Nu börjar jag faktiskt bli orolig

Ringde sjukvårdsupplysningen i eftermiddags då vi börjat på 37,5 imorse men nu var uppe i 39,1 efter tuppluren. Hon föreslog att vi skulle söka vård, antingen idag eller imorgon om hon fortfarande hade feber. Vid fem fick hon en Panodil supp och sen åke jag en sväng till Backaplan och maken var hemma med sjuklingen. När jag kom hem hade hon sovit en stund, men hon vaknade när jag kom till sängen. Vi gick ner men hon var helt apatisk. Tog tempen vid åtta och den visade på 40,1, nytt "rekord". Då ringde jag sjukvårdsupplysningen igen som frågade vad vi gett henne för sorts febernedsättande, och jag berättade att vi växlat mellan Panodilsuppar och flytande Alvedon. Då berättar hon att de ibland inte fungerar, så maken fick sätta sig i bilen och åka och köpa Iprensuppar istället. Hon fick en för en timme sedan, hon orkade knappt protestera. Hon vaknar och gnyr ibland eller ligger och kisar, men mest sover hon. Vi kyler ner henne med fuktiga trasor och har tagit bort täcket till förmån för ett lakan. Är hon inte bättre imorgon blir det läkaren. Lite otäckt tycker jag att det är, hon brukar inte bli såhär sjuk. Den här mamman är lite orolig.


Uppdatering 23.10
Sanna vaknade tjugo över tio, pigg som en lärka. Febern hade gått ner till 38,8 grader och damen ville ha ett djur, dvs gå in i sitt rum och välja det gosedjur hon vill ha för natten. Här favoriseras ingen. Tillbaka till sängen och nedbäddade sätter hon sig upp och säger: "Mamma, jag är hungligig". Och inte nekar jag henne något att äta efter de här långa dagarna, vi går ner. Och nu, en halv tunnbrödsrulle och en skål vaniljglass med chokladsås, har jag en pigg och glad unge som står och lagar mat och trär pärlhalsband vid sin spis, samtidigt. Det kommer bli en lång natt, men det gör inget, huvudsaken är att hon verkar må lite bättre! Godnatt (eller nåt)! 

Kommentarer
Postat av: Jenny & Benjamin

Men lilla skruttan då...

Det senaste jag hört är att man inte ska kyla utifrån - då kan kroppen reagera med att höja temperaturen istället. Tydligen ska det vara bättre med glass och kylda drycker som kyler inifrån..? "Lagom" varmt klädd men med strumpor på (?) F*n vet?

Men varva ibuprofen och paracetamol för maxad effekt. Det har visst varit rapporter om att de angivna doserna av paracetamol är för låga för att ha effekt men man bör ändå inte höja dosen utan att ha konsulterat läkare eftersom överdoserad paracetamol kan ge leverskador. Sedan tas visst inte paracetamolet upp av kroppen i samma utsträckning av suppar som oralt så det kan vara ytterligare en anledning till att det inte hjälpt...



Lite info om att varva med ibuprofen: http://www.janusinfo.se/imcms/8324

http://www.tryggabarn.nu/barn/Page18343.html

Lycka till gumman. Ge Sannaskrutt ett par krya-på-sig-kramar från oss.

2008-12-16 @ 23:43:15
URL: http://jennyonline.blogg.se/
Postat av: Jenny & Benjamin

Ha, uppdateringen hann jag aldrig se innan jag skickade... Men ja, då löste du nerkylningen med en portion glass precis som "doktorn" ordinerat ;)

2008-12-16 @ 23:45:27
URL: http://jennyonline.blogg.se/
Postat av: Jessica

Skönt att hon mådde lite bättre. Varför ska man undvika ipen? Jag ger nästan alltid ipen till mina barn, tycker inget annat hjälper speciellt bra. Är ipen dumt?

2008-12-17 @ 10:19:59
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: sara

uschdå va bra att hon är bättre allafall, gosch.

2008-12-17 @ 10:30:33
URL: http://tarnqvist.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jaha, jag tyckte det lät så på ditt inlägg och Jennys kommentarer. Lika bra att fråga, ni brukar ha koll på sånt här ;-) Men snart, om en sisådär tre år har jag stenkoll! Kram

2008-12-17 @ 10:36:26
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: -ME-

Ischa, det låter tufft, men också som om hon är på bättringsvägen nu. Skönt!

2008-12-17 @ 13:46:57
URL: http://vinterliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0