Stenkonst

I torsdags var jag och Sanna och hälsade på gamla farmor på höga berget. Vi parkerade längst ner i backen och knatade uppåt, förbi ett antal identiska tegelhus med lite rabatter och träd emellan. På ett sånt ställe finns det rester av en bergsknalle. Först trodde jag att jag blivit lurad av solljuset och lite gammalt klotter, men så tittade jag närmare och såg att någon gjort riktiga konstverk av stenen. Se själva:
   Jag vet inte hur eller när de är gjorda, de kan ju vara gamla, men de såg ut att vara gjorda med krita så då kan de ju inte vara jättegamla. Vi har iallafall aldrig lagt märke till dem förut. Se hur perfekt de följer stenens kontur! Jag har mailat GP's "Världens Gång" för att höra om de möjligtvis känner till teckningarna och vem som kan ha gjort dem. Häftiga är de iallafall!

I fredags var maken med svärfar och svågern ute på ännu en fruktlös fisketur. Sanna sov hos mormor och morfar från torsdag till fredag, så vid lunchtid åkte jag ut för att hämta henne och sedan körde vi ut till Torslanda. Där mötte vi upp maken och svågern och körde sedan ut till färjan mot Öckerö. Vi åkte över och tog sedan personfärjan vidare till Källö Knippla. Det är jättevackert därute, en riktig gammal fiskeö. Känner mig hemma där på något konstigt sätt.
Först traskade vi mot en badplats. Det finns bara klippor därute, så jag avstod bad, men de andra tre i mitt sällskap passade givetvis på att ta ett dopp i värmen.    
Sedan njöt vi en stund på klipporna i eftermiddagssolen  och busade lite innan vi gick för att ta en minigolf och sedan ta färjan hem igen . Det var en härlig eftermiddag!

På tisdag ska jag börja skola in Sanna på hennes nya avdelning Skrållan. Vi börjar med en mjukstart, kvart i nio till lunch, och jag ska vara med hela tiden. Sen får vi se hur hon utvecklas, men vi hoppas att det ska gå snabbt och smidigt. Hon har ju ändå varit där ganska mycket och är väldigt förtjust i "sin" fröken, Dan. Men det känns ändå skönt att jag är hemma och att det får ta den tid det behöver.
Förutom inskolning är det kalasförberedelser som gäller i veckan. Jag lämnar definitivt tonåren bakom mig den 18 augusti och fyller aktningsvärda 30 år. På söndag är det familjekalas och på tisdagen, dagen D om man så vill, håller jag öppet hus med smörgåstårta och kladdkaka. Det är alltså kladdkakorna som skall förberedas, mycket annat orkar jag nog inte med. Gulliga Paula och hennes mamma skall göra smörgåstårtorna. Jag tror inte det kommer särskilt mycket folk, några från mammagruppen kanske och eventuellt några arbetskamrater, men sen blir det nog inte så många fler förutom goda vänner förstås. I vilket fall som helst blir det enkelt, jag är ju rätt så höggravid så eventuella gäster får ha överseende med det!

Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh, öppet hus när du fyller år. Då ska jag försöka titta förbi en sväng, det var så länge sedan jag såg dig! Kram

2009-08-09 @ 21:44:53
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Nettan

aha, du fyller år snart? Coolt. :)

Dagisinskolning kan vara tufft men brukar ge sig när de väl kommit in i gemenskapen lite mer.

2009-08-12 @ 12:35:22
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/
Postat av: Lisa

När är det öppet hus? Får man komma? Kram!

2009-08-16 @ 19:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0