Nakendröm och båttur

Om man ska tro allt man läser i böcker och ser på tv, så har de flesta människor någon gång i livet en dröm där man upptäcker att man är naken på en offentlig plats, oftast i skolan eller på bussen. Har aldrig haft denna dröm själv, men inatt var det min tur...
Drömde att jag var själv på jobbet. Det var ett kvällsskift, men eftersom vi inte skulle ha några bokningar alls så var jag helt ensam och skulle bara städa lite innan jag gick hem. Det var inte så att jag tänkte att jag skulle passa på att vara naken och klädde av mig utan helt plötsligt stod jag bara där helt i födelsekostym.
Jag gick runt och lallade och upptäckte att det var folk i ett rum i kanslikorridoren. Det var min mor, hon höll på att anordna ett barnkalas. De skulle inte vara så länge sa hon och jag gick vidare. Men så upptäcker jag att hela huset är fullt av folk och att det kanske inte var så himla lämpligt att vara naken ändå. Men eftersom det är folk överallt så kan jag inte ta mig till omklädningsrummet utan att bli sedd. Men så stöter jag på vår barnvagn där picknickfilten ligger och sveper in mig i den. Ingen verkar särskilt förvånad över att vaktmästaren traskar omkring i bara en filt, men till slut får jag på mig lite kläder och börjar stressad flänga omkring. Det är en oannonserad match i stora hallen, barnkalasungarna springer omkring överallt och av någon anledning har något släppt in en åsna i danslokalen där den vilt galopperar omkring med en massa människor runt kanterna som hejar på. Kort sagt, förutom åsnan och nakenheten är det som en vanlig dag på jobbet. Räcker det inte att jag är där på dagarna - måste jag drömma om det på natten också?

Igår, nationaldagen, åkte lilla familjen ut till mormor och morfar som parkerat husvagnen på en camping i Askim (inte Meros dock!). Vi åkte ut och slappade lite och när Sanna tog med mormor och pappa ner till havet åkte jag en sväng till stan och dansade. Lineup4dance hade öppen dans under temadagarna som går under namnet "Det glada Göteborg" och som innefattar mycket musik och dans i olika former, och säkert annat också men det har jag alldeles för dålig koll på. Mötte upp med Lisa och Robert och dansade loss på kullerstenarna i balleringadojor. Snacka om att jag har träningsvärk i vaderna idag! Efter dansen åkte jag tillbaka till familjen i Askim och tillbringade resten av kvällen där med bland annat minigolf och grillning.

Idag åkte lilla familjen ut tillsammans med farfar, farmor och Dole i farfars båt. Vi åkte ut till Rörö och slog läger över dagen på en sandstrand. Det var en härlig dag, mycket sol, vind och bad (för alla utom undertecknad, tyckte det var alldeles för kallt och jag gillar inte saltvatten överdrivet mycket). Sanna somnade i båten både på väg till Rörö och tillbaka till småbåtshamnen. Det var nog rätt så bra egentligen, för det är en väldigt liten båt och det finns inte mycket för en rastlös tvååring att göra ombord. Vi hade det iallafall mysigt och jag lyckades undvika att bränna både mig och Sanna, tack vara rigoröst smörjande av solskydd och skuggan av soltältet vi köpte under Sannas första sommar. Jag som alltid brukar bränna mig under första trippen till havet, jag är mycket nöjd med mig själv! Tyvärr hade jag lämnat kameran hemma, men farfar hade med sig sin och så fort han mailat över lite bilder ska jag lägga ut dem här på bloggen.

Och så har ju fotbolls-EM börjat och maken går in i bubblan av matcher, försnack, eftersnack, analyser och allt annat krafs som följer i svallvågorna av en önskad fotbollsfest. Själv vill jag ju inte missa Sveriges matcher (även om jag tror att vi är chanslösa), men resten kan kvitta. Men eftersom jag är gift med en fotbollstok så vet jag vad som gäller. På tisdag ska vi gå på Bergakungen och se Sveriges premiärmatch i en biosalong. Stolpe ut eller cykelspark i krysset? Jag återkommer med recension.

Det fina vädret ska ju vara slut nu säger de, men i vilket fall som helst ska lilla familjen stanna hemma imorgon och slappa. Vi har lite pyssel att göra i huset och det är skönt att starta arbetsveckan med ett relativt rent hem.

Ha en skön söndag! Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0