Vem drömde du om inatt?

Själv sov jag med maken under kudden, tycker det är bättre än blommor även om han kanske inte alltid luktar lika gott. Jag vet att jag drömde väldigt mycket, men minns inget specifikt. Men oavsett vem jag må ha drömt om så behåller jag faktiskt maken.
Igår firade lilla familjen midsommar. Vi startade dagen med köttbullefrukost och lite shopping i Saluhallen. Sen körde maken hem mig och lillan och åkte för att handla födelsedagspresent till farfar. Han fyller visserligen inte år förrän på söndag, men vi brukar fira honom i samband med midsommar. Under tiden var jag och Sanna hemma och förfärdigade min jordgubbspaj och kollade så att Kosterpajen höll sig i formen. Jag gjorde som matgudinnan -ME- rekommenderade och blandade upp vaniljkrämen med vispad grädde. Gudagott!
Sen kom maken hem och vi tassade runt och pillade med än det ena än det andra i väntan på att det var dags att åka till Torslanda. Det må tyckas orutinerat att vi inte uppmärksammade tystnaden som brukar indikera hyss. Men så går maken ut i köket och hittar det här:   Tydligen har fröken fått smak på att baka. Undrar vad det skulle bli? Det innehöll iallafall vetemjöl, fullkornsmjöl, socker och kakao. Pappan menar att det skulle bli någon form av chokladkaka och konstaterade då att hon är min dotter. Förstår inte vad han menar.
En stund efter tolv hämtade far och dotter bilen och körde en sväng för att damen skulle somna. Precis som de gav sig av öppnade sig himlen och det vräkte ner både regn och hagel och dundrade. Men det gick visst bra ändå, för hon hade somnat ganska omgående.  För att stumpan skulle få sova lite längre körde vi en extra sväng och maken stannade till för att köpa mitt favoritgodis, Krokofanter:  Det var jättegott.
Väl i Torslanda åt vi lite buffé och sen gick jag och Sanna ut och plockade årets första smultron:  Sanna tyckte det var hemskt spännande att trä upp dem på strå, men hon ville inte smaka.   Sen gick vi ut och rullade på farfars gräsmatta lite också:  Ssshhhh.... Sanna sover!
Jag gjorde en midsommarkrans till Sanna som hon kategoriskt vägrade ha på sig. Men så helt plötsligt ramlade jag över henne i köket och då hade hon den på sig. Vet inte hur det gick till, men som odräglig fotomor var jag genast framme med kameran. Först ville hon inte alls vara med och skickade en ballong på mig...  Sen kom farmor och distraherade och då fick jag ett par fina bilder:    
Sen gjorde vi inte så mycket mer. Jag och svägerskan tog en promenad mellan skurarna och Sanna blev bortskämd in absurdum med glassar och chokladpuddingar och gud vet vad. Fast min paj ville hon inte smaka på:  Men den var väldigt god och jag fick mycket beröm för vaniljkrämen!
Vid halv tio åkte vi hem. Vi körde hem gammelfarmor till höga berget först och Sanna somnade i bilen. Maken bar upp henne och hon vaknade inte ens när jag bytte blöjan och krånglade av henne klänningen och lirkade på pyjamasen. Men tandborstningen fick stryka på foten. Slarvigt. Jag borde borstat innan vi åkte från Torslanda men jag missade det. Det får bli extra noga idag istället.
Dagens agenda är lite flytande. Maken är färdig med mina hyllor i hobbyrummet, så jag ska nog ge mig dit ner och organisera. Sedan har svägerskan och hennes pojkvän frågat om vi vill gå till Liseberg med dem. Och är det inte alltför uselt väder så gör vi nog det.
Hoppas ni har en härligt slapp midsommardag! Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Annica

Hej

Vi hade en fin midsommar vi med, var hos mamma och åt grillade revben och jordgubbar med grädde..mums..

Vi åkte hem vid halv åtta med jättetrötta barn.



Kram

2008-06-21 @ 08:45:25
URL: http://[email protected]
Postat av: Ida

Jädrans också, det skulle man ju kommit ihåg... drömde kanske om honom som jag brukar drömma om. Sov väldigt gott iaf - så jag tror nog det. :-)

2008-06-21 @ 12:05:11
URL: http://backafram.blogg.se/
Postat av: Heléne

Oj, vad söt liten är i sin folkdräkt! Hon ser ut som en liten midsommardröm med kransen på huvudet.



Maken under kudden förresten, låter ruggigt obekvämt ;)

2008-06-22 @ 00:16:17
URL: http://haggmark.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh vad fina bilder! Mina barn fick vara utan folkdräkt pga av vädret. Låter som ni hade en underbar midsommar.

2008-06-22 @ 09:32:36
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Nettan

sicken söt liten midsommar-tjej. Jättefin klänning och kransen i håret blev pricken över i:et när det gäller att vara midsommarfin!

2008-06-22 @ 11:57:57
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0