Misskött blogg

Sen jag startade upp kattungebloggen har den här bloggen, för att inte tala om Sannas hemsida, blivit ytterst lidande. Är nog lite nyhetens behag dock. Småttingarna mår iallafall bra och växer rejält varje dag. Jenny har varit här och tagit bilder på dem, så nu kan de beskådas på http://chocolatefrog.blogg.se/kattungar

Lilla familjen var i onsdags på Liseberg igen, tillsammans med alla andra turister.... Mamma inledde med att vinna en stjärnvinst på Djungelhjulet, med resultat att den vita tigern fick åka vagnen och Sanna fick gå bredvid, vilket hon ändå tyckte var roligare. Tigern var också enormt uppskattad och fick många kramar och pussar. Vi hade tänkt att åka lite saker med Sanna på Liseberg, men det var köer till precis allt så det blev bara en sväng med farfars bilar och sedan en tur i båt med pappa

Igår tvingade jag med man och barn till Norvalla Marknad utanför Frillesås. Sanna tyckte det var kul - i sådär fyra och en halv minut. Sen krävdes det alla möjliga konster och mutor för att mamma skulle få slösa pengar ifred. Föräldrarna köpte var sin ny plånbok och nya skärp och barnet fick en bamse t-shirt, en fleecemorgonrock med snobben, samt *ryyyyyyyyyys* grisrosa crocs med dödskallar på. Mamman är svag och pappan har nu som hobby att övertala mamman om att hon också ska ha ett par fula sattyg på fötterna. No thank you I'm with this one: http://ihatecrocs.com/
Efter marknaden åkte vi till mina föräldrar som nu enligt gammal fin tradition parkerat husvagnen i goda vänners trädgård. Där rasade Sanna runt resten av dagen och vad som bara skulle bli en kort visit slutade med både lunch och middag samt en tur minigolf. Väl på golfbanan började regnet vräka ned och den enda som var helt oberörd var lillfisken själv som hoppade i vattenpölar och slängde bollar överallt. Hon höll sig dessutom vaken hela vägen hem och sov som en dröm hela natten. Att jag själv var uppe miss i nassen och jagade kattmamman är en helt annan historia.

Jag är förbaskad på mig själv. Jag visste att vaktmästeriet inte skulle funka, men jag var ändå tvungen att ge mig på det. Nu sitter jag två veckor in på semestern och kan inte sätta upp håret själv. Och jag har nästan slut på värktabletter och läkaren har semester en vecka till. Måtte det här ge med sig. Jag måste fundera på hur jag ska tackla hösten bara. More on this later.

Godnatt tills vidare

Jag har läst ut den sjunde boken

Jag vet inte riktigt vad jag känner just nu. Boken var genialisk, fantasi som J K Rowlings får man leta efter. Böckerna kommer gå till historien. Den här sista var dock så olik de andra sex, den var ingen barnbok längre. Om man jämför stilen de är skrivna med från första till sista boken så märker man att författarinnan vuxit med uppgiften. Den första boken är rent barnslig men är ändå en av de bästa för den trollbinder. Den här sista har liksom gjort ont hela tiden. Det faktum att det är den sista tillsammans med innehållet har gjort den tung och svår, men också så oerhört bra. Men det kommer dröja innan jag läser den igen.

Idag har lilla familjen varit på Liseberg. Jag vann en vit tiger till Sanna, en stjärnvinst. Det innebär i princip att den är större än henne och hon älskade den.

Känner en förkylning ligga och lura i halsen och i huvudet. Hoppas den försvinner. Om jag inte mår sämre imorgon och det inte vräker ner ska vi åka till Norvalla Marknad. Den är sommar för mig även om den egentligen är samma från år till år. Hoppas bara det går bra med den vilda ungen. Hon lär ju inte gilla att behöva åka vagnen men det är så trångt och så mycket folk i rörelse att hon nog inte får gå själv. Vi får väl se.

Nu ska jag sova, och hoppas att Harry inte dyker upp i mina tankar så fort jag vaknar nu när jag är färdig. Han är som en jäkla drog den pojken.

God natt

Klockan 13.47

kom äntligen min bok! Stefan och Sanna låg och sov så jag fick läsa de 143 första sidorna i lugn och ro ända till 16.19 då de kom ner igen. Några strösidor har det blivit under kvällen men jag lääängtar tills Sanna gått och lagt sig. Den är helt underbar, det händer grejor till höger och vänster och ibland kan jag knappt andas.

