Halloween!

Jag gillar Halloween. Hösten är så grå och tråkig och bara en enda lång uppförbacke mot jul. Då är det roligt med något som livar upp och vad passar väl bättre än att få bli kreativ och massakrera stora gula pumpor och kanske klä ut sig en smula?
Men eftersom jag varken får ändan ur att ordna en maskerad eller blir inbjuden till någon får man roa sig själv hemma! Jag och Sanna har pysslat hela veckan med masker, dräkter och pumpor, det har varit jättemysigt. Vi bestämde att vi skulle vara katter, Sanna ville vara Marie, flickkattungen i Aristocats och jag ville vara en glammig svart katt.  Jesper har velat vara delaktig, men det tar liksom bort hela poängen när han försöker pussla tillbaka de bitar av pumpan som vi just skurit bort. Jag skyller detta beteende på klosslådorna.
Sanna har varit med i hela processen med pumporna. Vi började med att googla bilder, så hon skulle förstå vad det handlade om. Sen fick hon rita en bild på hur hon ville att det skulle se ut, efter det målade hon på själva pumpan och sen skar vi gemensamt ut den (fast det var mamma som styrde).  Härom dagen när Sanna var på dagis gjorde jag en pumpa alldeles själv, den är åt det lite mer brutala hållet...  Men sen hade vi så roligt så vi fick köpa en pumpa till som Sanna designade.  (Om några år, när barnen är stora och förhoppningsvis har fått min makabra humor tänker jag göra en pumpa åt det här hållet: )
Så idag var det äntligen dags att bli katter. Man orkar förvisso inte ha masken på sig långa stunder i taget, men svans har jag haft hela dagen (utom när jag dansade zumba)! 
Jag måste bara berätta om en slags komplimang jag fick idag. Jag är med i något som kallas Fotosöndag. Det går ut på att varje vecka har ett tema, och på söndagen publicerar man en eller två bilder på temat i gruppen. Jag har bara varit med en månad och jag tar ju bara bilder med min lilla digitalkamera, eller mobilen i ett fall. Många andra som är med har proffsiga kameror och kan behandla bilderna i olika program. Men jag tutar och kör bara för att det är roligt. Den här veckans tema var värme och eftersom jag inte hade kollat temat förrän idag så fick det bli lite spontanfotografering. En av bilderna tog jag på ett värmeljus inuti en av pumporna, och här är en kommentar som jag fick: Underbart hur ljusets fot liksom växer upp ur botten. Riktigt snyggt och läckert. En underbar orange färgskala. Härlig krispig struktur i glaset. Snygg form. Bra komposition.
Nu tänkte jag ju inte så långt när jag tog bilden, men det är en av de sakerna som är så häftigt med konst i alla dess former, man kan tolka det hur mycket eller lite man vill. Smickrad är jag iallafall! Och här är bilden för den som är nyfiken:
Godnatt och se upp för spöken!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Det var verkligen en fin bild! Jag kom att tänka på en livmoder när jag såg den, det ser så mjukt och ombonat ut. Hade nog inte gissat att det var en pumpa!Era pumpor blev ju alldeles underbara! Och har du inte sett Dr Död måste du ju komma nästa år så att du får uppleva detta fantastiska! Har du förresten fått inbjudan till 100-årsfesten?

2010-11-01 @ 08:49:06
URL: http://www.avanai.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0