Nominering!!!

Idag fick jag mig en riktig överraskning igen må ni tro! Jag har blivit nominerad av Malin i en slags bloggrekommendation! Jag är så smickrad att jag rodnar ända ner till tårna! Och jag skall givetvis inte vara sämre än att jag i min tur nominerar sex bloggar som jag gillar! Utan inbördes ordning:

Jag börjar faktiskt med att återgälda nomineringen till Malin aka Tidsoptimistens blogg. Utan att ha träffats i verkligheten känner jag att vi har en del gemensamt och framförallt är hon en otrolig inspirationskälla till bland annat inredning där hon verkligen har fingertoppskänsla! Dessutom dyker det titt som tätt upp roliga anekdoter, dikter, tänkvärda ord blandat med öppenhjärtligt bloggande om familj och vardag.

Sedan måste jag rekommendera rara, kloka -ME-. Cybervän, matgudinna, rolig-som-tusan och ljuvlig människa från topp till tå. Läs och bli inspirerad till stordåd i köket, bland tårtor och till livet på landet.

En häxa på vift är ännu en bloggerska extraordinaire. Hon skriver om livet som svensk i utlandet, för tillfället i Tyskland, med allt vad det innebär.  Det är öppet, ärligt och knivskarpt om allt från familj till nyheter, och har man tur får man också se hennes fantastiska fotografier!

Sedan har vi Tårtmamman. Jordnära, ärlig och med tre underbara barn får hon mig att ömsom skratta och ömsom fälla en tår. Det hon inte vet om sjalar och nära föräldraskap är inte värt att veta.

Jag vill också rekommendera två amerikanska bloggar.

I Because I Said So får vi följa en sexbarnsfamilj i utkanten av Chicago. Jag stiftade först hennes bekantskap när hon lade ut en annons på Ebay, och hennes liv sedan den annonsen har blivit helt annorlunda. Från att ha varit en hemmamamma med en hårt arbetande make har hon nu fått bokkontrakt, hon blir intervjuad i tv och radio och håller föredrag på konferenser och universitet. Men samtidigt har hon fortsatt att vara jordnära, hon är hemma med sina barn och bloggar som aldrig förr. Ibland håller jag på att ramla av stolen för jag skrattar så åt hennes formuleringar.

Hos Raising Country Kids får vi följa en fyrabarnsfamilj som bor mitt ute i ingenstans på landet i Montana. De driver en bondgård och hon skriver om hur det är att ha femton mil enkel väg till närmaste affär, hur det är att ha barnen i en skola med tio elever, att driva en flock med kor till häst med en tvååring i sadeln framför sig... Att man dessutom får se bilder på det makalösa landskapet och också ett och annat läckert recept gör denna blogg komplett!

Jag vill också föreslå att ni kikar in hos mina kära vänner: Annika, Jessica, Jenny, Karin och min nya bekantskap Ullet. De är alla värda ett besök!

*********************************************************************************************************************************
Idag har jag och maken varit ute med svärfar i hans båt för att fiska makrill. Men fisket i Göteborgs skärgård är inte vad det har varit och fångsten var skral, en enda makrill, fångad av maken, hade vi med oss hem. Svärfar hade ett napp men tappade den och mitt agn var det ingen utom fiskmåsarna som ville ha... Väl hemma igen rensade jag den lilla fisken (första gången jag rensade alldeles själv!) och sedan satte jag maken på kökstjänst med kvällsmat till lillan. Själv tog jag stavarna och gav mig ut på en runda i Backa. När jag kom hem en trekvart senare fick jag ringa på dörren och knacka i närmare fem minuter innan maken kom och öppnade. Tydligen hade lillan blivit trött och ville nana med pappa och han ville inte gå ifrån henne och riskera att hon hörde att jag kommit hem, för han ville somna henne själv. Det passade mig alldeles utmärkt och han smet raskt upp för trappan igen. Så nu är jag nydushad, har ätit min pulverkvällsmat och bloggat (två gånger faktiskt, för den här skitsajten raderade hela texten när jag hade förhandsgranskat den) och de har haft en timmas far-och-dottermys och lär sova båda två. Maken, den token, var nämligen uppe klockan fyra imorse och såg pingissemifinalen, och när den var slut, vid tjugo i fem eller så, tog han cykeln och åkte och mötte sin lika pingistokiga vän PH och åkte och spelade frisbeegolf. Jag tänker nu smyga upp och göra min älskade familj sällskap. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Anna M

Men vad glad jag blir!!

Kramar

2008-08-23 @ 23:10:04
URL: http://tartmamman.blogg.se/
Postat av: Nettan

Oj! Tack!!!! Du är ju för go du. :)

Kraaaaaam

2008-08-24 @ 09:28:16
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/
Postat av: JOSEFINE

god morgon :)

2008-08-24 @ 09:35:38
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: JOSEFINE

sv: tack detsamma

2008-08-24 @ 11:02:35
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Hej!

Tack snälla för din kommentar, jag blev verkligen glad.

Ja, det var häftigt att din tjej är ett år och en dag äldre än Jens. haha

Visst, barnen är fantastiska,jag blir överaskad varje dag.

Jag kommer följa din blogg för jag tycker mycket om den.

Förstod, när jag läste här igårkväll, att ni haft det väldigt jobbigt en tid nu med operation och allt.

Jag hoppas du kommer återhämta dig fort.

Kram från Ulrika.

2008-08-24 @ 11:28:18
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Tack för påminnelsen.:) Nu har jag skrivit och berättat om det.

Blir så glad av dina kommentarer, tack!

Godnattkram!

2008-08-24 @ 23:05:36
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Karin

Gratulerar till nomineringen!

Hur går det med pulverätandet?

Hittade ni något i Ullared?

Kram

2008-08-25 @ 07:49:23
URL: http://karinj.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Jodå, han har koll den lille filuren. :)

Pratar Sanna mycket? :) Det är så roligt med alla ord som kommer tycker jag.

ha en bra måndag.

Kramar

2008-08-25 @ 09:11:53
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: MyrnaPotter34

I will give old college try to accomplish an issue on how superior college is and perhaps some resources were scholars can pursue their dreams and get superior <a href="http://www.gogetessays.com">essay writing service</a>.

2012-08-18 @ 06:47:39
URL: http://www.gogetessays.com
Postat av: writing services

This is one of the most creditable writing centres that proposes to buy custom writing at fair prices at all times.

2012-08-22 @ 02:19:14
URL: http://bestcustompapers.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0