Impetigo?

Lilla familjen har ju dragits med förkylning länge nu, och när det dessutom är kallt så är det ju lätt att man får nare. Sanna har haft våldsam nare, hela underläppen och mungiporna framför allt. Så förra helgen köpe jag hem Locobase Repair till henne och naren försvann direkt. Utom den i mungipan. De senaste dagarna tycker jag att den har blivit större och så idag på dagen blossade det upp ett nytt sår nedanför munnen. Mormor var här och lekte med barnen och hade också märkt det, så ikväll tittade vi närmare på såren och började fundera på impetigo. Jag har kollat på femtioelva bilder på nätet, och bestämde mig under kvällen för att boka en läkartid åt henne så vi får kollat läget. Om det nu är impetigo så får hon inte vara på dagis förrän de har torkat, men man gör inget åt dem. Men då vet jag åtminstone.
Backa Läkarhus var iallfall som alltid att lita på. Vid midnatt släpptes tiderna för morgondagen och jag kunde bekvämt välja och vraka bland tiderna via datorn här hemma. Halv nio ska vi vara där imorgon. Då ska jag be dem kolla hennes öron också, för hon har varit täppt i näsan i två veckor nu och det vore ju attans osis om hon ska få öroninflammation också.
Så här ser hon ut:  

Nu hade jag uppe Jesper, han känns varm och låter hes. Hoppas inte han blir sjuk igen, han avskyr nässugen. Det hade jag också gjort när jag tänker efter. Stackars barn, en sån mor han har. Men det kunde vara värre, jag kunde ju göra såhär ... (från Anna Wahlgrens forum). Allvarligt talat, hur tänker folk? Har de inte sunt förnuft för fem öre? Okej, gudarna ska veta att jag gör missar med mina barn varje dag, för att inte tala om när Sanna var bebis och jag kände pressen att hon skulle sova hela natten själv och äta mat och så vidare, men så vilsen som den här mamman verkar vara har jag aldrig varit. Usch. Det är för mig en gåta att den här kvinnan har så stor pondus i bebisvärlden som hon har.
Nej, nu ska jag sova så vi inte missar läkartiden imorgon! Hej så länge!


Kommentarer
Postat av: -ME-

Jag är ledsen, men det är inga tvivel härifrån, det där är svinkoppor. :( Tvätta dem försiktigt, det är under skorpan smittan och varet samlas. Och var så inåtahelvetes noga med hygienen, för det smittar värre än värst. Tvål och vatten på dig själv och hennes händer HELA TIDEN och ingen Sanna som ens petar på Jesper. När J hade det i tvåårsåldern lyckades jag bli smittad i halsen av alla ställen och det var något av det jävligaste jag varit med om, inkluderat barnafödande. Och böna och be om Fucidin - det hjälper. På många ställen skriver de inte längre ut det eftersom kopporna blir resistenta, men det FUNKAR.

2010-02-09 @ 04:18:08
Postat av: Anonym

Ja -det ser verkligen ut som svinkoppor... hoppas att ni får salva.

Det du länkade till fick jag ont i magen av - stackars barn! Jag förstår inte hur folk tänker.

2010-02-09 @ 08:13:03
Postat av: Karin J

Det ovan är postat av mig :-)

2010-02-09 @ 08:13:44
URL: http://karinj.blogg.se/
Postat av: cecilia

Men jösses vad HEMSKT, länken till anna wahlgren alltså. Men vad fan tänker folk med egentligen :0 STACKARS BARN!!

2010-02-09 @ 09:42:14
Postat av: Lisa

Läste lite på forumet du länkade till. Gud vad hemskt! Aldrig i livet att jag skulle behandla Björn så, även om det fick honom att sova hela natten.

2010-02-11 @ 08:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0