Heltid

Igår började jag jobba heltid. Än så länge är det inte så annorlunda, men det kommer bli tuffare i slutet på veckan när jag börjar jobba halv sju. Jag är inte pigg då!

Jag börjar jobba halv tre idag, så jag har en lugn förmiddag hemma. Sanna var väldigt arg inatt och nu på morgonen, antagligen en reaktion på att hon började dagis igår, även om det gick väldigt bra där. Men eftersom hon var sur och krånglig imorse hann vi inte promenera till dagis utan fick ta bilen. Och eftersom jag tog bilen blev det ingen extrarunda, utan jag körde hem igen. Men det var nog lika bra, för det var inte bara snålblåst och duggregn ute, vi fick igår också besked att vattnet ska stängas av i hela området mellan tio och två idag för ett ventilbyte i ett enda hus. Krångligt. Så jag fick passa på att duscha, laga och äta frukost samt göra min egen middagsmatlåda (citronkokt lax och vildris med tomat) och göra korv stroganoff till övriga familjen. Riset får de koka själva. Jag vet att jag skämmer bort dem, men om jag lämnar maten åt dem varje vecka blir det antingen pannkakor eller pommes frites, och jag vill gärna att de ska få i sig någon näring, även om korv stroganoff inte är det mest hälsosamma man kan tänka sig. Jag fyllde också på vattenflaskor och fyllde badkaret med vatten, så jag har om det skulle behövas.
Något som är en fördel (för mig) med att vattnet är avstängt, är att jag kan befoga för mig själv att jag inte behöver städa. Nog för att man kan städa utan vatten, men det är alltid skönt att ha något att skylla på när man helst vill ligga i sängen och slöa!

I nyheterna: En amerikansk kvinna som är dömd för gerillaverksamhet och sitter i ett peruanskt fängelse i Anderna någonstans har flugits till Lima för att få läkarvård då hon är gravid i femte månaden. Pappan är hennes man som också är dömd till fängelse. Jag är lite nyfiken på omständigheterna. Lever de tillsammans i fängelset eller har de besöksrätt hos varandra? Om de lever tillsammans, hur mycket privatliv har de då? Inte för att det är omöjligt att ha sex i ett fängelse, men att uppfostra ett barn där? Å andra sidan har jag för mig att jag har hört att hela familjer lever i ett fängelse i Colombia och där bara ena parten är dömd för ett brott. Men de kanske tycker det är viktigare att vara tillsammans än att låta barnen växa upp i en potentiellt farlig miljö.

Mer nyheter: I Stockholm byggs ett sjukhus för 17 miljarder kronor på 335 000 kvadrat. För 800 personer. Det är 418 kvadrat per person. Okej, man ska ha kök och tvätt och annat, men det är väldigt många kvadrat för så få patienter. Dessutom verkar det inte vara bestämt vad sjukhuset ska behandla. Enligt vissa beräkningar kan det här vara väldens dyraste sjukhus. Hur har Stockholmarna råd med det?

En sista nyhet: Ett nödlån ska rädda Saab från nedläggning. Svenska staten är tydligen villig att skjuta till 28 miljarder kronor för att rekonstruera Saab Automobil via General Motors. Ja, det låter ju vettigt. Hallå? Det är bilar vi pratar om. Okej, en massa jobb kanske kan räddas, men hur mycket av dessa 28 miljarder kommer inte hamna i GM's stora stora fickor? Vart ska vi få så mycket pengar ifrån? Sist jag kollade hade vi för få vårdplatser, för långa operationsköer, undermåliga äldreboenden, för stora barngrupper i förskola och skola... Men vi kan tydligen rädda bilindustrin. Sjukt, sjukare, sjukast.

Nu räcker det. Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: -ME-

Släpp ut vattnet ur badkaret! Det är en order! brrr Mamma har berättat om när hon (varför det var hon vet hon inte riktigt men så var det) fick tala om för en kollega att hans son drunknat i badkaret. Han var i Sannas storlek.

2009-01-13 @ 14:04:27
URL: http://vinterliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0