Lisebergspremiär!

Efter en väldigt slö morgon hemma, åkte vi på eftermiddagen in till Liseberg. Maken var trött och har ont i örat, men han tog två tabletter och gaskade upp sig, så vi åkte iväg. Solen strålade från klarblå himmel och det känns verkligen som om våren är här för att stanna. Vi hittade parkering utan problem och det var inga direkta köer att komma in. Liseberg hade ju redan varit öppet i tre-fyra timmar när vi kom in så den värsta folkmassan hade hunnit sprida ut sig. Sanna önskade småbåtarna det första hon gjorde, så hon och maken tog sig en tur. Jag känner mig så klumpig just nu att jag är rädd att båten skulle kapsejsa om jag satte mig i den... Hon var fullkomligt lycklig!  Maken gillar att fukta Sannas hår och kamma det bakåt, så han passade på när de ändå var omgivna av vatten. Men mot slutet av åkturen ville Sanna byta plats med honom, vilket han givetvis lät henne göra. Hennes syfte med detta var att fukta pappas hår, jag trodde att jag skulle ramla ihop av skratt när jag såg henne göra det.  Maken försökte också få Sanna att åka Flumeride med honom som vi gjorde förra året, men hon totalvägrar. Det var kanske lite för läskigt för henne iallafall, även om hon just då tyckte att det var jätteroligt.
Sen ville Sanna åka karusellen, och eftersom hon bestämmer så blev det givetvis så.  Det skulle också åkas Farfars bilar:  och Kaninresan förstås:  Ingen Lisebergstripp är heller komplett utan en ny uppsjö gosedjur och alldeles för mycket godis... . Fast ibland är det rätt så gott att bara ta det lugnt en stund och kramas...
Jag måste bara berätta. Vi tog en glasspaus efter karusellen. Maken och jag tog varsin mjukglass med karamellströssel och Sanna ville ha en bägare med två kulor chokladglass i. Men när hon ser mitt strössel säger hon: "Mamma, jag vill också ha glitter på min glass!" Så det var bara att tippa över mjukglassen, be en bön att inte allt skulle bli milkshake, och skaka över strösslet så gott det gick. Glitter. Sötunge!
Vi hade med andra ord en fin dag på Liseberg. Jag kan gå och bara titta och njuta av alla planteringar och känna doften av alla hav av hyacinter och tazetter. Enda smolken i bägaren var väl att fogarna protesterade högljutt, men jag hade tagit ett par värktabletter innan så de första timmarna gick rätt bra ändå. Men mot slutet blev det segare och segare och nu ikväll har det varit tufft att bara gå upp för trappan, men det är förhoppningsvis bättre imorgon. Och då ska jag också på mammafika med septembergruppen, det ska bli mysigt!
Godnatt!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh, underbara Liseberg!

Kul att ni ska ses i septembergruppen, jag hamnade ju i en urtrist grupp med Emma som aldrig ville ses.

2009-04-26 @ 08:42:30
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Malin

haha, det där känner jag igen... de smakar på sitt och sen vill de ha nån annans!! Mysigt med premiären i alla fall...kramiz M

2009-04-26 @ 20:44:08
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0