Ligamentvärk

Den värsta obehagskänslan som jag kände i veckan har lagt sig, men jag har väldigt ont i ligamenten. Nästan varje gång jag reser mig eller gör en hastig rörelse så hugger det till. Det är obehagligt men jag är inte särskilt orolig.

Igår var jag på BabyBarn-mässan. Jag hade tänkt att köpa mig en ny bärsjal och fingrade både några olika sorter, men det bidde ingenting. Däremot blev det en förberedelseolja från Weleda och en bok om att skaffa syskon, det känns som bra läsning. Jag förekom mig själv igår och rotade fram mina stödstrumpor och hade dem på medan jag traskade runt på mässan. Gud så skönt det var! Jag skulle nog börjat med dem för längesedan. Jag har känt mig svullen och varm om benen, men inte kopplat. Nu kommer jag köpa på mig fler par och använda dem mycket oftare!

På tisdag skall jag göra den här bloggen offentlig, men först vill jag fixa till bloggdesignen lite. Men hur vet jag inte och jag är inte särskilt bra på det. Men något ska det väl bli! Nu är det läggdags!


Urinprov

Har de senaste dagarna haft en obehagskänsla i magen, ungefär som om jag är gasig i nedre delen av magen, men jag har inga problem med den biten egentligen. Foglossningsbältet gör ont över buken så jag kan inte ha det när jag sitter ned så jag ringde mvc. Bm visste inte inte vad det kunde bero på, men ville att jag skulle komma med ett tvättat urinprov före klockan ett så den skulle hinna till laboratoriet. Så det gjorde jag, men det är väl fåfängt att hoppas på resultat redan imorgon.

Berättade för chefen igår, det kändes skönt. Sedan satte jag upp en lapp på anslagstavlan i fikarummet att det var dags för babybetting (man gissar vilket datum bebisen kommer, 10 kr vadet) och väntade på att de skulle upptäcka det. Grabbarna har varit jättegulliga idag, så jag hoppas att de inte tycker att jag smiter från jobbet nu när de vet vad det beror på.

Glömde förresten skriva att bm bokade in vårt ultraljud när jag var där sist, 16 april är det dags. Det är min systers födelsedag så det låter som en bra dag tycker jag.

Godnatt!


Nu börjar det bli lite löjligt...

I fredags storgrät jag till "Sisterhood of the traveling pants" och igår började jag till och med snyfta till Bridget Jones-filmen som gick på trean. Jag tittade inte ens på den, jag bara zappade förbi den. Patetiskt.

Imorgon är det elva fulla veckor, längtar tills tolv fulla är förbi! Och efter att kunna berätta på jobbet! Idag har jag mått fruktansvärt illa, men ryggen är bättre. Jag har ringt min bm för att höra om de kunde skriva ut en TENS-apparat, men de gör inte sånt. Inte min sjukgymnast heller, men hon säljer dem. 950 kronor, är det värt det? Men det är det nog, den är ju användbar till så mycket och om jag har foglossning nu, hur blir det då inte om ett par månader? Jag kanske sparkar mig själv där bak om jag inte köper en nu, den hjälper ju faktiskt. I vilket fall som helst får det vänta tills lönen kommer på fredag, sen får jag se. Nu är det läggdags!

Hormoner

Alltså, jag vet att det är så smörigt så man bara vill gå och gömma sig, men det här sätter verkligen igång mina graviditetshormoner och tårarna sprutar....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...
Och här kommer videon till denna historia:~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tio fulla veckor igår, eller en fjärdedel avklarat! Känns härligt!

Foglossning...

Foglossningen börjar bli riktigt jobbig nu. Kan inte jobba utan mitt bälte på mig och folk ser på mig att jag har ont i ryggen. Chefen frågade idag om jag hade gjort något särskilt, jag svamlade om att jag måste ha sträckt mig på dansen. Inte alls kul med såhär mycket foglossning redan, hur ska detta sluta?
Har sen en dryg halvtimma tillbaka en spänningskänsla i magen också. Känns inte riktigt som mensvärk, mer som en sammandragning. Kanske hör ihop med att jag sa till maken att jag vill gå på spelkväll på lördag med jobbarkompisarna, något han nog inte är så värst pigg på. Eller så behöver jag kanske bara slappna av lite, men det är inte så lätt alla gånger. Ska nog gå upp och sätta på någon bra film att somna till. Godnatt!

