Atjo prosit!

Jag tror att jag just nös fyra gånger på raken. Personligt rekord. Maken har så smått börjat smitta mig med sin förkylning. Känner det än så länge mest som lätt huvudvärk, snuva och lite torrhetskänsla i halsen. Maken har ju varit rejält förkyld (med andra ord nära döden) i ett par dagar nu, hoppas det börjar lätta för honom snart.

Idag jobbar jag trots att det är onsdag. Nej nej, cirkusen med mitt jobb har inte löst sig, det är snarare frågan om extrauppgifter. För ett tag sedan fick jag och kollegan Christian i uppdrag att gå ut i ett gäng klasser med en fritidsvaneundersökning, och idag var vårt första besök, en uppvärmning om man så vill. Det var en femteklass på en skola i närheten. Klassen visade sig vara uppdelad i två, så jag och Chrille fick dela på oss. Den klassen jag var i var hyfsat lugn. Det är ändå femteklassare vi pratar om. Jag gick runt i klassen och svarade på de frågor som kunde uppkomma, och efter hand som de var färdiga så tog de upp en bok och satte och läste. Men Christian, han var i en djurpark han. Ungarna tjöt och skrek, slogs och slog i dörrar och fröken i sin tur stod och skrek för full hals utan att en enda unge lyssnade på henne. När jag kom tillbaka från min klass var det fortfarande några barn som försökte svara på frågorna, de andra sprang vilt omkring och slängde saker på varandra. Fröken sa till mig och Christian att nu skulle hon gå för hon hade en annan klass. Och så stod vi där med femton ungar som löpte vind för våg. Vi koncentrerade oss på de två barnen som fortfarande skrev och behövde lite extra hjälp, resten ansåg vi inte var vårt problem. Skrämmande egentligen. Två slutsatser drog jag av detta besök: 1. Det är jäkligt skönt att vara vuxen och slippa röra sig i den där världen. 2. Jag är glad att jag lade planerna på att bli lärare på hyllan.

Det är riktigt höstigt ute idag. Det har regnat sen i förmiddags och det är grått, men jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt. Så länge man inte behöver vara alltför mycket utomhus så... Jag har tänt en massa ljus i receptionen och på mitt skrivbord, så här är det myspys på hög nivå!
Har precis träffat cateringfirman som ska ha hand om maten inför festkvällen för föreningar i november. Kommer nog bli bra mycket dyrare än de sagt från början, men huvudsaken är att det blir bra. Man kan inte säga att man ska ha en festkväll för att hylla ideella ledare och sedan snåla liksom.

Nu ska jag äntligen åka hem! Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag vet! Allt är bara en enda cirkus! nU ÄR JAG TRÖTT I HJÄRNAN EFTER EN HELDAG BLAND RÖNTGEN OCH AKUTEN...TITTAR IN SENARE! kRAMIZ

2008-10-15 @ 17:09:06
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Jessica

Älskar tända ljus, särskilt på hösten. har fått med mig seth nu också, så fort Emma sover eller inte är med av någon anledning säger han "Tända ljus mamma, så vi kan ha mysigt"

2008-10-15 @ 19:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0