Bloggtorka

Jag har känt mig lite off den senaste tiden, kan inte sätta fingret på det, men det är inget allvarligt. Varje gång jag satt mig för att blogga har sakerna jag tänkt skriva varit som bortblåsta, men nu ska jag ta tag i mig själv och skriva lite smått och gott om den senaste tidens händelser.

I lördags när vi skulle åka till Mölndal och släppa av lillan hos mormor och morfar innan vi skulle ut och äta middag hörde vi upphetsade röster när vi öppnade ytterdörren. Småungarna i området sprang exalterade omkring och ropade att det brann. När vi kom ut möttes vi av en enorm rökpelare bortanför taken. Vi tänkte att det var borta vid Stigs Center och maken sprang in och kollade GP's hemsida. Eftersom röken låg bort från oss ansåg vi det säkert att åka. När vi kom ner till motorvägen var vi visserligen längre bort, men så här såg det ut då:
En stor lagerbyggnad brann ner, men som tur var blev ingen skadad.

Sanna är som alltid underbar, det bubblar nya saker ur henne varje dag. I helgen som gick har hon ätit otroligt bra och det gjorde hon på dagis idag också. Även om det kanske bara är något tillfälligt så är vi glada när hon äter bra. Dagens nya ord är potatismos och lilla gumman.
Hon älskar att leka med sin Pippi-servis och ska servera te med socker och mjölk i tid och otid. Förra helgen fick hon lite riktigt socker och mjölk att ha i kopparna, men det slutade med att hon åt upp sockret och drack mjölken...     
Det var en stor dag för Sanna i lördags, vi gick och hälsade på Fiffi Förgätmigej på Plantagen i Tagene. Hon var väldigt spänd och när Fiffi väl kom ut sken hon som en sol. Det var ju en hel del andra barn där, men hon vågade sig ändå fram och krama och klappa på Fiffi, med pappa tätt intill förstås. Det är nästan det enda hon har pratat om sen dess, att hon fått krama den stora Fiffi (för Fiffi var ju givetvis en utklädd människa, och lika lång som pappa).   

Igår var fadder PH här och åt middag, det var trevligt. Vi har behövt bjuda hem honom i flera månader så det var på tiden att det blev av! Vi åt oxfilé och klyftpotatis penslade med grillolja och till efterrätt hade vi köpt spanska jordgubbar och hallon som var helt fantastiska! De smakade nästan sommar och det är ovanligt såhär års. Vi serverade dem med vispad grädde, glass och chokladsås.

Imorse snöade det igen, knappt hinner solen kika fram förrän det kommer mer snö. Det är ju för fasiken april, nu får det vara nog! Men här lade det sig åtminstone inte, det var betydligt värre inåt landet. Och även om det inte var direkt relaterat till snön så hade jag en funderare över kollektivtrafik imorse. Eftersom det är måndag så körde jag Sanna till dagis och skulle åka vidare direkt till jobbet. Här i Backa har de byggt om vägarna så att man måste stanna bakom bussen när de stannar vi hållplatserna för de har smalnat av vägarna. För passagerarna är det givetvis bra eftersom de inte riskerar att bli påkörda av stressade bilister när de går framför bussen för att komma över vägen. Men imorse fick en buss stopp precis på en sådan sträcka med trottoarer på vardera sidan och då är det ju tvärstopp. Turligt nog låg det en rondell strax innan, så när folk började fatta att de inte skulle komma förbi bussen så började de trixa och backa för att komma runt rondellen, så det var bara för oss att ta ett helvarv i karusellen och ta andra vägen till dagis. Eftersom vi kom precis när det hänt så rullade det på ganska bra, men jag kan ju tänka hur det såg ut tio minuter senare när kommande bussar inte heller kunde komma förbi. Tjugo minuter senare när jag lämnat Sanna stod det säkert femton-tjugo personer på busshållplatserna och väntade. Troligtvis blev de rätt sena denna morgon. Så det är inte alltid så smart att göra vägarna till busshållplatser...

Nu ikväll när jag kom hem från dansen sov Sanna redan. I röd Pippi-pyjamas och röd Pippi-mössa samt svarta strumpor. Hon hade insisterat på att ha strumpor på sig och när hon hämtat dem hade hon fått med sig mössan också. Jag får väl försöka lirka av henne den sen för den är i tjock fleece. Hon säger att hon är brandman när hon har den mössan på sig, och även om jag inte riktigt begriper var hon fått det ifrån så måste jag hålla med. Hon ser faktiskt ut som en brandman!

Maken har gjort en hjälte-insats i hemmet i helgen. Jag har inte gjort ett skvatt medan han dammsög två dagar i rad, plockade och fixade samt gjorde i princip allt till middagen med PH. Jag vet att jag kan låta pedantisk ibland, tro mig, det är det sista jag är, men ibland blir jag bara så less på alla grejor att jag stänger av helt. Då är det underbart att ha maken som tar tag i saker och ting. Han jobbar bäst på helger, men så har han också ett hårt jobb på vardagarna och jag ska försöka sluta vara så petig med saker och ting.

Träningsprogrammet gör faktiskt nytta. Jag vet att jag dömde ut det i början, men nu är det en morot som gör att vi tar tag i oss själva och tar en promenad istället för att dega i soffan hela kvällarna. Åtta poäng blev det visserligen bara förra veckan, men åtta är ju godkänt. Imorgon siktar jag på tre, ett poäng för promenaden till dagis och sen två poäng på crosstrainern. Det gäller bara att jag tar tag i mig själv!

Maken ska ju åka på skidresa på torsdag och kommer hem på måndag morgon. Jag har bestämt bio med en kompis på fredagen och frågade farmor och hon kunde tänka sig att ha Sanna natten till lördagen. Då föreslog hon att hon skulle hämta Sanna på dagis redan på torsdagen och ha henne från och med då istället. Jag sa nej och sa att jag tänkt ta ledigt torsdag kväll. Men ju mer jag tänkt på det desto mer lockande har det låtit, samtidigt som jag skämts när jag tänkt på det. Men alla jag pratat med har sagt att jag ska ta chansen att få lite tid för mig själv, så igår frågade jag svärmor om erbjudandet fortfarande gällde och det gjorde det. Så jag ska vara både man-och barnledig i hela två nätter. Kompisen ska visserligen sova över, men hon får sova i gästrummet, hihi. Åh vad jag ska breda ut mig!!! Det kommer antagligen vara så tomt att jag inte kan sova bara för det, det hade varit just likt mig!

 Lekdag i Trädgårdsföreningen förra söndagen. 

 Sannas busmin, den som oftast föregår en lång stund av "Mamma lessen, Sanna lessen". Ser ni hysset lysa ur ögonen?

Nu ska jag sluta pladdra, annars blir det här världens längsta blogginlägg, och då blir det bara jobbigt att läsa!
Godnatt!
image347
(Vår i Trädgårdsföreningen. Den finns därute och den är på väg!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0