Semestertisdag

Jag har ju en vecka semester nu eftersom dagis har sommarstängt. Så Sanna och jag är fria små fåglar och gör vad som faller oss in. Igår var jag en liten husmus som njöt av att äntligen vara hemma och gosa med sötungen samtidigt som jag vakade över telefonen och väntade på att mekanikern skulle ringa. Tjugo över tolv var bilen klar och makens bygge skickade genast upp två praktikanter, en tjej och en kille, till att hämta bilen. Den var tryggt hemma hos mig strax före sex på kvällen. Vid niotiden, när det slutat regna, packade jag ur den, hängde det mesta på tork av våra saker (en del av Karins och Paulas grejor fanns ju kvar i bilen) och provkörde den en vända och den kändes frisk igen. Jag skickade även blommor till damen i receptionen, solrosor , för jag och maken kände att vi ville visa vår uppskattning för all hjälp. Den här blev det:

Idag har jag och lillfröken varit i Stenungsund på dejt med Benjamin och hans mamma, och vi passade även på att äta lunch med Pernilla som jobbar i krokarna. Sanna var mer buskablyg än vanligt och vägrade att titta på någon den första timmen eller så, än mindre äta sin lunchpannkaka. Men sen fick jag pillat i henne en knäckemacka och en skumraket och efter det, när Pernilla hade gått, började hon tina upp och leka lite med Benjamin. De blev vildare och vildare under dagen som gick och eggade varandra till hyss efter hyss. Stackars Benjamin försökte sig på lite ömhet också, men Sanna vek kategoriskt undan. Ibland såg det ut som en film, Sanna satt någonstans och Benjamin satte sig en liten bit därifrån och hasade sedan centimeter för centimeter närmare, och precis som han kom till lagom position för en puss så sprang Sanna iväg. Ja ja, om ett par år är det tvärtom antagligen, Sanna vill pussas och Benjamin vill inte ha tjejbaciller... Innan vi skiljdes åt satte vi oss på en bänk vid småbåtshamnen. Mammorna drack (ljummet) thé och barnen mumsade på fullkornsplättar med god aptit. Sen körde vi hemåt, och eftersom Sanna missat sin lur så somnade hon en sisådär tjugo minuter i bilen och var vansinnig på mig för att jag väckte henne. Men jag hade stannat på McDonalds på vägen och när hon kände doften av pommes vaknade hon till liv. Hon somnade ändå tidigt (för att vara henne), redan runt tjugo över nio och det är rätt skönt. Känner mig rätt så mör själv och skall strax krypa till sängs jag med.

Resten av veckan ligger härligt oplanerad framför oss. Kanske kommer glamourgudmor Karin förbi imorgon och hämtar lite saker och fikar en stund och Paula och jag har pratat om att sammanföra Claudia och Sanna för en lekträff också. Faller andan på blir det nog en visit hos gammelfarmor på höga berget någon dag. Det är det fina med semestrar, man har saker att göra om man vill, och vill man inte så blir det inget med det. Fast dammsuga måste jag faktiskt göra imorgon, det är sånt som inte kan hjälpas!

Måste också berätta om inköpet vi gjorde idag. Vi har pratat med Sanna om att hon ska få välja underbyxor när hon slutat med blöjorna. Idag gjorde vi slag i saken och köpte några par, alla utom ett med Bamsemotiv (vad annat?). Och hon har varit så duktig hela kvällen! Inga olyckor trots trosorna, så hon ska få ha det när vi är hemma på dagarna och öva. Hon kissade två gånger på toaletten när vi var iväg idag och blöjan var nog i det närmaste torr, så hon slapp ha blöja på vägen hem och det gick också jättebra. Hon är väldigt stolt över sina underbyxor, och delar dem systerligt med sin Pippi-docka som också går på pottan i tid och otid. Men usch så stor hon verkar nu. Min lilla unge....

Nu ska jag gå och packa ner frallorna jag bakat ikväll i plastpåsar och sen har jag en menage à trois med kudden och fjärrkontrollen... God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0