Lite av varje

Bloggandet är minst sagt sporadiskt just nu. Dels inspirerar min nacke inte till några muntra inlägg och dels så går dagarna i 190 med två barn och ett hus att sköta. Men det betyder inte att dagarna går i svart, jag har, förutom värken, aldrig känt mig lyckligare eller mer tillfreds med livet. Det är klart att man alltid önskar sig något mer, som bättre ekonomi, hälsa eller smalare figur, men sett till vad jag fått är det saknade minimalt.
Det här kommer bli ett bildinlägg, jag har lite foton jag vill dela med mig av. Som vanligt är allt på ungarna, men de är ju de finaste ungarna i världen, så varför skulle jag inte vilja visa upp dem?
Vi börjar med en morgon nu i veckan när Jesper vaknat ovanligt tidigt och vi fick gå in och väcka Sanna i hennes rum. Hon var väldigt trött och inte alls intresserad av att gå upp och tyckte istället att hon och lillebror skulle gosa en stund. Sagt och gjort, jag lade honom bredvid henne i sängen och fick sedan bevittna det ömmaste stycke syskonkärlek jag någonsin sett. De bara låg där, ansikte mot ansikte och log mot varandra. Jesper lindade in fingrarna i Sannas hår, något han älskar att göra, och Sanna låg med armen om Jespers rygg. De rörde sig inte ur fläcken på flera minuter, jag hann till och med springa ner och hämta kamera. Tyvärr vände Jesper ner huvudet i kudden så fort det blixtrade, så bilderna förmedlar inte ögonkontakten de hade, men jag kommer aldrig glömma hur ljuvligt det var.  

I fredags var lilla familjen på Vattenpalatset i Lerum. Det var pool-premiär för Jesper och han verkade tycka att det var ganska mysigt. Far och dotter åker dit med jämna mellanrum, men jag brukar inte följa med. Men jag måste ändå säga att det var kul att åka dit och jag fick lite extra kvalitetstid med Sanna, något jag kan sakna ibland.    Medan vi fikade passade Sanna också på att leka tittut med Jesper, hon tycker det är jätteroligt. Jesper, ja han är väl mest förvirrad, men så länge storasyster är i närheten så är han nöjd.  
Tyvärr slutade baddagen med att jag ådrog mig ett ryggskott. Inte precis vad jag behövde, men det går över så småningom.

Det går bra med ätandet för Jesper, oerhört mycket bättre än med Sanna i samma ålder. Då var varje dag en kamp. Men den här gången är jag betydligt mer avslappnad, och det kan ju faktiskt vara hela skillnaden. Favoritmaten är spaghetti och köttfärssås, mosad banan och banangröt. Och så majskrokar förstås. Men han är otroligt intresserad av det vi äter också, och sitter han i knäet medan man äter så följer han allt som rör sig från tallrik till mun och försöker ta det. Och för det mesta får han faktiskt smaka också om det är något som är bebisvänligt. Hittills har han smakat på citronfromage, päron, litchiefrukt, glass, köttbulle och korvbröd bland annat, och idag delade vi en bit honungspomelo:   Det gick ner!

Sanna har, som alla fyraåringar, en hel del bestämda idéer. Den senaste är att Snövit, prinsen och alla de sju dvärgarna ska sova med henne i sängen. Det blir trångt! Men hon får somna så och så föser jag undan dem när hon har somnat, annars skulle hon inte kunna vända sig i sängen...

Nu är det läggdags. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Annica

Lovely kidz, de är så goa dina troll :)

Hoppas att det blir en bättre vecka nu.



Kramiz

2010-03-01 @ 08:36:14
URL: http://anki72.blogg.se/
Postat av: Eva

Underbara bilder :) Hoppas att ryggen blir bättre för dig nu. Kram!

2010-03-01 @ 10:53:23
Postat av: cecilia

Åh vad fina dom är!!

Hel sött med alla dockorna i sängen :)

Krya på dig!

2010-03-01 @ 17:51:33
URL: http://bebbenbaby.blogg.se/
Postat av: Juliasanna

2010-03-01 @ 17:53:14
URL: http://chocolatefrog.blogg.se/
Postat av: Karin J

Fina bilder!

Underbart när Sanna skall sova med hela gänget från Snövit.

Hoppas att du mår bättre snart!

2010-03-03 @ 10:11:37
URL: http://karinj.blogg.se/
Postat av: Jenny med V

Vilka fina barn du har, Julia! Bilden med Sanna och Snövit med följe var jättesöt!

2010-03-04 @ 10:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0