Man skulle blivit takläggare...

Vi har nu haft ställning runt våra fyra hus i radhuslängan i två veckor. Hittills har takläggarna lagt ut ribbor över det gamla taket på båda sidor. Det är två män som är här och jobbar - ibland. Som längst har de jobbat mellan nio och halv tre, med minst en timmas rast vid tio och och en vid halv ett. De var inte här i måndags och inte idag. Vi fick den första räkningen idag, material och arbetskostnad - 30 000 kr, för bara vårt hus. Alltså har alla grannarna totalt fått en räkning på 120 000 spänn. Jag skulle väääldigt gärna vilja se specifikationen på den räkningen, av antalet arbetade timmar alltså. De här grabbarna jobbar mindre än vad jag gör! Förvisso ska vi ha fått ett fast pris, men helt ärligt börjar jag undra om inte det är rejält saltat!

Vidare till roligare saker. Sanna har ju inte varit så värst avancerad i sin målning (enligt BVC, inte min åsikt). Solar är det hon målat mest, annars är det olika färgfläckar och avtryck av sin hand. I förrgår satt hon och målade i vardagsrummet och kom sedan med varsin teckning till min och maken. Det här var min:
 
Det är spöket Laban till vänster och en anka till höger. Maken såg direkt vad hans var, hon behövde inte tala om det:
 
Ormen Kaa såklart! Sanna är just nu väldigt förtjust i "Djungelboken", och scenerna där Ormen Kaa är med är mest spännande!
Lilla damen åkte till Torslanda igår och skulle egentligen ha kommit hem idag, men de hade så mycket planerat som de inte hann med så hon fick stanna en extra natt. Imorgon ska de ner till farfars båt och börja göra iordning den, det är ju snart sommar!
Såhär söt var iallafall Sanna när vi gick till dagis igår:
 

Mammas lilla solstråle!
Nu är det läggdags. Godnatt!

Ibland får man bara för sig saker

Jag har haft låten "Halleluja" på hjärnan hela dagen. Den är väldigt fin i den här versionen:


Kolla in videon först, och läs sedan vidare.

Såg ni killen med gluggen mellan framtänderna? Han heter Kurt Nielsen och vann Norges Idol. Han var också med i World Idol, och då fick han de här kommentarerna:



Visst blir man höggradigt förbannad? Men, som tur är så har vanligt folk bättre vett än sur-Simon och det där andra långhåriga drägget, han vann hela klabbet. Idag är han en stor stjärna och sjunger över hela världen. Och medge att han ändå är ganska ljuvlig? Här i duett med Willie Nelson.

 

Sanna ur en annan vinkel

Min mamma skickade den här bilden för ett tag sedan, jag tycker den är störtskön. Har bara inte kommit mig för att lägga ut den här, men nu så!



Idag kom jag iväg till frisören. Håret är rejält avkortat nu och luggen blev väl i kortaste laget. Men eftersom den växer som ogräs så vänjer jag mig väl snart. Skönt var det iallafall! Frågan är bara vad Sanna kommer säga, för den här diskussionen hade vi imorse:
Mamma: När du kommer hem efter dagis så har mamma varit och klippt sig.
Sanna: Varför det? (Japp, varför-åldern har kommit med besked).
Mamma: För att mamma tycker att håret har blivit för långt, det behöver klippas lite.
Sanna: Mm, som du klippte mitt. Men mamma, jag kan ju klippa ditt hår!
Mamma: Tack gumman, men mamma vill gå till en tant och klippa det.
Sanna (bekymrat): Men mamma, tänk om lillebror inte tycker du är fin i kort hår!

Ja tänk, det vore illa. Men jag tror inte att jag behöver bekymra mig om det riktigt ännu! Hej så länge!

Lisebergspremiär!

