EFIT 14 oktober

Idag var det Efit-dag. Vi gjorde inget särskilt, så det är inga spännande bilder. Sanna och jag sov länge, den lilla busan har fått lite galen dygnsrytm. Mitt på dagen var maken iväg och spelade match, och under tiden tog vi en sen lur. Sedan var vi ute och lekte ett tag och när vi kom in tog passade vi på att plåta julkort. Efter det gick vi upp till sovrummet och tittade på en film. Maken somnade som vanligt och nu äntligen fick jag lillan att sova också. Det var vår dag i ord. Här kommer den i bilder:

9.52 Godmorgon!

10.40 Bäddar för dockorna i en skokartong

11.37 Kollar på Bamse medan mamma tar en långdusch

12.48 Säger hejdå till pappa som ska iväg och spela match. De har en egen lek där de pussas mellan varje spjäla i trappan.

13.39 "Hjälper" mamma att städa på uteplatsen. Hittar sina såpbubblor istället.

15.10 Bilduppehåll både före och efter utsatt tid. Vi vilade lite...

16.15 Har ätit både middag och en efterrättsglass och skall strax gå ut och leka. Men inte förrän man tvättat sig!

16.47 Back on track. Mamma får också vara med när Sanna gungar.

17.10 Kan inte låta bli att lägga in en tittut-bonus:

17.50 Vill prova pappas cykel innan vi går in igen:

18.55 Tittut igen. Den här leken kan man leka hur mycket som helst tror jag...

19.42 Årets julkort är taget, men nån gillar sin tomtedräkt, så hon får ha på sig den en stund till.

20.45 Pyjamasen på så tomtedräkten inte ska bli smutsig. Men visst ser det ut att vara hyss på gång? 

21.30 Lite busmys i sängen med mamma  

22.46 Pappa har somnat för längesedan, men man kan ju gosa lite med hans rygg medans mamma förtvivlat försöker få piggbebisen att varva ned så hon kan sova (går sådär)

23.17 ÄNTLIGEN! Godnatt!

Sådär, det var vår EFIT för den här gången. Det blev massor av bonuskort tagna idag, men de får visas en annan gång. Den här mamman bör rimligen också gå och lägga sig snart.
Men en snabb nyhetsbulletin innan dess. Alla kattungarna är nu sålda och har flyttat till sina nya hem. Det var lite vemodigt just när de lämnade oss, men nu känns det mest skönt. Vi har storstädat huset från topp till tå, och det luktar inte längre kattlåda i datorrummet.
Maken har påbörjat en pulverdiet och än så länge verkar han vara vid gott mod. Hallon och choklad är goda säger han, vaniljen inte lika poppis. Men imorgon är den ökända tredje dagen, så jag är glad att jag knappt kommer träffa honom imorgon.
Sanna kan nu säga rätt ljud till katt, hund, får, häst och kossa, vi är mycket stolta. Hon kallar kusinen Anna för Na, det blev tydligt när vi var på sexårskalas hos Emrik i onsdags. Hon var lite blyg först, men det släppte när Anna tog henne i handen och de gick för att leka. Varje gång Anna försvann kom hon springandes och ropade Naaaa! Mamman bestämde raskt att det var Anna hon menade.
I torsdags var det lite jobbigt. Sanna ville absolut inte lämnas hos farmor och farfar, men till slut var jag tvungen att åka för Kakan och Panter skulle hämtas. Det var visserligen väldigt rart. Det är ett ungt, nygift par som tagit hand om småttingarna och egentligen skulle de inte hämtas förrän på fredagen. Dock har de längtat väldigt mycket efter dem och på fredagskvällen skulle frun ut på after work, vilket hon inte ville då hon hellre ville vara hemma hos kattungarna. För att överraska sin fru hyr mannen en bil, cyklar 40 minuter i ösregn för att hämta och lämna sagda bil, enbart för att kunna hämta kattungarna hos oss. Det är engagemang och romantik, så jag var ju tvungen att gå med på det. Men eftersom Sanna var ledsen när jag gick blev jag lite stressad och sedan såg jag ju det brutala i att skilja en mor från sina barn när ungarna hämtades så jag kände mig helt under isen hela torsdagen.
Nästa vecka är sista veckan innan inskolningen, men den är fullbokad som vanligt. Måndag till tisdag tillbringar Sanna i Torslanda hos farmor och farfar. På min lediga onsdag måste vi tyvärr åka på möte på mitt jobb på eftermiddagen och på kvällskvisten kommer mormor och passar fröken för mamma och pappa ska på sitt första föräldramöte. De känner sig väldigt vuxna. På torsdag passar offa sitt minsta barnbarn och på fredag skall Sanna och pappa lämna in Smulan för kastrering samt göra ärenden på stan medan mamman jobbar. Sen är det äntligen målarhelg! Far och dotter flyttar till Torslanda över helgen och mammans konstnärliga vänner K och P flyttar in. I veckan måste färg och snacks inhandlas. Och öl. Och drinkvirke. Det känns som det kommer bli en bra vecka!

Kommentarer
Postat av: sissi

Åh så go och glad hon är eran mys tjej! Visst är det en Go åldern dom är inne i just nu? Mys ålder och mkt skojjiga upptåg!

Sissi med Jackie från AFF

2007-10-15 @ 21:07:30
URL: http://gusan.blogg.se
Postat av: Karin K

Wiiiiieee, vilken sötis!

2007-10-15 @ 21:59:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0