Jesperord

Emedan jag reder ut saker och ting fortsätter barnen att växa och utvecklas. Och då jag inte vill glömma är det bäst att jag skriver ner dem.
Jesper sa knappt ett ord förrän han började dagis i mitten på augusti. Det tog ett par veckor men nu bubblar nya ord ur honom varje dag och han härmar allt som en liten papegoja. Här kommer en liten Jesperordlista:
ällin - välling
boj! - o'boy
bumbo - Dumbo
tipptipp - sax
bu! - buss
acki - taxi
tåå - tåg
nanna - Sanna
mau - katt
ovovov - hund
möck - mjölk
eed - sked
Nu i helgen firade vi kusin Emriks tionde födelsedag. Jesper dyrkar Emrik och är så lycklig när vi ska träffa honom. Jag hade förberett honom redan under morgonen och sagt att vi skulle träffa Emrik. I bilen på väg dit frågade jag vem vi skulle träffa och han tjöt: Memmick!
Väl där frågade morfar Jesper om Emrik var hans kompis. Jesper nickade och sa stolt: Poompis!
Vid ett tillfälle försvann Emrik iväg några minuter varpå Jesper sprang runt i hela lägenheten och ropade: Poompis? Poompis? Memmick mi poompis? Lyckan var total när han kom tillbaka och när vi väl skulle åka hem fick jag till slut bära honom till bilen då han hela tiden smet ifrån mig och skulle tillbaka till sin Memmick...

Kommentarer
Postat av: Ninni

Såna här ord är så roliga att ha kvar i minnet. Vi kör med sonens egna fortfarande fastän han blivit 12...haha! Jag har uttryck och ord sparade i en bok som han ska få när han blir pappa själv. Ett litet tips sådär..

Ha en fin dag..

Ninni

2011-11-05 @ 11:18:43
URL: http://www.foto-bus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0