Huslig
Jag ska också göra en jordgubbspaj tills imorgon. Det är inget nytt, det har jag gjort ett par gånger. Den består av en gräddad botten med bland annat mandelmassa. Sedan när den har svalnat fyller man den med vaniljkräm, täcker med jordgubbar och, för att få lite snygg glans, penslar jordgubbarna med lite aprikosmarmelad. Det blir för löst med vaniljvisp i pajen, annars är det gott. Jag har använt marsankräm, både den kallrörda och den man kokar, men den har en otäck bismak och känns lite mjölig så jag blir inte nöjd med den. Så jag efterlyste en vaniljkräm på forumet och som vanligt kom -ME-, matgudinnan, till räddningen. Så nu ikväll har jag gjort vaniljkräm från grunden. Jag till och med vägde de torra ingredienserna istället för att mäta dem och lade dem i individuella skålar precis som på tv. Varenda ingrediens och redskap stod framme innan jag började, jag kände mig sjukt organiserad. Och den blev helt grym! Visst, den tog betydligt längre tid att göra än marsankräm, men ingen antydan till bismak och mjölighet. Hrm, det blev en del smakande, det blev det, men jag tror nog att det ska räcka till pajen. (ME, om du läser det här så är det ju något du viftar ihop med ena armbågen medan du bäddar gäststugan och rensar pallkragar, men för mig är det en stor grej. Men det hade ju inte gått utan dig!!!) Nu får krämen vara tills imorgon då jag ska lägga ihop hela härligheten. Är den lite stabbig skall jag på -ME-'s inrådan blanda den med lite vispad grädde. Risken finns väl dock att jag inte ens bryr mig om att ta med mig pajen till svärföräldrarna utan sjukanmäler mig och stannar hemma och äter upp hela klabbet själv...
Huvaligen, nu har jag hyllat mig själv rejält... Straffet blir väl att allt åker i backen innan jag ens hunnit ut till bilen med dem.
Medan jag skrivit det här har jag slötittat på slutet av 50 first dates med Drew Barrymore och Adam Sandler. Jag tycker det är en söt film. Love Actually är fortfarande den bästa kärleksfilmen, men den här går inte av för hackor. Och så är ju "Somewhere over the rainbow" med Israel Kamakawiwo'ole med på ett hörn. Och det är en otroligt vacker version på en vacker låt. Vi tar den som inledning på midsommarfirandet:
Glad midsommar! Hoppas ni får blommor, sol och massor av jordgubbar!

fniss Jag måste nog läsa här inne lite oftare, det är sjukt gött att bli egoboostad efter en sån dag som jag hade igår. ;p
När man gjort den ett par gånger gör man den lite mer med armbågen men då blir den faktiskt inte lika bra, just vaniljkräm är en känslig liten sak. Och försök INTE femdubbla den på ett bräde, då blir det soppa av den. Varför det blir så rent kemiskt har jag ingen aning om, men jag kan lova dig att det är svettigt om man gör den på kvällen kursdag ett och ska ha den på morgonen kursdag två och inte kan handla däremellan eftersom affären är stängd... gör INTE om det misstaget igen
Maken har f ö bestämt sig för att inte åka mer nu. s Det var inte meningen att han skulle vara ute mer än tre veckor och de har vi klarat av nu, så nu är det sju minuter till jobbet istf 50 som gäller. Gissa om det kommer kännas som om han jobbar halvtid!
Ha en skön midsommar!
Kikar in och önskar ER en trevlig midsommar!
Hej!
Kan du maila receptet på Kosterpajen? Låter gott!
Kram