Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det De vänsterhäntas dag! Och eftersom jag är vänsterhänt så är det alltså min dag. Jag måste faktiskt hålla med om det som står i artikeln, ibland är det lite meckigt att vara vänsterhänt. Här kommer en lista på prylar som är gjorda för högerhänta:
1. Konservburksöppnare. Det är lögn i helsike att öppna en konservburk med en sådan där liten manuell sak. Det går med Röda Klara-öppnare, men det blir bakvänt.
2. Såsslevar med pipkant. Här gäller det att ha tungan rätt i mun, annars får du sås över hela magen.
3. Saxar. Standardsaxen i samhället är gjord för högerhänta. Det finns vänstersaxar, men de är sällsynta. I skolan fick jag alltid gå till fröken och be om att få låna vänstersaxen. Den hade rött hantag och fanns i en särskild hylla. Vanliga saxar däremot var det bara att gå och hämta. Det var likadant på jobbet. Jag fick specialbeställa universalsaxar, och sedan när vi räknade efter så visade det sig att vi är fler vänsterhänta än högerhänta på jobbet... Så frågan är vilka det är som ska få specialbeställa saxar egentligen!
4. Väggfasta pennor. Ibland på offentliga ställen så finns det pennor som sitter fast i ett långt snöre. Oftast sitter de fast till höger, så om man behöver skriva med vänster hand så blir snöret vääääldigt kort. Men just på den punkten har det blivit bättre och pennorna sitter oftast i mitten.
5. Kära mor. Hon är visserligen ingen pryl, men under min uppväxt tyckte hon att det såg så farligt ut när jag skar något med vänster hand att jag hellre lät bli att skära än att höra hur fel det såg ut. (Retas bara mamma, men liiite ojade du dig allt över det).
6. Engelska språket. På engelska heter höger right, dvs. rätt. Vänster heter förvisso left och inte fel, men det är ändå en smygande påminnelse att höger är mer rätt än vänster. (Okej, där sprutade ironin igång, men har ni tänkt på det någon gång?)
Det finns säkert fler saker och andra tillfällen då jag noterat skillnaden på höger-och vänsterhänta, men med tanke på att detta var ett spontaninlägg så tycker jag att jag ändå gjorde bra ifrån mig!
Så alla som läser den här bloggen och som är vänsterhänta: Grattis på vänsterhäntas dag! Till er högerhänta, hej, kram och tycker om er också!


Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Annica

Här är en till vänsterhänt, håller med om att det var knixigt i skolan. Nu har jag dock lärt mig använda höger efter att haft ont i vänster och inte kunnat skriva för ca tio år sen och då blev det att jag övade upp höger.



Kram till DIG

2008-08-14 @ 07:50:43
URL: http://[email protected]
Postat av: Nettan

jo, samhället är högerutformat, helt klart. Min son började som vänsterhänt, numera använder han båda händerna lika bra, var en bra kompromisslösning tycker jag. s



Kram på dig också

2008-08-14 @ 13:01:28
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/
Postat av: Heléne

Högerhänt här. Du får trösta dig med att forskning visat att det finns fler vänsterhänta genier än högerhänta, vänsterhänta anses inte bara vara mer intellgenta, utan också mer musikaliska - så egentligen är det ju mest synd om oss högerförlorare... ;)



Hoppas att du mår bättre, och ta det lugnt med pulvret!

Kram Heléne

2008-08-14 @ 21:27:22
URL: http://haggmark.blogg.se/
Postat av: Jessica

Usch för att få en ångerstattack på ett flygplan! Jag led av sånt när jag var yngre, tänk att få det på ett plan... hua!



Jag hade aldrig klarat pulverdiet, inte en enda dag. Gi fungerar inte heller för mig, då går jag upp (förmodligen för att jag gör fel lr nått) viktväktarmat (inget socker, fett) är det enda som fungerar för mig. Men pulver ger ju snabbt resultat så jag hade gärna tagit det om jag kunnat. Min syster gick ner massor på det när jag var gravid med emma. Kram

2008-08-15 @ 12:11:12
URL: http://jesicas.blogg.se/
Postat av: LANE18Lindsey

It's not very hard to analyse the quality of a paper writing service. You have to read the essays examples of that web writing services.

2012-03-24 @ 15:16:38
URL: http://www.qualityessay.com
Postat av: Ella31Ortiz

I guess that no thing can be as secured as a writing service. Futhermore, you ought not to trouble just about your privat information when buy high quality custom essays. Your future depends on you only.

2012-04-06 @ 01:03:10
URL: http://www.bestwritingservice.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0