Så för drygt 45 minuter sedan hände det något helt oväntat. Smulan har varit borta i ett drygt dygn och vi har ropat på henne flera gånger. Plötsligt står hon vid trappan och är helt smal. Vi blir övertygade om att hon trots allt varit dräktig. Men var är ungarna? Vi letar i hela huset, garderober, tvätthögar, you name it. Så tycker Stefan att han hör ett pipande, ropar på mig och en lampa, och hittar, i botten på kattpelaren, fyra små pipande, underbara ungar. Vi bäddar i en låda och flyttar över familjen, för det är allt bra trångt i den där pelaren. När vi landat ska vi titta närmare på dem, just nu vill vi inte störa lilla familjen för mycket.
Så här ser de ut (suddigt, bättre bilder kommer):   
Miau!

Ungarna är här!

Bild(4).jpg
Ungarna är här!

Vaktad gryta kokar inte

och vaktad brevlåda får ingen post. Sabla slöa brevbärare. Jag har suttit och blängt på brevlådan i en timma nu, och Stefan har varit ute och kollat flera gånger. Ingen post, ingen Harry Potter, ingen glad mig.

Förutom att vakta brevlådan väntar jag på att klockan ska bli ett så jag kan ringa Anticimex. Jag fick ett samtal för någon månad sedan om att förlänga en försäkring vi fick när vi köpte huset och de besiktigade det. Eftersom jag ville prata med Stefan om det bad jag dem återkomma. Några veckor senare fick vi ett inbetalningskort som vi ignorerade. Och nu har vi fått en betalningspåminnelse. Och eftersom jag är arg för att min bok inte har kommit så kanske jag tar ut det på dem. Fast jag har väldigt svårt att vara barsk mot folk. Jag är alldeles för snäll tyvärr. Men bestämd kan jag försöka vara.

Jag hade hoppats på en sväng till Ikea idag, vi behöver köpa lite grejor till Sannas rum. Men det bara regnar så vi bestämde oss för att städa lite inne istället, vilket alltid behövs. Men kommer inte boken så kommer jag behöva tröstshoppa. Jag, besatt? Umm... lite kanske.

Hälsningar från den madrasserade cellen

Jag känner mig isolerad!

Efter det att den sjunde Harry Potter-boken släpptes igår har jag gått in i vad som närmast kan beskrivas som ide. Jag läser inte tidningar, kollar inte text-tv och surfar definitivt inte på nätet. Jag vågar knappt läsa min egen blogg, än mindre eventuella kommentarer. Måtte boken komma imorgon så jag kan börja läsa!

Vi har tillbringat helgen i min systers sommarstuga, det var mycket trevligt. Vi grillade och spelade spel och tittade på när Sanna lekte med sina kusiner Emrik, snart sex år, och Anna, lite över två år. Anna och Sanna lekte riktigt bra ihop och Sanna var en härmapa av mått när det gällde att göra allt som kusinerna gjorde. Med tilltagande panik såg jag vid ett tillfälle min lilla klättrare en bra bit upp på stegen som stod mot skjulet. Vi har även sett kopparorm, ödla, skogssnigel och tyska turister som kör ut i skogen för att höra på tystnaden. Sanna har lärt sig gunga på "stor" gunga , tagit sin första cykeltur  och sovit en natt i husvagn .

Jag har fått finnar igen. Jag är för gammal för sånt. Igår hade jag en mellan ögonvrån och näsroten som både hann designa egen flagga och skriva nationalsång innan jag tog itu med den.

Min ömme make ligger i soffan och tittar på golf. Det är en nästintill obegriplig sport i mina ögon. Att utöva är säkert roligt, men att titta på? Fast det finns ju värre sporter. Som tennis och gång. Gång måste vara den märkligaste sport som finns. Stefan uttrycker det väldigt bra: Gång är en sport där den som fuskar bäst vinner. Så är det ju visserligen i många sporter tyvärr, men i gång är det helt vedertaget. För visa mig den person som kan gå så fort och alltid ha en fot i marken.

Den svenska sommaren förnekar sig inte. Ett nytt frontsystem är på väg in med stormvarning och regn i hela södra halvan av landet. Perfekt läsväder förvisso, men (hojtar mot vädergudarna) jag läser precis lika gärna ute i min hammock i solen som i sängen när det regnar ute....

Dubbel-bio! Transformers (i VIP-salongen) och Harry Potter!

