Tidningsanka

Idag har jag varit aktiv i tidningarnas värld. Igår kom det fram att det skall byggas en ny tunnel under älven här i Göteborg och att denna och den redan befintliga tunneln, Tingstadstunneln, kommer att avgiftsbeläggas. Det finns också två broar över älven, men det skall inte kosta något att åka över dem. Vi bor ett par hundra meter från Tingstadstunneln, E6:an från Oslo går rakt igenom den och fortsätter mot Malmö. Åker man E6 kan man välja flera avfarter mot Göteborg centrum, men man kan också fortsätta en bit och kommer till Mölndal där jag jobbar. Det har blivit en rejäl folkstorm mot förslaget att det ska kosta pengar att köra igenom tunnlarna men inte broarna. Visst, jag kan köra över en av broarna, men det skulle förlänga min restid med minst tjugo minuter varje dag, för att inte tala om de ökade utsläppen. Eftersom jag jobbar skift och slutar runt elva två kvällar i veckan är det inte aktuellt för mig att åka kollektivt. Men nu skall vi alltså straffas för att vi bor på "fel" sida älven. Jag skrev ett inlägg i debattforumet som öppnades i Göteborgs-Postens nätupplaga och det hamnade i en artikel. Gissa vem Helena är? Och kolla, jag får medhåll också!!! "Håller
med Helena i artikeln, varför skall man betala extra skatt för att man åker igenom en tunnel eller över en bro. Vi betalar ju hur mycket skatt som helst redan för att få köra på våra vägar.

Borde man i så fall inte beskatta dom som bor på öarna extra också när dom nyttjar bilfärjorna? inlägg av: Lennart      2008-08-27 13:39 "


Tidigare imorse skrev jag också en insändare till G-P's insändarsida i pappersupplagan om vår räkning från Glocalnet som vi fick i förra veckan. Efter bara någon timma fick jag ett svar från insändarredaktionen om att jag kommer publiceras och att de också skall kontakta Glocalnet för att få en kommentar! Nu har vi redan betalat räkningen, men det skulle vara väldigt intressant att höra vad de nötterna har att säga, för när vi bad om en förklaring så fick vi ju aldrig någon. Jag känner mig som en light-version av Lois Lane!
 


Idag har jag och lillan haft en riktig slappedag. Jag kom hem strax före halv tolv igår och somnade väl inte förrän närmare två. Sanna däremot vaknade pigg och söt klockan sex så det var bara att masa sig upp. Gick och drog hela morgonen och tog en lur med fröken vid halv tolv. Sedan åkte vi och hälsade på pappa på sjukhuset och det gick rätt så bra även om Sanna var lite blyg. Pappa var ändå glad att vi kom. Sen kom vi hem och åt middag, det var löjligt gott. En rask stavpromenad på nästan en timme efter det och nu ligger jag och slöar i sängen. Sanna har precis somnat och maken kommit hem från sin promenad, dock utan stavar för det tycker han ser fjolligt ut.

Och så slutligen har jag blivit utmanad av Ulrika från Mitt mirakel, och jag är ju inte sen att svara på en utmaning! So here goes:
1.Vilken mat äter du ofta?
Mycket grillat, vi gillar kött i den här familjen. Till det någon potatis och sås och grönsaker till mig. Annars lagar jag ofta köttbullar eller köttfärssås till man och barn, men då brukar jag äta något annat, oftast kyckling eller fisk.
2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller du hjälper till och dukar ut ?
Det beror på vart det är, men jag försöker hjälpa till så mycket som möjligt. Det är så jag är uppfostrad och det känns som ett rätt så bra sätt att tacka för maten.
3. Var sitter du helst när du bloggar ?
Antingen ligger jag i sängen med laptopen eller så sitter jag framför den stationära datorn i datorrummet. Men rätt ofta blir det några rader på jobbet också...
4. Köper du ofta Triss ?

Oj, inte ofta alls. Men jag får det alltid i födelsedagspresent från svågern. Jag har ändå ingen tur i spel.
5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester ?
Uj, jag kan inte välja. Okej, två favoriter får det bli: Första trippen till USA år 2000 och när jag och maken bilade i Italien 2004
6. Vilken tv kanal tittar du på mest ? 
Trean och femman, och Tv4+. Jag är tv-knarkare....

Och så ingår det i utmaningen att utmana fyra nya offer, så jag utmanar Helene, Jessica, Ida, Karin och Annica (ja, jag vet att det är fem, but the more the merrier!)

Nu får det vara bra för stunden! Hej så länge!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Vi hade med oss mat, ingen av oss äter mat på flyget så det var inte ens en tanke. Vi blev av med yoghurten (korkat av oss, jag vet) men mackorna och frukten fick vi ha kvar. Barnen i stolarna jämte hade med färdigdelad vattenmelon och våra barn kollade med stooora ögon på dem.



Så jag hade nog tagit med om jag varit er... men hoppa något med nötter ifall någon är extrem nötallergiker.



Avis på att ni har ert roliga kvar....

2008-08-29 @ 07:28:18
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack så himla mycket för nomineringen och den fina motiveringen! Det värmde ska du veta! Kram

2008-08-29 @ 08:46:37
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: ErickaVinson

Follow <a href="http://WRITINGSCENTRE.COM/">this site</a> and decide to order custom papers in order to get help with research paper or buy scientific research papers from the reliable organisation. I guarantee that you will gain perfect term paper writing services. when you have troubles with essay writing go to Writingscentre company to purchase college research paper

2012-08-05 @ 10:57:41
URL: http://www.writingscentre.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0