Huslig

Idag har jag varit snudd på onaturligt huslig (för att vara mig). Hemmapyssel och standarmatlagning är ju inget nytt, men idag har jag faktiskt till och med förvånat mig själv. Inför morgondagens midsommarfirande hos svärföräldrarna har jag gjort en Kosterpaj, dvs. en kall paj på kavringsbotten och fylld med en gräddfil/creme fraicheröra med hackade räkor, röd kaviar, dill, finhackad rödlök och gelatin. Jag gjorde en variant på den i påskas, men nu har jag lärt mig av misstagen jag gjorde då, så får vi se om den blev bättre den här gången.
Jag ska också göra en jordgubbspaj tills imorgon. Det är inget nytt, det har jag gjort ett par gånger. Den består av en gräddad botten med bland annat mandelmassa. Sedan när den har svalnat fyller man den med vaniljkräm, täcker med jordgubbar och, för att få lite snygg glans, penslar jordgubbarna med lite aprikosmarmelad. Det blir för löst med vaniljvisp i pajen, annars är det gott. Jag har använt marsankräm, både den kallrörda och den man kokar, men den har en otäck bismak och känns lite mjölig så jag blir inte nöjd med den. Så jag efterlyste en vaniljkräm på forumet och som vanligt kom -ME-, matgudinnan, till räddningen. Så nu ikväll har jag gjort vaniljkräm från grunden. Jag till och med vägde de torra ingredienserna istället för att mäta dem och lade dem i individuella skålar precis som på tv. Varenda ingrediens och redskap stod framme innan jag började, jag kände mig sjukt organiserad. Och den blev helt grym! Visst, den tog betydligt längre tid att göra än marsankräm, men ingen antydan till bismak och mjölighet. Hrm, det blev en del smakande, det blev det, men jag tror nog att det ska räcka till pajen. (ME, om du läser det här så är det ju något du viftar ihop med ena armbågen medan du bäddar gäststugan och rensar pallkragar, men för mig är det en stor grej. Men det hade ju inte gått utan dig!!!) Nu får krämen vara tills imorgon då jag ska lägga ihop hela härligheten. Är den lite stabbig skall jag på -ME-'s inrådan blanda den med lite vispad grädde. Risken finns väl dock att jag inte ens bryr mig om att ta med mig pajen till svärföräldrarna utan sjukanmäler mig och stannar hemma och äter upp hela klabbet själv...
Huvaligen, nu har jag hyllat mig själv rejält... Straffet blir väl att allt åker i backen innan jag ens hunnit ut till bilen med dem.

Medan jag skrivit det här har jag slötittat på slutet av 50 first dates med Drew Barrymore och Adam Sandler. Jag tycker det är en söt film. Love Actually är fortfarande den bästa kärleksfilmen, men den här går inte av för hackor. Och så är ju "Somewhere over the rainbow" med Israel Kamakawiwo'ole med på ett hörn. Och det är en otroligt vacker version på en vacker låt. Vi tar den som inledning på midsommarfirandet:

Glad midsommar! Hoppas ni får blommor, sol och massor av jordgubbar!

Kommentarer
Postat av: -ME-

fniss Jag måste nog läsa här inne lite oftare, det är sjukt gött att bli egoboostad efter en sån dag som jag hade igår. ;p



När man gjort den ett par gånger gör man den lite mer med armbågen men då blir den faktiskt inte lika bra, just vaniljkräm är en känslig liten sak. Och försök INTE femdubbla den på ett bräde, då blir det soppa av den. Varför det blir så rent kemiskt har jag ingen aning om, men jag kan lova dig att det är svettigt om man gör den på kvällen kursdag ett och ska ha den på morgonen kursdag två och inte kan handla däremellan eftersom affären är stängd... gör INTE om det misstaget igen



Maken har f ö bestämt sig för att inte åka mer nu. s Det var inte meningen att han skulle vara ute mer än tre veckor och de har vi klarat av nu, så nu är det sju minuter till jobbet istf 50 som gäller. Gissa om det kommer kännas som om han jobbar halvtid!



Ha en skön midsommar!

2008-06-20 @ 10:25:32
URL: http://vinterliv.blogg.se/
Postat av: Malin*

Kikar in och önskar ER en trevlig midsommar!

2008-06-20 @ 12:44:46
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej!

Kan du maila receptet på Kosterpajen? Låter gott!

Kram

2008-06-21 @ 10:25:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0