Jullov

Lilla familjen njuter av ett jullov i lugn och ro efter helgernas frosseri. Julen var härlig. Julafton firades som sagt hos svärföräldrarna i Torslanda tillsammans med gammelfarmor, faster Kicki och Jörgen, farbror Dole och farmor och farfar förstås. Sannas favoritjulklappar torde vara tv-spelskonsolen VTech V.SMILE, TV Learning system, Nalle Puh, 11-6217 från Dole och dockskåpet från farmor och farfar. I sängen har sover hon numera i ett Hello Kitty-bäddset (eller Hallon Kitty som hon säger), men som går under namnet Jörgentäcket. (Sanna är nämligen fortfarande djupt förälskad i faster Kickis make Jörgen. Ganska ofta när vi sitter i bilen kan det komma en ynklig röst från baksätet: "Jag är fortfarande lessen..." "Varför är du ledsen, gumman?" frågar vi då. "Jo, för jag saknar min Jujgen!" snyftar hon och stora tårar stiger upp i hennes blå ögon. Typiskt att min dotter skulle falla för en upptagen man!)
Men jag förvirrar mig från ämnet. Från Dole fick Jesper en mackapär med ratt, knappar, backspeglar och ljud som egentligen skall sättas fast på en sittvagn, men vi klämde fast den på babysittern och han gillar den skarpt!
På juldagen for vi till årets andra julfirande i Mölndal tillsammans med mormor och morfar, kusinerna Anna och Emrik samt min syster och hennes man. Bland julklapparna där var det nog dött lopp för Sannas del mellan spajdermandräkten och fe-vingarna med tillhörande trollspö... Jesper fick en ny dinglis i form av ett lejon Dinglis Snuttefilt wild Lejon som verkar smaka väldigt gott.
Men på det hela taget, bortsett från alldeles för mycket mat och godis, så hade vi en väldigt lugn, skön och trevlig jul. Nu har vi långledigt och slappar större delen av dagarna och njuter av att vara tillsammans.
Fast ibland behöver vi pausa från varandra, så idag for jag iväg på mammafika med lilleman medan far och dotter for till Torslanda och blev bortskämda av farmor.

Jag och maken har beställt en julklapp till oss själva som förhoppningsvis kommer i nästa vecka - ett Wii. Jag är helt borta i tv-spelsdjungeln nu för tiden och har noll koll när det snackas om Wii-kanaler, WiiWare och Virtual Console, men jag får väl läsa på lite nu. Det finns en karaokeversion även till Wii och där har jag hört ryktas att det ska komma ett spel med bara Disney-låtar, och då vet ni vart ni kommer hitta mig de kommande månaderna! (Men jag gillar fortfarande mitt gamla Nintendo 8bit, det var klass på det!)

Imorgon är det ju nyårsafton också, och som vanligt stannar vi hemma i lugn och ro, äter en fin bit oxfilé, ser GP-fyrverkeriet klockan fem och kanske ser en film eller två. Även om vi firade nyår såhär redan innan vi fick barn så känns det ännu skönare att göra det nu med våra två småttingar. Jag funderar på att göra en årskrönika i bildform tills imorgon, får se om det hinns med. Om inte annat - Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0