Efter en väldigt slö morgon hemma, åkte vi på eftermiddagen in till Liseberg. Maken var trött och har ont i örat, men han tog två tabletter och gaskade upp sig, så vi åkte iväg. Solen strålade från klarblå himmel och det känns verkligen som om våren är här för att stanna. Vi hittade parkering utan problem och det var inga direkta köer att komma in. Liseberg hade ju redan varit öppet i tre-fyra timmar när vi kom in så den värsta folkmassan hade hunnit sprida ut sig. Sanna önskade småbåtarna det första hon gjorde, så hon och maken tog sig en tur. Jag känner mig så klumpig just nu att jag är rädd att båten skulle kapsejsa om jag satte mig i den... Hon var fullkomligt lycklig!  Maken gillar att fukta Sannas hår och kamma det bakåt, så han passade på när de ändå var omgivna av vatten. Men mot slutet av åkturen ville Sanna byta plats med honom, vilket han givetvis lät henne göra. Hennes syfte med detta var att fukta pappas hår, jag trodde att jag skulle ramla ihop av skratt när jag såg henne göra det.  Maken försökte också få Sanna att åka Flumeride med honom som vi gjorde förra året, men hon totalvägrar. Det var kanske lite för läskigt för henne iallafall, även om hon just då tyckte att det var jätteroligt.
Sen ville Sanna åka karusellen, och eftersom hon bestämmer så blev det givetvis så.  Det skulle också åkas Farfars bilar:  och Kaninresan förstås:  Ingen Lisebergstripp är heller komplett utan en ny uppsjö gosedjur och alldeles för mycket godis... . Fast ibland är det rätt så gott att bara ta det lugnt en stund och kramas...
Jag måste bara berätta. Vi tog en glasspaus efter karusellen. Maken och jag tog varsin mjukglass med karamellströssel och Sanna ville ha en bägare med två kulor chokladglass i. Men när hon ser mitt strössel säger hon: "Mamma, jag vill också ha glitter på min glass!" Så det var bara att tippa över mjukglassen, be en bön att inte allt skulle bli milkshake, och skaka över strösslet så gott det gick. Glitter. Sötunge!
Vi hade med andra ord en fin dag på Liseberg. Jag kan gå och bara titta och njuta av alla planteringar och känna doften av alla hav av hyacinter och tazetter. Enda smolken i bägaren var väl att fogarna protesterade högljutt, men jag hade tagit ett par värktabletter innan så de första timmarna gick rätt bra ändå. Men mot slutet blev det segare och segare och nu ikväll har det varit tufft att bara gå upp för trappan, men det är förhoppningsvis bättre imorgon. Och då ska jag också på mammafika med septembergruppen, det ska bli mysigt!
Godnatt!


Grattis familjen Claesson!

För idag, efter lååång väntan, kom äntligen den nya familjemedlemmen! 14.42 idag föddes en liten pojke som, enligt den duktiga modern, liknar Gollum... Namn är inte klart ännu, men det står mellan Vincent, Charlie eller Julius. I glädjeyran och lyckotårarna glömde jag fråga om längd och vikt, men både mor och son mådde bra och det är ju det viktigaste! Stort grattis till hela familjen och ett extra grattis till storasyster Claudia!

Maken har fått öroninflammation - igen. Han hade det i julas också och hade problem med pip i örat långt efteråt. Jag har ju också haft två öroninflammationer på relativt kort tid, så vi undrar om det kan vara något som smittar, kanske något som Sanna bär på. Jag måste iallafall återigen berömma Backa Läkarhus. Vid kvart i åtta gick min mamma in på deras hemsida (nätverket på mitt jobb hade klappat ihop så hon fick vara mina fingrar), klickade på onlinebokning och hade ett stort antal tider att välja på. Hon valde kvart över tio, fyllde i makens namn, personnummer och anledning till besöket och bokade. Kvart över tio var maken på mottagningen, träffade läkaren, fick ett e-recept och var färdig på tio minuter. Helt fantastiskt. Han känner sig redan piggare, hoppas han orkar med ett Lisebergsbesök imorgon.

