Pappaledig

Det märks att maken är föräldraledig. Inte bara för att han är glad, pigg och harmonisk, men han har börjat relatera till barnen på ett sätt som han inte riktigt hade tid med förut.
Just nu håller han på att göra iordning det lilla rummet på övervåningen till Jesper, först röja ur det och nu måla väggar och tak. Sanna tycker det är jättespännande och vill gärna vara med och det får hon. För nu måste han inte hinna det på kvällar och helger, utan det kan ta den tid det tar.
Jag är hemma och är sjuk, så jag håller Jesper på nedervåningen medan far och dotter målar. Men efter en stund kommer maken ner, sätter sig i fåtöljen och äter ett äpple. När jag undrar om han redan har målat klart säger han:
-Nej, men Sanna ville ha rollern och eftersom vi bara har en så fick hon ha den. Jag går upp och målar sen när hon har tröttnat.
-Men om hon målar någonstans där hon inte ska måla då? undrar jag.
-Äh, spelar väl ingen roll. Det fixar jag till efteråt i så fall.
Japp, lugn och avslappnad. Han vill aldrig gå tillbaka till jobbet och jag är faktiskt inte helt säker på att jag vill att han ska göra det heller.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad härligt det låter! Visst hade det varit bra att ha en hemmaman? Varken jag eller Jan trivdes med att vara hemma på heltid, men deltidsjobb...oj oj det är grejen!

2011-02-24 @ 07:15:57
URL: http://www.avanai.se
Postat av: Cecilia

LOVELY!!!

2011-02-25 @ 20:58:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0