Livskris

Jag genomgår lite av en livskris just nu. Vet inte vad som har träffat mig, men jag kommer antagligen inte blogga så mycket den kommande tiden. Det finns så mycket annat som måste få ta plats först. Men glöm inte bort mig!

Melodikrysset igen.

Åter en lördag med Melodikrysset. Jag fick på radion lite sent, första frågan var redan igång. Och Jesper skakade loss direkt. Innan har han föredragit Shakira, men det verkar som om även Pink faller herrn på läppen.


Vik hädan, vinter! Vi vill ha vår! Lätta s...

20110309338 (MMS)

Vik hädan, vinter! Vi vill ha vår! Lätta skor, tunna jackor, första tussilagon och fikarast i lä i solen!


Trassel i 3D

20110306333 (MMS)

Trassel i 3D


Vinter, jag trotsar dig!

20110306332 (MMS)

Vinter, jag trotsar dig!


Melodikrysset

Om jag bara har tid och är hemma en lördag förmiddag vill jag gärna lösa Melodikrysset. Jag vet att man kan lösa det på nätet när som helst, men det passar så bra in att göra det på en lördag förmiddag. Mamma har alltid löst krysset, och några av mina käraste minnen är att sitta med henne vid köksbordet (eller bordet i husvagnen för all del) och lösa krysset tillsammans. Jag är inte alls så duktig på det som hon är, men lite kunskap sitter jag väl inne med efter alla dessa år. (Och sen finns ju Google också, men det är i yttersta nödfall).
Idag var originallåten till Hasse och Tage-sången "Ett glas öl" med i krysset, och det är en av mammas favoritsånger. Så jag tänkte att vi tar den som lite lördagsunderhållning, dock med Triple 'n' Touch. Enjoy!




Och här är min egen favorit:

Shopping

Snackade böcker med en kär vän igår, så idag blev det en sväng förbi Pocket Shop och inhandlande av böcker.
Det blev
Igelkottens elegans av Muriel Barbery
,
Hundraåringen som som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
(bara författarens namn gör den läsvärd)
samt
Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert
Känns som en bra blandning att fokusera en hjärna på, särskilt som den här hjärnan är ovanligt förvirrad för tillfället. Hej så länge!

Köttbullekällaren. Food for gods.

20110304316 (MMS)

Köttbullekällaren. Food for gods.


Mad hair day

20110303315 (MMS)

Mad hair day


Existens

Nu blir det lite djupt här. Men vissa dagar undrar jag vem jag egentligen är. Jag antar att det skulle kunna vara en slags identitetskris. De senaste två veckorna har några händelser gjort att jag funderat på om jag har tappat bort mig själv i mammarollen. Missförstå mig inte nu, det finns ingenting som skulle kunna få mig att ångra barnen eller de livsval jag har gjort, men jag undrar vart jag tog vägen. Det är egoistiskt, jag vet. Men när jag träffar människor när jag inte är med familjen, till exempel på jobbet, så slår det mig ibland hur annorlunda jag är. Det är som om en glimt av en tidigare version tittar fram. Man spelar ju alltid olika roller, en del av dem spelar man så bra att man inte märker det själv. Men jag undrar om det någonsin finns någon som ser mig.

RSS 2.0