Och så tar vi lite reklam! Den här är visserligen inte så ny, men den är ganska rolig:



Sanna kom hem från veckans besök hos farmor och farfar ikväll med plåster över hela händerna. Hon hade ramlat i växthuset när hon var ute och hjälpte farfar i trädgården. När jag gjorde iordning henne för kvällen tog jag av henne alla plåster för att tvätta hennes händer. ETT sår hade hon på ena fingret, resten var sympatiplåster. Hennes stränga föräldrar har regeln att man bara får plåster där man blöder. Farmor är inte riktigt lika hård på den punkten. Men hon var rätt söt. Från det att hon såg såret på fingret grät hon hjärtskärande medan jag tvättade hennes händer och ansikte ända tills jag satte på ett nytt plåster på fingret. Då gick det över. Jag har visst mirakelplåster i mitt badrumsskåp!


Imorgon öppnar som sagt Liseberg! Jag älskar Liseberg! Jag blir som barn på nytt. Vet inte vad det är. Kanske de vackra rabatterna, kanske alla barndomsminnen, kanske glädjen över att få uppleva det på nytt genom Sannas ögon. Vi hade planerat att gå dit i helgen, hoppas maken orkar. Sanna har väntat och frågat nästan varje dag i en månad om kaninerna har vaknat än så vi kan gå dit. Vädret ska ju bli underbart, så det är säkert väldigt mycket folk, men åh så mysigt!

Nu är det läggdags! Godnatt!

Hårklyverier

Jag är i desperat behov av en klippning. Av ren snålhet klipper jag mig kanske två gånger om året, en av dessa gör jag möjligen slingor eller något annat. Efter många års letande hittade jag äntligen en frisör som fattar mitt hår, och även om hon finns mitt inne i stan och följdaktligen är ganska dyr, så vill jag gärna gå till henne. Och eftersom jag inte har varit och klippt mig sedan oktober så tycker jag att det är dags nu. Men maken tycker inte vi har råd. Och visst, lite tajt med pengar är det och vi kan ju vänta oss ganska saftiga räkningar för taket och snickeri/kakeljobb i källaren, men om maken kan få gå på i stort sett alla slutspelsmatcher plus köpa sig en ny cykel i förra veckan, då tycker jag fanimej att jag kan gå och klippa mig! Jag vill visserligen lägga slingor också, men det kan jag väl hoppa över då. Men håret ser ut som ett fågelbo, det är slitet och svårhanterbart och med alla graviditetshormoner som spökar så känner jag mig inte särskilt fin i vanliga fall. Jag ska vänta in lönen som kommer på måndag, utvärdera plånboken och sen bokar jag nog en tid iallafall. För jag står inte ut!!!

En annan i den har familjen som behöver klippa sig är Sanna. Hennes hår är fullt av virvlar och så är det sådär tunt och flygigt, men ändå med mitt fall i, så det brukar se ut som hon har varit ute i hård blåst. Igår när jag hämtade henne på dagis så vete sjutton vad hon hade gjort, men hon hade sådana där hårda knut-tovor på ett par ställen i topparna, såna som inte går att kamma ut. Så igår kväll tog mamma fram saxen. Hon är ju väldigt blyg för främlingar, så det har inte känts som ett alternativ att gå med henne till en frisör. Maken brukar klippa hennes lugg, men nu tyckte jag att håret blivit alltför bångstyrigt, så mamman fick leka frisör istället. Jag klippte rubbet! Och även om det kanske inte är sådär superjämnt, för damen sitter ju inte still direkt, så blev jag faktiskt jättenöjd!   Maken däremot höll på att börja gråta när han såg henne, inte för att jag hade klippt henne fult, utan för att han älskar hennes långa lockar i nacken. Men det är ju snart sommar, de kommer växa ut som en raket! Och om det får växa utan att ansas så kommer det bara bli slitet.

