Solstekt helg

Det har varit den varmaste helgen hittills i år, officiella temperaturer har legat runt 28 grader, men i solen har det varit betydligt varmare. Lilla familjen har ägnat sig åt varandra, det var trevligt och välbehövligt. Maken jobbade några timmar i lördags, och sedan åkte han och lade i båten tillsammans med Dole. Det drog ut på tiden, så mor och dotter hade redan somnat eftermiddagslur när han kom hem. Vi vaknade en stund före två och packade badväskan. Sedan åkte vi till stan och åt köttbullelunch, köpte med oss några bullar från bageriet och åkte upp till Älsjön i Olofstorp. Sanna var så exalterad att hon bara hoppade när vi sa att vi skulle åka och bada. Väl uppe vid sjön hoppade far och dotter i plurret medan modern stod kvar och mesade sig i kanten, men sen doppade hon sig också. Vi grävde i sanden, sparkade boll, tittade på grodyngel och plaskade i vattnet i några timmar innan vi åkte hem och grillade. Vid nio på kvällen var det fortfarande så varmt att Sanna bara sprang omkring i blöja på uteplatsen. Det är verkligen underbart med såhär varmt väder!

På söndagens morgon frågade maken Sanna vad hon ville göra. "Krama kaninen" blev svaret genast, och så blev det bestämt att lilla familjen skulle bege sig till Liseberg under en stekande sol. Men det var ju "Kaninternationella Morotsdagen" så det fanns kaniner högt och lågt. En kvart innan grindarna öppnade spelade orkestern upp (trummisen är en gammal vän till mig) och en mängd kaniner stod och dansade till alla barns förtjusning. Maken och lillan smet in genom entrén för sådana med Lisebergskort, men där kommer barnvagnar inte igenom så jag fick stå och trängas och köa med alla andra människor som inte begriper det här med hänsyn och kösystem... Men in kom jag iallafall och då hade Sanna kramats och busat med kaninerna och var väldigt lycklig. Sen traskade vi runt och åkte Farfars bilar, åt glass, tittade på kaninföreställningen "Riddare". Vi fiskade smådjur och fiskdamm, kramade fler kaniner, spelade på gosedjur och kexchoklad (maken, inte jag!), åt lunch och massa annat som man gör på Liseberg. Här kommer en bildkavalkad:
 
        

Sedan traskade vi solmätta mot bilen som stod på Heden och stannade på vägen på Trattoria di Pasquale och åt middag. Maten var helt okej, men framförallt var det otroligt barnvänligt! Det är så skönt att gå på ett ställe där barn känns välkomna till 100%. Man får en liten aptitretare, bröd med tomater och vitlök, och till Sanna kom det in en vanlig liten brödbit så hon också skulle få något att knapra på. Det fanns ingen barnmeny, men det trollades ändå fram en tallrik med spaghetti och köttfärssås tillsammans med en liten gaffel och sked. Sannas mat kom också lite före vår så hon inte skulle behöva vänta så länge. I hennes vattenglas fanns det ett sugrör och den maten hon inte åt upp erbjöds vi få med oss hem i en doggy bag. Kort sagt var besöket en njutning för oss alla tre. Och Sanna var en riktig mönsterbebis, satt jättesnällt och åt sitt bröd och sin mat med en servett som haklapp. Men på slutet medan jag och maken inte riktigt var färdiga blev hon trött (hon hade missat sin middagslur) och traskade självmant ut till vagnen som stod alldeles utanför vårt bord och lade sig en stund. Men hon somnade inte, och strax därefter var vi ju också klara och åkte hem. Hon höll sig faktiskt vaken hela vägen hem, men vid åtta gick jag upp och lade henne och hon somnade på fem minuter. Tyvärr innebar det också att hon vaknade fem imorse, och eftersom jag inte kunde somna förrän ett igår så sitter jag nu på jobbet med fyra-timmars-sömn-grusiga ögon... Men en härlig helg hade vi iallafall!

Avslutar med en bonusbild som jag hittade i kameran. Det är hårslingorna jag hittade på golvet framför akvariet i förra veckan när fröken Frisör fått tag i saxen... Ha en härligt solig vecka!
   

Kommentarer
Postat av: Ida

Hur kommer det sig att ni åker till Älsjön? Bodde på Iglatjärnsvägen för typ tre år sen... är den vägen åt höger istället.

2008-06-02 @ 20:30:21
URL: http://backafram.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0