Titta mamma! Sanna har tippit!

En mycket lycklig unge kom springandes ut i vardagsrummet i förmiddags där hennes intet ont anandes föräldrar satt och läste morgontidningen. Fem minuter tidigare hade jag klippt upp en ny påse kattmat och matat katterna. Och inte lagt tillbaka saxen längst in på bänken... Först hörde jag inte riktigt vad hon sa, men när hon i full galopp satte av in i köket igen tänkte jag att det nog var bäst att följa efter. Ser hur min dotter håller saxen i handen och ser ljusa hårtestar på köksgolvet. Morgonsynapserna satte därefter in som efter en dubbel espresso. Sanna hade klippt luggen på sig själv... Som tur bara ett klipp, ett väldigt snett sådant, och det går ju att kamma till. Men så stolt hon var! Fast hon var inte lika glad sedan när jag tog saxen ifrån henne när hon skulle klippa mera.
 Kollar man noga ser man att det är en liten "glugg" i luggen...

Igår morse var vi på väg till vårt vanliga frukostställe, Köttbullekällaren och Sanna red på pappas axlar. Redan på parkeringen frågade maken vart bullen bodde. Caféet ligger i slutet på en huslänga med flera butiker och andra caféer och på vägen stannade de och frågade: Var är bullen nånstans? Sanna fattade direkt och började själv fråga varje gång maken stannade: Va e bullen stans? När de väl kom fram till rätt dörr ropade hon: Däää e bullen hemma! Maken var väldigt stolt.
Efter frukosten köpte jag trollhassel och forsythia på torget. Forsythian var till mamma men väl hemma dekorerade jag och Sanna trollhasseln med små blårandiga påskägg som vi köpt när vi var på Blomsterlandet tidigare i veckan. Vi kan inte ha björkris som påskris för maken är allergisk. Men det blev jättesnyggt med trollhassel!

Maken och svågern var på hockey igår kväll, härlig seger mot Färjestad med 4-0. Nu blir det två tuffa bortamatcher i rad, men förhoppningsvis har de fått nytt självförtroende efter nollan. Jag och Sanna var hemma hos mormor och morfar och såg på både hockeyn och Melodifestitjatet. Jag och mormor röstade tre gånger på Frida och två gånger på Nordman (bara för att jag (maken) satsat på att Nordman skulle komma före Rongedal, gick sådär) men våra röstningar gick ju inte in direkt. Huvudsaken var ändå att Christer Sjögren inte vann, Perelli blir säkert jättebra. Jag ska ju faktiskt inte bry mig var det ju sagt.

Maken har smittat mig med snuva, så någon träning blev det inte idag. Men jag har ätit nyttigt! Till frukost en smoothie på hallon, blåbär och banan med physilliumfrön i, till lunch pannkakor (ok, inte världsnyttigast) med hallon och till middag stekte jag strimlad kycklingfilé med sataymarinad och åt tillsammans med bulgur blandat med fetaost, gula cocktailtomater, paprika och lite citronsaft. Till det färsk spenat, röd mangold och skivad gurka. Det var jättegott! Resterna rörde jag ihop till lunch imorgon, det funkar nog som sallad med. Jag köpte en GI-kokbok på rean också, jag började titta lite i den idag och det var väldigt inspirerande recept i den, så jag ska börja laga lite ur den nu. Maken ska börja med en ny pulverkur efter påsk, han gör på sitt sätt och jag på mitt!

I förmiddags sken solen och det var riktigt härligt ute. Lilla familjen röjde på uteplatsen, tog presenningarna av utemöblerna, klippte ner gamla blomkvistar och tömde utekrukorna på vatten. Maken försådde luktärtor och jag konstaterade att min örtlåda har överlevt vintern och jag har nu rikligt med färsk apelsintimjan, citronmeliss och persilja... Och den lådan har suttit ute sen förra våren! Nu på eftermiddagen har jag och Sanna varit ute och testat trehjulingen och sölat med vatten. Nu slöar vi omkring här inne och jag ska ta och röja iordning inför veckan som kommer.
 Testar trehjulingen och ...   vattnar mammas...  vårblommor!

Och så två bonusbilder:  Fiska med pappa!  Provar en ny mössa!

Ha en fortsatt skön söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0