Takläggarna har äntligen börjat med taket! Jag har visserligen bara sett två man och av de två och en halv timme de har varit här har de varit på rast i minst en timma och en kvart, men så länge jobbet blir gjort så... Och morbror Janne är och snickrar i källaren, så det rör på sig! Men eftersom rörläggaren inte har varit här ännu så kan han inte sätta skivor på alla väggar ännu, men han kommer förhoppningsvis på måndag.

Idag ska jag äta lunch med storasyster, och sen ska jag till jobbet på arbetsplatsträff, trots att jag är sjukskriven. Det är sånt som måste göras ändå. Men jag ska ta och vila mig i en halvtimma nu innan jag börjar göra mig iordning för min lunchdejt. Igår var jag helt slut, vet inte vad det var med mig. Orkade inte ens laga middag, så maken fick köpa med sig McDonalds hem. Han kör en pulverkur igen så jag var dålig mor igår och lät barnet äta pommes frites till middag...
Hej så länge!

Ingen vanlig dag!

Idag fyller nämligen min storasyster år! Grattis storasyster! Eftersom du inte är så förtjust i tårta får du lite hallon!


Idag har jag också varit hemma och vilat och tagit emot vår nya soffa! Den är fantastiskt skön men behöver några fina kuddar för extra piff. Ytterligare två nackstöd skall komma vid ett senare tillfälle, de hade glömt att beställa dem. Här är den!
 


På påskdagen blev också gillestugan färdig, stort tack till målare J för den hjälpen!!! Vi håller fortfarande på att packa upp och sånt, men vi har börjat komma lite iordning därnere. Det blev väldigt mysigt och vi är jättenöjda! Panelväggen var i fur innan, den är vitlaserad nu. Väggarna hade en randig strukturtapet i smutsvitt och på golvet låg det en plastmatta. Nu har vi vår klatschiga svartvita tapet på väggarna och ekparkett på golvet. Förut hade vi tv och bokhylla längs kortsidan men nu står den mot långsidan och soffan mittemot. Vi hade ju också de gamla ägarnas blåa hörnskinnsoffa där, men när vi bar upp den såg vi att den var full av smuts och gamla matrester så vi stod inte ut med den utan slängde den all världens väg. Det är ett ganska långsmalt rum. I andra ändan står vår crosstrainer, torkställningen för tvätt och en bokhylla som är full med våra kära brädspel. Vi gillar att spela spel! Men den sidan är inte lika prydlig, så ni får bara se hörnet med soffan. Det ska givetvis på en duk och så, men den är försvunnen för tillfället.
 


Nu i veckan har vår hankatt Figaro plötsligt börjat komma in och äta, det har han inte gjort på flera månader. Inte sedan vi tog av tratten och han flyttade in till grannarna som envisas med att mata honom. Men nu har vi upptäckt att de är bortresta så då kommer han till slut hem. Idag stannade han inne lite också, till hans syster Smulans stora förtjusning, så hon satte genast igång att skämma bort honom. Det ser ut som han inte direkt misstycker, eller hur?


Två nya Sannaord:
Bamsamt: Balsam
Skumlesund: Badskum (från filmerna om bogserbåten Elias)

Nu är det strax middag, pepparstek från Johanssons! Just det, glöm inte att kika in på bebisbloggen, idag har vi varit på ultraljud! Hej så länge!

Måshäst

Så har det blivit dags att avslöja vad som döljer sig bakom det fantasifulla namnet måshäst. Som jag skrev i det förra inlägget så är det bilder tillhörande bokstäverna K-Y på den sidan hon tittar på. Bokstaven M representeras av en fågel, en mås, så det otäcka djuret har hon lärt sig att känna igen när vi är ute. På bokstaven R sitter det en riddare till häst. Den hade hon problem med, dels för att hon aldrig har sett en riddare, dels för att hon tror att hästen är en åsna. Efter många genomgångar av bokstäver vet hon nu att R representeras av en riddare (eller liddaje som hon säger). Hästen nämns ju inte alls, så jag tror hon saknar den. Men för att avslöja mysteriet så är det bokstaven V hon hakar upp sig på. Och V illustreras av en.....





