När det lackar emot jul...

I fredags var lilla familjen ledig och åkte till Tjolöholms julmarknad. Det var snorkallt och blåste friskt och sen var det löjligt dyrt också, men mysigt!
Till Sannas stora förtjusning ramlade vi på en tomtehäst tämligen omgående. Sanna tycker väldigt mycket om att rida och det var ingen kö så det var bara för damen att klättra upp och få sig en ganska rejäl tur.  Marknaden var inrymd i en räcka smålokaler över hela området, så det var ett fasligt av-och påtagande av jackor och mössor, lite knöligt. Efter ridturen gick vi in i en lokal som hade en liten servering, och eftersom det närmade sig lunch var det lika bra att barnen fick något i magen. 30 spänn för en kokt korv med bröd, 20 spänn för en festis, 15 kr för tre små lövtunna pepparkakor... Rena rånet. Huvudsaken var iallafall att barnen blev mätta. De hade fina bordsdekorationer också. Vi köpte en jullöpare till matsalsbordet i samma lokal, och Sanna fick köpa lotter från Hembygdsföreningen. Hon vann inget, men det var såna rara tanter som hade lotteriet så hon fick en fin smällkaramell ändå.
Sen stack vi upp till slottet för att se trollkarlen som uppträdde, Sanna var i extas. Han trollade fram ett spöke, dvs han hade en blå näsduk som såg ut som den flög. Jag hade gärna gått runt lite mer och tittat i slottet, det såg välbevarat ut och jag har aldrig varit där förut, men då skulle de ha mer betalt och det kände vi inte för. Vi tog en snabb sväng i slottsträdgården mot havet men det var så kallt och barnvagnsovänligt att vi snart vände tillbaka. På vägen ner mot de bodarna vi hade kvar stannade vi och tog en våffla, men Sanna ville ha glass förstås, något som framkallade skratt från huttrande förbipasserande... 
I de sista bodarna köpte jag lite ljus choklad med mandel och salt (från Berzelii Choklad, måste dit och köpa mer) och så fick jag också tag på små domherrar av garn. Min mamma har alltid haft sådana i granen och jag har också velat ha det, och nu äntligen har jag lyckats! I år kommer min gran vara fulländad!
*******************************************
I söndags fick jag ett slags hedersomnämnande som förvånade mig mycket, samtidigt som jag blev väldigt rörd. En vän, som jag förvisso aldrig träffat, har en son som är autistisk. Jag vet i stort sett ingenting om autism, men jag vill ändå försöka förstå. Eller som Anna säger, förstå att jag inte kan förstå. Jag vill iallafall tro att jag blir en bättre människa genom att läsa och lära från det Anna, och sonen Torsten, skriver och berättar.
*******************************************
Till Sannas stora förtjusning har vi nu fått snö. Vi har visserligen haft flera snöfall nu i november, men det har hela tiden smält bort. Nu kanske det blir liggande ett par dagar, men det verkar också som att det ska bli ruskigt kallt! Skönt för maken att han förutom idag har två arbetsdagar kvar - och sen är han pappaledig! Hela december ska vi vara lediga tillsammans, det ska bli mysigt. Fast jag inleder förstås den första gemensamma lediga helgen med att åka till Skövde med bästaste Karin och dansa linedance. Eller ja, jag kommer nog titta på mycket för jag har inte dansat sen i somras... Men vi ska tillbringa natten på hotell, och så kommer Elin att vara där. Elin är en mycket god vän som jag tyvärr inte träffar så ofta, men som bor och arbetar i Skövde och som kommer vara med oss och dansa hela lördagen. Tjohej! Så Kung Bore - ta det lite lugnt med snön va? Vi vill att tågen ska gå som beställt på lördag och söndag!
Hej så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0