Sannas tvåårsdag!

Födelsedagsbarnet vaknade tidigt, alldeles för tidigt enligt sin mor, men man fyller ju bara år en gång om året! Morgonpigga pappan var redan uppe och hade skruvat ihop födelsedagspresenten, så mor och tvååring tassade ner för trappan för att beskåda underverket. Det var en väldigt spännande och lite läskig present. Om man trycker i ena örat så spelar den musik och nickar, och trycker man i det andra örat så gnäggar och galopperar den. Det tyckte Sanna var väldigt roligt, men sitta på den vågade hon inte!  Dock konstaterade hon förtjust att hästen också hade en svans: . Sedan gjorde lilla familjen sig iordning för frukost på stan och hämtning av födelsedagstårtor. Vi stannade också till på Blomsterlandet och köpte blommor och servetter till dukningen. Väl hemma dukade vi borden och mamman hann till och med vila en halvtimme innan det var dags för finkläder och inväntning av första gästerna. Det blev moster med familj som kom först, tätt följda av mormor och morfar. Då kunde vi fika en stund innan resten av folket började ramla in: Benjamin och hans mamma Jenny, Anne och Olle med sin son Love, Petteri och Linda med Lukas, familjen Claesson med Claudia i täten, Peter och Karin, PH, ammo, gammo och Dole. Affa och faster Kicki med fästman kom inte och Dole gömde sig i sovrummet tills folket hade gått. Mamman tycker det är minuspoäng på sin ingifta familj, men det säger hon förstås inte högt annat än till bloggen...
Det åts tårta: , öppnades, och kikades i, paket: , och till sist, efter en lååång väntan på att Benjamin skulle komma, så vågade hon äntligen sätta sig på hästen: . Hela förmiddagen hade Sanna nämligen sagt: Benmin rida hästen, och när Benjamin kom så dröjde det ju inte länge innan han testade pållen, för Benjamin är nästan inte rädd för någonting :D. Och när Sannas hjälte väl visat vägen så gick det ju bra att rida iallafall, hihi.
Det blev en lång dag för hela familjen, och när sista gästerna gått så orkade föräldrarna inte med vare sig städning eller matlagning och tog en promenad bort till kvarterskrogen. Det var skönt även om det visade sig vara ett misstag, mamman blev nämligen matförgiftad... Men hon börjar rätta till sig igen!
På söndagen var det Benjamins tur att fylla två år, och eftersom pappan jobbade hela långa söndagen åkte mamman och tvååringen själva till Benmins kalas. Sanna var lite överladdad från dagen innan och var väldigt reserverad och ville i stort sett bara sitta i mammans knä och gallskrek om någon pratade med henne... Vi stannade inte så länge. Vi åkte hem istället och gosade och somnade tidigt.
Idag fick Sanna bjuda på glass på dagis, den åt hon men inget annat. Det har varit lite si och så med hennes aptit sedan magsjukan, vi får hoppas att det blir bättre snart.

Vi avslutar med lite favoritbilder från månaden som gått:
Benjamin och Sanna myser i stora fåtöljen:  De är sådana turturduvor de där två... Men för att hitta en ännu mysigare bild får man besöka Jennys blogg...
 Sanna har färgmatchat sig själv från gummistövlarna till nappen.
En dag skulle familjen äta tacos till middag. Mamman tänkte att det bebisen inte ville ha tacos och gjorde en liten sats köttfärssås och kokade spaghetti istället. Men ganska snart efter det att hon sett vad vi åt ville hon också ha en bit tortilla, och sen såg det ut såhär: . Hon åt inte av det, men visst såg det prydligt ut?
Och så till sist en bild av vad som kan hända när tvätt ligger ouppackad för länge. De är rena, men i fortsättningen hoppas jag att min älskade unge använder sig av lite mer konventionella mössor... .

Nu ska jag gå och laga lite mat och sen är det dags för dans igen!
Hej då!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Det låter som om Sanna fick en jätte bra födelsedag! Visst är det skönt med vetskapen att det är ett helt år kvar, till nästa spektakel? Det är jätte kul med födelsedagar, men ack så uttröttande. Jätte söta tårta. Nästa år ska vi också köpa färdiga.

2008-01-29 @ 12:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0