Sådär, nu vet ni vad lilla familjen pratar om när de talar om måshästar. Solklart, eller hur?

Långfredag

Idag har lilla familjen bara njutit av vårsolen och av att vara tillsammans. Vi hade en slö morgon hemma (förutom maken som målade golvet i verkstaden i källaren) och packade sedan picknick och boll och for till Slottskogen. Vi parkerade i närheten av Slottskogsvallen, och när Sanna kommit ur bilen ser hon det här:  (fast ur en annan vinkel) och frågar: "Mamma, är det där slottet?" En helt naturlig fråga eftersom vi faktiskt skulle till Slottskogen. Jag kunde ju inte låta bli att le, men förklarade vad det var för något. Sen gick vi till ängarna nedanför Säldammen, lade ut filten och packade upp bollen och njöt av solen i nästan tre timmar, med avbrott för fika förstås. Jag har inte tagit så mycket bilder på sista tiden, så jag passade på. Därför plågar jag även er med mina favoriter:

        



Sanna fick ju ett fantastiskt fint bokstavspussel av Karin för ett par veckor sedan. Ungen är galen i sina bokstäver, och det pusslet är hennes stora favorit. Dessutom kom den i en fin väska så hon kan bära med sig det överallt. På utsidan av väskan är det en bild på bokstäverna från K till Y, och när hon inte pusslar brukar hon titta på utsidan och säga bokstäverna och bilden. Men hon har väldigt svårt för en av bilderna. Hon kan bokstaven men inte djuret. Så varje gång tittar hon på mig och säger med lite tvekan i rösten: "Måshäst?". Är det någon som kan gissa vad hon menar? Och tro mig, det är banne mig inte lätt! Eller ens i närheten av att vara logiskt. Men det är våldsamt sött!

Imorgon är det ju påskafton. Lilla familjen ska möta upp mormor och morfar i stan för frukost och sedan är vi också hembjudna till dem på lunch. Det ska bli mysigt. På påskdagen kommer målare J och Kicki ner från de småländska skogarna och ska tapetsera. Sen är gillestugan färdig!!! Så på annandagen kommer Dole och hjälper maken att bära ner bokhylla, tv-bänk, extrabordet och stolarna - och soffan! För på torsdag kommer också vår nya soffa. Och vi klarar oss bra på fåtöljen och puffen i ett par dagar, det gäller ju att utnyttja musklerna när de finns tillgängliga! Åh, det känns som om det närmar sig. I och med att gillestugan blir klar så får vi bort allt från vardagsrummet och en del från köket. Så jag hoppas att jag kan få bytt ut julgardinerna i köket i nästa vecka! Och tänk att kunna städa och röra sig i huset utan att snubbla över saker överallt. Det ska bli så skönt!

Det börjar bli läggdags, så jag ska bara avsluta med två saker. Det ena är min absoluta favoritbild från dagen. Jag är så nöjd med den att den får ett eget stycke, och kommer i full storlek. Mina älsklingar i fullt bus:



Och vad är väl ett påskinlägg utan en påskhälsning?
 
GLAD PÅSK PÅ ER!