Bild(4).jpg 
Igår hade föräldrarna dejt igen. Vad som började med middag och bio, slutade med middag, drinkar och två bio!. Vi lämnade lillan hos farmor och farfar vid lunchtid och åkte in till stan. Vi parkerade på Heden och tittade på bolltrollande Gothia Cup-ungar en stund och gick sedan till Danilo och åt ännu en god måltid. Konceptet med restaurang på biografen är banne mig briljant. Sen gick vi till VIP-rummet, drack drinkar och mumsade på godis och snacks i en timme tills bion började. Det var en underbar salong. Stolarna gick att fälla något och det fanns ett litet bord mellan stolarna. Det enda som fattades var fotstöd. Filmen var också riktigt bra. Den tilltalade barnet i mig mig talande bilar och snygga specialeffekter.
Under middagen kläckte dock min genialiske make idéen att vi skulle se Harry Potter eftersom Transformers var slut redan klockan åtta och vi faktiskt hade barnvakt över natten. En fika efter Transformers, varm choklad och kladdkaka, för att samla krafterna, och sedan åter till biomörkret. Som ett fanatiskt fan av böckerna tycker jag att vissa saker saknas i filmerna, men de är ju klart sevärda ändå.
En ljuv natt utan väckningar slutade i en lång stunds läsande av morgontidningen i sängen innan jag åkte till stan och åt frukost med Karin och Paula. Sedan tillbringade vi dagen på stan med lite lätt shopping och mer fika.

Jag har fått kommentarer om mina 6 dl myggbett. Jag menade givetvis att vi hade så många tillsammans, dryga tre deciliter var alltså. Det är ju inte så farligt.

Jag vill ha en M*A*S*H-tröja. Helst en t-shirt i dammodell, Men fanken vad de är svåra att hitta. Jag skulle kunna nöja mig med en herrtröja, men då måste jag hitta den först.

Jag har fått mail från bokus att min Harry Potter-bok är skickad. Förutsatt att de gjort allting rätt så borde jag ha min graal på måndag, annars är det Posten som strular. Vore inte första gången i så fall. Egentligen är det tur att jag inte köper boken imorgon, för vi ska åka upp till min systers land och tillbringa natten där. Det hade varit osocialt av mig att läsa då. Fast mina föräldrar är ju där också - instant babysitters.... JAG VILL HA MIN BOK! Jag känner mig som när jag var fem igen, klädd i kliande kalasbyxor och väntande på en tomte som aaaaldrig kom. Och min tomte kommer först på annandagen.

God jul.

Lions and tigers and bears!

Lilla familjen har varit på zoo, Borås Djurpark närmare bestämt. Vi såg  och  och  samt den är relaxande raringen: . Dessutom hade de klätterapor  som inte var så värst intresserade av de andra djuren. Men trevligt var det.
Igår var det den första varma soliga dagen sedan i maj, och lilla familjen rusade genast ut och lapade sol på stranden i Sillvik. Stefan brände sig både här och där, trots mitt erbjudande om solskyddsfaktor 20. Summa sumarum är det inte särskilt synd om honom, för det här är andra gången han bränner sig i år (vilket är drygt 100% eftersom vi bara haft två tillfällen med sol) men det hindrar honom inte från att ligga och ynka sig. Efter badet åkte vi till svärföräldrarna en stund. Sanna fick leka med farmor medan föräldrarna gick ut och plockade blåbär. Ca 6 dl fick vi ihop, och ungefär lika många myggbett. Sedan åt vi blåbär och mjölk. Stefan älskar det. Själv är jag inte lika lyrisk, men jag var ju tvungen att smaka innan jag dömde ut det. Men Stefan och hans pappa fick det mesta, för så gott var det faktiskt inte.
Det blev ingen tripp till Danmark, men det kommer väl andra erbjudanden. Kanske rent av en sväng till Norge, vi får se.
Gothia cup har invaderat oss igen. Jag är glad att jag varken jobbar eller bor nära en skola där de små liven bor. Det brukar vara ett rumlande utan dess like, även om själva fotbollen i sig är rolig.
Nu har vi inga större planer för resten av veckan, Stefan ska spela frisbeegolf idag om det inte regnar för mycket och imorgon ska vi på middag hos vänner. Men det är det som är charmen med semester, att ta dagen som den kommer.
Såhär söt var förresten min ängel igår . Nu ska jag se om det finns någon frukost hemma! Adieu!

