Allt är inte bara elände

Lilla familjen försöker ändå hitta på saker mellan sjukhusbesöken och ett sådant var en tripp till Dyrehavsbakken utanför Köpenhamn i mitten på förra veckan.
Tidigt på morgonen packade vi in oss i mina föräldrars nya bil och körde sedan motorvägen ner till Helsingborg där vi tog färjan över. Sedan åkte vi Strandvejen mot Bakken. Det är ett ganska exklusivt område med otroligt vackra hus med havsutsikt. Den danska arkitekturen är väldigt vacker tycker jag. Något som verkar ha blivit populärt är att lägga på högblanka tegelpannor, vi såg både svarta, gröna och mörkblåa, och även om det kanske hade passat bättre runt medelhavet så var det faktiskt ganska fint. Men flådigt...
Ungefär två mil utanför Köpenhamn svängde vi så av till Dyrehavsbakken. De flesta vet inte om att det finns ett nöjesfält där, Tivoli i Köpenhamn är det de flesta känner till. Men Bakken är alltså en mindre variant, kanske något simplare, men ändå väldigt trevligt. Spelhjulen står sida vid sida och ibland finns det en åkattraktion inklämd. Restauranger och pubar finns det också många av och eftersom alla ställen är privatägda så kan priserna vara ganska humana. Som vi såg fanns det bara ett ställe där man kunde vinna godsaker, i övrigt var det mest gosedjur och billiga plastleksaker, men det tyckte ju Sanna var jättekul och det var ju för hennes skull vi var där! Vi åkte karusell och djungelbilar och fiskade massor av gosedjur i sådana där klo-automater. Här kommer lite bilder från dagen:
Sanna på båten med pappa, mormor och morfar:  Vacker arkitektur längs Strandvejen:  Bus i bilen:  
Hoppsan, somnade visst:  
Fotografens sjuka humor i kombination med danska språket:  
Karusellåkning:   Vinka till publiken:   
Fiska med mormor:    Sanna ville hemskt gärna åka radiobilarna, men det fick hon inte för sin mamma, så hon fick nöja sig med att titta på:  
Djungelbil med mormor:   Pappa lekte med pengafiskeri, men det var Sanna som tog hand om vinsten:    
Hemfärd och solnedgång:

Sanna skötte toalettandet exemplariskt under dagen, men en olycka hände dock när vi var på restaurangen. De hade en lekhörna som hon helt förlorade sig i, och när mamma tittade till henne sprang hon omkring med rompan bar. Men en gång på en sådan lång dag var ändå väldigt duktigt. På hemvägen stannade vi till på en rastplats på Hallandsåsen för att kissa innan hon somnade, men hon totalvägrade. Vi hade till och med pottan med oss men inte ens den ville hon gå på. Jag och mamma var inne på samma handikapptoalett och jag såg att Sanna verkligen behövde kissa, men antagligen gillade hon inte den främmande toaletten. Men till slut tvingade jag henne att sitta på den och då kissade hon, men det kändes verkligen inte bra... Dock har hon inte haft sådana aversioner sedan dess så förhoppningsvis förstörde jag inte henne alltför mycket. Hon är inte så torr som vi skulle vilja efter de här tre veckorna, men jag kommer be dagis fortsätta låta henne vara utan blöja och förhoppningsvis kan det funka.

Nu blir det jätteinternt, men Jenny, den här är till dig:

Igår var gudfar PH här och hälsade på. Vi åt middag och spelade spel, och den här gången var Sanna inte ett dugg blyg för honom. De lekte friskt och Sanna skulle visa alla sina leksaker.  Och medan de tråkiga vuxna spelade spel satt Sanna och gjorde ett nytt halsband. Koncentrationen är på topp!   

Idag ska vi till Slottskogen och titta på djuren. Om vi kommer ur pyjamasarna någon gång vill säga...
Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Malin*

Läste precis igenom de senaste inläggen, och vill ddärför passa på att skicka dig varma piggekramar! Förstår att det är jobbigt, men du får absolut inte ge upp, självklart kommer du bli gravid igen, det är jag säker på. Har själv haft missfall, och varit nära att ge upp, men innan man vet ordet av är man med barn och det går bra.... Kramiz

2008-08-05 @ 23:13:45
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Heléne

Åh, jag kommer ihåg de där panikattackerna när det skulle kissas på långresor - bläää. Min lilla Elina är oerhört kräsen vad gäller toaletter, inga pizzerior för henne inte, kul värre när man åker 40 mil för att komma hem vid jul... Men det gick över, de blir större tack och lov ;)

2008-08-05 @ 23:37:47
URL: http://haggmark.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh, vilken härlig dag! Vi bojkottar allmäntoaletter så mycket vi kan, oftast har vi kisspaus bakom huset i gräset istället. Men på det "stora besöket" måste man ju ibland... och i köpcentrum. Men där brukar toaletterna vara okej. Kul att det går så bra med potträningen!



Saknar semestern när jag besöker din blogg...

2008-08-06 @ 07:51:53
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Anna-Lisa på AFF (januarigruppen)

haha den där skylten med 'hund i snor' har jag sett massor av gånger den gågna veckan då vi varit på semester på västjylland. Min son föredrar Bakken framför Tivoli.

2008-08-09 @ 17:16:05
Postat av: TerryHebert

Some free time suppose to be not easy to get! Nevertheless, deciding to <a href="http://www.primewritings.com">buy affordable essay</a>, you can surely have a lot of free time.

2012-03-27 @ 18:33:56
URL: http://www.primewritings.com
Postat av: article distribution

Internet site may have got perfect design, nonetheless, that does not mean it can have a lot of visitors. Usually, business owners need their websites to have good speed. Hence, they turn to the article directory submission company in such cases!

2012-04-03 @ 13:18:34
URL: http://www.4submission.com
Postat av: thesis writing

A doctoral level suppose to be very important stuff for scholars. Who could help scholars in dissertation idea about this post creating? I have to advice to get the thesis from the thesis writing service. Hoping that this proposition will help you!

2012-08-15 @ 11:29:19
URL: http://topthesis.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0