kikar jag efter dem i backspegeln och tänker:
"Typiskt blondiner!"
Och jag som trodde att jag inte hade några fördomar. Nu ska jag gå och ställa mig i skamvrån...



Trött efter en dag i solen...

bild309 (MMS)

Trött efter en dag i solen...


Strandlek i Älsjön

bild308 (MMS)

Strandlek i Älsjön


Sanna har fångat "grodingar"

bild307 (MMS)

Sanna har fångat "grodingar"


Jag har fickparkerat! Och kom rätt på andr...

bild306 (MMS)

Jag har fickparkerat! Och kom rätt på andra försöket! Att blogga och skicka bildbevis till pappa är det viktigaste på min agenda just nu!


Syrénflicka

bild305 (MMS)

Syrénflicka


RSS 2.0