Lördagskväll

och den har vi firat med lite marängsviss och Steven Segal-film. Jag har lite smygkärlek vad gäller Steven Segal. Han brukar spela en sån där strong silent type och är sådär himlans rättskaffens med en touch av örter och akupunktur. Och så kan han slåss samtidigt som har ser lite töntig ut och kläcker ur sig en vitsig kommentar eller två. Ja, jag gillar Steven helt enkelt!
Stefan dissade mitt bloggande idag. Kanske inte så mycket att jag bloggar själv, tror knappt han vet om det, men att jag läser bloggar tillhörande folk jag inte känner. Hans exakta kommentar var: "Är du så uttråkad i ditt liv att du måste läsa sånt som okända skriver?".  Jag blev lite sur faktiskt. Det är lite som att läsa skvallertidningar tycker jag, fast lite mer legitimt enligt min egen moraliska kompass. Jag läser nämligen inte skvallerblaskor, tycker de är vidriga. Så där kom hycklaren fram igen, för jag har inget emot att läsa skvaller som publicerats på någons blogg. Jag tror det är dags att lämna in den där kompassen på service.
Och så dagens skryt: Jag imponerade på grabbarna på jobbet i torsdags. En propp hade gått i ett av omklädningsrummen, men pojkarna kunde inte hitta rätt propp att byta. I ärlighetens namn har vi ett helt rum fyllt av säkringar och proppskåp, så det är ju inte helt lätt att hitta rätt. Men för detta skulle de ringa en elektriker. För en 10 amperes propp! Inte konstigt att vi har dålig ekonomi på jobbet. Men jag klev modigt in i rummet, kelade lite med propparna och hittade rätt på första försöket. Heja mig! Killarna var imponerade och jag var mallig. Jag är ju nygammal på jobbet och har legat av mig med rutiner och så vidare, men byta proppar kan jag fortfarande!
Sanna har sagt sin första sammansatta mening (nästan iaf). Hon säger "går inte" och skakar på huvudet. Klockrent. Och det kommer verkligen vid rätt tillfällen också. Fast det är klart, hon pladdrar ju som en papegoja hela tiden, så det vore ju inte konstigt om hon träffade rätt ibland också!
Jag har även projekt "Övertala-Stefan-att-vi-ska-åka-till-Danmark". Jag vet att han egentligen inte vill, men att han skulle göra det för min skull om det är viktigt för mig. Men semestern är lång och vi ser redan botten på pengakistan, så frågan är om ett par dagar i Danmark med mina föräldrar är värda pengarna. Eller om vi ska vänta med att hitta på något och lägga pengarna på det. Fast det hade varit himla kul att gå på Bakkens nöjesfält och bara ha lite luftombyte ett par dagar. Äh, får fundera lite till helt enkelt. Och se över ekonomin förstås.
Usch vad trött jag är, undrar om det är semestertröttheten som kommer krypande? Hoppas jag kan ta lite sovmorgon imorgon.... Godnatt från sömntutan!

Semester!

Så var det färdigjobbat för i sommar! Jag börjar jobba igen först den 27 augusti, det är en lagom lång semester tycker jag! Sista dagen rände jag runt som en annan Fraggel för att få färdigt allt sånt jag skjutit upp. Dessutom väntar vi övernattare från Gothia Cup från och med imorgon, så där ramlade det in en och annan sista-minuten-grej, såsom kontroll av brandvägar och tömning av ett rum där vakterna ska hålla till och som vi inte hade räknat med... När dagen var färdig kom jag hem till tre röda rosor från min man och en bukett gladiolus från lillan, en semester-present så att säga. Dessutom hade vi fyraårig bröllopsdag i onsdags, så rosorna hörde nog dit tror jag.
På det hela taget är vi rätt dåliga på att fira vår bröllopsdag, förra året tror jag inte ens att vi kom ihåg det. Till nästa år ska jag nog sätta in ett bröllopsfoto i tidningen, det gjorde vi aldrig efter vårt bröllop, och jag tänkte att det kunde vara kul.

De närmaste dagarna har vi inga semesterplaner. Mamma och pappa vill hemskt gärna att vi ska köra ner till dem i Danmark och campa, och det hade jag nog också velat, men innan vi vet hur vädret ska bli så känns det inte aktuellt. Vi tar ju med vårt tält i så fall, och att tälta i ösregn är inte en av mina större hobbies.

