Pepparkaksbak och mockasiner

Jag tog lite bilder i söndag när vi var hemma hos syrran och hennes barn och bakade pepparkakor och pepparkakshus. Anna och Sanna var väl inte överdrivet förtjusta i bakandet men en liten stund var de med iallafall:
  Anna var väldigt glad att Sanna skulle komma och berättade hela förmiddagen för sin mamma att hennes mockasin skulle komma. När mamman frågade vad hon menade sa Anna: "Min mockasin Sanna. Jag älskar min mockasin." Som min syster sa: "Man har ju inte hjärta att rätta henne".
Vi började med delarna till pepparkakshuset. Varteviga år rasar det samman, och vi har utvecklat teorin att delarna kanske inte har varit tillräckligt avsvalnade innan vi satt ihop dem. Så vi började med dem. När alla bitarna var bakade såg vi att vi glömt att skära ut dörr och fönster. Och att vi inte delat bitarna till skorstenen. Så det bidde ingen skorsten och fönster och dörr satte vi dit med kristyr. Det innebär ju också att det inte var någon större poäng att sätta in ett ljus heller, och se det tror jag också är en bidragande orsak till att huset fortfarande står stadigt. För sockret som  huset är ihoplimmat med borde ju smälta i ljusvärmen. Vi får väl se om det står till julafton. Så här blev det iallafall:   

Dagen efter pepparkaksbaket var jag och Sanna och handlade efter dagis. Jag hade lovat henne en liten kundvagn i affären, men det var samma som förra gången, det finns små vagnar, men de går inte att få loss från kedjan. Jag högg till och med tag i en kille som jobbar i butiken och bad om hjälp, men inte ens han fick loss den. Det var en mycket besviken liten tjej som fick nöja sig med att köra korg på hjul istället. Det är inte lika roligt, men hon är väldigt duktig på det:

Klockan är åtta på fredag kväll och lilla familjen behöver handla, men vi är trötta och snuviga alla tre så vi går upp till sängen nu istället. Somnar vi så somnar vi. Handla kan vi göra imorgon.

God natt.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Snyggt hus! Jag bakade också pepparkakor härom dagen. Men efter att delarna till huset legat framme två dagar utan att bli ihopsatta och nonstopen förflyttat sig till mig mage så slängde jag allt. Bättre lycka nästa år. Men min tanke var god iaf! :)

2007-12-03 @ 12:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0