Efit eller Efvt eller Efvtt

Efit betyder alltså Ett foto i timmen och det var en sådan dag i söndags. Jenny och jag påminde varandra på lördagskvällen och jag kom faktiskt ihåg det nästa morgon, även om jag glömt ställa kameran vid sängen. Pappa var redan vaken så det fick bli morgonens första bild:
8.30
Eftersom det är friidrotts-vm ville pappan vara hemma på eftermiddagen, men kylen ekade tomt så familjen åt snabb frukost och duschade och var en timme senare på Coop Bäckebol där bebisen hjälpte till att blippa barnmatsburkar:
9.30
Snabbt hem igen och eftersom pappan varit så smart att han låtit bebisen se att han köpt hem glass så fick lunchen vänta lite:
11.00
Nu började det även glappa lite i mammans tidskod, för Ett foto i timmen blev snabbt Ett foto varannan timme och någon gång rent av Ett foto var tredje timme... Nästa gång kameran dök upp var den halv ett och mamman och pappan hade börjat städa ur förrådet för att få plats med allt som pappan handlat på fredagen. Bebisen hjälpte till att sortera och prova grejor:
12.30
Sen gick mamman och bebisen och vilade ett tag, utan kameran. Sen gick vi ned och hjälpte pappan med städningen lite till och när det väl var klart kom mamman på att det var dags att fotografera igen.
15.00
Sen åt familjen middag och bebisen blev sölig. Och hittade sina kaninöron i spisen. Och då kom mamman på att det var dags att plåta igen:
17.00
Sen gick pappan och bebisen upp och lekte lite och plötsligt var det dags att fotografera igen.
18.30
och här kan mamman inte låta bli att lägga in en bonusbild, för någonstans måste ju bebisen ha lärt sig att försöka stoppa bollar i munnen:
18.31
Familjen tillbringade mer tid på övervåningen, det var tvätt som skulle packas upp och barnrum att städa. Och eftersom giraffvinsten tidigare i veckan inspirerade till att skapa ett djungelrum kånkade pappan upp en palm från vardagsrummet och blev kreativ:
19.30
En timme senare var det kvällsmat och medan bebisen var inne på toaletten och tvättade sig hade en annan liten tjej vågat sig ut i vardagsrummet:
20.30  
Och nu var det äntligen läggdags för mor och barn. Pappan däckade i soffan så därför är han inte med något mer:
21.30
Fast mamman var ju vaken en stund till och låg och slarvade vid datorn fast hon skulle gå upp vid sex för att börja arbeta nästa dag:
22.30
Och som ett urverk vaknade bebisen strax före tolv för sin kvällstutte och mamman var så elak att hon förevigade det:
23.45
Men en halvtimme senare sov hon gott, och det gjorde mamman också!
00.15


I övrigt är det inte mycket nytt. Mamman började mycket riktigt arbeta följande morgon och det har gått bra, även om kvällsskiftet igår kväll känns i armar och nacke. Förhoppningsvis kan jag få det att funka för det ser inte ljust ut på dagisfronten. Makens samtal med dem i tisdags gav oss kösiffrorna 16, 21 och 16 på de tre dagis vi står i kö för. Det är dock snack om att det ska öppna ett tillfälligt dagis vid torget för vårterminen och att de barnen som går där ska hamna på dagiset på Rimmaregatan till hösten, så vi gjorde en intresseanmälan på det. Men vi får väl ringa och tjata någon gång i månaden tills det ger med sig. Farmor och farfar är iallafall redo att agera dagis och har idag börjat titta på en bilbarnstol så de kan göra utflykter och även avlasta mammans turer mellan jobbet och Torslanda på eftermiddagarna.  More to come.
Nu ska familjen äta tidig middag, oxfilé och barbecuepotatis. Det är ju faktiskt bara onsdag en dag i veckan!

Kommentarer
Postat av: Karin J

Roligt det var att läsa om din dag! Fina bilder var det också; trodde först att Sanna lärt sig blåsa bubblor innan jag såg att det var en boll och inte ett tuggummi...
Bilden där du ligger i sängen framför datorn - tog du den själv och, i så fall; hur lyckas du se så avslappnad ut?
Som sagt: kul var det att se och läsa. Kram

2007-08-29 @ 20:31:35
URL: http://karinj.blogg.se
Postat av: sissi AFF

Hon har så mkt hår härliga blonda lockar! Sötnos!

2007-08-29 @ 21:43:37
URL: http://gusan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0