Något jag väntar med spänning på är sista boken i Harry Potter-serien som kommer ut på fredag. Och jag mitt nöt har beställt den från bokus.se... IDIOT! Det innebär ju att jag inte får boken förrän tidigast måndag - en hel läshelg till spillo!!! Och tänk om jag någonstans läser mig till slutet innan jag kommit dit själv... Åh, det är så spännande! Till skillnad från de flesta andra så tror jag inte att Harry dör, men det trodde jag inte om Dumbledore heller... Fast där undrar jag om inte Dumbledore och Snape gjort ett polyjuice-byte... Kan det inte bli nästa måndag snart??? Jag tror jag ska skicka ut Stefan och Sanna till farmor och farfar över dagen så jag kan få läsa ifred... Ja, jag vet, jag är en självisk människa, men som tur är har jag en förstående make. Hoppas jag. Jo, om han nånsin vill få se på sport igen så gör han som jag ber.


image8


Ledig onsdag

och den tillbringade lilla familjen uppe hos Sannas pojkvän och hans familj i deras sommarstuga en bit norrut. Regnet hängde, som de flesta andra dagar den här sommaren, i luften, men vi hade ändå tur och klarade oss från alltför ihållande duschar. På vägen dit och hem vräkte det ner, men det var bara en stund på eftermiddagen som det regnade när vi väl var på plats. Det är så mysigt att se Sanna leka med andra barn, fast just nu är det mest fasen "jag bryr mig inte om ifall det finns tio likadana leksaker, jag ska ha den DU har", men bortsett från ett par kamper så flöt dagen ganska bra. Benjamin är en riktig liten pussare till skillnad från Sanna som man måste hålla fast om man ska få några pussar... Benjamin är alltid pigg på att pussa Sanna, och hon brukar inte säga nej, men dagens första puss slutade med två bebisar i en hög på golvet och en huvudduns in i väggen, och sen ville Sanna inte ha några fler pussar hur mycket stackars Benjamin än försökte. Så han gick över till att charma svärfar vilket gick alldeles utmärkt. Papporna och Johannes spelade också lite golf på gräsmattan, men en skarvning via husväggen föranledde den här icke-golfaren att be om en hjälm. Inte för att den träffade nära mig, men man kan aldrig vara nog försiktig. Vi lekte mycket tittut och välta-Sannas-mamma-ned-på-golvet-och-hoppa-på-henne. Det var faktiskt rätt mysigt, än så länge väger de inte så mycket. När vi skulle åka hem följde Benjamin glatt med Stefan till bilen, lät sig spännas fast i bilstolen och vinkade och pussade sin mamma adjö. När hans mamma inte gick med på flytten omfördelade han sig till framsätet (med hjälp förstås), satte sig vid ratten och vinkade adjö en gång till. Jag tycker nu att signalen var uppenbar. Men, praktik och säkerhet framför allt, vi har bara en bilbarnstol och jag ville allt ha med min egen bebis hem igen. Eftersom jag glömde min kamera hemma så hoppas jag kunna tigga lite bilder från dagen av mästerfotografen i orangea stövlar, Jenny B. Om så blir fallet kommer de publiceras här inom sinom tid.
Nu såg jag återigen reklam för nåt program som kallas "Baby mindreader". Jag får rysningar... men innan jag dissar det helt ska jag kanske, kanske, se ett program.  Femman har många bra program, men de har lite kärlek för det udda också, och det tilltalar inte mig. Säger hon och sätter på "Girls of the Playboy Mansion",,, Hycklare är nog ordet jag letar efter...
Vi tror att vår lilla katt Smulan ska ha ungar, och om så är fallet har vi kanske redan en eller två intresserade att ta hand om ungarna och det vore ju skönt. Det kommer bli hemskt att skiljas från dem, men det är också skönt om man vet lite om dem som tar dem.  Men än så länge är vi inte säkra, och innan dess är det ingen idé att spekulera!
Imorgon är det min näst sista arbetsdag innan semestern, och mina kollegor ska ta ledigt för att spela golf så jag kommer vara ensam i huset. Det är lite tråkigt faktiskt. Men senare på eftermiddagen hoppas jag att Karin och Paula kommer så vi kan träna lite danser. Det rycker i benen så fort jag hör musik, så jag längtar efter att dansa igen!
Nu är det läggdags! God natt!


