Ett oväntat besked

Dr Mette ringde mig idag. Hon hade äntligen fått svar på sin förfrågan om operationen kunde tänkas påverka graviditeten eller förlossningen negativt. Läkaren som opererade mig, Eva Dahlgren(!), hade i sin tur kontaktat den ledande läkaren på detta område och de hade diskuterat situationen. Eftersom man tog bort ena hörnet på livmodern, en sk. kiloperation, så gäller lite andra saker än om man tar äggledaren. Slutsatsen var att det inte skulle påverka min graviditet, men att det fanns vissa risker med förlossningen och att de därför rekommenderade planerat kejsarsnitt. Detta gjorde mig otroligt snopen eftersom jag tyckte att det var superhäftigt att föda vaginalt och såg fram emot att göra det igen. Dr Mette skulle iallafall skriva en remiss till specialistmödravården så de också fick ta ställning. Jag håller fortfarande på att smälta nyheten, men det är ju ingen idé att hetsa upp sig riktigt än för inget är ju klart.

Idag kände jag förresten de första riktiga små puffarna precis ovanför blygdbenet när jag låg i sängen och hade nattat Sanna. Jag har ju haft mina aningar ganska länge, men den här gången var det inget snack liksom. Det var nästan som små knackningar, jättemysigt! Välkommen busunge!

Kommentarer
Postat av: Annica

Hej

Du det är rätt häftigt att föda med snitt oxå och om man ska tänka positivt är det lättare att planera med barnvakt och sånt..

Du ska se att det går bra oavsett vilket det blir. Ser fram emot att få veta vem som bor därinne.Kram till er

2009-03-21 @ 07:16:24
URL: http://anki72@blogg.se
Postat av: Jessica

Åh, jag blir rörd när jag läser om första buffarna! Jag är så nöjd med mina barn och vill absolut inte ha fler i mitt liv, det skulle skapa ännu större kaos just nu. Förmodligen är det just därför man blir så påverkad av vänners graviditeter, eftersom man vet att man inte kommer bära ett barn till.

Äh, när jag är 35 är Seth 12 o Emma 11, kanske ska ta en sladdis hahaha

2009-03-21 @ 16:40:30
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Jessica

Oj jag råkade skicka innan jag var klar. Som Annika säger kommer du säkert tycka ett kejsarsnitt är häftigt men du vet ju inte säkert ännu. Kanske det kan gå lättare eftersom du inte är förstföderska? Om inte annat så är du stenkoll på förlossningar sen, du har ju testat bådeoch!

2009-03-21 @ 16:41:59
URL: http://jesicas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0