Julpyssel

För ett tag sedan gjorde jag, och hängde ut, den här kransen: - Ett par dagar senare såg jag att svamparna började flagna lite, men jag antog att det var maken som lyft upp Sanna så hon fick titta närmare på den och hon hade pillat lite på den. Men eftersom dagarna har gått så har svamparna blivit mer och mer avskavda och jag har insett att det är spår efter små näbbar som gjort min krans lite nedbantad. Idag när jag tog ner kransen såg den ut såhär:  . Fråga mig inte vad pippifåglarna gör med mina svampar, klart är att de inte är ätbara iallafall. Antingen så har de bara smakat lite eller så är de utmärkt stoppning i ett vinterbo. I vilket fall som helst är hösten över och julen är på ingång, och höstkransen har ersatts av en julkrans: . Det är två sorters grön mossa, renlav, grankvistar och ormbunkar. Sen är den dekorerad med torkad apelsin, stjärnanis, fejkade äpplen och frostade röda hjärtan. Rosetten är ett riktigt obscent frosseri i röd satäng med ett medaljongmönster i sammet. Jag var inte särskilt nöjd med kransen innan jag dekorerat den, men sen blev den bra tycker jag. Kransen gjorde jag i sällskap med Lisa som var här och julpysslade lite idag. Vi gjorde, förutom kransarna, varsin julgrupp och smällkarameller. Sedan gjorde Lisa flätade hjärtan och jag målade första lagret på en servetthållare i porslin. Det var en mysig eftermiddag!

Igår hade vi kalas för maken, fast hans födelsedag inte är förrän imorgon. Jag var lite lagom död efter en lyckad men lång fredagskväll så jag gjorde inte många knop. Kakorna var färdigköpta, det var bara fråga om att lägga ihop och dekorera en tårta, duka bordet och lägga upp bröd och pålägg. Det gick bra, men jag var väldigt trött hela kalaset.

Det finns väl inte så värst mycket att säga om fredagen. Jag jobbade hårt hela dagen och kvällen med att duka, organisera cateringfirman, dekorera hallarna, ställa upp stolar och sedan fälla ihop dem igen. Scenen skulle rivas, skräpet bäras ut, golven skuras och massor av annat jobb. Dessemellan passade jag också på att njuta av en lyckad fest, uppklädd och glad och minglandes med cirka 550 gäster, prata med nya och gamla bekanta och provsmaka maten. Jag hoppas innerligt att alla inbjudna var lika nöjda med kvällen som vi var!

Ikväll efter maten försökte jag få till årets julkort med en mycket busig modell. Maken och jag har hittat två bilder som vi gillar, nu vill jag att du säger vilken du tycker är finast!
Alternativ 1:


Alternativ 2:


Ettan är mitt förslag, tvåan är makens. Vi behöver hjälp!
Nu ska jag se färdigt på filmen på trean, Into the blue. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Nettan

söta bilder båda två men jag skulle nog lägga rösten på ettan.

2008-11-16 @ 23:16:44
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/
Postat av: -ME-

Jag röstar på ettan. Har du kollat din mejl? Jag har inte kollat min på ett par timmar, så jag har inte sett om du sett att du glömde/missuppfattade nåt? :)

2008-11-16 @ 23:22:40
URL: http://vinterliv.blogg.se/
Postat av: Jenny & Benjamin

I agree with you (what else is new?) ;)

ettan it is.

Kramar från oss.

2008-11-16 @ 23:34:52
URL: http://jennyonline.blogg.se/
Postat av: Karin

Fina kransar du gjort Julia!

Jag lägger min röst på bild #1

Kram

2008-11-17 @ 09:32:48
URL: http://karinj.blogg.se/
Postat av: Malin

Svårt att välja mellan 2 så bra kort, hon är minsann en riktig linslus, hihi... Men jag håller med dig, nummer 1, för att hon ser så glad OCH busig ut på det. Sen är det så sött med barfotabarn.... Kramiz

2008-11-17 @ 09:54:10
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Malin

Kransarna är superfina också, skulle jag ju säga, hihi... Ha en bra dag!

2008-11-17 @ 09:55:00
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ettan!

2008-11-17 @ 10:24:57
Postat av: Jessica

Jag röstar på ettan! Vad avis jag blir, jätte fina kransar, julpynt drömmer och bra foto på Sanna. Jag försökte ta kort på två pepparkaksgubbar här hemma men får nog ta hjälpa av photoshop, att få två glada barn på samma bild visade sig vara en omöjlighet. Hur gör dagisfotografer?

2008-11-17 @ 10:42:07
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ps. Det är inte jag som röstat två gånger, det är någon annan Jessica som också gillar ettan ;-)

2008-11-17 @ 10:42:49
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Annica

ETTAN!!!

2008-11-17 @ 12:54:39
URL: http://[email protected]
Postat av: Ulrika

Hej!

Tack min förkylning är bättre. Men nu är både Danne och Jens jätteförkylda så jag har fullt upp med att springa ifrån basiluskerna. :)

Hoppas du mår bra också.

Ha en skön kväll.

Stor kram!

2008-11-17 @ 15:46:12
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: KarinK

#1

2008-11-17 @ 21:39:03
Postat av: //K :-)

Båda är väldigt härliga och fina, men skulle jag tvingas välja skulle jag ta första alternativet, mend du har förmodligen redan valt, det är ju ett tag sedan du gjorde inlägget...



Men men, hittade hit först idag! Hoppas du får en goer dag! //K

2008-11-27 @ 10:47:30
URL: http://kschokladask.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0