Väck mig till lucia

Gnället fortsätter.... jag är trött! Färdiggnällt!

Nuuuu... snart börjar det lukta jul! Grannarna börjar så smått plocka fram sina ljusstakar och stjärnor och vi är inte så ensamma längre. Snart börjar vi baka och pyssla och doften av jul sprider sig mellan husen. Jag har alltid haft väldigt utsvävande planer när det gäller jul och vad jag vill göra fram tills dess, men i år har jag kommit till sans och tagit fram en ganska komprimerad lista (för att vara mig):

*Pepparkakor och lussekatter. Förhoppningsvis på söndag. Och innan dess vill jag ha fått tag på en sprits så jag kan göra vackra pepparkaksdekorationer. Förhoppningsvis kan vi göra ett pepparkakshus också.
*Julgodis. Inte femtioelva sorter, utan the best of the best. Knäck, tryffel och mariekex i choklad. Ischoklad tänker jag köpa i år. That's it.
*Dörrkrans alternativt dörrbukett. Jag håller fortfarande på och finputsar designen. Antingen blir det min standardkrans, idegran på halmstomme med rosett, kottar och kanske en tomte eller två, eller så skall jag göra en slags bukett av blandat grönt, t.ex lummerrevor och vintergröna blad och kanske röda bär eller liknande, sammanbundet med en stor röd rosett.
*Hyacinter i mängder. Jag vill bli knockad av doften när jag kommer innanför dörren.
*Gran och paket.
Färdigt! Jag tänker inte stryka julgardiner, putsa ugnen, tvätta fönster eller storstäda i största allmänhet. Jag har fullt upp att få den vanliga städningen att funka. Visst vill jag ha rent och snyggt omkring mig, men jag tänker inte gå till överdrift. Inga mer måsten, bara lugn och nöje. Julefriden ska komma tidigt i år.
ELLER så kan man göra såhär:
http://www.alltforforaldrar.se/snack2/showthread.php?t=630983&highlight=planering (inlägget som heter "Kopierar mig själv")
Det är givetvis en smaksak. När Sanna och eventuella syskon blivit större har jag förhoppningsvis energin till att göra mer och bli mer strukturerad. Men inte i år.

Jag sitter bara här på jobbet och får inget gjort (Nej Julia, det brukar bli så när man bloggar istället för att arbeta på arbetstid). Kollegorna har sagt att jag ska gå ner och vila lite i massagestolen och jag undrar om jag inte ska göra det. En powernap där så kanske jag blir pigg igen.

Hej så länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0