Skvaller kan löna sig...

fast jag skäms fortfarande lite. Jag tipsade Aftonbladet om en story för några veckor sedan, mest för att jag var nyfiken på vad som hade hänt. Sen fick jag ett mail där det stod att jag skulle få betalt. Och visst, idag ramlade det in ett brev där det stod att jag skulle få 900 kr för tipset, ca 635 kr efter skatt. Och pengar säger man ju aldrig nej till.  Nu kanske jag kan ta och unna mig ett par nya dansskor, eftersom mina vanliga är alldeles sönderdansade.
Och på tal om dans så spritter det fortfarande i mina fötter, jag vill dansa mera! Och fast det kanske inte är god arbetsmoral så smiter jag in på youtube i tid och otid och kikar på danser och lyssnar på musik.
Inatt var en makalös natt! Jag lade Sanna i sin säng vid halv tio, och när jag gick upp strax före sju imorse så låg hon fortfarande kvar där! Ett litet snyft vid midnatt var allt, så jag har vaknat flera gånger bara för att kolla om hon andades...
Ikväll är det Gilmore Girls igen! Och från vad jag läste mig till i tidningen så verkar det bli ett mycket spännande avsnitt... Jag tror jag ska skicka Stefan och Sanna i säng tidigt, och sitta och gotta mig själv framför tv:n... Och på tal om tv... Vi verkar inte ha tur med dessa apparater för tillfället. Platt-tv:n som vi köpte strax innan Sanna föddes har strulat ett tag. Ja, det är ett skitmärke så man kan väl inte förvänta sig något annat. Iallafall så gör den så att den funkar ett tag och sen börjar den stänga av sig. Då får man dra ur ström och antenn och vänta lite, sätta i dem igen (varpå det knastrar betänkligt i strömkabeln) och sen funkar den ett par dagar. Nu hände det senast i helgen, så igår lämnade vi in den hos NetOnNet där vi köpte den. De i sin tur talar om att de måste få se felet innan de skickar den på service, men eftersom kablarna är uttagna och sedan ikopplade igen så kan det dröja allt ifrån ett par dagar till en vecka. Så nu står tv:n i butiken i Backa och väntar på att paja igen... Skumt. Sen har vi ju även min älskade trotjänare som står i sovrummet, en tv/video som jag fick i tjugoårspresent av mamma och pappa, så den har ju också några år på nacken (nej, jag skriver inte hur många, man diskuterar inte en dams ålder). Den funkade klockrent inatt när jag stängde av den, men imorse när Stefan satte på den fick han först bara en blå skärm och sedan myrornas krig. Tv4+ och 24:an är allt som funkar, allt annat är snö. Så idag vid lunch när han skulle lägga Sanna skulle han börja fixa lite med den och trycker på Meny. All text är på... finska... Hur har detta gått till? Givetvis var det här inget jag kunde fixa på telefon eftersom jag är på jobbet, så jag har en intressant eftermiddag att se fram emot när jag kommer hem. Kan tv-apparater få virus? Undrar om jag känner apparaten tillräckligt väl för att kunna navigera fram kanaler ändå? Och var sjutton är manualen? To be continued.....

Åh vilket party!

En sån helg vi har haft! Jag har dansat och skrattat så jag är helt slut från halsen och nedåt. Två par skor har gått åt, klacken på bootsen och hela sulan på mina svara ballerinor.
Jag bestämde mig på fredag morgon att åka, trots febrig lillstumpa. Hon mådde något bättre och det kändes rätt okej att åka ändå. Jag hämtade Karin och Paula och sen åkte vi mot Jönköpingstrakten. Molnen hängde tunga och gråa, men när vi närmade oss så bröt solen igenom och vi fick en riktigt fin fredag. Vi handlade mat och alkohol på vägen och installerade oss i vår stuga på Mullsjö Camping vid fyratiden. Precis bredvid oss bodde ett härligt gäng från Linköping, Hitch Hikers. Deras ledare Maria lärde oss flera fina danser, vår favorit var Baila Mamita. Visst fanns det många danser vi inte kunde, men vi körde de danser vi kunde till alla möjliga låtar. Huvudsaken var att vi fick dansa. Ungefär varannan timme bytte de dj/instruktör och då var det utlärning av nya danser. Men framförallt var det bara så kul att se alla människor i olika åldrar som dansade loss till allt från country till hiphop. På fredagen somnade vi tidigt, men på lördagen gick vi ut och åt pizza och sen satt vi på vår veranda i duggregnet och åt chips och drack alkoholhaltiga drycker. Tyvärr ökade regnet på så när dansen började på söndagen så regnade det ganska rejält. Eftersom det inte fanns något tak över dansgolvet så var det stundtals ganska halt, men efter en stund märktes inte regnet och så orkade vi dansa en stund till. Vid ett bytte vi om till torra kläder och körde hemåt, blöta och trötta men väldigt glada. Linedance är verkligen fantastiskt kul!
Men det bästa var nog ändå att komma hem till min glada unge och älskade man, för även om det är trevligt att vara borta ibland så är det ändå underbart att komma hem.