Barnuppropet

Jag nämnde för ett tag sedan att jag hittat till Lars H Gustafssons blogg. Han skriver bland annat om "time-out-stolar" som blir mer och mer populärt på förskolor i Sverige. Jag tycker inte att det är okej med sådana "metoder". Nu kan ju jag inte svära på att de inte använder det på Sannas dagis, men skulle jag få veta att de gör det så skulle nog min reaktion bli väldigt stark. Fast å andra sidan är jag rätt säker på att de inte gör det, iallafall inte på den avdelningen hon är nu. Som imorse till exempel. Sanna var väldigt självständig och jag var inte i min bästa hormonella balans. Väl på dagis var vi väldigt sena, jag går inte så fort och och Sanna ville inte gå alls, hon ville åka bilen. Men har vi inte bråttom har jag bestämt att vi ska gå, vi måste röra oss mer. När jag sedan skulle gå var hon inte alls med på noterna, men till slut var jag ju tvungen att lämna henne. De andra barnen satt redan till bords, och när jag gick förbi fönstret såg jag att hon fortfarande stod kvar i kapprummet. När jag kom för att hämta henne frågade jag fröken hur det hade gått. Hon hade vägrat att lämna kapprummet och hade satt sig på bänken där ute. De lät henne bara vara och efter en stund hade hon kommit och satt sig vid bordet iallafall. Vad jag menar är att de vid det tillfället hade kunnat skälla på henne, tvinga henne till bordet etc, men det gjorde de inte. Sedan är jag inte alltid nöjd med att de föredrar ett snabbt hejdå även om barnet är ledset, men eftersom jag var på vippen att börja storgråta själv kändes det som det bästa just då. Men jag kommer ifrån ämnet. Det finns något som kallas "Barnuppropet". Här är en sammanfattning av uppropet:

Vi oroas av att tonen mot barn och ungdomar hårdnar i samhället. Det tar sig uttryck såväl inom synen på barnuppfostran, där Supernannyns ideal får föräldrar att lära sig att stöta bort och ignorera sitt barn när det behöver närhet och värme, som inom skolan där tar det sig uttryck i en skolpolitik som i allt högre grad bygger på kontroller och sanktioner istället för stöd i barnens lärande och utveckling.  Vi hoppas därför att alla som bryr sig om våra barns väl och ve - såväl vi som möter barnen i vår yrkesutövning som föräldrar, mor-och farföräldrar och andra - reagerar mot detta. 

Jag har skrivit på för jag tycker det är viktigt.


(Med Sanna i Danmark, Valborgsmässoafton 2007, i egensydd Mei Tai)

Helg!

Det är rätt skönt med helg ändå. Igår tog lilla familjen paus från renoveringen (eller ja, lite iallafall) och pysslade på utsidan i den strålande vårsolen. På fredagen var maken iväg till tippen med en proppfull bil, så helt plötsligt kunde vi gå ned för trappan till uteplatsen utan att behöva hoppa hinderbana mellan frigolitskivor, kartonger, gips och mängder av annat skräp.
Vi inledde lördagsmorgonen med sedvanlig köttbullefrukost och åkte sedan till Rusta. Sanna har nämligen sagt att hon vill lägga sina sparpengar på en studsmatta, och så blev det givetvis. Det är aldrig för tidigt att lära sig spara till något man gärna vill ha. Efter Rusta åkte vi till Hornback och köpte uteblommor, påskpyssel och bytte lite korgar och sånt som blivit fel i tvättstugeorganisationen. Sedan hem där man och barn började skruva ihop studsmattan medan jag åkte och gjorde en helghandling på Coop. När alla inköp väl var gjorda pysslade familjen med studsmattan, plantering av blommor och påskpyntande. Sanna var så förälskad i sin studsmatta att hon nästan inte kunde göra paus för att äta lunch, men så har hon ju längtat efter den väldigt länge.
Mina vårkrukor med blommor blev inte jättebra, mest för att jag inte har hjärta att slänga murgröna och taklök som jag hoppas ska ta sig igen, därför blir det lite blandat resultat. Men om de inte har tagit sig om någon månad får jag väl kompostera dem...       Den här har inte jag planterat, men han ser ut att ha det rätt så gott i solen ändå: .
Sanna och jag dekorerade ett påskris också och så pyntade vi med ett påskpyssel hon gjort med farmor på fredagen: .

Vi var ju på kalas hos gammo förra helgen, här är några bilder därifrån:    .

