Julstämningen närmar sig

Det har ju inte varit så mycket action här på bloggen med förkylningar, sura miner och jobb, men nu mår lilla familjen bättre och då är också mamman på bättre humör.
När jag kom hem på fredagen sov Sanna som den prinsessa hon är, och efter maten (hämtmat från Johanssons) så började hennes föräldrar baka pepparkakor. Det var färdigköpt deg, för att ge sig på att dega egna pepparkakor är den här husmodern inte redo för, även om sådana blir väldigt goda. Mamman och pappan knådade och kavlade och det blev allt från fiskar och giraffer till klockor och snöflingor. Mitt i alltihopa vaknade bebisen och ville inte alls baka pepparkakor, hon ville hänga på först pappa och sen mamma. Men eftersom familjen bara äger en kavel så blev det en rätt bra fördelning ändå. Sen upptäckte hon girafformen och ville också vara med och baka.   Pappan fick till och med bromsa henne ibland. När de flesta pepparkakorna antingen var i ugnen, på avsvalning eller i bebisens mage, smälte mamman socker och limmade pepparkakshus. Och ja, jag erkänner, det är färdigköpta delar. Annars hade det knappt blivit några peppisar att äta ju! *dårens försvarstal* Sen blandade hon en fantastiskt seg kristyr som var så makalös att hon till och med fick till istappar på huset. Dock hade Uppdrag ny sprits runnit ut i sanden så herr och fru Olsson förfärdigade spritsar av fryspåsar. Det gick okej ändå, men en riktig sprits gör nog dekorationerna ÄNNU vackrare.  Men de är hemgjorda iallafall!  Bebisen är väldigt förtjust i pepparkakorna, eller pippikakorna som hon kallar dem. Dessvärre märks det i blöjan också... Och så det tjusiga, tjusiga pepparkakshuset då:  
Sen får jag också erkänna att alla snöflingekakor jag bakade hade en förebild:  Så här blev den:  Det saknas åtminstone inte ambitioner i det här huset.

På kvällen efter baket åkte pappan iväg och spelade pingis, eller binnis som lillan kallar det. Mamma satt och vilade upp sig framför datorn och lyssnade på bebisen som rumstrerade runt ute i hallen. Ett par minuter senare kom den här figuren och proklamerade: "Ut!" "Jaså" svarade den ömma modern, "vart ska du gå då?" "Ut affa" blev det självklara svaret. Det borde ju mamman ha förstått. Damen ville hem till farfar.  Men det bidde det inget med för pappan hade ju knyckt med sig bilen till binnisen.

På lördagen åkte lilla familjen till stan och åt köttbullsfrukost. Sedan gick de på julmarknad och handlade godsaker och en IFK-mössa till familjens minsta supporter. På torget utanför frossade sedan mamman i vintergrönt till sin dörrdekoration. Den visar vi inte upp idag även om mamman blev ruskigt nöjd med resultatet. Batteriet är nämligen slut i kameran. På eftermiddagen och en bra bit in på kvällen åkte lilla familjen till goda vänner och åt god mat och pratade medans barnen (försökte) leka med varandra. De har en son som är dryga fem månader äldre än Sanna och som tillika är vår gudson. Det blir inte så ofta att vi umgås nu för tiden, men det var väldigt trevligt!

Idag har vi mest slappat. Mormor kom på besök en stund och jag och lillan visade vägen till dagiset. Mormor ska nämligen hämta fröken där på tisdag medan mamman är på arbetet (men först i Alingsås på julmysdag med Karin, men det talar vi inte om för jobbet och dagis). Nu ikväll var jag på juldans på klubben, det var ganska roligt, men det är så frustrerande med alla danser man vill kunna men inte kan. Vi får se om det blir ett klubbyte efter nyår.

Nu ska den här mamman gå och lägga sig, det är bara fem och en halv timme kvar tills det är dags att gå upp igen... God natt!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Gud vad duktig du är med allt bakande!

Jag vill se kransen! Ladda batteriet till kameran genast!!

2007-12-10 @ 08:16:08
Postat av: Jessica

Spännande att få se kransen. Är väldigt impad av det snygga pepparkakshuset!
I vårt hus kan ingen något om fotboll. Härom dagen svallrade grannen att blablabla... (något namn jag redan har glömt) skulle flytta in ett ett av de nybyggda husen här hos oss.
Jag fattade inte vem han pratade om och förvånad sa han: Vet du inte vem IFKs tränade är????
Nä... ingen aning. Men nu blir vi tydligen grannar.

2007-12-10 @ 21:37:35
Postat av: Jenny & Benjamin

Ja, nog måste det vara du som får nobelpriset i hushåll? Mycket imponerande pepparkaksalster. :)
Pappakakor heter det i det här huset, och det ska vi nog baka i helgen - om vi får vara friska ett tag nu.
Men nu är vi tillbaka i verkligheten i alla fall. Ska vi försöka leka nån dag innan jul?
Kram.

2007-12-10 @ 23:45:57
URL: http://jennyonline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0