Dansen är i full gång

Bild(12).jpg
Dansen är i full gång

Crossover kitchen - corona, sill och potatis

Bild(26).jpg
Crossover kitchen - corona, sill och potatis

Linedance i de småländska skogarna

Bild(23).jpg
Linedance i de småländska skogarna

Lite ångest faktiskt

Imorgon ska jag ju åka på linedancehelg med mina vänner Karin och Paula. Men Sanna har blivit sjuk. Hon har hög feber och är gnällig och klängig. Så det känns inte så roligt att åka iväg direkt. Jag ska avvakta tills imorgon och se hur hon verkar må, och är hon sämre så får tjejerna hitta på någonting själva. Alla fibrer i min kropp skriker att jag ska stanna hemma hos henne, men jag har faktiskt inte monopol på att sköta henne. Stefan är precis lika kapabel, förutom att han inte kan amma henne. Och det kanske skulle vara bra för hans pappa-självförtroende. Jag får fortsätta tänka på saken.
Nu ska jag packa det sista och krypa ned bredvid min sjukling och pussa på henne.

Jag älskar min kudde!

Åh så skönt det var att sova ut! Jag somnade vid midnatt, tog en toapaus vid fyra och kravlade sedan upp först strax före tio. Mormor hade inte sovit riktigt lika gott, men hon har semester och får ta en eftermiddagslur! Efter dusch och påklädning åkte vi och handlade och åt sedan brunch på Köttbullekällaren innan vi hämtade busisen. Hon hade bara tagit en kort lur så när vi kom hem gick mor och dotter upp till sängen där lillan somnade medan mamma såg ikapp sig på ett inspelat avsnitt av Gilmore Girls. Det är sista säsongen, hur ska jag överleva? Jag vill också bo i Stars Hollow, ha ett eget värdshus och ett hus som jag aldrig ses städa men som alltid är fint ändå! Och jag vill kunna leverera snabba repliker och klä mig i nystrukna kläder varje morgon, medan håret är perfekt och jag har minst fyra olika vinterjackor och kjol och stövlar fast det är snö ute! Kort sagt, jag vill vara Lorelai Gilmore. Fast med Luke och inte Chris.
I övrigt på agendan idag står att packa inför helgen i Mullsjö. Jag är en notorisk överpackare och vi är tre personer som skall åka i lilla Toyotan. På vägen ska vi handla också. Det kommer bli trååångt! Vi ska bo i stuga och det är något nytt för oss alla tre. Jag är van vid att campa med tält eller husvagn och då får man ha med sig allt man behöver. I stuga verkar det finnas ett halvfärdigt koncept, men det är ruskigt svårt att veta vad som ingår i det. Vi kommer nog vara miljöbovar och köra på plasttallrikar och dricka vinet i dricksglas...
Idag när vi var och handlade gjorde Stefan något bara för att irritera mig. Han köpte ett par ripoff-crox. Jag tror säkert att de är underbart sköna och bla bla bla, men de är ju så fruktansvärt horribelt vidrigt fula! Dessutom köpte han dem i babyblått.  Han medgav visserligen själv att färgen kanske var att ta i, men att de är väldigt bekväma. Jag tror jag ska lära katterna att använda dem som kattlåda. Brrr......
Nu ska jag gå ned och steka pannbiffar till mina älsklingar. Själv ska jag äta kycklingkebab!
image4VARFÖR??? Foppa, vad har jag någonsin gjort dig för ont?

Datenight

eller snarare dateafternoon. Far och dotter hämtade mamma på jobbet vid tre och åkte i samlad tropp till mormor och morfar. Där ägnade vi en god stund åt att lista ut hur resesängen skulle monteras innan mamma fick snilleblixten att läsa instruktionerna ordentligt. Sen gick det lätt. Sen åkte föräldrarna på dejt och lämnade en liten tjej att bli bortskämd. Vi åt god mat, Emperor Ming Steak och Obi Wan ribs. Det blir så när man äter på biografens restaurang. Vi har ätit där förut och är mycket nöjda med mat och service, och det är rackarns smidigt att gå mätt och slö till en mjuk biograffåtölj! Filmen var också bra, men själv hade jag ett snudd på andligt ögonblick redan under reklamen då trailern för nya Harry Potter-filmen kom.... Jag sticker inte under stol med att jag klart föredrar böckerna, ffa på engelska, men att se filmerna är också speciellt. Jag har redan bestämt med min syster att gå och se den. Jag längtar! Jag kan också tänka mig att se Transformers-filmen, den kan nog vara bra - hoppas jag. När jag hörde att den skulle komma som film såg jag bara min kusin framför mig och hur han lekte med sina Transformersbilar när vi var små. Undrar om han kommer gå och se den här filmen?
Jag har redan kurat ned mig i sängen och laddar för att ta igen några nätters sömn. Jag fick nyss ett sms från mamma. Hon skulle försöka lägga Sanna nu. Ha ha, det märks att hon är nattvakt för första gången med vår dotter. Hon lägger sig när hon är redo, och därmed basta. Hoppas ändå att det går bra, men vad sjutton, mormor har semester, hon kan sova imorgon!
God natt!

