Sol ute, sol inne....

Vilken enorm skillnad det gör med lite solsken och värme! Det är helt ljuvligt att ta en promenad och se på buskar som riktigt exploderar av små ljusgröna blad, att känna dofter av solvarm skog, doftnejlikor i kruka och jord som sakta torkar upp daggen. Man blir i harmoni, själen fylls av solsken och lungorna av ljummen luft.
Igår hade vi ett rejält pass på dansen, vi var lite trötta och möra allihop, men det blir väl så när man inte hunnit vänja sig vid värmen och tänker på att dricka ordentligt. Imorse kändes benen som bly och trots solen tog det lite emot att ta den där promenaden. Jag gick bort till torget, köpte fler ägglossningstester på Apoteket (nix, hönan värper inte än) och sen gick jag in på Hemköp och köpte en halv grillad kyckling. Väl hemma igen tog jag ut lite dinkelfrallor på upptining och städade upp litegrann, sprang ett varv med dammsugaren. Gjorde en balja köttfärssås till min familj att ha till middag ikväll och sen, vid tolvtiden, tog jag egentid utan att skämmas. Jag gjorde två stora kycklingmackor med bacon och tomat, tog en flaska isvatten, en bok och parkerade i hammocken. Solen hade precis kommit över taknocken och hammocken hade den där perfekta solvarma känslan, men utan att vara stekhet eftersom vi har en markis på den. Åt mina smörgåsar och njöt av boken och gissa vad jag gjorde sen? Jag gungade upp lite fart, lade mig tillrätta.... och tog en tupplur! Ord kan inte beskriva hur skön denna tupplur var. Det stilla gungandet, en lätt bris, solen som värmde fötter och händer. Ett enstaka fågelkvitter, i övrigt tystnad. Inga sågar, inga bilar, varende unge i området var i skolan eller på dagis. Hade jag testat är jag säker på att jag hört en såpbubbla säga plopp när den gick sönder!
It's a good day to be alive my friends!
image363

Kommentarer
Postat av: Heléne

Vilken härlig dag! Riktigt avundsjuk blir jag, egentid är något man tar sig alltför sällan dagtid. Men jag måste ha missat något, ägglossningstest, är det fler söta bebisar planerade?

2008-04-22 @ 19:40:19
URL: http://haggmark.blogg.se
Postat av: Jessica

En underbar dag! Det är konstigt det där med ältester... när vi planerade Emma var jag stor missbrukare till dem. Då kände jag inte av äl, nu när jag inte är ett dugg intresserad signalerar kroppen hur tydligt som helst. Hel knas. Jag kunde sparat åtskilda tusenlappar om det varit så här för 1 1/2 år sedan.

2008-04-22 @ 21:46:38
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: -ME-

Det låter helt underbart!

Jag vill också ha en hammock. Eller i alla fall en Kristina-från-Duvemåla-gunga som är min-bara-min. Jag försöker få stor-R att lova att göra en åt mig i sommar men han ser helt förvirrad ut och verkar inte förstå varför. Jamen herrejösses, hur svårt kan det vara att förstå att en flicka vill att hennes pojke ska göra henne en superromantisk slänggunga? EGENTLIGEN? :p

2008-04-23 @ 14:52:37
URL: http://vinterliv.blogg.se
Postat av: Jenny & Benjamin

Åh, när du formulerar det så så vill jag också ha en hammock *beställer*. Och en tupplur. :)
Men en sån dag då och då (eller varför inte ett helt liv av dem) är precis vad du förtjänar.

Tack för senast, men jag smakade ju aldrig på frallorna *grämer mig*
Kramar från oss.

2008-04-24 @ 21:37:18
URL: http://jennyonline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0