Semestermåndag!

Idag har lilla familjen haft en lugn och trevlig dag. Vi vaknade lite stilla och fint vid åtta och tassade upp. Sen snickrade jag ihop ett krya-på-dig-kort till den kvinnliga innehavaren av Köttbullekällaren som har blivit väldigt sjuk. Dusch och piffning därefter och sedan iväg för att äta frukost. Efter frukosten pep maken iväg för att lämna blod och jag och Sanna gick till Panduro och brände lite pengar. Inte på det jag skulle ha eftersom det inte fanns, men det blev elastiskt snöre och plastpärlor till lillan för hon har börjat gilla att göra halsband. Och det skulle inte ligga för den här pysselmamman att hindra sin dotter från att slå in på samma bana!
Efter vårt besök i stora staden Göteborg åkte vi till Mölndal och 421. Det var lilla familjens första visit där, och mamman hade gärnat samplat butikerna litegrann, men inte med shoppinghatande man och barn i släptåg. Därför gick vi in till MediaMarkt och flämtade över utbudet. Vi skulle ha en sådan där portabel DVD-spelare till bilen och gick också ut med en, men vi hade också med oss två filmer och en luftkylare till sovrummet också... Det bidde en dyyyr visit... Ska bli spännande att se om Sanna gillar att se film i bilen. Den blir ju ingen kortreseleksak utan kommer sparas för långresor som till Jönköping, nästa veckas Danmarkstripp och höstens flygresa bland annat.
Sedan åkte vi till Glassfabriken i Frölunda och åt glass till lunch... Hemåt sedan och tupplur, efter den tidig middag och så hoppade maken på cykeln och mötte PH för frisbeegolf i Slottskogen. Sanna och jag stannade hemma och lekte, gjorde halsband och armband och sedan satte jag en bröddeg. Lagom tills de var färdiga kom frisbeegolfarna hem igen och vi åt kvällsmat tillsammans. Sanna fick fullständigt frispel trots att hon känner PH ganska bra och vägrade komma i närheten av honom. "Han är lite läskig" viskade hon till mig efter jag på hennes order bäddat ner henne i soffan. Stackars liten, hur ska vi kunna hjälpa henne med denna blygsel?

Imorgon (eller tekniskt sett idag eftersom klockan är kvart över tolv) skall lilla familjen möta Benjamin och Elliot och deras mammor på Lek och Buslandet. Både jag och maken hoppas innerligt att Sanna ska klara av det här och kunna leka och ha kul med pojkarna utan att behöva vara fastklistrad vid oss. Vi får helt enkelt se hur det går imorgon!

Och så lite potträningsuppdatering. Sedan i lördags har Sanna inte haft blöja på sig alls annat än på natten. Hittills har vi bara haft en olycka och det var hemma hos gammelfarmor i söndags. När vi har varit ute har hon kategoriskt vägrat gå på toaletten, men har kanske inte heller behövt. Hemma har hon inga byxor eller trosor på sig och då är hon helt suverän. Vi tänker fortsätta köra utan blöja när vi är ute, morgondagen kommer bli en prövning och vi räknar med att det kommer hända någon olycka, men hur ska hon annars lära sig? Vi tycker att det här är ganska svårt, vi vill inte pressa henne med toaletten samtidigt som hon inte säger något själv, så hur ska vi kunna veta om hon behöver gå? Vi hoppas att vi inte gör något fel iallafall.

Nu är det läggdags, vi ska ju orka leka imorgon också! Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Karina

Visst är det svårt och lite kruxigt när de ska sluta med blöjan, men ni gör helt rätt tycker jag. Hugo slutade med blöja i maj och i början var han utan hemma men hade blöja på sig ute eller om vi åkte nånstans. Men han blev så förvirrad av att ena stunden ha blöja och i nästa stund var den borta, så vi tog bort den helt. Man får ha ombyte med sig och räkna med att det blir nån/några olyckor. Men de lär sig snabbt att säga till när de behöver gå. Och de måste ju få chansen till det också :-)

Lycka till!

/Kina med Hugo från januarigruppen (Aff)

2008-07-22 @ 07:44:41
URL: http://trebarnslandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0