Sen måste jag ju också få skryta lite om makens arbete i tvättstugan. Vi har ju fått hjälp med att lägga värmegolv och klinkers samt uppsättande av vävtapet, men allt annat pill har han gjort själv. Före:  Efter:  Lite fräschare va? Det är ju förstås inte helt färdigt. Torktumlaren ska upp på tvättmaskinen och gallerhyllorna ska stå på andra sidan rummet, men eftersom duschen inte är klar än så vill vi hålla rent den vägen tills hantverkarna är färdiga där. Men det är underbart att ha lite ordning i åtminstone ett av rummen i källaren!

Jag blev förresten sjukskriven på 50% i en månad, sen får vi se hur jag mår. Jag hade iallafall alldeles för kraftig foglossning för att vara såhär tidigt i graviditeten och även om sammandragningar kan vara vanligt andra gången så tyckte hon att det var viktigt att jag vilade lite mer. Jag kommer jobba tre dagar i veckan, det blir lagom. Nu hoppas jag bara att kroppen kommer ifatt.
Nu ska jag gå och förbereda middagen. Tidigt kan tyckas, men allt tar mycket längre tid nu för tiden när jag måste sätta mig och vila med jämna mellanrum. Hej så länge!

Svärfar kan!

Som jag sagt tidigare, svärfar är händig! Vid lunchtid i måndags kom han tassande med glasögon och skruvmejselbits och pillade ihop tvättmaskinen igen. Det visade sig att någon (läs: maken) inte läst instruktionerna sådär himlans noga. Det finns något i nya tvättmaskiner som heter transportskydd. Såna ska man skruva loss, annars kan tvättmaskinstrumman inte studsa runt i sina fjädriga fjädrar. Så svärfar skruvade loss dem, lyfte på taket till tvättmaskinen och petade fast sladdarna igen. Så nu går nya maskinen som en dans och tvättar flitigt. För attans vad mycket tvätt vi har!

Örat är bättre, det gör inte ont längre med det känns som om det är vattenfyllt och det susar i det. Men det ska väl gå över det med tänker jag. Förr eller senare iallafall, och vem tänker på öron när det har varit en sådan ljuvlig vårdag? Jag smet från jobbet och gick ner till Mölndal och köpte mig ett par nya små ballerinaskor (annars kommer valrossen labba runt i fula fula crocs hela sommaren...). Här finns de om någon skulle vara nyfiken. Men riktig så vårig som högstadieflickan jag mötte har jag inte varit idag. Hon kom i svart linne, caprijeans och... barfota. Utomhus. Undrar hur hon mår imorgon?

Klimatet på mitt jobb förnekar sig inte. Idag var det ett knivslagsmål där, men tack och lov blev ingen skadad. Jag visste inget om det som hänt, utan hörde bara att några bröt upp en dörr. Jag skyndade dit för att stoppa dem, men hann inte, och tur var väl det. Det var nämligen de med kniven som stack ut den vägen. Mitt jobb är lite otäckt ibland.

Vi har lovat Sanna att vi ska köpa en studsmatta till henne i helgen. Min dotter har sin far runt lillfingret. Och uppenbarligen sin mor med. Men det blir inget studsande förrän alla upptänkliga nät är uppsatta, vi har ju sten på uteplatsen.

Snart är det påsk! Jag gillar verkligen påsken! Alla härliga färger och blommor och fluffiga fjädrar. Idag har jag och Sanna gjort påskkort, hon tyckte det var kul. Men jag hittade bara gula och rosa fjädrar i mina gömmor, så före helgen ska jag köpa lite fler och sen ska det påskas kort lite till!

Nu ska jag gå och sova. Jag är egentligen hungrig som en varg, men halsbrännan som bråkat med mig hela dagen har äntligen fogat sig efter en rejäl dos gaviscon, så jag tänker inte jäklas med den mer. Jag får se fram emot frukosten istället! Godnatt!

RSS 2.0