Helgen tillända...

De går fort över, helgerna. Har ändå gjort ganska mycket. Och ändå ingenting. Kommer inte ens ihåg vad jag gjorde i fredags, annat än att jag kom hem till ett välstädat hem, maken var ledig och gjorde en insats.
I lördags åkte vi in till stan vid kvart över tio, sent för att vara oss men jag var svårväckt. Åt frukost och sedan köpte far och dotter chokladtomtar som lördagsgodis medan jag var på Apoteket Shop och handlade handkräm och flour och annat nyttigt. Efter det gick vi en sväng på Kungstorgets inbyggda julmarknad, den var väl fin men inget speciellt. Det fanns några bodar utanför också, och maken köpte tre blåa hyacinter och en kruka tulpaner till mig. Hem igen och dega framför skidorna. Maken somnade i soffan och jag lekte med Sanna. Vi planterade hyacinterna, men hade inget att pynta krukorna med så vi gick upp på berget bakom huset och plockade mossa, blåbärsris och pinnar. Jag visade Sanna vad man kunde använda och sedan gjorde hon arrangemangen själv, jag var jättestolt över henne för det blev superfint!  (Okej, bilden är lite ofokuserad, my bad.) Plockade också lite enris till adventsljusstaken, den blev mycket piggare:
Resten av kvällen lagade vi mat och såg på tv, och jag byggde ihop alla trettio dockhusmöblerna till systerdotterns julklapp, det var väldigt roligt men pilligt. Det blev inte mycket lättare av att Sanna hela tiden ville hjälpa till, så hon fick trycka ut dem ur de stansade träskivorna. Fast vi gjorde bara ett par stycken, resten gjorde jag i sängen när lillan somnat medan jag tittade på Narnia, den var väldigt mysig.
Idag var jag och lillan hemma hos Paula med familj och firade Paulas födelsedag. Det var full rulle och mycket folk så Sanna höll sig mest i Claudias rum eller inne i hennes lektält i vardagsrummet. Hon var iallafall inte ledsen och hysterisk, ett steg i rätt riktning.
Ikväll har jag skurat spisen både invändigt och utvändigt. Så nu är den julstädningen gjord iallafall.
I övrigt känns julen såhär just nu:

 

Imorgon är det dags för läkarbesöket, det känns jobbigt. Hoppas bara jag kan få lite klarhet i det här med sjuklön under utredning, jag är så jävla trött på att bråka om pengar. Funderar på att ta en tidningsrunda.
Förlåt för surinlägget.
Hej så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0