Bränna pengar

Idag har jag och maken varit barn-och arbetslediga, så vi passade på att göra lite ärenden.
Vi började med ett besök på Backa Läkarhus igen, för makens öron bråkar fortfarande med honom. Han har ju haft två öroninflammationer i vinter, men han har mycket problem med knaster och liknande i öronen, så jag har tjatat på honom att söka för det. Så imorse gick vi in på onlinebokningen och beställde tid, 10.15 skulle han vara där. Vi kom till kliniken strax före tio och eftersom vi hade bokat besök blev maken uppropad med en gång. Han fick träffa läkaren direkt och var färdig fem minuter senare. Det visade sig att han hade inflammerade örongångar, men det är inte en vanlig öroninflammation utan något annat. Han fick en antibiotika som skall droppas direkt i öronen tre gånger om dagen, och så får vi hoppas att han blir bättre.
Sedan åkte vi direkt till apoteket för att hämta ut dropparna. Jag passade på att ta ut lite mer Citodon och sedan köpte jag på mig lite annat smått och gott som vi behövde, såsom flour, öronproppar, solskydd till Sanna (jag är optimistisk), Oliva bodylotion och Inotyolsalva.
Efter apoteket körde vi ut till Ikea i Bäckebol och shoppade loss rejält. Prydnadskuddar till soffan, två vita och en blommig för att få en färgklick . Vi köpte också en liten valnötsfärgad hylla med två korgar till vardagsrummet att förvara lite av Sannas leksaker i. Vi har flyttat upp mycket av sakerna till hennes rum nu när vi inte använder det som förråd längre pga vattenskadan, men vi vill faktiskt inte flytta upp allt för barnen måste få plats i alla delar av huset. Men man kan ju försöka ha lite ordning på det ändå! Och det blev riktigt snyggt också!  När Sanna kom hem hjälpte hon mig först att skruva ihop hyllan, sedan monterade hon ihop korgarna och därefter bar hon dit alla sina leksaker och pussel. Hon är väldigt pysslig med sådant och hon gillar att hjälpa till.
Vi gjorde en liten missräkning när vi köpte bänk och ben till mitt hobbyrum, den blev så hög att den är bra att stå och arbeta vid, men ibland vill man ju sitta, så vi köpte en barstol också.
Och som alltid när man är på Ikea blir det en massa annat smått och gott, isbrickor, tillbringare, potatisskalare och ett nytt exemplar av min älskade fönsterlampa som jag har i sovrummet och som gick i backen för flera månader sedan...  Bland annat.
När vi halvt ruinerat oss på Ikea körde vi vidare till Coop och storhandlade. Det var mycket välbehövligt men även där stack det iväg rätt rejält. Så det var väl tur att pengarna från försäkringsbolaget kom idag!

Takläggarna kör sitt eget race som vanligt. Förra veckan lade de ny takplåt på ena sidan av huset, förutom runt fönstrena. De kom nämligen och frågade en av grannarna hur de skulle lägga plåten där. Som om vi visste det liksom. Är det inte de som skall vara experter på området? Men den här veckan har de inte varit här alls. Jag fattar inte hur de tänker. De kan ju knappast gå med vinst. Ställningen har ju stått här sedan mitten av april och den vet vi är hyrd från ett annat företag så de måste ha fått ett sjutusan till pris. Vi är iallafall jäkligt glada att vi fått ett fast pris på arbetet, annars hade det blivit förbaskat dyrt! Som det är nu är vi glada om vi kan bli av med ställningen till semestern, för det är inte så kul att ha den runt huset. Vi kan inte veva ut markisen och det ligger små vassa metallbitar över hela marken. Och jag vill inte att Sanna är därute oövervakad en sekund, det känns inte tryggt helt enkelt.

Helgen ligger oplanerad framför oss. Maken har någon slags jour på jobbet och kan bli ivägkallad när som helst, så det blir nog väldigt lugnt för vår del. Men en köttbullefrukost ska vi nog hinna med iallafall!
Trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Karin

Mycket bra shopping må jag säga. Lampan jättefin! Apoteket är ju en pharmaseutisk version av IKEA. Man skall köpa huvuvärkstabletter och kommer ut med produkter för flera hundra spänn...

2009-06-13 @ 10:04:16
URL: http://pixelochprosa.wordpress.com
Postat av: Jessica

Härligt med shopping! Jag vill också till IKEA hörde att det ar rea där nu dessutom. Får se om vi hinner ta et tripp i veckan.



Japp, oavsett så blir det operation. Kram

2009-06-15 @ 07:36:07
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: anna m

Fina grejer!! Äääälskar att göra av med pengar!!

2009-06-15 @ 23:12:27
URL: http://jiiizes.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0