Testar blogg med mms

Bild(43).jpg 
Jaha, det gick ju bra. Och sött var det med. Den här bilden på min prinsessa är tagen på Allum. Sanna tycker om att vara fin, och hon var faktiskt helt ljuvlig i lite för stor keps från Lindex.

Jag tror det är något fel på mig...

Uj, det lät domedagsaktigt. Okej, riktigt så illa är det inte, men jag undrar, till en början i mitt stilla sinne, nu till mitt skrikande, ojande och gnällande sinne, vad sjutton det är för fel på min nattsömn. Natten till igår var visserligen inte mitt fel, då var det min dyrkade dotter som hade en dålig natt, men henne kan jag absolut inte skylla på natten till idag. Enligt min klocka är det fortfarande natt, klockan är 6.24 och jag SITTER PÅ JOBBET! Jag gav helt enkelt upp vid femtiden, tog en långdusch och åkte, som sagt, till jobbet. Väl här inser jag att det är tre timmar kvar till frukost och jag är hungrig. Så jag gjorde vad alla normala människor gör när de är hungriga vid den här okristliga tiden på morgonen, jag begick inbrott och stöld... Vi har pingisläger här på jobbet och de har försäljning i caféet - och jag har nycklar dit... Jag har faktiskt fulla intentioner att betala för chipspåsen jag knyckte så fort de kommer hit, men fram tills dess är det faktiskt stöld. Så i drygt tre timmar till är jag en tjuv. Jag tänker ta på mig en svart ögonbindel a la Björnligan och smyga längs väggarna. Steget är faktiskt inte långt, jag har blå byxor och röd tröja på mig.

Ikväll är det som sagt dejt med maken. Vi ska se Dö Hårt 4.0 och tur är väl det. Om den följer gängse mall så kommer det smälla en del och då kan jag hålla mig vaken. Kanske.
I have a confession to make. Jag är mörkrädd. Det är mörkt här och jag har låst in mig på mitt kontor. Ute regnar det och jag tycker mig höra att det smällar i dörrar här och var. Jag tänker inte komma ut förrän mina pojkar kommit.

Då var man med blogg då...

Ska bli spännande att se vad det blir av den!
Så några ord om mig själv: Jag heter Julia (alltså inte Chokladgroda, men det hade onekligen varit originellt av mina föräldrar), jag är lyckligt gift sedan drygt fyra år med Stefan och tillsammans har vi en dotter, Sanna. Hon är snart ett och ett halvt år. Vi bor strax utanför Göteborg. I familjen finns även två katter (egentligen tre, men den tredje har flyttat till makens familj), några akvariefiskar och ett antal dammråttor.
Jag gillar att läsa böcker, t.ex Harry Potter (surprise!) och diverse läskigheter av Dean Koontz, med mera. Min smypassion är att läsa kokböcker, men det är sällan jag lagar något ur dem. Men nu för tiden blir det mer att läsa Max Kaka och sånt än tjocka härligar romaner. Bland andra intressen utmärker väl sig linedance mest, det är störtkul och till helgen skall jag och mina partners in crime åka på en linedancehelg i Mullsjö. Jag gillar även att fotografera, men det är precis som med sång: hellre än bra. Jag har också börjat jobba igen efter mammaledigheten, och det har väl sin charm det med.

Jag har försökt mig på det här med bloggande förut, men det har inte gått så bra. Förhoppningsvis blir det annorlunda den här gången. I solemnly swear att försöka vara intressant, spirituell och rolig så att den här bloggen blir läsvärd. Jag har även lätt morbida drag som till exempel syns i min djupa kärlek till hajar. Yin och yang ni vet.

Det börjar dra sig mot läggdags. Imorgon är det arbetsdag (jag har två veckor kvar till semester) men vi ska faktiskt ha nattbarnvakt, så jag och min man ska på dejt (med varandra!). Vi ska äta middag och gå på bio. Och sen ska jag sova. Nu med faktiskt. God natt!
image1

RSS 2.0