Besök på mvc

Idag har jag varit på mvc. Jag har fortfarande inte berättat på jobbet så därför sade jag att jag skulle till tandläkaren.
Lite siffror:
Vikt: +3 kg (tror jag, jag ville inte titta så noga)
Blodtryck: 110/70, alltså bättre än förra veckan
Järn: 117. Lite lågt, så jag ska börja med järntabletter nu
Socker: 5,4, vilket tydligen var jättebra.
De tog även standardproverna som t.ex hiv och även ett extra rör för tester om sköldkörteln eftersom jag fryser så.
De tyckte inte det var bra att jag redan har fått foglossning, så jag fick stränga order om att ta det lugnt på jobbet, och undvika lyft och att köra maskinerna. Skurmaskinen vi har skakar rätt mycket, så de skulle prata med läkaren om mig på onsdag, det kunde bli aktuellt med delvis sjukskrivning för att hålla fogarna i schack. Jag kunde fortsätta med linedance, men inte tre timmar på en gång, så jag lägger ner steg 4 och jag skulle försöka få in tio minuters promenad mitt på dagen. Motion och mycket vatten var receptet för att få upp blodtrycket. Vad gällde möglet i källaren fick jag även där stränga order: jag får inte vara där nere överhuvudtaget. Så tyvärr innebär det att maken får kämpa på själv med att riva duschen.

Annars mår jag rätt bra, sover helt okej bortsett från att jag vaknar en eller två gånger per natt och behöver kissa. Det är lite jobbigt med fogarna, men jag klarar mig bra med stödbältet.

I söndags var jag på första mammafikan med septembermammorna från Familjeliv, det var supertrevligt. Men det kändes lite konstigt att vara enda omföderskan. Men det finns fler i gruppen som har fler barn, de kunde bara inte följa med i söndags. Men jag tror att jag skrämde de stackarna lite...

Har barnvakt tills på lördag, så imorgon ska maken bjuda ut mig på middag - A Hereford Beefstouw! Mums för magen!

Åtta veckor och fyra dagar

Så långt gången är jag nu, känns som längre. Mår ändå rätt bra förutom att jag måste dölja tröttheten och att fogarna bråkar mer och mer med mig. I torsdags på dansen fick jag kliva av och vila flera gånger, och idag har jag fått ha bältet på mig hela dagen för jag går som en anka. Jag sa på jobbet att jag sträckt mig på dansen, de fattar ändå inget ännu. Illamåendet kommer och går, men inga returmåltider som tur är. Känner en del växtvärk, särskilt när jag har jobbat hela dagen, och vissa ligamentsträckningar om jag rör mig hastigt.
Har också känt mig ganska yr ibland, så när jag var hos sjukgymnasten i tisdags så tog hon blodtrycket på mig: 105/59, rätt lågt med andra ord. Hade lågt blodtryck förra gången också, men inte såhär tidigt. Som tur är ska jag till mvc på torsdag, då ska jag fråga om foglossningen och blodtrycket. Känns alldeles för tidigt med så här mycket symptom, jag tycker de hade varit lagom till sommaren då jag ska försöka bli omplacerad. Inte en chans att jag orkar storstäda med tunga maskiner, kemikalier och rensa rabatter då om jag får behålla bebisen.

Tänker en del på det där med missfall, det har varit flera stycken i de ankomstgrupper jag är med i de senaste dagarna. Och vi är ju inne i den känsligaste tiden just nu, det är jobbigt att tänka på. Men jag försöker tänka positivt, äta bra, röra på mig och inte måla fan på väggen. Så länge jag inte ser något blod så ska jag inte oroa mig! Nu ska den här tråkiga tröttisen krypa i säng!


Lite utmattande med kalas

Idag har jag varit ett ras, helt förbi efter stumpans kalas igår. Fogarna skrek åt mig redan när jag gick upp, så jag har vaggat som en anka idag. Dessutom har jag känt mig trött och yr och haft en obehaglig molvärk över blygdbenet på vänster sida. Det var riktigt illa när jag lagade mat. Dessutom har fröken treåring velat klättra på mig hela dagen och mamma har inte riktigt varit på humör. Försökte bära henne en gång i eftermiddags, kändes som hela vänstersidan av ryggen vek sig, så det bidde inget med det.
Vi var en sväng på jobbet och levererade vattendammsugare, bord och stolar som vi lånat och sen åkte vi förbi mina föräldrar en stund så stumpan kunde bli kelad och bortskämd en stund, det var mysigt.
Gick egentligen och lade mig för två timmar sen, men halsbränna har jagat upp mig. Nu har Samarinen gjort sitt och det är dags för sängen. Godnatt!

RSS 2.0