Lilla familjens minisemester

När nyårsyran lagt sig packade lilla familjen in sig i bilen och åkte den lååånga vägen till Stena Lines danmarksterminal. Det var vackert väder och bara en stilla bris och överfarten gick som en dans. Lilla familjen fikade, spelade banditer och handlade lite choklad och vips var vi i Danmark, eller Dankack som Sanna kallade det. Sedan körde vi bilen den lååånga vägen till hotellet, ställde bilen där och gick ut i stora staden Fredrikshavn. Men det blåste lite kyligt, så familjen hämtade bara ut lite kontanter i närmsta bankomat och gick sedan till en korvkiosk och åt lunch. Mamman åt två mumsiga Parisertoast och pappan och bebisen delade på korvar och pommes. Sedan checkade mamman in medan far och dotter kikade in genom fönstrena till badlandet. Nu började det gå upp för henne vad vi skulle göra. Fort upp på rummet där lillan raskt proklamerade: Bada! och föräldrarna lydde snällt. Det var ju faktiskt hela poängen med resan. Badkläder, badrock och hemska hemska crocs på, och sen var vi redo: . Badlandet var ett paradis för pappas och mammas lilla fisk. Här kommer en bildkavalkad:       Det fanns två stora bassänger med ljummet vatten där det fanns vattenrutschbanor, bubbel, vågor, grottor, piratskepp med mera. Sedan fanns det också två bubbelpooler och en liten grund barnpool. Sanna testade de två stora vattenrutschbanorna och sen ville hon inte mer. I barnbassängen fanns det dock en med lite mer lagom storlek, så där åkte hon mer än gärna:   .
På hotellrummet passade lilla familjen på att leka, se på filmer och bara mysa i största allmänhet. Mamma hade packat ner ett urval leksaker, bland annat dockan, kritor, en bamsemålarbok och några böcker. Hade man tur så kunde man kanske till och med få lite toblerone...    . Det fanns även ett rum på hotellet för lite större barn, med biljard och airhockey. Sanna följde tålmodigt med sina barnsliga föräldrar dit och när endera föräldern förlorat biljarden fick hon hjälpa till att skjuta ned bollarna i hålet:  
På restaurangerna uppförde Sanna sig så gott som exemplariskt. Hon åt väldigt duktigt, bland annat spaghetti med köttfärssås: . På den första restaurangen vi var på beställde vi in ett glas vatten till Sanna. Det kom in i ett litet ölglas på fot och Sanna kände sig mycket stor och duktig när hon drack ur det. Sen upptäckte hon att det var is i vattnet! Och det var nästan den roligaste leken på hela resan!    .
Men efter två nätter på hotellet var det dags för lilla familjen att packa väskorna igen och åka hem. Det var ruskigt väder ute, kallt och blåsigt. I väntan på att få köra på båten övningskörde Sanna lite:  Hon var så duktig på att vrida på tändningen att vi, när det var dags att köra på båten, inte hade något batteri längre... Sum tur är fanns det trevliga bilar med tillhörande förare bakom oss som gärna hjälpte till. Jag fick fram startkablarna ur det överfulla bagaget och bilen startade på första försöket. Vi rullade på som sista bil med minuter tillgodo. Lite vardagsedge sådär... Familjen styrde på bebisens order rakt på banditerna igen, där mamman lyckades vinna för en gångs skull:  Hon tog ut sin vinst och gick till shoppen för att köpa en parfym hon suktat efter länge, men den luktade inte så gott som hon mindes, så hon brände pengarna på smink och godis istället...  Det blåste bra ute på havet och mamman mådde inte alls bra när vi lämnat hamnen. Hon fick gå och lägga sig i en soffa en stund. Sen kom pappan och mådde också dåligt. Sanna däremot mådde kalas och ville gå och leka och spela på banditerna. Mamman och pappan var inte roade. Men eftersom mamman redan fått vila lite så var det inte mer än rätt att hon tog  halva föräldraskapet. Men något banditande blev det inte, det snurrar för mycket. Bebisen fick leka i den utomordentligt tråkiga lekhörnan på båten medan mamman satt på golvet och vindögt stirrade ut genom rutan på den gungande horisonten. Sen kom vi in i skärgården, tack och lov och familjen kunde börja röra sig som folk igen. Sista stunden spelade de bort sina sista pengar på de där förrädiska apparaterna och när mamman skulle tvätta av bebisens myntluktande händer lyckades hon söla ned hela tröjan. Därför fick bebisen svepas in i mammas kofta och det tyckte hon var så mysigt att hon inte ville ha jacka på sig i bilen. Hon somnade gott insvept i den medan vi väntade på att köra av båten. Och sen var familjen hemma och semestern var slut!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh vilken underbar semester. Jag blir så avundsjuk! Låter som ni haft det riktigt, riktigt bra.

2008-01-06 @ 19:31:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0